koteletsteg

2006-02-13
Spørgsmål fra   :  Karlien Bouman

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
Hvordan behandler man en koteletsteg i ovnen (1½ kg)


Svar   :  
Hej Karlien

Regner med at med koteletsteg menes kam u/svær.

Der er faktisk en hel del måder at tilberede den på. Den mest simple og almindelige er at krydre kammen med salt og peber, lægge den i et ildfast fad og sætte den i en kold ovn. Ovnen sættes på 180 grader i omkring en time. Hæld lidt væde ved undervejs. Hviletiden i staniol gerne 20 min.

Ellers er der mulighed for at lave den i en gryde også. Her brunes den i fedtstof først på alle side og krydres med salt og peber og vand tilsættes. Den skal simre ved svag varme i 45min - time og hvile 20 min. Jeg vil anbefale at man letsalter den inden man bruger en af den ovennævnte metoder, det giver simpelthen den bedste smag. Du kan også marinere kammen. Det kan du bla gøre ved at tage en masse krydderurter, salt og peber, olivenolie (blandes i en morter) og så marinere kammen i en pose eller fad (mindst et døgn og vendes en gang imellem) og så derefter stege den i oven, eller i kuglegrillen til sommer.

Du får lige et link til opskrifter med svinekam uden svær og spæk.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Christian



Se flere spørgsmål og besvarelser her.