tørre mango

2004-05-09
Spørgsmål fra   :  Carlotta Fuentes

I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan tørre man en mango? Der sælges en masse tørre frugter hos Asiatisk butikker i Kbh. Jeg vil gerne vide hvordan man tørre en mango?

Bemærkninger   :  
Jeg har prøvet at kigge på andre international webside og der findes kun andre opskrifter som salsa mango og mango marmelader..det jeg ønsker er måske er meget simpelt og for almindeligt at det ikke findes på nettet. Jeg glæder mig til at høre om I kan hjælpe.


Svar   :  
Hej Carlotta

Jeg har været inde på voms leksikon og hente en beskrivelse af tørring af frugt, jeg ved ikke med sikkerhed om den kan bruges, men det var måske værd at prøve med en lille portion først??

Tørring af frugt i ovn:
Saftige frugter skal først tørre ved en helt lav temperatur (40°C) og siden eftertørre ved en lidt højere (65°C) . Mindre saftige frugter og svampe skal tørre ved 65°C og siden ved 40°C. Man lægger nogenlunde ens stykker frugt eller svampe på en bagerist, som stilles midt i ovnen. Tørretiden vil ligge mellem 4-10 timer. Se til ovnen af og til og tag det fra, som er færdigt. Ovndøren må gerne stå lidt på klem af hensyn til ventilationen. Især frugt kan virke fugtig, når den er varm, så tag et par stykke fra og lad dem køle af, før det afgøres, om de er tørre. Når det hele er tørt, skal det ligge et døgn ved almindelig stuetemperatur, før det emballeres.


Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.