|
Spørgsmål efter opskrift
2008-09-30 Spørgsmål fra : marie svendsen Spørgsmål : pærekvædegele I opskriften indgår bl.a : pærekvæder Bemærkninger :
Svar til marie svendsen : Hej Marie
Jeg kender ikke så meget til kvæder, men der er vist ikke den store forskel på æblekvæde og pærekvæde, jeg har en opskrift som bare heder kvædegele som du måske kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-30 Spørgsmål fra : Britta Juhl Spørgsmål : Pommes risollés I opskriften indgår bl.a : små kartofler Bemærkninger :
Svar til Britta Juhl : Hej Britta
Det er bare små kogte kartofler, derefter pillet og smørstegte på panden.
Med venlig hilsen
Carsten
2008-09-30 Spørgsmål fra : Gro Spørgsmål : Hybenmarmelade m. ingefær I opskriften indgår bl.a : Hyben, appelsiner, ingefær. Bemærkninger : Opskriften er formentlig fra et ugeblad (FamilieJournalen??). Vi lavede marmeladen for et par år siden, den var fantastisk lækker - lidt stærk og ikke for sød.
Svar til Gro : Hej Gro
Det er desværre ikke en opskrift som vi har i vore kartotek, men jeg har fundet en anden opskrift frem på hybenmarmelade som du måske kan bruge i stedet, og måske selv tilsætte ingefæren.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-28 Spørgsmål fra : Lis Bauer Henriksen Spørgsmål : kamfilet stegt som vildt med Waldorfsalat I opskriften indgår bl.a : tyttebær,surt,brunede og hvide kartofler og flødevildtsauce Bemærkninger : ved ikke hvilke krydderier der er i
Svar til Lis Bauer Henriksen : Hej Lis
Jeg har fundet en opskrift frem på nakkesteg stegt som vildt, og nakkekam og kamfilet er næsten det samme, du kan i hvert fald sagtens bruge opskriften med kamfilet i stedet for nakkekam.
Se opskriften her
Jeg går ud fra at det er selve stegningen og ikke så meget tilbehøret du søger opskrift på, og vi har faktisk sat nakkesteg stegt som vildt på programmet til i morgen, den 14.10.08 så der vil være billede på opskriften om et par dage.
Med venlig hilsen
Per
2008-09-27 Spørgsmål fra : Else Marie Skaarup Spørgsmål : opskrift med revet kartoffel og rodfrugter som kan laves i bradepanden i ovnen I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger en opskrift med revet kartoffel og rodfrugter som kan laves i bradepanden i ovnen og kan skæres ud . på forhånd mange tak.
Svar til Else Marie Skaarup : Hej Else
Din beskrivelse af retten giver desværre mulighed for flere meget forskellige opskrifter.
En mulighed kunne være ovnbagte rodfrugter.
Se opskrifter her
Anden mulighed kunne være timbaler. I stedet for at tilberede dem i portionsforme som der er gjort på billeder, kan de sagtens laves i en bradepande, og med andre rodfrugter end vist.
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-27 Spørgsmål fra : Tage Larsen Spørgsmål : Krøsekål I opskriften indgår bl.a : Hvidkål som koges og hvis nok "vrides" og så kommer der fløde i, min mor lavede det og det var godt. Bemærkninger :
Svar til Tage Larsen : Hej Tage
Jeg tror det er den som vi bla kalder for vreden kål, ja kært barn har mange navne.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-27 Spørgsmål fra : J.B.Dideriksen Spørgsmål : Slåengele I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg vil gerne have en opskrift på, hvordan jeg laver slåengele.
Svar til J.B.Dideriksen : Hej J.B
Vi har desværre ikke en opskrift på slåen gele, men vi har en opskrift på slåensaft, som du måske kan tilsætte noget ekstra sukker og noget melatin, jeg mener det er den gule som er beregnet til gele.
Husk at bærrene skal have frost inde brug, det er nok at lægge dem i fryseren.
Se opskrift på slåensaft her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-27 Spørgsmål fra : Annemarie Nielsen Spørgsmål : sponser I opskriften indgår bl.a : Chokoladestykker, mel, æg margarine
bagepulver Bemærkninger : Bages i en springform.
Er måske lidt sandkageagtig.
Er rigtig god.
Svar til Annemarie Nielsen : Hej Annemarie
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på sponser
Beklager meget
Per
2008-09-26 Spørgsmål fra : karin nielsen Spørgsmål : æble skillinger I opskriften indgår bl.a : gærdej, æbler, kanel Bemærkninger : gærdejen bliver rullet ud på bordet, æbletern bliver skåret i tern, og lagt på dejen muligvis sammen med sukker og kanel, dejen bliver rullet sammen og skåret ud i stykker som bliver lagt i små runde forme.
Svar til karin nielsen : Hej Karin
Jeg har omskrevet en opskrift på æblesnegle som var lidt rodet stillet op, men ellers så mener jeg det er opskriften du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-26 Spørgsmål fra : Charlotte Roskjær Spørgsmål : Bramslevgryde I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Fik det serveret på restaurant Bramslev Bakker, og ved søgning på google kommer jeres site frem. Jeg kan dog ikke finde opskriften.
