Jubilæumsboller

2007-07-19
Spørgsmål fra   :  Elisabeth Nylander

I opskriften indgår bl.a   :  mel,vand,sukker, müsli(hvedeklid, dadler, rosiner, abrikoser)gær osv...

Bemærkninger   :  
Mine unger elsker Kohberg Jubi-boller, men da jeg synes der er for meget sukker i, vil jeg gerne bage noget med samme gode smag, men med lidt sundere indhold. Håber I kan hjælpe med en opskrift. Forestiller mig noget lignende theboller, men med masser af müsli i. På forhånd tak Mvh Elisabeth


Svar   :  
Hej Elisabeth

Prøv at købe "Fiber Bag" fra Crispy Food.(Ingr.: Hvedeklid 50%, dadler 46,5% + rosiner og abrikoser). Ingen hele frugtstykker men konsistens netop som jubilærumsboller. Kan bl.a. købes i Løvbjerg. Opskriften er bag på posen, jeg bruger kun 125 g. "Fiber Bag" så har jeg til 2 gange.

Super Gode boller.

Indeholder kun 1 spsk. sukker ved 24-30 boller.

Erstat evt. noget af vandet eller mælken med en rest A38 eller tykmælk. det bliver de absolut ikke ringere af.

Hvis du har god tid aftenen før du vil servere bollerne, så halver gærmængden og sæt dejen i køleskabet natten over. (langtidshævning: lidt bedre og sundere).

Med venlig hilsen
Tina



Se flere spørgsmål og besvarelser her.