|
Saft Budding2014-12-28 Spørgsmål fra : Hanne
I opskriften indgår bl.a : budding(gele lignende) lavet af frugt saft serveres m/råcreme
Bemærkninger : Denne dessert serverede vores farmor altid til jul, og når der ellers kom middags gæster. Vi kan desværre ikke spørge hende selv , vi mistede hende i 1984.
Opskriften stammer muligvis tilbage fra omkring 191o, eller måske før og er muligvis specielt kendt på Fyn ,da det er der familien stammer fra. På forhånd tak & Godt nytår til alle !
Svar : Hej Hanne
Min opskrift er norsk.
2,5 dl ribs eller hindbærsaft, 1 dl
vand,ca. 100 gr. sukker,
1 æggehvide, 5 bl. husblas, 0,5 dl
kogende vand.
Husblassen lægges i blød i koldt vand. Saft, vand, sukker og æggehvide piskes kraftigt til det bliver stiv. Tilsæt så den opløste
husblas, pisk lidt igen til det bliver stift. Hæld op i glasskål og
stil det koldt. Server med vanillesauce.
Med venlig hilsen
Helle Sørensen
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|