Svar til Charlotte Roskjær : Hej Charlotte
Det er sikkert en anden bruger som også har søgt/spurgt efter opskriften.
Det er desværre ikke en opskrift som vi kan hjælpe med.
Beklager meget
Per
2008-09-26 Spørgsmål fra : jan lund Spørgsmål : kartoffelboller I opskriften indgår bl.a : kartofler moset og formet som melboller og kogt
skal bruges til suppe Bemærkninger :
Svar til jan lund : Hej Jan
Vi har en opskrift på små kartoffelboller til suppe som jeg håber er opskriften du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-25 Spørgsmål fra : jimmy rasmussen Spørgsmål : hakket svinekød hvidkål gulerod kartoflerkarry el. paprika I opskriften indgår bl.a : hakket svinekød hvidkål gulerod kartoflerkarry el. paprika Bemærkninger : Min mor lavede da jeg var barn en rigtig dejlig ret som jeg aldrig har kunnet finde opskriften på. Det var en gryderet med snittet hvidkål og gulorod i skiver kartofler i stkykker og vist nok karry (måske paprika) og så var der små kødboller af svinekød i også. Beauvais laver det på dåse og kalder det wienergryde, men det passer nu ikke.
Svar til jimmy rasmussen : Hej Jimmy
Det du beskriver minder meget om den opskrift som heder amagergryde, godt nok er der pasta i vore opskrift og ingen kødboller, men ellers synes jeg det lyder meget som den opskrift, så måske du bruge opskriften her som udgangspunkt ?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-24 Spørgsmål fra : Mia Blomster Spørgsmål : corn flakes lagkage I opskriften indgår bl.a : marengslagkagebunde med fuld af flødeskum med revne æbler, chokolade og cornflakes. Bemærkninger :
Svar til Mia Blomster : Hej Mia
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på cornflakeslagkage.
Beklager meget
Per
2008-09-24 Spørgsmål fra : Alice Kærgaard Pedersen Spørgsmål : Slotskrans I opskriften indgår bl.a : der var hakket chokolade, nødder, og vist sherry, og andre gode ting i. Bemærkninger :
Svar til Alice Kærgaard Pedersen : Hej Alice
Vi har fået tilsendt denne opskrift som jeg håber svarer til den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-24 Spørgsmål fra : Annette Scheel Spørgsmål : Hornfisk i gele I opskriften indgår bl.a : hornfisk-gulerødder ærter Bemærkninger :
Svar til Annette Scheel : Hej Annette
Vi har en opskrift på hornfisk i gele her som jeg håber du kan bruge, der er godt nok ikke gulerødder og ærter i, men det kan du sikkert selv tilsætte.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-23 Spørgsmål fra : michael Spørgsmål : valnøddeolie I opskriften indgår bl.a : valnødder Bemærkninger : hejsa
no har jeg forgæves søgt div steder på nettet efter opskriften på valnødde olie
jeg er i den lykkelige situation at i den park jeg passer er der 1,5 hektar med valnødder
venligst
michael
Svar til michael : Hej Michael
Jeg kan desværre heller ikke hjælpe dig med en opskrift.
Men olien skal formentlig presses ud af kernerne, om de skal afskalles først ved jeg ikke, men det skal de jo nok, og så begynder det jo at blive lidt af et arbejde.
Jeg har søgt efter en oliepresse, og der er nogle på markedet men det er til rapsolie til fyret, så er det jo om olien bliver ren nok til fødevarebrug?
Med venlig hilsen
Per
2008-09-23 Spørgsmål fra : Lone Spørgsmål : rugbrød med surdej i grill I opskriften indgår bl.a : Jeg savner bagetid når jeg bruger gasovn samt temperatur er det samme? Vi camperer meget og har weber grillen med kan vi bage rugbrød i den? Eller er der et godt alternativ. Vi bruger grillen til næsten alt eks. chokoladekage , æblekringle, svinekam, andesteg, helstegt oxefilet, div. fisk er tilberedti grillen, pizza er et kæmpe hit blandt børn og voksne. Bagning af rugbrød vil virkelig fuldende vores campingliv. Bemærkninger :
Svar til Lone : Hej Lone
Jeg har aldrig prøvet at bage rugbrød på webergrillen, men der er jo ikke den store forskel på webergrillen og ovnen, så jeg kan ikke se hvorfor man ikke skulle kunne.
Jeg tror nu nok at jeg ville vælge et andet rugbrød end et med surdej da det tit skal hæve længe inden det bages. og jeg går ikke ud fra at der er så meget plads når I campere
Bagetid og temperatur:
Hvis I har et stegetermometer så kan i jo måle lidt på temperaturen i grillen, og når tiden er ved at være gået kan stegetermometeret sættes i brødet, og det skal så vise 95 grader C for at være færdigbagt.
Se rugbrødsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-23 Spørgsmål fra : Maia Spørgsmål : hjorteleverpostej I opskriften indgår bl.a : hjortelever Bemærkninger : helst kun hjortelever, jeg vil ikke blande det med kalv eller sådan noget.
