|
Jern Krustade og ??2005-12-12 Spørgsmål fra : Gudbergsen
I opskriften indgår bl.a :
Bemærkninger : Jeg har arvet to jern. Det ene er et krustadejern - det har jeg opskrift til; men jeg mangler imidlertid opskrift til det andet. Det drejer sig om et jern, der er lavet efter samme princip som krustadejernet. Altså en form for enden af et skaft. Denne form er kun1-2cm høj, og er rosetformet - ligner nærmest en appelsinskive. Jeg har for ca 40 år siden smagt "bagværket". Det var som bund i kager - vist nok m. flødeskum m.m. Derfor kan jeg ikke forestille mig, at det har været en krustadedej, man har brugt. Kan du hjælpe mig? På forhånd tak.
Svar : Hej Gudbergsen
Jeg tror måske det er et "gode råd" jern du har. Det er en slags sønderjyske kager som jeg kan huske min bedste lavede da jeg var barn. Jeg har en moster der boede i det sønderjyske som ung. Jeg har en opskrift her.
SØNDERJYSKE GODE RÅD
500 g hvedemel, 250 g smør, 4 tsk kardemomme, 250 g sukker, 4 æg og 2 spsk piskefløde
Sukker og smør røres sammen. Æg og kardemomme røres i og mel røres i lidt efter lidt. Piskefløden blandes i tilsidst. Bages ca 2 min på hver side i gode råd jernet som anvendes på en kogeplade eller gasblus.
Held og lykke med det.
Jane
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|