Sushi-fisk - skal den fryses først eller være helt frisk?

2005-09-23
Spørgsmål fra   :  Gunvor Petersen

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
SKAL Sushi-fisk være frosset, før det serveres, eller skal det "bare" være helt frisk fisk?

eg lavede sushi i fredags med stor succes!!!!! Med tun, tiger-rejer og laks. Tiger-rejerne var købt frosne, tunen sikkert optøet fra fiskemanden, og laksen helt sikkert så frisk, man kan få, fra min gode fiskemand, der filetterede en laks, mens jeg var dér!

Men skal alt fryses, før det spises råt? Vi spiste det råt, da jeg har fuld tillid til min fiskehandlers "friskhed", - og dette skulle man ifølge diverse opskrifter gøre - hvorimod jeg lige har været i et selskab, der blev helt blege ved, at jeg ikke havde frosset det først!?!?

Mange hilsner Gun


Svar   :  
Hej Gunvor

Jeg vil først lige oplyse at jeg aldrig har prøve sushi, så min egen viden omkring dette emne er lig nul.

Men jeg har fundet frem til at laks skal fryses før den spises som sushi, og det skal den pga. af en parasit i laksen som bliver dræbt af at blive frosset.

Men jeg har kun kunnet finde denne information om laksen så om det er den eneste fisk der skal fryses, eller om alle skal ved jeg desværre ikke.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.