Svar til Maia : Hej Maia
Vi har tidligere afprøvet en opskrift på rådyrleverpostej, og denne postej mener jeg godt du kan bruge med lever fra hjort i stedet.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-23 Spørgsmål fra : Grethe Spørgsmål : suppe I opskriften indgår bl.a : suppe med div. ting og kokusmælk, Thaisuppe med rejer har jeg, men jeg kunne få lyst til at bruge kokusmælk til lidt mere. Bemærkninger :
Svar til Grethe : Hej Grethe
Det lyder somom at det er kokosmælken du gerne vil have lidt forskellige opskrifter med.
Vi har en funktion som vi kalder for tøm køleskabet, det er muligvis ikke det helt rigtige navn, men det er en god ting når du har en ingrediens som du ønsker at finde opskrifter med, du kan søge på en eller flere ingredienser men der må ikke være komma i søgningen.
jeg har søgt på kokosmælk og jeg sender linket til søgningen med her.
Se søgningen her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-22 Spørgsmål fra : Dorte Deth Melchiorsen Spørgsmål : Boven fra en kronhjort I opskriften indgår bl.a : ???? Bemærkninger : gerne med bacon, svampe m.m.
Svar til Dorte Deth Melchiorsen : Hej Dorte
Der er rigtig mange muligheder med kronhjortebov, og jeg syntes faktisk du skulle kigge på de forskellige opskrifter vi har under dådyr og kronhjort, så har du mulighed for at vælge den opskrift ud som du syntes bedst om, og faktisk kan du også godt kigge på opskrifterne med kølle under begge dyr.
Se opskriftskategorier her
Du skal scrolle lidt ned på siden for at finde dådyr og kronhjort, og så vælger du bov eller kølle.
Med venlig hilsen
Per
2008-09-22 Spørgsmål fra : edelsolveig Spørgsmål : foccasier I opskriften indgår bl.a : flade brød med tomatketchup og bacon bagt i ovn indeholder gær
venlig hilsen Edel Bemærkninger :
Svar til edelsolveig : Hej Edelsolveig
Det er ikke for at jeg skal gøre mig klog på stavning, men jeg mener at det staves Foccacia, det er i hvert fald det navn der findes flest opskrifter under her på kogebogen.
Jeg har lavet en søgning som jeg vil sende linket til her, så har du mulighed for at vælge den opskrift du syntes bedst om.
Se Foccaciaopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-22 Spørgsmål fra : Jimmy Rasmussen Spørgsmål : rejer i ovn I opskriften indgår bl.a : frendbrød rejer og pisket æggevide Bemærkninger : gerne hurtig
skal snart bruges
mange tak på forhånd
jimmy
Svar til Jimmy Rasmussen : Hej Jimmy
jeg laver noget der ligner:
brun lidt løg, tilsæt svinefars og brun. Tilsæt karry. Tilsæt snittet hvidkål, skivede kartofler, gulerødder og lidt vand. Lad det hele simre en ½-1 time. Retten bliver ikke ringere at blive varmet op.
Aner ikke om det har et navn.
Med venlig hilsen
Lene
2008-09-22 Spørgsmål fra : sanne kristoffersen Spørgsmål : henkogning af pærer I opskriften indgår bl.a : pære evt. sukker Bemærkninger :
Svar til sanne kristoffersen : Hej Sanne
Jeg har fundet en opskrift frem på henkogte pærer som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-21 Spørgsmål fra : maria Spørgsmål : majspandekager I opskriften indgår bl.a : hey. jeg mangler en opskrift på glutenfri majspandekager eller totillias.. Bemærkninger :
Svar til maria : Hej Maria
Vi har desværre ikke en glutenfri opskrift på majspandekager.
Beklager meget
Per
Hej Maria
6 æg
2 spsk. majsmel
salt
evt. lidt sukker hvis det skal være til dessertagtige ting.
Piskes og laves som alm. pandekager - smager MEGA godt.. citat Emilie, 10 år - glutenallergiker.
2008-09-21 Spørgsmål fra : Tine Lykke Spørgsmål : Kage I opskriften indgår bl.a : Jeg har set en super flot kage, hvor der stod en barbie indeni og kagen var så kjolen.
Den vil jeg utrolig gerne lave til min datters fødselsdag.
Håber i kan hjælpe. Bemærkninger :
Svar til Tine Lykke : Hej Tine
Det er desværre ikke en opskrift som vi kan hjælpe med.
Beklager meget.
Per
2008-09-21 Spørgsmål fra : Jytte Holck Olsen Spørgsmål : Lagkage Forret Sandwich Brød med tun I opskriften indgår bl.a : Tun evt. mayunasine piskefløde og andet smagsstoffer smagte skønt
bunde sandwich brød
Tun var iblandet
Bemærkninger : Den var bare super skøn formet som en lagkage Smurt ind i snasket ovenpå
Svar til Jytte Holck Olsen : Hej Jytte
Jeg tror det er en tunmousselagkage som du tænker på, og den har vi faktisk tidligere afprøvet, så jeg kan sende dig en opskrift med billede her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-21 Spørgsmål fra : berit nielsen Spørgsmål : saltede snitbønner I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : ville gerne salte grønne bønner som man gjorde i gamle dage for at konservere dem
Svar til berit nielsen : Hej Berit
Jeg har fundet en opskrift frem som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-21 Spørgsmål fra : Susanne Spørgsmål : Syltede jalapenos I opskriften indgår bl.a : chilli/jalapenos Bemærkninger :
Svar til Susanne : Hej Susanne
Vi har ikke en opskrift på syltede chili specielt til jalapenos, men vi har lidt forskellige opskrifter på syltede chili som jeg vil sende linket til her, så har du mulighed for at vælge den opskrift du synes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-20 Spørgsmål fra : annie larsen Spørgsmål : dyrebovsteg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg har idag købt en dyrebovsteg,men savner hvorlænge den steges i ovnen,der kun ovntemp.på pakken
Svar til annie larsen : Hej Annie
Det er jo svært at sige når du ikke har skrevet hvor meget boven vejer, jeg plejer at regne en dyrebov for rådyr, men kokken siger det kan være alt vildt.
