|
Stegte ris...2006-11-27 Spørgsmål fra : Michael Rommedahl
I opskriften indgår bl.a : Hjælp !!!
Jeg kan ikke lave løse, stegte ris....(De klistrer altid).
Når man får det på indisk restaurant klistrer de aldrig.
Hvad gør jeg forkert, er det ristypen ???
Bemærkninger :
Svar : Hej Michael
Der er kommet flere gode råd omkring stegte ris, og jeg vil gerne give dem alle videre her, så må du se om ikke de kan hjælpe dig.
Carsten skriver:
Du skal skylle risene godt i koldt vand flere gange. Risene er poleret og det giver støv, dette risstøv er med i posen så et skal skylles bort, så skal det nok lykkes for dig!
Held og lykke
Carsten
Rie skriver:
Risene må ikke være kogt for længe, skær ca 2 min af kogetiden og lad dem hvile. F.eks koges 10 min og står i gryden i 12 min.
Når du kommer til stegmingen af risene kræver det meget olie og høj varme.
Håber det kan hjælpe.
Rie
Lissi skriver:
Jeg bruger altid paraboild ris. Til 4 dl. ris bruger jeg 6 dl vand, bring vandet i kog, til ca. 1 tsk. salt og risene,rør lidt til vandet koger igen, skru ned og kog risene i 12 min. tag dem af varmen og lad låget blive på, lad dem stå endnu 12 min. rør dem løse med en gaffel, nu har du kogte løse ris. De skal være kolde før du steger/rister dem.
Lissi
Håber du kan bruge svarene:
Med venlig hilsen
Per
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|