Spørgsmål efter opskrift

2005-09-30
Spørgsmål fra   :  Palle Søgaard
Spørgsmål   :  spansk mørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  svinemørbrad løg champignon revet kartoffel
Bemærkninger   :  
opskriften stammer vist fra en kakkelbog - ovnmad

Svar til Palle Søgaard   :  
Hej Palle

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på spansk svinemørbrad.

Jeg beklager meget
Per




2005-09-30
Spørgsmål fra   :  kim marslev
Spørgsmål   :  stegte sild
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kim marslev   :  
Hej Kim

Nu skriver du jo ikke lige hvilken type stegte sild du ønsker, så jeg vil sende dig de opskrifter som findes i kogebogen, så kan du selv vælge den du syntes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-30
Spørgsmål fra   :  Berit Nyborg
Spørgsmål   :  kastanjebrød
I opskriften indgår bl.a   :  et lidt groft franskbrød med kastanjer
Bemærkninger   :  
Coop Danmark sælger brødet i denne periode

Svar til Berit Nyborg   :  
Hej Berit

Jeg tror det er et brød de selv har "opfundet", jeg har i hvert fald ikke kunnet finde en opskrift på dette kastanjebrød.

Beklager meget
Per




2005-09-29
Spørgsmål fra   :  Dorte Madsen
Spørgsmål   :  havregrødskage
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg fik forleden en kage som var købt i en gårdbutik, hvor de sælger hjemmebag. Kagen hed "havregrødskage." Det var en kage bagt i bradepande, og den smagte rigtig godt. Har I hørt om den? Den smagte lidt som kanelkagen, men alligevel anderledes. Håber på svar.
Bemærkninger   :  


Svar til Dorte Madsen   :  
Hej Dorte.

Jeg har ikke kunnet finde en kage med det navn men har fundet en anden opskrift frem til dig. Det er en ældre opskrift som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Held og lykke med kagen.
Hilsen Jytte




2005-09-29
Spørgsmål fra   :  malene nielsen
Spørgsmål   :  Farva
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har købt en pose farva på kreta, men da opskriften bagpå er på græsk er jeg løbet ind i et mindre problem. For fik forklaret opskriften men kan nu ikke huske den og skal lave farva'en lørdag d. 1 okt. 2005. Det er små "korn" som skal tilberedes. Håber I kan hjælpe mig. På forhånd tak.

Svar til malene nielsen   :  
Hej Malene.

Jeg har ikke kunnet finde spor om favla. Til gengæld har jeg kunnet finde noget om halva men ved ikke om det kunne være det du søgte?

Se opskriften her

Hvis det ikke skulle være halva, vil jeg meget gerne høre mere om hvad det er.
Hilsen Jytte




2005-09-29
Spørgsmål fra   :  Susanne H. Brøndum
Spørgsmål   :  spansk ret
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg er åben for alle ingredienser, jeg har ikke bestemt mig for nogen speciel ingrediens. Måske noget med brød til, tomatsauce, kokosmælk forskellige krydderier, men som sagt, alt er velkommen.
Bemærkninger   :  
Jeg skal til spansk aften, hvor vi skal medbringe en spansk ret. Jeg kan ikke finde en opskrift. Det må gerne være lidt buffet- agtig, måske en lun ret.

Svar til Susanne H. Brøndum   :  
Hej Susanne

Kogebogen har en opdeling efter lande, og jeg vil her sende dig linket til de spanske opskrifter, opdelt efter retter.

Se spanske opskrifter her

Jeg syntes du skulle prøve at kigge på opskrifterne her, men jeg vil jo sige at det første jeg tænkte på var tappas.

Se tapasopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-29
Spørgsmål fra   :  Knud Erik Olsen
Spørgsmål   :  Zürek??
I opskriften indgår bl.a   :  Kartofler, grøntsager og bacon/pølser.
Bemærkninger   :  
En meget populær polsk suppe, som jeg ved flere lejligheder har fået serveret i Szczecin. Serveres ofte i udhulede rugbrød.

Svar til Knud Erik Olsen   :  
Hej Knud

Jeg har oversat en opskrift som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-28
Spørgsmål fra   :  mette damgaard
Spørgsmål   :  aftereight mousse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til mette damgaard   :  
Hej Mette

Jeg har oversat denne opskrift som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-28
Spørgsmål fra   :  Mette Larsen
Spørgsmål   :  Sukkerbrødskage (m/ chokolade)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej, Jeg søger en bestemt opskrift på en sukkerbrødskage m/ chokolade. Jeg mindes at kagen skulle bages i en springform. Opskriften er fra opskriftklubben "Chefkokken", som udkom første gang i midten af 70'erne. Mvh. Mette

Svar til Mette Larsen   :  
Hej Mette.

Jeg har fundet en opskrift som passer på det du har søgt.

Se opskriften her

Der er flere opskrifter på sukkerbrødskager:

Se opskriften her

Held og lykke med kagen.
Hilsen Jytte




2005-09-28
Spørgsmål fra   :  gerda
Spørgsmål   :  tarteletter med høns i aspares
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til gerda   :  
Hej Gerda

jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-28
Spørgsmål fra   :  Kirsten Zornig
Spørgsmål   :  Engelsk morgenmad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Er der nogen der ved hvad der hører til et traditionelt engelsk morgenbord

Svar til Kirsten Zornig   :  
Hej Kristen

Engelsk morgenmad kan bestå af havregrød, spejl- eller røræg med ristet dansk bacon, ristet brød med dansk smør og marmelade, samt selvfølgelig Ceylon-the.

Med venlig hilsen
Per




2005-09-28
Spørgsmål fra   :  Søren Brandrup
Spørgsmål   :  betydning?
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvad er forskellen på syltetøj og marmelade? V.H. S.B

Svar til Søren Brandrup   :  
Hej Søren.

Jeg har fundet denne forklaring på forskellen på syltetøj og marmelade.

Syltetøj er i forhold til marmelade karakteriseret ved en lind konsistens og hele frugter.

Sender dig lige et link på Syltetøj:

Se opskriften her

og et på marmelade:

Se opskriften her

Håber du kan bruge svaret.
Hilsen Jytte




2005-09-27
Spørgsmål fra   :  malene madsen
Spørgsmål   :  Fisketallerken
I opskriften indgår bl.a   :  jeg vil lave fisketallerken med hummerhaler lakserose æg og rejer men mangler en ide til noget mere? og en god dressing
Bemærkninger   :  


Svar til malene madsen   :  
Hej Malene.

Du kunne servere blæksprutte ringe, Tunfiskemousse, salat, asparges, kaviar og et godt brød til.

Se opskriften her

Se opskriften her

Der er mange gode dressinger. Her nogle fiskedressinger

Se opskriften her

og her nogle salatdressinger.

Se opskriften her

Held og lykke med fisketallerknen.
Hilsen Jytte




2005-09-27
Spørgsmål fra   :  Tove nielsen
Spørgsmål   :  rødkål uden sukker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Tove nielsen   :  
Hej Tove

Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber du vil syntes om.

Se rødkålsopskrift her

Hvis du har brug for flere opskrifter uden sukker skulle du prøve at kigge under menupunktet opskrifter og her vælge punktet som heder kostformer, her finder du mange flere opskrifter til diabetiker.