Men jeg kan oplyse centrumstemperaturen, det plejer også at være den nemmeste at følge.
Centrumstyemperatur ved brug af stegetermometer:
60 grader C for rød
65 grader C for rosa
70 grader C for gennemstegt
Med venlig hilsen
Per
2008-09-19 Spørgsmål fra : helle rosenberg Spørgsmål : sol tørret tomater, løg, så kan jeg ikke huske mere I opskriften indgår bl.a : sol tørret tomater, løg, så kan jeg ikke huske mere Bemærkninger : den serveres til stegt fisk, det er en opskrift der har været i ugebladet "hjemmet" omkring november/december 2007
Svar til helle rosenberg : Hej Helle
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift med soltørrede tomater og løg.
Beklager meget
Per
2008-09-19 Spørgsmål fra : lisbeth Christiansen Spørgsmål : set på tv 4, engelsk opskrift I opskriften indgår bl.a : butterdej,bl.a. spinat, bacon, fløde, æg Bemærkninger : små muffins lavet ud af butterdej hvor indholdet bl.a. var spinat, bacon, æg, fløde
Svar til lisbeth Christiansen : Hej Lisbeth
Vi har netop afprøvet nogle små laksetærter som på nær fyldet og hvad de bages i kunne passe med det du beskriver.
se opskriften her
I stedet for at beklæde små tærteforme beklæder du blot små muffinsforme, og så skal du nok sætte en tom muffinsform ned oven i og fylde den med ris, salt eller bønner, for at holde dejen på plads, og så lægge et fad over, for der er faktisk ret meget kraft i butterdej.
Til spinatfyld svitser du bacon i en gryde, og hælder løg og spinat ned i, det koger så under låg til væden er fordampet, smag til med muskat, salt og peber.
Fyldet hældes i de bagte butterdejsskaller og æggemassen hældes over, du kan bruge opskriften fra laksetærterne.
drysses evt. med revet ost og bages ved 170 grader C i ca. 30 minutter, æggemassen skal være stiv.
Med venlig hilsen
Per
2008-09-19 Spørgsmål fra : Susanne Aagaard Spørgsmål : Wallenberger biff I opskriften indgår bl.a : Så vidt jeg ved:
Hakket kalvekød rørt til fars med bl.a. fløde.
Serveres med kartoffelmos og en kraftig skysovs, måske med svampe.
Fået i restaurant "Den Gyllene Freden" i Gamla Stan, Stockholm. Bemærkninger :
Svar til Susanne Aagaard : Hej Susanne
Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-18 Spørgsmål fra : Randi Lofstad Spørgsmål : chili con carne med tequila I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Det jeg søger er en opskrift på chili con carne der er lavet med tequila, hcor det er meget lidt af tequilaen der bruges i retten, men hvor størstedelen af tequilaen bliver drukket af kokken.
jeg har søgt mange steder men jeg kan ikke sinde en. men jeg håberi kan hjælper mig.
med venlig hilsen Randi Lofstad
Svar til Randi Lofstad : Hej Randi
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på chili con carne med tequila.
Men men tequila mener jeg blot er en slags krydderi, så jeg mener sagtens du kan tage en opskrift på chili con carne uden tequila og så blot tilsætte lidt tequila lige inden servering da den ellers vil fordampe.
Med venlig hilsen
Per
2008-09-18 Spørgsmål fra : tom tornbjerg Spørgsmål : pasta cabana I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til tom tornbjerg : Hej Tom
Jeg går ud fra at det er Pasta cabonara du tænker på, så det har jeg fundet en opskrift frem på som jeg sender linket til her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-18 Spørgsmål fra : Inger Rasmussen Spørgsmål : oldtidsbrød I opskriften indgår bl.a : rugbrød med 80% kærner.
Bemærkninger : Super godt.
Svar til Inger Rasmussen : Hej Inger
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på oltidsbrød.
Beklager meget
Per
2008-09-18 Spørgsmål fra : møllebjerg Spørgsmål : pålægskone I opskriften indgår bl.a : pålæg Bemærkninger :
Svar til møllebjerg : Hej Møllenbjerg
Vi har lidt af en opskrift på en pålægskagemand som du måske kan bruge som udgangspunkt.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-18 Spørgsmål fra : mona Spørgsmål : hakket oksekød i hvidkål I opskriften indgår bl.a : hakket oksekød, snittet hvidkål, løg, hvidløg, soya, karry, salt og peber, og muligvis ris.
