|
Krondyrsteg2007-07-24 Spørgsmål fra : Annitta Nielsen
I opskriften indgår bl.a :
Bemærkninger : Jeg mangler en god opskrift på krondyrsteg. Er det bedst at lave sådan noget i gryde eller ovn? Hvad med som indbagt, altså i butterdej - er det godt? Hvad skal temp. være i sådan noget kød?
Jeg håber i kan hjælpe mig.
Mvh Annitta
Svar : Hej Annitta
Det er jo meget smag og behag hvordan en steg tilberedes, jeg syntes dog at en steg skal tilberedes i ovnen, og når det er vildt vi snakker om så er det altid en god ide at bardere med fersk eller røget spæk, men bacon kan også bruges, under stegningen dryppes/hældes jævnligt med væde fra bradepanden.
Det bedste resultat opnår du ved at bruge stegetermometer, og det skal vise 62-65 grader C for rosa. Du skal blot sørge for at spidsen af kødnålen er ca. midt i den tykke del af kødet, og ikke for tæt på evt. ben, kødet hviler så 15-20 minutter før der skærres af det.
Med venlig hilsen
Per
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|