Se diabetesopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-27
Spørgsmål fra   :  elin henriksen
Spørgsmål   :  blommeketchup
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg laved sidste år en blommeketchup som jeg desværre ikke kan finde den er bare et most som smagsgiver, så jeg håber du kan hjælpe hilsen en fejbatting
Bemærkninger   :  
ingredienser bl.a. blommer, eddike, chili sukker

Svar til elin henriksen   :  
Hej Elin

For mig lyder det mere som en chutney du søger, så det vil jeg sende dig lidt forskellige opskrifter på.

Se blommechutneyopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-26
Spørgsmål fra   :  Hanne Lund
Spørgsmål   :  rødbedebøffer
I opskriften indgår bl.a   :  Rødbeder, evt løg en slags vegetar-bøffer lavet af revet rødbeder. Har fået den engang som barn i tresserne.
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne Lund   :  
Hej Hanne

Jeg har en opskrift her som minder meget om det du beskriver og som jeg håber det er den rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-26
Spørgsmål fra   :  Karina
Spørgsmål   :  Kalenderkage.
I opskriften indgår bl.a   :  Alt der høre julen tiæ
Bemærkninger   :  
24 ingredienser.? Til en Jule pakke kalender kage. hvor man skal have en ingrediens hver dag, dog mindst 23 ingredienser.

Svar til Karina   :  
Hej Karina

Jeg har desværre ikke kunnet finde en julekage med så mange ingredienser som også kan holde sig ved stuetemperatur.

Jeg har dog en opskrift på kalenderkager, men de er beregnet til at hænge på pakkekalenderen færdige og ikke som ingredienser, så jeg ved ikke om du kan bruge den ?

Se kalenderkageropskrift her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-26
Spørgsmål fra   :  Jytte Stelmach
Spørgsmål   :  Appelsinparfait
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Serveres i appelsinskal

Svar til Jytte Stelmach   :  
Hej Jytte

Jeg har her fundet en opskrift frem til dig, som godt nok serveres i portionsglas, men prøv at server den i skallen, eller måske enda frys isen ned i skallen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-25
Spørgsmål fra   :  Kirsten List
Spørgsmål   :  Hyldebærtræte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har ige fået en bærepose hyldebær og denne gang ville jeg gerne prøve at lave en tærte i stedet for den traditionelle grød som var dejlig.

Svar til Kirsten List   :  
Hej Kirsten

Jeg har ikke kunnet finde en opskrift på hyldebærtærte, men hvis du har mod på selv at prøve dig frem kunne du jo kigge på de øvrige tærteopskrifter der findes i kogebogen.

Se tærteopskrifter her


Du kunne måske også hente inspiration i opskrifterne med hyldebær. Der er blandt andet en opskrift på hyldebærkage.

Se hyldebæropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-25
Spørgsmål fra   :  Anette Huus Pedersen
Spørgsmål   :  Russiske pandekager
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har fået fortalt at der er boghvedegryn i men ellers ved jeg ikke noget.
Bemærkninger   :  
De bages på en speciel pande, hvor der er fire små flade huller til pandekagerne. Jeg håber at I kan hjælpe mig.

Svar til Anette Huus Pedersen   :  
Hej Anette

Jeg har en opskrift her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-24
Spørgsmål fra   :  Maria
Spørgsmål   :  Cream til gulerodskage
I opskriften indgår bl.a   :  Hej jeg søger en cream til at putte oveb på en gulerodskage. 'Jeg har smagt en på en café engang. Det var råhvid cream var lidt sød og knaste lid. Er der nogend der har nogen ide hvordan man laver sådan én? MVH Maria
Bemærkninger   :  


Svar til Maria   :  
Hej Maria

Jeg tror det er ostecreme som du tænker på.

Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-24
Spørgsmål fra   :  Charlotte
Spørgsmål   :  Granola
I opskriften indgår bl.a   :  Granola.. det er enlig ikke en ingrediens men vi ved ikke hvad det er for en ingrediens.. hvad er det???
Bemærkninger   :  


Svar til Charlotte   :  
Hej Charlotte

Der er et morgenmadsprodukt som heder granola, og den har jeg opskrift på, men granola kan også være grov rasp eller fuldkorns rasp, og her kan almindelig rasp bruges i stedet.

Se Granola - til morgenmad her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-24
Spørgsmål fra   :  marianne gylling
Spørgsmål   :  helstegt oksefilet 3 - 4 kg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til marianne gylling   :  
Hej Marianne

Der findes lidt forskellige opskrifter på helstegt oksefilet i kogebogen som jeg vil sende dig her, så har du mulighed for at vælge den opskrift du syntes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-24
Spørgsmål fra   :  leo falk
Spørgsmål   :  norsk ølebrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til leo falk   :  
Hej Leo

Jeg har fundet en opskrift på norsk øllebrød frem til dig som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-23
Spørgsmål fra   :  per jepsen
Spørgsmål   :  kalvebov smør dobbeltfløde hvidvin
I opskriften indgår bl.a   :  kalvebov smør dobbeltfløde hvidvin små løg champinong retten stammer fra bretagne i frankrig evnt bacon
Bemærkninger   :  
opskriften har været bragt i vejle amts folkeblad for et par år siden

Svar til per jepsen   :  
Hej Per

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på kalvebov.

Beklager meget
Per




2005-09-23
Spørgsmål fra   :  Gunvor Petersen
Spørgsmål   :  Sushi-fisk - skal den fryses først eller være helt frisk?
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
SKAL Sushi-fisk være frosset, før det serveres, eller skal det "bare" være helt frisk fisk?

eg lavede sushi i fredags med stor succes!!!!! Med tun, tiger-rejer og laks. Tiger-rejerne var købt frosne, tunen sikkert optøet fra fiskemanden, og laksen helt sikkert så frisk, man kan få, fra min gode fiskemand, der filetterede en laks, mens jeg var dér!

Men skal alt fryses, før det spises råt? Vi spiste det råt, da jeg har fuld tillid til min fiskehandlers "friskhed", - og dette skulle man ifølge diverse opskrifter gøre - hvorimod jeg lige har været i et selskab, der blev helt blege ved, at jeg ikke havde frosset det først!?!?

Mange hilsner Gun

Svar til Gunvor Petersen   :  
Hej Gunvor

Jeg vil først lige oplyse at jeg aldrig har prøve sushi, så min egen viden omkring dette emne er lig nul.

Men jeg har fundet frem til at laks skal fryses før den spises som sushi, og det skal den pga. af en parasit i laksen som bliver dræbt af at blive frosset.

Men jeg har kun kunnet finde denne information om laksen så om det er den eneste fisk der skal fryses, eller om alle skal ved jeg desværre ikke.

Med venlig hilsen
Per




2005-09-23
Spørgsmål fra   :  karin sørensen
Spørgsmål   :  blå vindruer
I opskriften indgår bl.a   :  Opskrifter med vindruer af alle mulige slags. Jeg står med et væld af vindruer, blå, og har ikke umiddelbart mulighed for at producere min egen vin, selv om det ville være dejligt. På forhånd tak for hjælpen.
Bemærkninger   :  


Svar til karin sørensen   :  
Hej Karin

Der er en del forskellige opskrifter med vindruer i kogebogen som jeg håber du vil kunne bruge.
Det er godt nok ikke alle opskrifterne hvor det står om det er blå eller grønne druer, men mon ikke de så kan bruges til begge typer.

Se vindrueopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-23
Spørgsmål fra   :  Mie Katring
Spørgsmål   :  Gamle Ole med portvin
I opskriften indgår bl.a   :  Gamle Ole Portvin
Bemærkninger   :  
Ostemad på rugbrød med portvin hældt over, og evt. løg...eller...?