Det hele tilberedt i stor pande. Bemærkninger :
Svar til mona : Hej Mona
Det lyder som opskriften på gisou, der er godt nok lidt flere ingredienser med og den tilberedes i en gryde, men har du en stor nok pande så gør det jo ingen forskel.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-17 Spørgsmål fra : helle grevy Spørgsmål : tacco I opskriften indgår bl.a : alt muligt anrettet i små skåle til at putte i varme "brød"
Der kommer ikke noget frem, når jeg taster tacco... måske staver jeg det forkert ? Bemærkninger :
Svar til helle grevy : Hej Helle
Du har et "c" for meget - hvis du søger på "taco", er der gevinst her.
Men ud over de gode ideer du kan få på denne hjemmeside, kan jeg henvise dig til
http://www.santamaria.dk/madlavning/taco.html
hvor du også kan få en masse inspiration.
God fornøjelse.
Med venlig hilsen
Caisy
2008-09-16 Spørgsmål fra : BIRGIT KRISTENSEN Spørgsmål : den sorte gryde I opskriften indgår bl.a : okse (en eller ande slags) i strimer/klumper champignon - og BACON muligvis mere. Bemærkninger :
Svar til BIRGIT KRISTENSEN : Hej Birgit
Prøv at søge på Karoline - jeg mener det var en opskrift i en af de første Karoline-bøger
Med venlig hilsen
BetinaD
2008-09-16 Spørgsmål fra : mudi (bente) Spørgsmål : gryderet I opskriften indgår bl.a : okseklump,løg,gulerødder.div. krydderier,tomatpure Bemærkninger : på tv2-lorry så jeg kromann tilberede gryderet og-som han sagde-er han den eneste der kommer usødet kakaopulver i.
Skulle give en dejlig smag
kender du det trick og har du en opskrift med det?????
Svar til mudi (bente) : Hej Mudi
Jeg har aldig prøvet med kakao, så det trick kender jeg ikke.
Med venlig hilsen
Per
2008-09-16 Spørgsmål fra : Birgit Andersen Spørgsmål : Frøsnapper dem vi kan købe hos bageren I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Birgit Andersen : Hej Birgit
SÅ fik vi sammensat en opskrift på frøsnappere og afprøvet den, så håber jeg bare at du vil synes om den.
Se frøsnapperopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-15 Spørgsmål fra : Inge Augustenborg Spørgsmål : dådyrbov i ovn I opskriften indgår bl.a : Jeg har 4 kg frossen dådyrbov, som skal steges i ovnen.
Hvordan tilbereder jeg den. Hvorlænge skal den stege. Bemærkninger :
Svar til Inge Augustenborg : Hej Inge
Jeg må tilstå at jeg ikke har erfaring med dådyr, og de opskrifter som vi havde på dådyrbov var med meget mindre stykker end det du skriver din bov vejer.
Om det er din bov som er meget stor, eller om det er bovene i vore opskrifter som er små ved jeg faktisk ikke.
Men det som jeg har gjort er at jeg har taget udgangpunkt i en af vore opskrifter og så ganget den op, både vægt og stegetider.
Stegetiderne skal tages med lidt forbehold, men jeg har skrevet centrumstemperature på for rød, rosa og gennemstegt, det er nemmere at regne med.
Der skal du bare huske at stegetermometeret ikke må røre ved benet, og kødet vil også gerne være mere rødt helt inde ved benet, også selvom køllen er gennemstegt, men det gør ikke noget.
Se opskriften her
Se de øvrige opskrifter på dådyrbov her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-14 Spørgsmål fra : Louise Dyhr Spørgsmål : Skildpadde muffins I opskriften indgår bl.a : Toms kæmpe skildpadder i en stor chokolade muffin. Bemærkninger :
Svar til Louise Dyhr : Hej Louise
Jeg går ud fra at det er de skilpaddemuffins som man bla. har kunnet købe i Netto som du efterlyser, men jeg har faktisk aldrig smagt disse muffins, og det ville alligevel havde været svært at ramme den nøjagtige smag, men vi har alligevel prøvet at lave en opskrift til dig som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-12 Spørgsmål fra : stinne gudiksen Spørgsmål : speget makrel I opskriften indgår bl.a : makrel som er speget og så skal det skæres i tynde skiver og bruges som pålæg på en fedtemad Bemærkninger :
Svar til stinne gudiksen : Hej Stinne
Vi har aldrig hørt om speget makrel, og det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift.
Beklager meget
Per
2008-09-12 Spørgsmål fra : Inge müller Spørgsmål : ferskenrejesuppe I opskriften indgår bl.a : kyllingefong,fersken,karry,rejer,flåede tomater,løg Bemærkninger : gerne fedtfatig/DIABETIS
Svar til Inge müller : Hej Inge
Vi har faktisk 4 opskrifter som minder om det du beskriver, så jeg vil sende dig et link til dem alle her, så har du mulighed for at vælde den du synes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-12 Spørgsmål fra : knud jacobsen Spørgsmål : syltede okaido græskar I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til knud jacobsen : Hej Knud
Vi har en enkelt opskrift på syltede hokaido som jeg vil sende dig linket til her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-11 Spørgsmål fra : Hanne Hansen Spørgsmål : syltede paradisæbler til vildt mm I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Hanne Hansen : Hej Hanne
Vi har en opskrift på syltede paradisæbler, jeg tror ikke der er en opskrift specielt til vildt.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-11 Spørgsmål fra : birthe østergaard Spørgsmål : luftskibe/zeppelinere fra litauen(cepelinai=didzkukuliai) I opskriften indgår bl.a : oval bolle af revne kartofler og kogte kartofler med fyld i. Bemærkninger :
Svar til birthe østergaard : Hej Birthe
Jeg har fundet frem til en opskrift som jeg håber svarer til det ønskede.
