|
Hjemmelavede bønnespirer2005-11-05 Spørgsmål fra : Louise
I opskriften indgår bl.a :
Bemærkninger : Hejsa jeg vil meget gerne prøve at lave hjemmelavede bønnespirer. Mener at have læst et sted at der skal bruges kikærter....men så kan jeg desværre ikke huske mere. Håber på Jeres hjælp.
Svar : Hej Louise
På denne hjemmeside er der en god beskrivelse af hvordan bønnespirer fremstilles.
Se hjemmesiden her
Lotte har sendet denne beskrivelse af fremstillingen af spirer.
man kan bruge mange forskellige frø til spirer, noget jeg er total vild med er: rødbedespirer (af alm. rødbedefrø fra købmanden)
Løgspirer (også fra købmanden)
Lucernespirer (lucernefrø købes i arabiske butikker, frem for helsekost butikker hvor de er smadder dyre).
Jeg har en bønnespirekasse købt i en helsekost butik, men du kan bruge et syltetøjsglas med frøene i og i stedet for låg sætte et stk. gase eller et opklippet thefilter hen over åbningen med en elastik.
Hver dag stiller du glasset under den kolde hane og lader frøene/spirene skylde godt igennem, når de er skyldet godt igennem, hældes alt vand fra og de stilles mørkt til næste dag (det er bedst hvis de står mørkt) når spirene i løbet af ca. en uge er 3-4 cm lange (alt efter frøenes varianter) er de klar til spisning.
Med venlig hilsen
Per
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|