Svar til Mie Katring   :  
Hej Mie

Det er ikke en sammensætning jeg har stødt på før, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig videre.
Der er nok ikke andet for end at du må prøve dig frem.

Med venlig hilsen
Per




2005-09-23
Spørgsmål fra   :  Anni Wacht
Spørgsmål   :  Skolemad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har været så letsindig, at love min nabo, at jeg ville hjælpe hende med at lave mad i sønnens skole 1 dag. Der er 40 børn i alderen fra 6-10 år og 4 lærer. Det skal være 2 retter - helts uden kød - og grøntsagerne må ikke kunne ses! for så spiser børnene det ikke? og billigt skal det også være! Mon der er nogen der kan hjælpe mig? måske har nogle af kogekogens læser/bruger erfaring i den retning? På forhånd mange tag. Venlig hilsen Anni

Svar til Anni Wacht   :  
Hej Anni.

Jamen jeg skal prøve. Jeg har to forslag til dig.

Pizzasnegle

Se opskriften her

Eller hvad med en gang risengrød?

Se opskriften her

Til dessert ville jeg servere hyldebærsuppe med ristet havregryn.

Se opskriften her

Held og lykke med skolemaden.
Hilsen Jytte




2005-09-22
Spørgsmål fra   :  Vagn Holm
Spørgsmål   :  Rogn
I opskriften indgår bl.a   :  jeg vil gerne have en opskrift hvor rognen fra fisken Helt indgår, jeg har en hel del på lager og vil gerne bruge det som forret er det muligt? m.v.h Vagn Holm
Bemærkninger   :  


Svar til Vagn Holm   :  
Hej Vagn.

jeg har fundet en opskrift med rogn, fra det Spanske, som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Måske du kan bruge opskrifterne på torskerogn. Det kan du evt. forsøge.

Se opskriften her

Held og lykke.
Hilsen Jytte




2005-09-22
Spørgsmål fra   :  klaus johansen
Spørgsmål   :  mouche de canard
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg vil gerne spørge, om I vil være så venlig at oplyse mig om hvorledes man serverer mouche de carnard - tilbehør etc.
Bemærkninger   :  


Svar til klaus johansen   :  
Hej Klaus

Jeg er sikker på det er en brist i min opdragelse, men jeg ved ikke hvad mouche de carnard er, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.

Beklager meget.
Per




2005-09-22
Spørgsmål fra   :  anja
Spørgsmål   :  laksewraps
I opskriften indgår bl.a   :  tortillapandekager (wraps) philidelphia,peberrod,hvidløg,salt peber, røres sammen. smøres på pandekagerne,laks,salat ligges på og derulles. men jeg er ikke sikker på at det er det rigtige jeg har fat i mht til hvad der røres i philidelphiaen og om der skal salat i ? det ville være dejligt hvis du kan hjælpe ?
Bemærkninger   :  


Svar til anja   :  
Hej Anja

Det har desværre ikke været muligt at finde den ønskede opskrift på lakswraps.

Jeg beklager meget
Per




2005-09-21
Spørgsmål fra   :  merete thygesen
Spørgsmål   :  silleribøf med stegte løg
I opskriften indgår bl.a   :  silleri og løg
Bemærkninger   :  
måske skal silleriskiverne paneres med mel eller æg og rasp.

Svar til merete thygesen   :  
Hej Merete

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-21
Spørgsmål fra   :  anemette gadegaard madsen
Spørgsmål   :  hummersuppe med peberrodscreme
I opskriften indgår bl.a   :  jeg fik til en fest på Peter lieps en vidunderlig Hummersuppe med en eller anden form for spiritus (havd ??? ved jeg ikke) men herudover ar der i suppen en pragtfuld peberrodscreme....
Bemærkninger   :  


Svar til anemette gadegaard madsen   :  
Hej Annemette

Jeg har fundet en opskrift frem på hummersuppe her, som indeholder cognac så måske det er den du søger.

Se hummersuppeopskrift her

Peberrodscremen har jeg noget sværere ved, men jeg har en opskrift på Flødepeberrod som måske kan bruges, den er godt nok en del af en anden opskrift men det bliver den ikke ringere af.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-21
Spørgsmål fra   :  Laurine Nørgaard
Spørgsmål   :  ovnbagte rodfrugter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Laurine Nørgaard   :  
Hej Laurine.

Jeg har fundet nogle opskrifter på ovnbagte rodfrugter

Se opskriften her

Håber du kan bruge en af dem.
Hilsen Jytte




2005-09-21
Spørgsmål fra   :  Silenca
Spørgsmål   :  fyld til fyldte chokolader
I opskriften indgår bl.a   :  har set en med bailey og marcipan jeg ikke kan huske helt præcis, men ellers alt hvad hjertet kan begære
Bemærkninger   :  
har været så heldig at finde 5 forskellige typer herinde - men vil egentlig gerne bare have flere end det. - håber ikke at det gør noget at jeg giver en forklaring *S* håber at du kan hjælpe mig. På forhånd tak.

Svar til Silenca   :  
Hej Silenca

Jeg har en opskrift på Baileys kugler som du måske kan bruge ?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-20
Spørgsmål fra   :  Susanne Rützou
Spørgsmål   :  blommetærte
I opskriften indgår bl.a   :  blommer
Bemærkninger   :  
opskrift på blommetærter fryseegnet, desserter der er fryseegnet

Svar til Susanne Rützou   :  
Hej Susanne.

Jeg har fundet en blommetærte som kan fryses. Den skal fryses i formen men bliver glimrende når den varmes op inden serveringen.

Se opskriften her

Her er et link til andre desserter.

Se opskriften her

Se opskriften her

Desværre så står der ikke hvilke der er frysetegnet, så du er nød til at prøve dig frem.

Held og lykke med tærten.
Hilsen Jytte




2005-09-20
Spørgsmål fra   :  Charlotte
Spørgsmål   :  Cantuccini toscani
I opskriften indgår bl.a   :  Nødder - Mandler tror jeg
Bemærkninger   :  
Brødet er meget tørt!!! Så det knaser pragtfulgt :D Det serveres til bl.a. til kaffe på fx. restauranter, cafféer osv. Det er skåret skråt..

Svar til Charlotte   :  
Hej Charlotte

Jeg har en opskrift på Cantuccini her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-20
Spørgsmål fra   :  Helle Hansen
Spørgsmål   :  Nougatis med marcipan
I opskriften indgår bl.a   :  sukker til karamel, som knuses marcipan, æg, fløde, hakket chokolade
Bemærkninger   :  
Jeg ved opskriften er af Kirsten Høeg Larsen, men jeg har fået den væk. Den har være i et ugeblad under navnet "mad for alle". Jeg kan huske, at den skulle laves i en randform Håber I kan hjælpe På forhånd tak Helle Hansen

Svar til Helle Hansen   :  
Hej Helle

Den eksakte opskrift kan jeg desværre ikke hjælpe dig med, men der findes flere opskrifter på nougatis i kogebogen, som du måske kan bruge i stedet, eller måske selv prøve med marcipanen.

Se nougatisopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-20
Spørgsmål fra   :  oda s leitisstein
Spørgsmål   :  brunch
I opskriften indgår bl.a   :  jeg vil gerne vide f.eks hvad og hvordan,man serverer til brunch,og hvad man serverer først. m.v.h.tak oda
Bemærkninger   :  


Svar til oda s leitisstein   :  
Hej Oda

Vi har modtaget følgende beskrivelse som jeg håber du kan bruge.