Fyldet er jeg lidt i tvivl om kødet skal være kogt/steg eller rå, umidelbart syntes jeg ikke det kan nå at blive mørt inde i kartoffelmassen på 15 minutter, og jeg læste et sted at det var en anden form for biksemad, så det må jo næsten skulle være kogt/stegt kød?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-11 Spørgsmål fra : Inge Bresler Spørgsmål : remulade I opskriften indgår bl.a : en grundsubstans, man laver remuladen så den kan holde sig, en art pikles af grønne tomater, små sylteagurker, rå løg og krydderier Bemærkninger : det hele hakkes og kommes i små glas, man tager kun en teskefuld remulade/pickles og blander mayonaise i.
Svar til Inge Bresler : Hej Inger
Jeg går ud fra at det er opskriften på pickles du søger, så jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-11 Spørgsmål fra : Jonna Nørskov Spørgsmål : Tilbehør til brunch I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg ønsker forslag til tilbehør til brunch. Kan I ikke hjælpe mig.
Det skal ikke være det helt fansige.
Det er "bønder" på ca. 50 år og derover. På forhånd tak.
Svar til Jonna Nørskov : Hej Jonna
Du kan bruge små tykke pandekager (amerikanske pandekager), røræg, blødkogte æg, bacon, pølser, friskpresset juice, kaffe, ristet brød, forskelligt morgenbrød (hvidt brød), oste, små Croissanter.
Men du kan også kigge ind på vore opskrfter på brunch for yderligere inspiration.
Se brunchopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-10 Spørgsmål fra : Anne Holm Spørgsmål : Jeg søger en opskrift, som jeg fik her sidste år ved denne squashtid. I opskriften indgår bl.a : Jeg søger en opskrift, som jeg fik her sidste år ved denne squashtid. Der var både squash og fillippa æbler i. Er det noget man finde igen? Bemærkninger :
Svar til Anne Holm : Hej Anne
Jeg har lavet en søgning på ingredinserne squash og æble og der kommer lidt forskellige resultater frem, men da du ikks skriver noget om selve opskriften er det svært at sige om det er nogen af dem, så jeg sender lnket til søgningen her, så kan du se om opskriften er med her.
Se opskrifterne her
Det kunne også være at der i ingredienslisten stod courgette eller zuccinni.
Med venlig hilsen
Per
2008-09-10 Spørgsmål fra : Sven-Aage Kristensen Spørgsmål : Retter med chili I opskriften indgår bl.a : Retter, hvor man med fordel kan anvende chilli. Bemærkninger :
Svar til Sven-Aage Kristensen : Hej Svend-Aage
Vi har en funktion som vi kalder for tøm køleskabet, her kan du søge på opskrifter som skal indeholde bestemte ingredienser, og jeg har lavet en søgning på chili, og der kommer 1778 resultater frem.
Flere af opskrifterne er selvfølgelig med chilipulver, men der er jo ikke noget i vejen for at du skifter pulveret ud med friske chili.
Se opskrifterne her
Jeg håber det er noget du kan bruge.
Med venlig hilsen
Per
2008-09-09 Spørgsmål fra : kikser1 Spørgsmål : jello shots I opskriften indgår bl.a : vodka Bemærkninger : Hej.
Kan I hjælpe mig med at finde en opskrift på jello shots? Det skal være uden jello-mix, da jeg ikke kan finde det, evt. med gelatine eller husblas i stedet.
Svar til kikser1 : Hej Kikser
Jeg har lidt af en opskrift her som du måske kan bruge?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-09 Spørgsmål fra : ToveThybo Spørgsmål : paradisæblemarmelade I opskriften indgår bl.a : paradisæbler Bemærkninger :
Svar til ToveThybo : Hej Tove
Vi har en gammel opskrift på paradisæble marmelade som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-09 Spørgsmål fra : A Christensen Spørgsmål : aronia event I opskriften indgår bl.a : saft af aronia event. sammen med andre bær/frugter Bemærkninger :
Svar til A Christensen : Hej A Christensen
Jeg kender ikke aronia event, men jeg kan læse nogle steder på nettet omkring saften, og det ser ud til at den presses, men om det kun er industrien man kan det, det ved jeg ikke.
For så er det jo blot at få smadret bærrene og presse dem, måske en elektrisk saftpresser kan bruges.
Ellers så kan du lægge bærrene i en gryde, og hælde vand ved, og så koge det hele til bærrene sprænger, og saften trækker ud i vandet, hæld så det hele i en saftpose og lad det dryppe af, gerne natten over.
Saften koges op skummes og tilsættes evt. sukker.
Med venlig hilsen
Per
2008-09-09 Spørgsmål fra : joan jakobsen Spørgsmål : syltetøj af havtorn I opskriften indgår bl.a : havtorn Bemærkninger :
Svar til joan jakobsen : Hej Joan
Vi har nogle enkelte opskrifter på syltetøj af havtorn, som jeg vil sende dig linket til her.
