Godtetoppe

2006-11-28
Spørgsmål fra   :  Susanne Hansen

I opskriften indgår bl.a   :  100 g blødt smør 100 g flormelis 2 æg 50 g kartoffelmel (skiftevis med æg for at undgå, at dejen skiller) 100 g mel 75-125 g ialt af hakket chokolade, nøddder og cocktailbær. Sættes som toppe og bages ved god varme (200 gr) i ca. 10 min.

Bemærkninger   :  
Som I kan se, har jeg faktisk opskriften, som stammer fra et ugeblad - jeg ved ikke hvilket. Jeg har bagt disse småkager i årevis, men de bliver aldrig som toppe, men snarere ret flade og bløde. Nu er det så, jeg gerne vil vide, hvad jeg evt. gør galt, siden de ikke kan holde faconen? De smager faktisk ret godt, men jeg ville gerne have dem lidt mere sprøde og som toppe. Mange julehilsener Susanne


Svar   :  
Hej Susanne

At de flyder ud må være fordi der er for meget bløde ingredienser i forhold til melet.

Det jeg vil foreslå er at du enten prøver at skøre ned på smøret, eller at du tilsætter noget mere mel, det behøver ikke være så meget, måske en 10-20 gram.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.