Brunch er en engelsk sammentrækning af to ord, nemlig breakfast og lunch, derfor kan man servere hvad der ellers indgår i de to nævnte måltider, men det man må jo vælge forskellige ting som ud over hvad der ellers indgår i et morgenmåltid, det kan være røræg, små stegte pølser div. posteger, forskellige grøntsager, bacon.

Og udover div. drikke som te, kaffe mælk, juice også hvidvin, rosevin og måske også øl!

Det er jo et måltid som man bør vare noget længere end normalt, man får det typisk når man har været sent ude og har evt. overnattende gæster, der er det meget hyggeligt. Men det kan varieres utroligt meget, kun fantasien sætter grænser.

Brunch serveres ikke i en bestemt rækkefølge, men er forskellige retter som sættes på bordet, og så vælger hver enkelt selv de ting han hun kan lide.

Se brunchopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-20
Spørgsmål fra   :  anja wrona
Spørgsmål   :  kanelgifler
I opskriften indgår bl.a   :  (som det står på posen)hvedemel, sukker, mælk, delvis hærdet fedtstof (raps), magarine, (delvis hærdet fedtstof(palme), rapsolie, vand, salt, gær, æg, farin, abrikoskerner, kanel, glukosesirup, mandler
Bemærkninger   :  
jeg vil gerne have målene på hvordan man laver kanelgifler lidt ligesom dem man kan købe i pose.

Svar til anja wrona   :  
Hej Anja

Jeg har en opskrift på kanelgifler her som jeg håber du vil syntes om, det er jo nok ikke helt samme opskrift som dem man køber i pose, men jeg håber du vil syntes om dem alligevel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-20
Spørgsmål fra   :  Kaj Dalsgaard
Spørgsmål   :  ostebord
I opskriften indgår bl.a   :  Har I et forslag til et let anretning?
Bemærkninger   :  
Anretningen skal serveres ca. kl 19.00 og skal ikke være middag.

Svar til Kaj Dalsgaard   :  
Hej Kaj.

Du kan vælge at købe nogle forskellige oste typer samt lidt forskelligt at pynte med f.eks. vindruer, saltstænger, peberfrugter, mandariner, kiwi, chokoladestykker/kringler.

Du kan også vælge at lave en af ostene selv:

Se opskriften her

Eller supplere med en ostekage

Se opskriften her

Se opskriften her

Der serveres forskellige slags kiks til samt rødvin til.

Håber i får en hyggelig aften.
Hilsen Jytte




2005-09-19
Spørgsmål fra   :  Ellinor Meling
Spørgsmål   :  SVANE HOVEDRETT
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Svanebryst eller svanelår som skal serveres som hovedrett

Svar til Ellinor Meling   :  
Hej Ellinor.

Da svaner er fredet i Danmark, så har vi ikke nogle opskrifter med svanekød på kogebogen.

Hilsen Jytte




2005-09-19
Spørgsmål fra   :  Trine Schou
Spørgsmål   :  ovnstegte kartofler
I opskriften indgår bl.a   :  Kartofler, hvidløg, kastanjer
Bemærkninger   :  
Står som tilbehør på "Hare i rødvin". Der står at den kan findes under tilbehør, men kan ikke finde den.

Svar til Trine Schou   :  
Hej Trine

Ja den havde jeg lige glemt at få med, men nu er den på plads.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-18
Spørgsmål fra   :  charlotte
Spørgsmål   :  friturestegte belgiske vafler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg søger en opskrift på belgiske vafler som man laver i friture. der serveres softice til.

Svar til charlotte   :  
Hej Charlotte

Dette er et spørgsmål vi er blevet stilt flere gange her på kogebogen, desværre uden at vi har været i stand til at svare, da vi kun har kenskab og opskrifter på belgiske vafler som bages i jern.

Vi er blevet oplyst om at dejen skal i jernet først og bagefter steges færdig i friture, men denne oplysning er vi ikke 100% sikker på.

Der er desværre ikke andet at gøre end at du må prøve dig frem. eller nøjes med vaflerne i jern.

Se opskrift på belgiske vafler her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-17
Spørgsmål fra   :  D.E.Høgh
Spørgsmål   :  Amerikansk Thanks gining dinner
I opskriften indgår bl.a   :  kalkun ?
Bemærkninger   :  
Amerikansk Thanks gining dinner

Svar til D.E.Høgh   :  
Hej D.E.

Jeg har fundet et par Thanksgiving opskrifter frem til dig

Se opskriften her

Håber du kan bruge en af dem.
Hilsen Jytte




2005-09-17
Spørgsmål fra   :  Elin Hansen
Spørgsmål   :  hindbær/brombærtærte
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg mangler opskriften på en tærtedej, hvor der ikke er så meget smør i
Bemærkninger   :  


Svar til Elin Hansen   :  
Hej Elin.

Jeg har ikke en hindbær/brombærtærte hvor der ikke er så meget smør i men jeg sender dig lige et par opskriften på en tærtedej uden ret meget smør i

Se opskriften her

Se opskriften her

samt opskrifter på hindbær/brombærtærter

Se opskriften her

Se opskriften her

Håber du kan bruge dem og selv komponere en tærte.
Hilsen Jytte




2005-09-17
Spørgsmål fra   :  anita m nielsen
Spørgsmål   :  Russer snitte
I opskriften indgår bl.a   :  bunden er vist mørdej så en slags marmelade/syltetøj derpå et lag hvor indholdet er cacao og kokus eller havregryn + fedstof mm jeg vil blive meget glad hvis nogen kan hjælpe mig med denne opskrift da dette er en meget yndet kage hos mig mvh anita m nielsen
Bemærkninger   :  


Svar til anita m nielsen   :  
Hej Anita

Jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrift der passer på det som du beskriver.

Men der er jo en del forskellige opskrifter på snitter i kogebogen, og måske du kan prøve om du kan ramme opskriften ud fra nogle af dise ?

Se snitteopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-17
Spørgsmål fra   :  Ninna Hansen
Spørgsmål   :  Osmanisk kebab
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød eller evt. lam masser af krydderier og stegt i stenfad i ovn
Bemærkninger   :  


Svar til Ninna Hansen   :  
Hej Ninna

Jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrift på Osmanisk kebab, men vi har jo en del forskellige opskrifter på kebab, og den der heder tyrkisk kebab kunne godt ligne lidt det du beskriver.

Jeg sender her et link til kebabopskrifterne, så har du mulighed for selv at se om der er nogen her der ligner, den tyrkiske kebab finder du næsten hent nederst på siden.

Se kebabopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-17
Spørgsmål fra   :  Bitten
Spørgsmål   :  chapatti brød
I opskriften indgår bl.a   :  yogurt naturel, nellike pulver, gær, vand, mel, sesamkerner, olie(til panden). det var nogenlunde det jeg kunne huske..
Bemærkninger   :  
høvets i en halv time. Brød bagt på panden som små ovale brød, rullet ud med en kagerulle.

Svar til Bitten   :  
Hej Bitten

Jeg har en enkelt opskrift på Chapattibrød, men ingredienserne passer ikke overens med dem du nævner, jeg vil dog stadig sende opskriften da det er den eneste jeg lige kan finde frem, og det kunne jo være det var den trods alt *S*

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-17
Spørgsmål fra   :  Birthe Bay Thomsen
Spørgsmål   :  Pandekager med fyld af smuldret ost og persille
I opskriften indgår bl.a   :  Pandekager med fyld af smuldret ost og persille
Bemærkninger   :  
Tyrkisk

Svar til Birthe Bay Thomsen   :  
Hej Birthe.