Se havtornopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-08 Spørgsmål fra : Mark Zweig Spørgsmål : tapanyaki I opskriften indgår bl.a : det er ikke selve opskriften, men jeg har sådan en stål plade og vil gerne vide hvordan den skal bruges
Bemærkninger :
Svar til Mark Zweig : Hej Mark
Der er ingen af os der har erfaring med teppanyaki, så vi kan ikke hjælpe dig videre.
Beklager meget
Per
2008-09-08 Spørgsmål fra : grete steffensen Spørgsmål : stegte svinekæber I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til grete steffensen : Hej Grete
Vi har nogle enkelte opskrifter på svinekæber som jeg vil sende dig linket til her, så har du mulighed for selv at vælge den opskrift du synes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-07 Spørgsmål fra : charlotte Spørgsmål : otomansk kebab/gryde I opskriften indgår bl.a : tomater,chilli,løg,ost,kalvekød g en masse krydderier Bemærkninger : tyrkisk mad
Svar til charlotte : Hej Charlotte
Vi har en opskrift på osmanisk pande/kebab/gryde som jeg tror er den opskrift som du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-06 Spørgsmål fra : Elin Andersen Spørgsmål : Kinesisk hvidløg I opskriften indgår bl.a : Kinesisk hvidløg
Bemærkninger : Valnøddestore runde milde hvidløg
Svar til Elin Andersen : Hej Elin
Kinesiske hvidløg bliver også kaldt solo-hvidløg. Kan købes i de fleste supermarkeder.
Venlig hilsen
Gitte K
2008-09-06 Spørgsmål fra : lisabeth guldmann Spørgsmål : svampepate I opskriften indgår bl.a : svampe som dyrket eller vilde
ris nødder og .... Bemærkninger : mener at have set opskriften i blad engang måske i alt for damerne..?
Svar til lisabeth guldmann : Hej Lisabeth
Jeg har fundet en opskrift frem på champignonpate som jeg syntes minder ret godt om det du beskriver.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-06 Spørgsmål fra : Jørn Schmidt Spørgsmål : Elsdyrsteg I opskriften indgår bl.a : Jeg savner en opskrift på elsdyrsteg. Jeg har fået det i Sverige, og jeg har i Sverige købt et stykke elsdyrkød, men mangler en opskrift Bemærkninger : Retten i Sverige var med brun sovs og tyttetbær syltetøj, og så en anden slags syltetøj som jeg ikke kan huske hvad var.....?
Svar til Jørn Schmidt : Hej Jørn
vi har fået elsdyrsteg hos vor datter i Norge, den steges som andet vildt i gryde med røget bacon eller røget spæk, der kommes fløde i sovsen, smag til med ribs eller tyttebærgele, serveres med kartofler og tyttebærsyltetøj, det smager himmelsk, og husk der SKAL fløde i sovsen.
velbekomme.
Grete
Se opskrifter med elsdyr her
2008-09-05 Spørgsmål fra : Jannie Jørgensen Spørgsmål : Kulsvirens oksespand I opskriften indgår bl.a : revet ost, hakket oksekød Bemærkninger : Dirch Passer laver den i filmen: Flådens friske fyre
Svar til Jannie Jørgensen : Hej Jannie
Jeg har tidligere ledt efter Kulsvierens oksespand, dog uden held, og det er stadig ikke lykkedes at finde frem til en opskrift, jeg er bange for at det ikke er en rigtig opskrift, men blot en navn der passede godt på film.
Med venlig hilsen
Per
2008-09-05 Spørgsmål fra : Birgit Rasmussen Spørgsmål : Majssouffle I opskriften indgår bl.a : Majs Bemærkninger : Var på restaurant i går og fik majssouffle i en lille form som tilbehør, smagte herligt, men kan ikke finde opskrift nogle steder.
:) Birgit
Svar til Birgit Rasmussen : Hej Birgit
En af vore brugere har for nyligt sendt en opskrift på majs souffle som jeg håber svare til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-05 Spørgsmål fra : Mette Spørgsmål : Stamnato (Græsk ret) I opskriften indgår bl.a : Lam, kartofler... Bemærkninger :
Svar til Mette : Hej Mette
Er det Stifado, du mener, jeg kender ikke det du skriver og hvis du mener Stifado er opskrift her.
Se opskriften her
Mvh
Thomas
2008-09-04 Spørgsmål fra : Jan Olsen Spørgsmål : jordbærchokoladekage I opskriften indgår bl.a : mel, jordbær, kakao, æg Bemærkninger :
Svar til Jan Olsen : Hej Jan
Vi har en jordbærbradepandekage som jeg tror ville smage godt med chokoladestykker i, jeg er ikke sikker på om kakao ville passe i, men du kan jo prøve.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-04 Spørgsmål fra : morsø Spørgsmål : appelsintrifli I opskriften indgår bl.a : appelsin stykker råkrem makroner Bemærkninger :
Svar til morsø : Hej Morsø
Jeg har skrevet en opskrift ned på appelsintrifli med råcreme, råcremen har jeg fra en anden opskrift, så du måtte meget gerne kommentere hvordan mængden passer hertil.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-04 Spørgsmål fra : Else Marie Rasmussen Spørgsmål : Edderfuglbryst I opskriften indgår bl.a : Edderfuglbryst Bemærkninger : jeg mangler et god og anderledes opskrift på edderfuglebryst, evt. sprængt edderfuglebryst.
