|
Stegt vildgås2005-01-11 Spørgsmål fra : Per Madsen
I opskriften indgår bl.a :
Bemærkninger : Jeg ved ikke om vildgåsen er ung eller gammel. Jeg har den liggende i fryseren plukket,renset og klargjort til tilberedning.
Svar : Hej Per
Jeg har fået følgende fra Marianne van Gool som jeg håber du kan bruge.
Hej Per Madsen.
Da du ikke ved, om gåsen er ung eller gammel, vil jeg foreslå følgende: Lad den tø op ca. 2 dage i køleskab.
Gnid den ind- og udvendig med salt, peber og lidt knust enebær.
Fyld den med en fars af indmaden, ligeså meget svinefars og et par skiver franskbrød, rørt sammen med et æg, lidt fløde, salt og peber. Sy den sammen.
Kom 3/4 l vand i bradepanden, læg gåsen deri med brystet nedad. Sæt bradepanden i en kold ovn og stil varmen på 170*.Den skal stege 3-4 timer. Når den har stegt i en times tid, skru så ned til 150*.
Den sidste halve time vendes gåsen med brystet opad. Hvis man ønsker sprødt skind skal ovndøren stå på klem de sidste 15-20 min., væden hældes fra til sauce og lidt vand tilsættes bradepanden.
Se efter, at der hele tiden er væde ved gåsen, mens den steger.
Velbekomme
Marianne van Gool
Med venlig hilsen
Per
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|