Beregning af vin

2006-06-05
Spørgsmål fra   :  Lise P

I opskriften indgår bl.a   :  Hvormeget vin skal jeg beregne til en 60 års fødselsdag vi bliver 70 voksne. Røget ørred til forret, og lam og nøddepate til hovedret. div. søde desserter.

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Lise

Jeg har hørt en kok efter hvad man beregner af vin, og han mener det er 1 flaske pr. næse alti i alt, men du ved sikkert lidt om gæsterne, om det er nogen der drikker meget eller lidt, og så mener jeg at selv netto kan du lave aftaler med omkring at levere ubrugte flasker tilbage.

Med venlig hilsen
Per

Jeg har så netop modtaget følgende fra Carsten:

Til forretten skal du bruge 30-35 flasker hvidvin, det er tit en god ide at have to forskellige, en tør og en halvsød. Til hovedretten skal du bruge 40-45 flasker halvtør rødvin. Og til desserten en sød hvidvin eller evt. en italiensk marsala! Ovenstående er blot en ledetråd, kendskab til gæsterne er vigtigst.



Se flere spørgsmål og besvarelser her.