Jeg har fundet en opskrift som godt kunne lyde som den du efterlyser.

Se opskriften her

Håber du kan bruge den.
Hilsen Jytte




2005-09-17
Spørgsmål fra   :  Allan Madsen
Spørgsmål   :  æbleskiver - amerikansk/engelsk opskrift
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan nogen give mig en opskrift på engelsk og med engelske mål/vægt m.m. på æbleskiver

Svar til Allan Madsen   :  
Hej Allan.

Vi har ikke nogle opskrifter på engelsk men jeg sender dig en link til forskellige opskrift på æbleskiver:

Se opskriften her

samt en tabel hvor du selv kan omregne til engelske mål:

Se opskriften her

Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte




2005-09-15
Spørgsmål fra   :  ninni vatit
Spørgsmål   :  vinter scuash
I opskriften indgår bl.a   :   opskrift og behandling af vinter scuash
Bemærkninger   :  


Svar til ninni vatit   :  
Hej Ninni.

Vinter squash er det sammen hokaido. Jeg sender dig lige en link hvor du kan læse lidt om hokaido.

Se opskriften her

Her er en link til forskellige opskrifter med hokaido.

Se opskriften her

Held og lykke med dine vinter squash.
Hilsen Jytte




2005-09-15
Spørgsmål fra   :  Karen Borlund
Spørgsmål   :  Ribssaft med kunstig sødestof
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har en mand med diabetes og vil gerne lave ribssaft med kunstig sødestof. Hvordan med holdbarheden??

Svar til Karen Borlund   :  
Hej Karen.

Jeg har fundet en opskrift på ribssaft uden sukker:

Se opskriften her

Men den er ikke så velegnet til diabetiker. Saften vil få blodsukkeret til at stige da det indeholder frugtsukker.
Jeg sender dig lige en opskrift på rabarbersaft. Rabarber er ikke en frugt men en grønsag så den giver ikke diabetiker problemer med blodsukkeret.

Se opskriften her

Held og lykke med saften.
Hilsen Jytte




2005-09-15
Spørgsmål fra   :  flemming benkjer
Spørgsmål   :  lufttørret røget skinke
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg elsker den italienske/franske lufttørrede røget skinke, så jeg ville blive glad hvis i vil hjælpe med at finde ud af hvordan den laves, således at jeg kunne lave den selv. hilsen Flemming

Svar til flemming benkjer   :  
Hej Jens

Jeg beklager meget, men jeg har ingen viden om hvordan lufttørret skinke fremstilles, så for ikke at få rodet mig ud i noget jeg ikke har forstand på må jeg heller bare beklage at jeg ikke kan hjælpe med dit spørgsmål.

Beklager meget
Per




2005-09-15
Spørgsmål fra   :  helle graff
Spørgsmål   :  moskusoksekølle
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg er utolig glad for jeres opskrifter og bruger dem meget... jeg laver mad ved private fester, en slags kogekone, har nu fået til opgave at tilberede en moskusoksekølle, desværre har jeg ikke størrelsen, kunne i rådgive mig... da jeg ingen anelse har om dette...

Svar til helle graff   :  
Hej Helle

Jeg må jo erkende at jeg ikke kender meget til moskusoksen, men jeg mener jo at vi smagsmæssigt må være over i noget klovdyr vildt så som dådyr, kronhjort eller måske bisson.

Jeg syntes at du skulle prøve at kigge på opskrifterne med disse dyr, og se om der ikke er noget der falder i jeres smag.

Se opskrifter opdelt efter ingredienser her

Opskrifterne med vildt finder du et stykke nede på listen.
Opskrifter på bisson finder du under klovdyr øvrigt, her finder du også lidt opskrifter på moskusokse.


Med venlig hilsen
Per




2005-09-15
Spørgsmål fra   :  AnnaLise Jørgensen
Spørgsmål   :  mikroovn
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hjælp jeg har fået en mikroovn. Er der et side jeg kan gå ind på og få tid på optået af brød og andet?

Svar til AnnaLise Jørgensen   :  
Hej Ana Lise

Der er formentlig en indstilling til optøning på din mikroovn, og tiderne må du lige prøve dig frem til du lærer ovnen at kende.

Vi har en side med opskrifter, som du måske kan have glæde af.

Se opskrifter til mikroovn her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-14
Spørgsmål fra   :  Anette Busk
Spørgsmål   :  Skovduer
I opskriften indgår bl.a   :  Skovduer kogt i trykkoger.
Bemærkninger   :  
Jeg søger en opskrift på skovduer tilberedt i trykkoger, iøvrigt tillavet som "vor mor" gjorde det i den almindelig gryde med krydderier, fløde og ribsgele. Håber, det er tilstrækkelig oplysning.

Svar til Anette Busk   :  
Hej Anette

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du kan bruge, selve stegetiden er jeg lidt i tvivl om, men den er ca 1/3 i en trykkoger, så jeg mener det passer meget godt med 25-30 minutter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-14
Spørgsmål fra   :  Anni Schmidt
Spørgsmål   :  flutes
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift på flutes eller madbrød med oliven og evt. soltørret tomater.
Bemærkninger   :  


Svar til Anni Schmidt   :  
Hej Anni.

Jeg har fundet en opskrifte på Græsk olivenbrød.

Se opskriften her

Håber det er den du søger.
Hilsen Jytte




2005-09-13
Spørgsmål fra   :  Helle kristensen
Spørgsmål   :  Yggenyk kager
I opskriften indgår bl.a   :  Fra bogen: Da Yggenykkerne stjal rundetårn. Ligner chokoladecookies i stil. Send venligst opskriften snarest muligt, da vi skal bage dem til skolemarked. Venlig hilsen Helle Kristensen
Bemærkninger   :  


Svar til Helle kristensen   :  
Hej Helle

Den eksagte opskrift kender jeg ikke til, men hvis den ligner en chokoladecookie mon ikke du så kan bruge en af disse småkageopskrifter.

Se småkageopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-13
Spørgsmål fra   :  anni irene jensen
Spørgsmål   :  sauerbraten
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød lagt i en sur lage og derefter stegt.
Bemærkninger   :  


Svar til anni irene jensen   :  
Hej Anni

Jeg har fundet denne opskrift frem til dig, og som jeg håber, er den som du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-13
Spørgsmål fra   :  Andreas
Spørgsmål   :  Turrones
I opskriften indgår bl.a   :   nugat lavet af mandler og tilsat honning...
Bemærkninger   :  
Det er en kendt spansk rat

Svar til Andreas   :  
Hej Andreas

Jeg har oversat en opskrift som lyder navnet Turrones og som lyder meget som den opskrift du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-12
Spørgsmål fra   :  karen
Spørgsmål   :  sprængt sukkerglaseret and
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg mangler en opskrift på en sprængt sukkerglaseret and ,kan nogen hjælpe mig med det ???
Bemærkninger   :  


Svar til karen   :  
Hej Karen

Jeg har fundet en opskrift frem, som godt nok er på honninglaseret sprængt and, men mon ikke den kan bruges ?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-12
Spørgsmål fra   :  Doris Nielsen
Spørgsmål   :  Førøsk lagkage
I opskriften indgår bl.a   :  Den skulle indeholde æbler.
Bemærkninger   :  


Svar til Doris Nielsen   :  
Hej Doris

Jeg har ikke kunnet finde den færøske lagkage til dig, men jeg har dog fundet en lagkageopskrift med æbler frem til dig som du måske kan bruge i stedet.

