|
Spørgsmål efter opskrift
2012-09-28 Spørgsmål fra : christine bagge Spørgsmål : fad kylling I opskriften indgår bl.a : kartofler kylling parteret i små dele lår vinger osv fløde, kryderier. Bemærkninger :
Svar til christine bagge : Hej Christine
Vi har en opskrift på fadkylling som opfylder en del af dine ønsker til en opskrift, måske den var en mulighed?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-27 Spørgsmål fra : Annelise Spørgsmål : Cherrytomater, avokado, mango, citron, frisk koriander, olie mm I opskriften indgår bl.a : Cherrytomater, avokado, mango, citron, frisk koriander, olie mm Bemærkninger : Tilbehør til en ret i uge 36 eller 37 -
Smagte dejligt - men jeg kan desværre ikke huske hele opskriften - den blev ikke kaldt salat
På forhånd tak for hjælpen
Svar til Annelise : Hej Annelise
Du er sikker på at det er en opskrift fra os? jeg får nemlig ingen opskrifter frem når jeg søger på de ingredienser du nævner.
Det som kommer tættest på er en butterchicken.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-25 Spørgsmål fra : Odaq qujaukitsoq Spørgsmål : chocolade drømmekage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Odaq qujaukitsoq : Hejsa
Hermed en opskrift på chokolade drømmekage.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-25 Spørgsmål fra : inge borum Spørgsmål : æggesnaps hvor øllebrøden hældes i I opskriften indgår bl.a : æggesnaps hvor øllebrøden hældes i Bemærkninger :
Svar til inge borum : Hej Inge
Jeg kan ikke se hvad spørgsmålet er?
Der er nogle som tilsætter en æggesnaps til deres øllebrød, men er det opskrift på øllebrød eller æggesnaps du søger?
Æggesnaps er jo egentlig blot sukker og æggeblommer som piskes grundigt sammen.
Se opskrift på øllebrød her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-24 Spørgsmål fra : annette madsen Spørgsmål : oksegrydesteg I opskriften indgår bl.a : Porter påre læg gulerødder Bemærkninger :
Svar til annette madsen : Hej Annemette
Hvis du bruger tøm køleskabet funktionen kan du søge på forskellige ingredienser som opskriften skal indeholde, det har jeg gjort og det kunne være opskriften herunder du søger?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-24 Spørgsmål fra : ingrid kristensen Spørgsmål : Den bedste paretarte I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : En person bemarker under en opskrift for "paretarte" at en opskrift for den bedste paretarte, som findes her, er meget bedre. Jeg var ikke i stand til at finde den.
Paa forhaand tak for hjalpen!
Svar til ingrid kristensen : Hej Ingrid
Jeg tror det er pæretærte som du søger, jeg er ikke sikker på hvilken opskrift der skulle være skrevet kommentar til, men jeg har lavet en søgning på pæretærte hvor jeg håber at du selv kan klikke dig frem til den ønskede opskrift.
Se opskrifter på pæretærter her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-23 Spørgsmål fra : Anni Nørager Olesen Spørgsmål : muffins med tvebakker I opskriften indgår bl.a : smør, mel, tvebakker, måske mandelessens? Bemærkninger : jeg husker at mel og smør er lavet som en opbagning og deri de knuste tvebakker. Desværre husker jeg ikke, hvad der ellers skal i. Håber der er hjælp at hente. Venlig hilsen Anni
Svar til Anni Nørager Olesen : Hej Anni
Hvis du laver en opbagning, så er det jo nærmere en vandbakkelse?
Jeg tænker mere over i en makronmuffins med den mandelessens du også nævner, men jeg kan desværre ikke hjæle med en opskrift her.
Med venlig hilsen
Per
2012-09-23 Spørgsmål fra : lotte Spørgsmål : Ovnbagte rodfrugter I opskriften indgår bl.a : persiierod,selleri,gulerødder og løg. Rodfrugter.
Kan jeg skrælle og fryse ned til senere brug så der er så lidt arbejde den dag de skal bruges. Bemærkninger :
Svar til lotte : Hej Lotte
Det korte svar er ja, det kan du godt.
Når det er til ovnbagte rodfrugter er det faktisk det bedste ikke at blancere.
Med venlig hilsen
Per
2012-09-21 Spørgsmål fra : Elizabeth Jansen Spørgsmål : Ruskumsnudsk I opskriften indgår bl.a : Kartofler, løg, hakket kød eller småkød. Muligvis lauerbærblad. Bemærkninger : Det hele koges sammen og moses ligesom kartoffelmos.