Svar til Else Marie Rasmussen : Hej Else
Vi har kun nogle få opskrifter med edderfuglebryst, og desværre ingen på sprængt edderfuglebryst.
Men vi har en opskrift på sprængt fasan/andebryst som jeg mener du kan bruge med edderfuglebryst i stedet.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-04 Spørgsmål fra : Anya Spørgsmål : Svinemignon I opskriften indgår bl.a : Svinemignon, hakkede tomater, tomatpure, champignon, grøntsager Bemærkninger : steges og/ eller tilberedes i ovnen.
Svar til Anya : Hej Anya
Jeg kender faktisk ikke svinemignon, så jeg ved ikke hvor længe den skal have i ovnen så det må du prøve dig lidt frem med.
Men du kan bruner den af i margarine og lægge den i et fad, krydder med salt og peber.
Skær champignon, løg og andre grønsager i mindre stykker, svits først champignonerne, når de ikke afgiver mere væde lægges resten af grønsagerne på panden og det hele svites et par minutter før det hæledes over mignonen i fadet, krydder med salt og peber.
Kog panden af med de hakkede tomater og tomatpure, og evt. bouillon, mælk eller fløde, smag til med salt og peber og evt. andre krydderier, hældes i fadet som nu stilles i ovnen ved 200-220 grader C.
Med venlig hilsen
Per
2008-09-04 Spørgsmål fra : Lis Svane Spørgsmål : vindruesaft I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Har lige læst opskrift på vindruegele, men hvordan laves den saft man skal bruge ?
Jeg har så mange røde druer, så det er saften jeg er intereseret i. På forhånd tak.
Svar til Lis Svane : Hej Lis
Vindruer er så saftfyldte at du ikke behøver at gøre andet end at smadre bærrene og så presse eller dryppe saften af.
Jeg har selv kun prøvet at gøre det i en sigte med en gaffel, men det var hårdt arbejde, måske man kan køre dem i en foodprocessor og så bare lade saften dryppe af i saftpose.
Med venlig hilsen
Per
2008-09-03 Spørgsmål fra : Hanni F. Mortensen Spørgsmål : syltning af umodne figner I opskriften indgår bl.a : grønne umodne figner, evt. med pernod Bemærkninger : jeg har så mange grønne figner, der ikke når at modne, kan de bruges til noget?
Svar til Hanni F. Mortensen : Hej Hanni
Jeg må jo tilstå at jeg ikke har nogen erfaring med figner, men jeg mener at grønne figner er de umodne, så jeg har søgt på grønne figner, og der kommer lidt forskellige opskrifter frem som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-02 Spørgsmål fra : Rasmus Sundby-Sørensen Spørgsmål : naanbrød lavet af majs I opskriften indgår bl.a : kun lavet af majs og ikke indeholdende hvede. Bemærkninger : Da vi har allergi overfor hvede, har vi brug for opskrift på naanbrød uden hvede.
Også gerne andre opskrifter på lækkert majs, ris, eller rugbrød uden hvede.
mvh Rasmus
Svar til Rasmus Sundby-Sørensen : Hej Rasmus
Hvedefrit naan brød har jeg ikke kunnet finde til dig, men vi har jo her på kogebogen oprettet forskellige kategorier for fødevareallergi, og også allergi over for hvede, og her er der forskelligt brød som du måske kan bruge.
Se hvedeallergi kategorien her
Det er også muligt at bruge den udvidet søgning som du finder i menuen til venstre til at søge på forskellige allergier.
Med venlig hilsen
Per
2008-09-01 Spørgsmål fra : Tom Jensen Spørgsmål : haviegryde ? I opskriften indgår bl.a : Det er koteletter med ananasstykker i ananassovs.
Irma havde det en gang som færdigret. Bemærkninger : Jeg vil meget gerne have opskrift på det da det smager eventyrligt godt,jeg vil gerne betale for det.
Svar til Tom Jensen : Hej Tom
Vi har en enkelt opskrift på hawaigryde, men om den er magen til den du tidligere har smagt er så spørgsmålet.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-09-01 Spørgsmål fra : Anders Hjorth Jeppesen Spørgsmål : Vin på paradisæbler I opskriften indgår bl.a : Paradisæbler, sukker, vand , gær Bemærkninger : Jeg mangler de rigtige mængdeangivelser
Svar til Anders Hjorth Jeppesen : Hej Anders
Vinbrygning er uden for vore ekspertise, så det kan vi ikke hjælpe med.
Beklager meget
Per
2008-09-01 Spørgsmål fra : troels Spørgsmål : osse bucco I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til troels : Hej Troels
Hvis du bruger søgefeltet øverst til højre på siden, så kan du finde frem til de fleste opskrifter, og er du i tvivl om hvordan de staves, så kan du undlade en del af navnet, evt med et mellemrum hvis det er midt i navnet.
Jeg har lavet en søgning efter osso buc som jeg vil sende til dig her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
|