Se lagkageopskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-12
Spørgsmål fra   :  Helle Andersen
Spørgsmål   :  tomat/appelsinsauce
I opskriften indgår bl.a   :  tomat og appelsin
Bemærkninger   :  
Firma "Babette" lavede maden den dag, men jeg kan ikke finde opskriften på deres hjemmeside. Håber at du kan hjælpe mig, det smagte himmelsk.

Svar til Helle Andersen   :  
Hej Helle

Det har desværre ikke været muligt at fremskaffe den ønskede opskrift på tomat/appelsinsauce.

Beklager meget
Per




2005-09-12
Spørgsmål fra   :  birgit
Spørgsmål   :  tirmasu
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
italensk kage

Svar til birgit   :  
Hej Birgit

Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-12
Spørgsmål fra   :  Majbritt Nielsen
Spørgsmål   :  hyldebærgele
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg ønsker en opskrift på hyldebær gele da jeg vil prøve at bruge saften til andet end hyldebærsuppe
Bemærkninger   :  


Svar til Majbritt Nielsen   :  
Hej Majbritt

Jeg har en opskrift her på hyldebær gele som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-11
Spørgsmål fra   :  Vibeke Küssner
Spørgsmål   :  marinerede/gravede magre fisk
I opskriften indgår bl.a   :   Hvordan graver/ marinerer man magre fisk som torsk etc? I Sydamerika bruger de vist limesaft og chili, men hvordan og hvorlænge? Det kunne jeg godt tænke mig at lave!- med venlig hilsen Vibeke N. Küssner
Bemærkninger   :  


Svar til Vibeke Küssner   :  
Hej Vibeke.

Jeg har fundet en opskrift der minder om det du efterlyser.

Se opskriften her

Håber du kan bruge den.
Hilsen Jytte




2005-09-11
Spørgsmål fra   :  Lars Bjarne Pedersen
Spørgsmål   :  Oldetøj - en gammel opskrift
I opskriften indgår bl.a   :  Oldetøj er en bærsauce til Is. Den består af Rom med diverse bær f.eks brombær, solbær, hindbær og sukker. Den skal stå længe og skal " køre" gennem flere år hvor man så fylder op med nye bær, rom ovs.. men skal der andet i ??
Bemærkninger   :  


Svar til Lars Bjarne Pedersen   :  
Hej Lars

Det lyder meget som romtopf, men at den skulle køre gennem flere år har jeg ikke hørt til før, den opskrift som jeg vil sende dig skal laves hen over sommeren af sæsonens bær og frugter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-11
Spørgsmål fra   :  Ole Lyngkilde
Spørgsmål   :  Keiser Schramm
I opskriften indgår bl.a   :  Pandekager, rosiner, æblemos
Bemærkninger   :  
En ret som fås i München,bayern og er en melspise. Pandekager skåret i strimler med nogle rosiner, og drysset med flormelis. dertil severes æblemos.

Svar til Ole Lyngkilde   :  
Hej Ole

Det har desværre ikke været muligt at finde en opskrift på Keiser Schram, som du har spurgt efter.

Jeg beklager meget
Per




2005-09-11
Spørgsmål fra   :  mathilde
Spørgsmål   :  grovboller
I opskriften indgår bl.a   :  med 5 korns blanden
Bemærkninger   :  


Svar til mathilde   :  
Hej Mathilde

Jeg har fundet en opskrift på femkornsboller frem til dig, som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-09
Spørgsmål fra   :  Helle
Spørgsmål   :  fedtfattige bananmuffins (anne larsen)
I opskriften indgår bl.a   :  Banan, brun farin, chokolade, mel, appelsinsaft (mener jeg)
Bemærkninger   :  
det er en opskrift fra anna larsen. Gode chokolademuffins uden fedtstof men med bananer i stedet. Der skal mange forskellige ingredienser i kan jeg huske - men kan ikke rigtig huske flere end dem ovenover..

Svar til Helle   :  
Hej Helle.

Jeg ved ikke om det er den her opskrift du tænker på men den er mægtig god.

Se opskriften her

Håber du kan bruge opskriften.
Hilsen Jytte




2005-09-09
Spørgsmål fra   :  Kirsten List
Spørgsmål   :  Hyldebærgrød
I opskriften indgår bl.a   :  Frosne hyldebær
Bemærkninger   :  
Har ca. 2 L saft

Svar til Kirsten List   :  
Hej Kirsten.

Vi har fundet en opskrift på hyldebærgrød.

Se opskriften her

Håber den vil smage dig.
Hilsen Jytte




2005-09-09
Spørgsmål fra   :  Helle
Spørgsmål   :  Hacienda krydderi
I opskriften indgår bl.a   :  Hacienda krydderi
Bemærkninger   :  
Jeg har tidligere, hos min slagter,kunne købe et blandingskrydderi, kaldet Hacienda krydderi. Nu har butikken fået nye ejere,og de kender det ikke.Det var helt fantastisk bl.a.til fjerkræ, og jeg vil så gerne kunne købe det igen.Har spurgt efter det mange steder, men desværre uden resultat.Kan I mon hjælpe mig? Med venlig hilsen fra Helle

Svar til Helle   :  
Hej Helle

Jeg tror desværre at blandingen er slagterens egens opfindelse, eller i hvert fald eget navn til blandingen, hvis der er angivet hvilke krydderier på pakningen kunne du måske slev blande, men hvis ikke er det jo meget svært.

Beklager jeg ikke kan være til mere hjælp.

Med venlig hilsen
Per




2005-09-09
Spørgsmål fra   :  Jytte Sølvstrøm
Spørgsmål   :  Kartoffelsalat
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg skal lave kartoffelsalat til en buffet. Der skal være til 55 personer. Kan I hjælpe med hvor meget jeg skal lave? Gerne opskriftforslag også. Skal passe til frikadeller. På forhånd tak for hjælpen
Bemærkninger   :  


Svar til Jytte Sølvstrøm   :  
Hej Jytte

Under menupunktet teknik er der et punkt med beregnede mængder, og her har vi skrevet at der skal bruges 200-250 g kartofler pr person som tilbehør, det er jo så som tilbehør til hovedret, jeg er faktisk ikke lige klar over hvor meget kartoffelsalat der skal til.

Se beregnede mængder her


Hvad opskrifter angår så har vi jo en masse forskellige opskrifter på kartoffelsalat, som jeg vil sende dig her, så har du muligheden for selv at vælge den eller dem du syntes bedst om.

Se kartoffelsalatopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-09
Spørgsmål fra   :  Bente Leo Nielsen
Spørgsmål   :  Bøf Rossini
I opskriften indgår bl.a   :  Bøf med gåseleverpostej. Hvad er tilbehøret???
Bemærkninger   :  


Svar til Bente Leo Nielsen   :  
Hej Bente

Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-08
Spørgsmål fra   :  Anne m. Nielsen
Spørgsmål   :  Diabetesopskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg ved ikke om du kan hjælpe mig men jeg står og mangler nogle forskellige kage opskrifter til folk med diabetes. anne

Svar til Anne m. Nielsen   :  
Hej Anne.