Svar til Elizabeth Jansen : Hej Elizabeth
Det må næsten være Ruskomsnusk du tænker på?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-20 Spørgsmål fra : inge hindsgaard Spørgsmål : sagosuppe opskrift har jeg, men I opskriften indgår bl.a : jeg har set at opskrift på sagosuppe findes hos Alletiderskogebog, men jeg har forgæves prøvet div. forretninger og ingen har haft sagogryn i handel.Kan jeg få hjælp til at erfare hvordan man og hvor kan man købe sagogryn Bemærkninger :
Svar til inge hindsgaard : Hej Inge
Jeg har lige været forbi Superbest, og de havde sagogryn, mon ikke også at Brugsen har dem, jeg mener at have set dem der også.
Med venlig hilsen
Per
2012-09-19 Spørgsmål fra : Helena Pedersen Spørgsmål : Briam I opskriften indgår bl.a : aburgine , pepperfrugt , måske tomat, masser af grøntsager Bemærkninger : er græsk og betyder 'bagte grøntsager'
Svar til Helena Pedersen : Hej Helena
Hermed en opskrift på Briami som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-16 Spørgsmål fra : elin pedersen Spørgsmål : marengs med rice crips som er lagt sammen med is/fløde med daim og pyntet med friske bær I opskriften indgår bl.a : marengs med rice crips
fløde/is med daim
lagt sammen med 2 lag marengs og frosset, skal spises kold Bemærkninger :
Svar til elin pedersen : Hej Elin
En opskrift nøjagtigt som du beskriver har vi ikke, men måske du selv kan eksperimenter lidt med vore opskrift på Daim islagkage.
Du bytter nødderne i marengsen ud med rice crips, og måske deler du det i 2 forme eller laver 2 gange bunde, og så pynter du evt, toppen med flødeskum og friske bær.
Se opskrift på daim islagkage her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-14 Spørgsmål fra : Bjørn Christensen Spørgsmål : Tzadiki I opskriften indgår bl.a : Agurk youghurt Bemærkninger : Retten er græsk og serveres som tilbrhør til mange retter på tavernerne.
Svar til Bjørn Christensen : Hej Bjørn
Det er en af de opskrifter som er svære at stave til, jeg er faktisk ikke klar over hvordan den rigtig staves.
Men jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-12 Spørgsmål fra : doris nielsen Spørgsmål : Mette guf I opskriften indgår bl.a : chokolade småkage fra Skolernes kogebog Bemærkninger : Vor søns favorit, kunne nå at bage den, rydde op inden mor kom hjem, men duften kunne han få til at forsvinde. En overraskelse til hans 50 års dag
Svar til doris nielsen : Hej Doris
Kan det måske dreje sig om Nette guf?(en gammel Amo/Glutenopskrift):
150g Gluten
150g smør/margarine
100g sukker
60g kokosmel
1 æggeblomme
1 spskf.vanillesukker
30 g kakao(ca 1½ spskf)
Pynt:
Krymmel
kokosmel
hakkede nødder/mandler.
Gluten og de øvrige ingredienser æltes sammen til en ensartet dej, fedtstoffet skal have den normale konsistens.
Dejen deles i 2 lige store stykker, der rulles ud til pølser, der er ca. 50 cm. lange. Del hvert stykke i 20 lige store stykker, der sættes på en smurt plade og trykkes flade med en gaffel dyppet i vand.
Pyntes og bages på ovnens midterste rille ved 220 gr.i ca. 9 min. Løsnes fra pladen inden de bliver helt kolde.
Med venlig hilsen
Hanne
2012-09-11 Spørgsmål fra : jørgen larsen Spørgsmål : galop-kringle I opskriften indgår bl.a : Mor bagte kringlen selv,og jeg husker,blev den bagt i bradepanden? Bemærkninger :
Svar til jørgen larsen : Hej Jørgen
Hermed en opskrift på galopkringle.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-10 Spørgsmål fra : Nancy Nielsen Spørgsmål : vindruegele I opskriften indgår bl.a : jeg vil gerne ha en opskrift hvor der anvendes hele druer. Bemærkninger :
Svar til Nancy Nielsen : Hej Nancy
Det er vel ikke meningen at du vil have skind og kerner med i gelen?
Vi har en opskrift på vindruegele her som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Hvis du læser kommentarerne er der flere forslag til hvordan du får saften ud af druerne.
Du kan også gøre det at du hælder druerne i en gryde med lidt vand, og langsomt bringer det i kog til druerne er kogt ud, og så hælde dem i saftpose.
Med venlig hilsen
Per
2012-09-09 Spørgsmål fra : jytte brændgaard Spørgsmål : Jyttes opskrift fra 1937 Sorø Husholdningsskole I opskriften indgår bl.a : Mormordressing den ægte med eddike. Til 2 salathoveder anvendes ½ dl letpisket piskefløde tilsat 1 spk. eddike og 1 spk. sukker og evt. 1 nip salt. Bemærkninger : Desværre ser jeg ofte i opskrifter en mormordressing angivet med citronsaft,- det er den moderne udgave, vi skal til den originale anvende eddike. pointeret af en husholdningslærer.
