|
langtidsstegning af kamsteg2005-12-06 Spørgsmål fra : M. Bramsø
I opskriften indgår bl.a :
Bemærkninger : Jeg er på arbejde det meste af dagen d. 24/12 og vil gerne langtidsstege en kamsteg uden ben, men selvfølgelig med svær. Kan det lade sig gøre at stege stegen i ca. 9 timer ? Jeg har før oplevet en lammeryg tilberedt i ovn over 10-12 timer, vildt lækkert ! Julehilsen fra Mette
Svar : Hej Mette
9 timer er meget længe at skulle stege en kamsteg, og jeg mener at det er for lang tid.
Jeg har en opskrift på langtidsstegt kamsteg og denne opskrift steges stegen ved 100 grader i ca 2½ time og temperaturen her mener jeg er så lav som den kan blive.
Men har du ikke mulighed for at gøre stegen klar i forvejen og så få en anden i familien til at sætte den ind ?
Se opskriften på langtidsstegt svinekam her
Med venlig hilsen
Per
Langtidsstegt Kamsteg - på knapt 2 kg.: "Super smøvs"
Pensel sværen med en opløsning af kogende vand+salt opløst heri.
Lad stegen trække i nogle timer.
Skær sværen igennem til spæk.
Snør kammen med bomuldstråd, mellem rillerne i sværen, det gir flotte faste skiver.
Læg stegen i bradepanden i vand, med sværen nedad, de første 30-40 minutter. Dernæst lægges stegen på risten med sværen opad, og steges ved 110-120 grader i varmluftsovn, i ca. 4 -4½ time, til stegetermometret viser 75-80 grader. Skær dernæst flæskesværen med fedt af stegen, så det hænger sammen, og steg sværen under gril til den er sprød, men pas på at den ikke bli'r sort...
Pak dernæst selve fileten ind i staniol, og læg den ind i en termofrysepose, så kan den nemt holde sig varm i 1 time eller mere,
og når kødet trækker, blir stegen bare supermør, og sværen der har været under grillen, blir knasende sprød, og så er man i god tid, inden gæsterne kommer.
Velbekomme
inge pedersen
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|