|
fransk opskrift med ost2005-08-04 Spørgsmål fra : Charlotte
I opskriften indgår bl.a : Ost.. (ved desværre ikke om der er mere..) Osten var ikke "blå"... den var "hvid" altså der var ikke skimmel eller sådan noget på... og vi TROR at det er en gede ost...
Bemærkninger : Da jeg var i Frankrig spiste vi på en restaurant.. og i den ret vi fik var der sådan en ost.. som var ?-> paneret/friture stegt/eller begge dele <-? Men den havde en sprød skorpe (mums!) og inden i var den IKKE flydende men sådan lidt hårdt-cremet hvis du forstår.. det er lidt svært at formulere.. hehe..
Vi har prøvet med nogle forskellige oste.. men de smelter..!
Hvilken ost er det de bruger?
Hvordan tilberedes osten?
Hvad hedder retten?
Og gerne flere oplysninger hehe..
P.S. Kan det evt. have noget at gøre med fedt-procenten??
Og tusind tak for en super hjemmeside :D
Svar :
Hej Charlotte.
Jeg kender ikke den ost du har fået men jeg ved at man i Danmark kan få en ost der er velegnet til at stege. Den minder i smagen meget om den græske saganaki, så jeg vil foreslå dig at prøve den.
Osten hedder halloumi, grill ost og kan købes bla. i Føtex.
Her er en opskrift på saganaki:
Se opskriften her
Held og lykke med osten.
Hilsen Jytte
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|