Sukkerbrødslagkage, eller sukkerbrødkage.

2017-07-21
Spørgsmål fra   :  Agnes Jensen

I opskriften indgår bl.a   :  Min mor bagte en sukkerbrødskage med kartoffelmel. Jeg mener der var æg, sukker,kartoffelmel, og lidt bagepulver i. Min Mor brugte den til lagkager. Jeg har desværre ikke mors opskrifter.. Kan i hjælpe mig.Jegb tåler ikke gluten længere. Tak.

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Kære Agnes

Jeg har fundet opskriften i min mors gamle kogebog: "Nutids Mad og Husførelse", under redaktion af Carla Meyer. Jeg vil tro, at den også findes i "Husmoderleksikon". De kan købes antikvarisk. Her er imidlertid opskriften på "SUKKERBRØDSKAGE":

5 æg - hviderne piskes
150 g sukker
50 g kartoffelmel

Æggeblommer og sukker piskes fyldigt og let ca. 20 min. Kartoffelmelet røres i, og til sidst foldes de stiftpiskede æggehvider ned i dejen. Bages i forvarmet ovn på midterste rille. Der står ingenting om bagetid, så der må holdes vagt ved ovnen. Der står bare "sukkerbrødskage" i opskriften, så du må vælge mellem almindelige lagkageforme (så går alt heller ikke til spilde, som hvis man bager i springform første gang) Der er ikke bagepulver i opskriften, men æggene alene vil jo give en god hævning. Jeg kan huske at min mor piskede - med håndkraft - over vandbad. Det skal ikke være kogende, blot varmt og man skal være opmærksom på, at det ikke stivner og bliver til "røræg". Lykke til med det hele.

MVH
Birthe



Se flere spørgsmål og besvarelser her.