ribbensteg i ovnen

2007-11-09
Spørgsmål fra   :  Inger Marie Lundgren

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
hvordan stege jeg en ribbensteg i ovnen så den bliver sprød og mør har varmluft og grill


Svar   :  
Kære Inger Marie.

Jeg sørger først for at stegen er ridset helt ned til kødet, helst lidt længere - derpå gnider jeg den godt med salt (bruger Læsø sydesalt). Jeg sætter den i en glohed forvarmet ovn i ca. 15 min, så sværerne bliver lidt tørre i kanterne... derefter skruer jeg ned til 180-200 grader og steger den færdig med vand, boullion og masser af lauerbærblade, både sat i stegen og nogle stykker i vandet omkring stegen. Mine svære bliver som regel gode, hvis der er mere en ½ cm fedt på stegen... held og lykke og velbekomme!

Mange hilsner
Jette Nielsen



Se flere spørgsmål og besvarelser her.