|
Tverstedkage2012-03-02 Spørgsmål fra : Jane Jensen
I opskriften indgår bl.a :
Bemærkninger : Tilbage i 2011 var der en, der søgte efter opskrift på en Tverstedkage. Per foreslog, det var en smørkage, men jeg tror, det er denne, for der er ikke kanel i en smørkage:
Kanelsnegle på cremebund
En luksusudgave af de traditionelle snegle!
Mængde/antal pers: 12 stk.
Ingredienser:
200 g margarine
2 dl mælk
100 g gær (2 pk)
2 æg
1 tsk salt
2 spsk sukker
600 g mel
Remonce:
150 g margarine
150 g brun farin
1 tsk kanel
Creme:
2 æggeblommer
4 spsk sukker
4 dl mælk
2 spsk mel
2 tsk vanillesukker
Fremgangsmåde:
Smelt margarine og afkøl den. Imens lunes mælken, og gæret udrørers heri. Herefter æltes alle ingredienserne godt sammen, og sættes til hævning til dobbelt størrelse i ca. 15 min.
1/3 af dejen rulles ud, så den måler ca. 30x20 cm., passende til bunden af en lille bradepande. Pladen skal være ca. 1 cm tyk. Lægges over i bradepanden.
Ingredienserne til remonce røres sammen ved lav varme i en gryde. Afkøl den let, og smør ca. 4 spsk af remoncen ud på hele fladen i bradepanden. Det skal bare være et tyndt lag.
Cremen koges op i en gryde, og koges et par minutter under kraftig piskning, for at få en fyldig konsistens. Bredes ud på dej -og remoncefladen i bradepanden.
Den resterende dej rulles ud (ca. 60x20), og den resterende remonce smøres ud på hele fladen i et jævnt tyndt lag. Rul dejen fra den smalle side, og skær rullen ud i 12 lige store stykker. De 12 snegle lægges oven på cremen i bradepanden, og stilles til hævning i 30 min.
Pensles med æg og bages på midterste ovnrille ved 220 grader ca. 15 min.
Efter afkøling pyntes kagen med glasur.
Svar :
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|