slånbærsaft

2006-07-09
Spørgsmål fra   :  Poul Holt

I opskriften indgår bl.a   :  slånbær

Bemærkninger   :  
hvordan laver man man slånbærsaftevand. gerne en opskrift på med email hvis i finder noget


Svar   :  
Hej Poul

Du skal vente med at plukke slåen til de har fået frost, nogen siger man godt kan plukke før, og så putte bærrene i fryser, men min erfaring siger, at det ikke bliver så godt.

Bærrene skylles, og skal dækkes med kogende vand, atamonpulver, og stå køligt i 2 døgn. Derefter, sies saft, koges op og tilsættes sukker efter smag. Hældes på skoldede flasker, eller fryses, så behøver det ikke koges først. Fortyndes med vand når det skal drikkes.

Du kan nu dække bærrene med endnu en omgang kogende vand og lade det trække i 2 døgn, det gir en lidt tyndere saft, men god nok.

Med venlig hilsen
Mette



Se flere spørgsmål og besvarelser her.