|
Tørring af chilifrugter2006-09-23 Spørgsmål fra : E.Rasmussen
I opskriften indgår bl.a : Hvordan skal jeg tørre hele Chillifrugter til sener opbevaring?
Hilsen Elin
Bemærkninger :
Svar : Hej Elin
Jeg har ikke selv prøvet at tørrer hele chillier men på vom er der en beskrivelse af hvordan du tørrer generelt.
Lufttørring
Lufttørring er den bedst tørringsmetode, hvis man er inde i en periode med tørt og varmt vejr, gerne blæsende.
Det, der skal tørres, spredes ud på rammer, så der kan komme luft fra alle sider. Enkelte ting som svampe, æble- og pærestykker kan trækkes på snore, der hænges op. Rammerne eller snorene tages ind om aftenen, før duggen falder, og bæres først ud, når den er væk om morgenen. Processen står på, indtil al væsken er fordampet, krydderurterne er knastørre og svampene eller frugtstykkerne er tørre og seje.
Ovntørring
Saftige frugter skal først tørre ved en helt lav temperatur (40°C) og siden eftertørre ved en lidt højere (65°C) . Mindre saftige frugter og svampe skal tørre ved 65°C og siden ved 40°C. Man lægger nogenlunde ens stykker frugt eller svampe på en bagerist, som stilles midt i ovnen. Tørretiden vil ligge mellem 4-10 timer. Se til ovnen af og til og tag det fra, som er færdigt. Ovndøren må gerne stå lidt på klem af hensyn til ventilationen.
Især frugt kan virke fugtig, når den er varm, så tag et par stykke fra og lad dem køle af, før det afgøres, om de er tørre. Når det hele er tørt, skal det ligge et døgn ved almindelig stuetemperatur, før det emballeres.
Med venlig hilsen
Per
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|