skolæst

2008-07-08
Spørgsmål fra   :  Svend Aage Petersen

I opskriften indgår bl.a   :  skolæst gerne på grill

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Svend Aage Petersen

jeg har kun en opskrift på ovnbagte Skolæst kan du mon bruge det.Hvis du vil prøve af grille den så pak den ind i sølvpapir med alle krydderierne og prøv dig frem.

700gr.Skolæstfilet
50gr.smør
Ca. ½ dl rasp
1 spsk hakket persille
1 tsk hakket korianderblade
1 spsk soja
En smule finthakket hvidløg
Salt og peber
2 gulerødder
2 persillerod
2 løg
½ ananas
1 dl eddike
75 gr sukker
2 spsk tomatpure
½ tsk pimenton (røget paprika)
Lidt maizena
Salt og peber

Gratineret skolæst:
Skær skolæstfileter i 4 eller 8 styk ker, og tilsæt salt og peber. Bland rasp,persille,koriander, soja og hvidløg, og fordel det over fisken.Steg fisken ved 250-300 overvarme, indtil raspen er gylden. Når fisken er hvid i bunden, er den gennemtilberedt.

Grønsager i sur-sødsauce:
Rens grøntsager og ananas, og skær dem ud i stykker á ca.3 cm længde og 1 cm på de andre leder. Kog løg i vand med lidt salt,tilsæt persillerod i det samme vand,og tilsæt derefter gulerødder. Grøntsagsvandet tilsættes eddike, sukker, tomatpure og pimenton (gem halvdelen, som kan tilsættes til sidst, da det varierer meget i styrke). Kog op og jævn med maizena udrørt i lidt vand. Til sidst tilsættes grøntsager og ananas. Anret grøntsager i sur-sødsauce i bunden af tallerkenen, sæt fisken herpå. Retten serveres med ris og salat.

Venligst
Anne-Catharina Monroe



Se flere spørgsmål og besvarelser her.