Icing

2006-06-06
Spørgsmål fra   :  Katrine

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
Jeg søger en opskrift på icing til en bryllupskage, som ikke er lige så "hård" idet som almindelige icings er - altså dem til at lave pynt med m.m. Den skal gerne kunne hældes på kagen som almindelig glasur, men stivne og blive hård som icing. Hvordan klarer man den?


Svar   :  
Hej Katrine

Jeg har lige lavet en bryllupskage, som jeg pyntede med hjemmelavet guf. Den blev super flot. Den bliver selvfølgelig ikke hård, men det holdt rigtig godt. Jeg kan desværre ikke huske den præcise opskrift, men du skal piske past. æggehvider helt stive. Så skal du koge noget sirup og alm. sukker med lidt vand. Når det koger hældes det langsomt i hvider under konstant piskning, og du skal blive ved med at piske til skummet er (næsten) koldt. Smag evt på det undervejs, for at vurdere hvor sødt du vil have det. Er supernemt at sprøjte eller smøre på, og dækkede de "grimme" kanter flot.

Held og lykke!
Agnete



Se flere spørgsmål og besvarelser her.