Antipasto misto sott'olio (??)

2003-06-02
Spørgsmål fra   :  Bine Bjerregaard

I opskriften indgår bl.a   :  aubergine, squash, peberfrugter, olivenolie

Bemærkninger   :  
Jeg søger opskriften på de grøntsager i olie man får til forret i Italien. Jeg tror grøntsagerne er grillede og lagt i olivenolie, men nærmere kan jeg ikke komme.


Svar   :  
Hej Bine

Jeg beklager den lange svartid, men jeg måtte have spørgsmålet omkring Vom leksikon som har givet følgende forklaring.

Bine er på rette vej. Antipato betyder i stedet for pasta. Ofte serveres antipasto som forret. I tilfældet her er der tale om blandede grøntsager, som uden tvivl er grillede indende de er lagt i olielagen. Antipasto kan også være tørrede tomater i olie, artiskok i en vand/eddike lage, svampe evt. blandede, oliven evt. fyldte i olie eller i vand/eddike. Eller det antipasto kan være fisk og skaldyr.

På http://www.italy.dk/mad/bents-menu.htm har jeg fundet følgende opskrift:

Til en antipasta-buffet hører der også grillede stykker peberfrugter, squash og aubergine. Squash'en "skrælles" på langs i smalle strimler med kartoffelsskrælleren, peberfrugterne skæres i aflange stykker (ca. 3 cm), auberginen skæres i skiver og dækkes med salt, der trækker væden ud. derefte grilles stykkerne, placeres på et fad og trækker (gerne natten over) i olivenolie, tynde skiver hvidløg og serveres med frisk persille over. (De kan også laves dagen før).

I mange italienske kogebøger og i vegetarkogebøger, som er inspireret af den italienske måde at tilberede grøntsager på, findes der mange inspirerende opskrifter.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.