dyrekølle

2008-02-07
Spørgsmål fra   :  Bente Madsen

I opskriften indgår bl.a   :  jeg har fået en stor dyrekølle.( bagben m/ lår ) jeg vil gerne lave en kæmpe ret, noget a la en gryderet, og fryse ned i små poser, da jeg bor alene. den er godtnok dybfrossen nu. kan man lave andet end stege ?

Bemærkninger   :  
hvad kan man komme i af ingredienser, så kødet kommer til sin ret. og hvis jeg laver småkød, hvor længe skal det så have i en stegegryde. skal det småsimre sammen med bacon eller hvad ? venlig hilsen Bente


Svar   :  
Hej Bente

Mulighederne er jo mange, Bacon eller røget flæsk bruges tit til at lægge over helstegt kølle eller ryg, mest for at kødet ikke skal blive for tørt, enebær bruges tit i gryderetter med vildt.

Egentlig syntes jeg det er syndt at skære en kølle til småkød, men det kan jo sagtens lade sig gøre. En anden måde at få brugt kødet på er jo at steget den helt, og så skære den i tynde skiver a la rostbeef og bruge det til pålæg hvis du er til det.

Vi har en kategori med dyrekød, godt nok opdelt efter udskærringerne, og her kan du jo bruge dyrekølle hvis du steger den helt, eller du kan gå ind og kigge under rådyrsmåkød, men også dyrehals og dyrebov har opskrifter hvor kødet bliver skåret ud.

Se rådyropskrifter her

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.