Langtidsstegt kalkun

2005-12-17
Spørgsmål fra   :  Jan Thomasen

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
Kalkun på ca. 10 kg. Langtidsstegning. Hvilken temperarur og hvorlænge. Skal den udbenes og fyldes med fars?


Svar   :  
Hej Jan

Langtidsstegning er ved temperatur på 130-160 grader C men du kan gå helt ned til 100 grader.

Med hensyn til fyld, så er der mange muligheder alt efter smag, og det kan også udelades.

Jeg har desværre ikke stegetider for så stor en kalkun, men jeg sender dig linket til opskrifterne med hel kalkun, og den som heder stegt kalkun gammeldags ville jeg mene du kunne bruge, den er på 5 kg og steges ved 160 grader C så hvis du fordobler tidene burde det være ok.

Det sikreste resultat får du jo ved at bruge stegetermometer, og dette skal vise 75 grader C

Se kalkunopskrifter her

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.