hjemmesyltede kapers

2007-08-21
Spørgsmål fra   :  torben nielsen

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
Kan nogen hjælpe mig med en opskrift på syltning af kapers? Kan grønne hyldebær syltes som kapers? Jeg ved man kan anvende frøene fra tallerkensmækkere, men kan man også anvende de grønne hyldebær?


Svar   :  
Hej Torben

Ja det kan du god. Har denne opskrift.

1/2 kg grønne hyldebær 1/2 L vand, 150 g salt, 50 g sukker.

Lage : ca 3 dl eddike, 2 laurbærblade, 1 knsp. peber, 1/4 tsk muskatblomme, 1/2 tsk atamon.

Rib og skyl bærrene, læg dem i en krukke lagvis med salt og sukker og hæld vandet over.Læg en skollet tallerken over, så alle bærrene bliver under. Dagen eftersies saltlagen fra, og bærrene afdryppes godt. Eddike, laurbærblade og krydderier gives et opkog.Tilsæt atamon og hæld den varme lage over bærrene. Bind krukken til med det samme.

Med venlig hilsen
Jeannette



Se flere spørgsmål og besvarelser her.