Træstammer eller marcipanruller

2006-02-02
Spørgsmål fra   :  John

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
Den opskrift jeg søger, er på de små kager, der oftest er kendt hos bageren, som træstammer. Altså ikke dem man laver til jul. De er lavet af noget romkuglelignende dej, rullet ind i hvid marcipan og med chokoladeovertræk i begge ender.


Svar   :  
Hej John

jeg kan desværre ikke hjælpe dig med den eksakte opskrift, men jeg har en opskrift på romkugler her, er det så ikke blot at rulle marcipan ud og rul omkring, og derpå dyppe enderne i chokolade?

Se romkugleopskrift her

Med venlig hilsen
Per

Hej John.

Så vidt jeg ved, så har du ret i at bagerne bruger romkugledej til deres træstammer. og det består jo af, Kage-rester, altså typisk wienerbrød. men ikke alt wienerbrød. Man bruger eksempelvis ikke kanelbrød, kanelstang, croissanter, fordi det er lidt anderledes dej. og heller ikke kager med birkes på. men alt andet wienerbrød er fint. cremen fra wienerbrødet,(spandauer,cremesnegl, og overskåren, bliver forresten også fjernet, da der er æg i.

Hvad angår marcipanen, så er der nogle der vælger at tilsætte noget flormelis. Men ikke for meget, så dejen ikke går fra hinanden.

og den hvide-marcipan skyldes, at man tilsætter en hvid-kagefarve. + lidt flormelis, hvis man ønsker.

Mvh. Mohamad


200 g. knuste Digestive kiks
1 dl flormelis
2-3 spsk kakao
50 g. blødt smør
(evt 2 spsk mørk rom)
abrikosmarmelade




Se flere spørgsmål og besvarelser her.