|
oksestriplon 2004-03-07 Spørgsmål fra : erik olsen
I opskriften indgår bl.a : hej per
et praktisk spørsmål!
jeg skal lave oksestriplon til mange,kan jeg stege kødet dagen i forvejen, uden det bliver kedeligt.hvis jeg kan hvordan skal jeg så gribe stegningen an. på forhånd tak. mange hilsner erik
Bemærkninger :
Svar : Hej Erik.
Jeg må indrømme at jeg ikke er helt sikker på hvad oksestriploin er for en del af oksen.
Men jeg har fået følgende forklaring en gang for noget siden:
Det er en amerikansk udskæring der for ca. 20 år siden blev overført til Danmark og hermed til dansk kvæd. Det er den bedste del af tyndstegen og den bedste del af højrebet. Dvs. begge ender udelades i forhold til den gamle traditionelle udskæring.
Striploin er velegnet til helstegning, steaks og helt afpareret er det engelske og franske bøffer.
Når jeg så kigger på skitsen af udskæringen af oksen.
Se udskærring her.
Så kommer jeg frem til at det må være noget nær fileten.
Jeg har ikke så mange yderliger oplysninger om kødet men dog en enkelt opskrift som du måske kan bruge.
Helstegt oksestriploin
Ellers se under oksefilet.
Se oksefiletopskrifter'ne her
Med venlig hilsen
Per
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|