Vi kan da prøve. Kogebogen er delt op i forskellige ting således at der er et afsnit om diabetes kost. Du skal gå ind under opskrifter, Kostformer, Diabeteskost.
Her er linket til diabetesopskrifter:

Se opskriften her

Her kan du finde forskellige slags opskrifter, også kager.
Hvis du ikke finder det du søger så spørg igen, så skal vi forsøge at hjælpe.

Held og lykke med opskrifterne.
Hilsen Jytte




2005-09-07
Spørgsmål fra   :  Bodo Neumann
Spørgsmål   :  Sarapta sennep
I opskriften indgår bl.a   :  Sarapta sennep (ingrediens) også kaldt Semen junceae pulv. Mangler opskrift (evtl julesennep)hvor denne råvare indgår. På forhånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til Bodo Neumann   :  
Hej Bodo

Jeg har fundet en opskrift frem på sennep med sarepta sennep som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-07
Spørgsmål fra   :  Rikke Staffe
Spørgsmål   :  kalvehjerter i flødesovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
det er desværre det eneste jeg ved, men det siger jo også lidt sig selv.

Svar til Rikke Staffe   :  
Hej Rikke

Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-07
Spørgsmål fra   :  Ulla Jensen
Spørgsmål   :  Dressing
I opskriften indgår bl.a   :  Bornholms rapsolie Sennepspulver hvide sesamfrø lys rørsukker æbleeddike
Bemærkninger   :  


Svar til Ulla Jensen   :  
Hej Ulla.

Jeg kender desværre ikke den dressing du efterlyser men har fundet en der ligner.

Se opskriften her

Håber du kan bruge opskriften.
Hilsen Jytte




2005-09-07
Spørgsmål fra   :  michael
Spørgsmål   :  Medistersovs
I opskriften indgår bl.a   :  hvad er den mest normale sovs man får til medister... med venlig hilsen michael høj
Bemærkninger   :  


Svar til michael   :  
Hej Michael.

Inge Lise har sendt den her vejledning til dig.

Når jeg laver medisterpølse, koger jeg den i vand inden jeg bruner den på panden. Derved får jeg kogevandet til at lave sovs af. Jeg laver en opbagt sovs, hvor jeg bruger kogevandet fra medisterpølsen.
Hilsen Inge Lise

Jeg tror at brun sovs er den mest brugte sovs til medisterpølse. her er forskellige opskrifter på brun sovs.

Se opskriften her

Held og lykke med sovsen.
Hilsen Jytte




2005-09-07
Spørgsmål fra   :  Lotte Frederiksen
Spørgsmål   :  frække fiskefileter
I opskriften indgår bl.a   :  Torske filet i et ildfast fad en sovs af piskefløde karry sennep lignene dressing heldes over.
Bemærkninger   :  


Svar til Lotte Frederiksen   :  
Hej Lotte.

Jeg kender ikke retten men mon ikke det er den her du mener?

Se opskriften her

Håber du kan bruge opskriften.
Hilsen Jytte




2005-09-06
Spørgsmål fra   :  M.Qvist
Spørgsmål   :  Fin couscous
I opskriften indgår bl.a   :  couscous, fin
Bemærkninger   :  
Jeg har en pakke "Fin couscous", det er ikke gryn. Hvad kan jeg bruge det til, har du en god opskrift. På forhånd tak, hilsen Marianne.

Svar til M.Qvist   :  
Hej Marianne.

Couscous er knuste hvede kerner om er gode i bla. salater. Her er et link til forskellige opskrifter med couscous.

Se opskriften her

Held og lykke med couscoussen.
Hilsen Jytte




2005-09-06
Spørgsmål fra   :  Bente
Spørgsmål   :  Slankemad
I opskriften indgår bl.a   :  opskrifter på slankemad til en person, skal være let og gerne frugt og grønt
Bemærkninger   :  
kan I evt give links eller noget hvor der er opskrifter på slankeopskrifter

Svar til Bente   :  
Hej Bente.

Der er på kogebogen mange opskrifter der er fedtfattige. Du vil ligeledes kunne bruge diabetes opskrifter, da de ikke indeholder ret store mængder fedt og kalorier.
Jeg sender dig her et link til hvor du kan finde opskrifterne.

Se opskriften her

Hvis du tilmelder dig ugeopskrifterne, vil du hver uge modtage nogle opskrifter hvor af en er fedtfattig. Du kan tilmelde dig ugeopskrifterne her:

Se opskriften her

Held og lykke med opskrifterne.
Hilsen Jytte




2005-09-05
Spørgsmål fra   :  Camilla
Spørgsmål   :  Itaiensk brød med lang holdbarhedstid
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg er på jagt efter en opskrift på et lækkert luftigt italiensk brød, som kan holde sig friskt og fugtigt i mere end bare et par få dage... Gerne i stil med de lækre luftige brød man kan få hos bageren... På forhånd tak!

Svar til Camilla   :  
Hej Camille.

Beklager meget men jeg har ikke kunnet finde lige det speciele brød du efterlyser. Måske det kommer på et tidspunkt.

Hilsen Jytte




2005-09-05
Spørgsmål fra   :  Myrna
Spørgsmål   :  melonsalat
I opskriften indgår bl.a   :  honningmelon (gul melon) løgskiver( som ser kogte ud) tomat eller rød peber(lidt ubestemmeligt)samt rukulasalat
Bemærkninger   :  
salaten blev serveret til marieneret kyllingebryst og røget lamme kølle. Håber du kan hjælpe mig, på forhånd tak.

Svar til Myrna   :  
Hej Myrna.

Der er på kogebogen flere forskellige melonsalater. Håber du kan bruge en af dem. Du kan finde dem her:

Se opskriften her

Held og lykke med melonsalaten.
Hilsen Jytte




2005-09-05
Spørgsmål fra   :  Conny
Spørgsmål   :  Byggrød
I opskriften indgår bl.a   :  byggryn
Bemærkninger   :  
mælkegrød

Svar til Conny   :  
Hej Conny

Jeg har fundet en opskrift på byggrynsgrød frem til dig som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-05
Spørgsmål fra   :  Bodil Gullev
Spørgsmål   :  Svensk Smørgostærte
I opskriften indgår bl.a   :  En firkantet lagkage (30 cm x 40 cm) med lag af toastbrød. Fyld: dild, rejer og kaviar. Smørrelse mellem lagene, på siderne og ovenpå: flødeskum og creme fraiche. Pynt ovenpå og på fadet ved siden af lagkagen: agurk, tomat og citron. Andet fyld kan være med kød mm.
Bemærkninger   :  
Se ovenfor

Svar til Bodil Gullev   :  
Hej Bodil

Det har desværre ikke været muligt at fremskaffe den ønskede opskrift på Svensk Smørgostærte, så vi må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per




2005-09-05
Spørgsmål fra   :  helle meier
Spørgsmål   :  Nøddebund i springform
I opskriften indgår bl.a   :  Nøddebund i springform. Meget sprød og lækker. Fyldet ovenpå består enten af cheasy eller yougurt blandet med hindbær. Måske tilsat husblas
Bemærkninger   :  
Dessert

Svar til helle meier   :  
Hej Helle

Jeg har fundet en opskrift frem til dig som minder meget om det du beskriver, i denne opskrift er der godt nok brugt jordbær, men dem kan du nemt bytte ud med hindbær.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-05
Spørgsmål fra   :  Britta Ambo
Spørgsmål   :  Ali-oli
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej - jeg mangler en opskrift på ali-oli - er det noget, I kan hjælpe med. På forhånd tak.