Svar til jytte brændgaard :
2012-09-09 Spørgsmål fra : ulla mikkelsen Spørgsmål : trøffelpizza I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : håber i kan hjælpe mig.
jeg har fået trøffelpizza i Ny.og det var en himmerrigsmundfuld.
det kunne være sjovt at prøve.
kh.ulla
Svar til ulla mikkelsen : Hej Ulla
Ikke så mange informationer at gå ud fra, men vi har været i køkkenet og kreeret denne opskrift på trøffelpizza.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-09 Spørgsmål fra : grethe laursen Spørgsmål : hyllebærsaft I opskriften indgår bl.a : har ingen trykkoger skal koges i en stor gryde og stå og trække saft i en pose Bemærkninger :
Svar til grethe laursen : Hej Grethe
Vi har en opskrift på kogt hyldebærsaft her, håber den kan bruges.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-09 Spørgsmål fra : Lis Spørgsmål : morsøgryde I opskriften indgår bl.a : Sammenkogt ret Bemærkninger : Var vist meget brugt på Mors omkring 60 70 Måske en ældre kogekone har opskriften
Svar til Lis : Hej Lis
Der er en gryderet som går under flere forskellige navne, så som apotekergryde, klostergryde og den sorte gryde med små variatiner er det den samme opskrift, jeg vil ikke ligge hovedet på blokken at det er den opskrift du søger, men det var i hvert fald en mulighed.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-08 Spørgsmål fra : Judith Hansen Spørgsmål : Skønt rugbrød I opskriften indgår bl.a : 2 dl.grahamsmel
3 dl. sigtemel
1 dl. havregryn
1½ dl. hvedeklid
1½ dl. rugmel
1½ dl. knækkede rugkærner
1½ dl. hørfrø
5 dl. hvedeklid
2 tsk. salt
5 tsk. natron
1 dl. sirup
1 liter kærnemælk
dejen hældes i en stor rugbrødsform eller to små og sættes i en kold ovn i 1½ time på nederste rille.Den er ikke fryseegnet. Bemærkninger : Jeg syntes at det er utroligt at jeg skulle være den eneste der har klippet opskræften ud fra et ugeblad.
Jeg har en brok i spiserøret og må ikke få gær.
Jeg er tilpas doven til heller ikke at bruge surdej.
Denne opskrift har jeg prøvet utallige gange og det smager godt og det er lige ud af landevejen.
Svar til Judith Hansen :
2012-09-07 Spørgsmål fra : kjell weihe Spørgsmål : zurek (polsk) I opskriften indgår bl.a : da jeg ikke har funnet oppskriften til denne retten her (eller noen andre steder9 så håper jeg på endring siden dette er en fabelaktig suppe som jeg alltid spiser når jeg er i Polen. Bemærkninger :
Svar til kjell weihe : Hej Kjell
Vi har faktisk en opskrift liggende på ret, så jeg kan sende en opskrift med herunder.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-06 Spørgsmål fra : Inge Spørgsmål : fyldte peber frugter med hakket svinekød I opskriften indgår bl.a : fyldte peber frugter med hakket svine kød og grønsager Bemærkninger :
Svar til Inge : Hej Inge
Vi har flere forskellige variationer af fyldte peber, så jeg har lavet en søgning jeg vil sende til dig her, så har du mulighed for selv at vælge den opskrift som du synes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-06 Spørgsmål fra : Van den Nieuwenhof Spørgsmål : chiwapsisi I opskriften indgår bl.a : Lange gehakt rolletjes met allerlei kruiden. Bemærkninger :
Svar til Van den Nieuwenhof : Hejsa
Mon ikke det er Cevapcici du tænker på?
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-04 Spørgsmål fra : Kirsten Almind Spørgsmål : Kaiser Schmalz I opskriften indgår bl.a : æg, mælk? mel? steges på en pande Bemærkninger : en efterret, tyk pandekage revet i store stykker. Serveres med frugt/frugtkompot. Forekommer ofte i tyske madprogrammer
Svar til Kirsten Almind : Hej Kirsten
Det lyder som Kejserpandekager, så dem vil jeg sende en opskrift til her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-09-04 Spørgsmål fra : tom larsen Spørgsmål : rugbrod I opskriften indgår bl.a : navn paa rugmel paa english Bemærkninger :
Svar til tom larsen : Hej Tom
Rugmel heder rye flour på engelsk.
Med venlig hilsen
Per
|