Svar til Britta Ambo   :  
Hej Britta

Jeg tænker om det er Aioli (fransk hvidløgsmayonnaise) som du tænker på, jeg vil i hvert fald sende dig en opskrift på dette, og så må du lige vende tilbage hvis det ikke er den rigtige opskrift.

Se aioliopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-05
Spørgsmål fra   :  Conni Weber
Spørgsmål   :  Kagemand
I opskriften indgår bl.a   :  jeg ønsker opskriften på en kagemand der kan klare en transport til England vil blive bagt torsdag og skal først spise i Leeds om lørdagaften
Bemærkninger   :  


Svar til Conni Weber   :  
Hej Conni.

Jeg vil foreslå dig at bage en chokoladekage med (lang holbarhed) Når gagen er bagt så kan du skære den ud som kagemand, pakke den lufttæt ned og pynte den med glasur og slik lige inden du servere den.
Prøv den her chokoladekage, som skulle kunne holde sig frisk længe.

Se opskriften her

Håber i får en god fødselsdag.
Hilsen Jytte




2005-09-05
Spørgsmål fra   :  Endeslev
Spørgsmål   :  Kartofler på glas hjemmelavet
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej Alletiders Jeg er en af de husmødre som stadig godt kan lide at lave al ting selv,vi har lige gravet kartofler op,og der er så mange som vi kan bruge til brunede kartofler.Dem vil jeg gerne have sat på glas,til senere brug,hvordan skal jeg bære mig ad med det?

Svar til Endeslev   :  
Hej Endeslev

Jeg har fundet en opskrift frem på henkogte kartofler som jeg tror er den opskrift du leder efter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-04
Spørgsmål fra   :  spaghetti milanaise
Spørgsmål   :  spaghetti milanaise
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til spaghetti milanaise   :  
Hejsa

Jeg har fundet en opskrift på spaghetti milanaise frem til dig som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-04
Spørgsmål fra   :  peter
Spørgsmål   :  druesaft
I opskriften indgår bl.a   :  mørkeblå vindruer
Bemærkninger   :  
jeg har rigtig mange vindruer i min have stue og jeg syntes det er synd at de går til

Svar til peter   :  
Hej Peter.

Jeg har fundet en opskrift på druesaft. hvis du har mange druer, så vil det nok være bedst at gemme saften i fryseren. Citronen kan så tilsættes når den er tøet op.

Se opskriften her

Held og lykke med saften.
Hilsen Jytte




2005-09-04
Spørgsmål fra   :  Lilian
Spørgsmål   :  Verdens nemmeste mørbrad(bøffer) ???
I opskriften indgår bl.a   :  Svinemørbrad - pesto m.m. serveret med kartoffelmos med pinjekerner
Bemærkninger   :  
Opskriften fandtes i et gammelt "Mad & Gæster", som jeg ikke længere husker hvor er ----- det er en ovnret, som smagte forrygende, og jeg fatter ikke at jeg fuldstændig har glemt den. Er der mon nogen, der stadig husker den? Jeg er ikke sikker på at "titlen" helt er som skrevet, men noget lignende. På forhånd tak, til den, som - evt. - kan "trylle" den frem igen. Lilian

Svar til Lilian   :  
Hej Lilian

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på Verdens nemmeste mørbrad.

Jeg beklager meget
Per




2005-09-04
Spørgsmål fra   :  helen
Spørgsmål   :  kaninlever
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
er der nogen der har opskrifter på kaninlever. Ikke brugt som fars i kanin. Kan det bruges som kyllingelever?

Svar til helen   :  
Hej Helen.

Jeg vil tro du kan bruge kaninlever som kyllingelever. Her er en opskrift på kanin lever. Håber du kan bruge den.

Se opskriften her

Held og lykke med kaninleveren.
Hilsen Jytte




2005-09-04
Spørgsmål fra   :  Heine Riemenschneider
Spørgsmål   :  Bøf af hakket Moskusokse
I opskriften indgår bl.a   :  Hakket Moskusoksekød
Bemærkninger   :  


Svar til Heine Riemenschneider   :  
Hej Heine

Jeg har brugt en opskrift på hjortebøf som udgangspunkt, da jeg mener at denne fars lægger tæt på moskusokse.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-03
Spørgsmål fra   :  lene
Spørgsmål   :  stikkelsbæroppskrifr
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til lene   :  
Hej Lene

Hvis du går ind under menupunktet opskrifter og her vælger punktet ingredienser, og her bær, så finder du en kategori for stikkelsbær, samme kategori som jeg sender dig her.

Se stikkelsbæropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-02
Spørgsmål fra   :  Per Jensen
Spørgsmål   :  Svampemousse
I opskriften indgår bl.a   :  Karl.johan eller andre svampe æg,piskefløde, salt og peber blendes og bage i små forme kan spises kold eller varm.
Bemærkninger   :  
Hvor meget af hvert og hvor lang bagetid. Jeg husker denner herlige svampemousse fra min læretid som tjener omkring 1975.

Svar til Per Jensen   :  
Hej Per

Det har desværre ikke været muligt at finde den opskrift som du beskriver, men vi har dog fundet en anden opskrift frem på svampe mousse som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-01
Spørgsmål fra   :  Steffen Krassél
Spørgsmål   :  zarsuella
I opskriften indgår bl.a   :  Fiskeret med skaldyr, muslinger, rød og grøn peber, fløde, tomatsauce, laurbær, persille ???
Bemærkninger   :  
retten har jeg fået på Gran Canaria, den severes i lergryde og har givetvis været i ovn. Ovenstående er de ingridienser jeg umiddelbart kunne identificere.

Svar til Steffen Krassél   :  
Hej Steffen

Jeg har oversat denne opskrift som jeg mener der den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-09-01
Spørgsmål fra   :  Ulla Jensen
Spørgsmål   :  Hakket kudukød
I opskriften indgår bl.a   :  Hakket kudukød
Bemærkninger   :  


Svar til Ulla Jensen   :  
Hej Ulla

Kuduen er en stor antilope som tilhører de oprindelige okser og kommer fra det sydlige Afrika. Kødet er fedtfattigt (hakkekød 3-5%).

Smagsmæssigt ligger vi mellem okse- og vildtkød, så de fleste opskrifter med hakket oksekød vil kunne bruges og også opskrifter med hjort - så længe vi taler om hakkekød.

Man skal selvfølgelig blot være opmærksom på at det er kød stort set uden fedt, så en rendyrket hakkebøf vil nok blive noget tør. I så tilfælde kan det, ligesom til hjortebøf, anbefales med reven kartoffel i farsen og evt. et svøb af bacon.

Med venlig hilsen
Per




2005-09-01
Spørgsmål fra   :  Birthe Mathiasen
Spørgsmål   :  Æblemuffins
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg smagte dem på madmessen i Tivoli, og der var æbler og nødder i dejgen.

Svar til Birthe Mathiasen   :  
Hej Birthe

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Er det ikke lige denne opskrift du ledte efter så prøv at kig på de øvrige opskrifter med æble muffins.

Se æblemuffinsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2005

Se spørgsmålene for februar 2005

Se spørgsmålene for marts 2005

Se spørgsmålene for april 2005

Se spørgsmålene for maj 2005

Se spørgsmålene for juni 2005

Se spørgsmålene for juli 2005

Se spørgsmålene for august 2005

Se spørgsmålene for september 2005

Se spørgsmålene for oktober 2005

Se spørgsmålene for november 2005

Se spørgsmålene for december 2005