Spørgsmål efter opskrift

2003-09-30
Spørgsmål fra   :  Kim
Spørgsmål   :  Kartoffetlkuren
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
For mange år siden fulgte min kone og jeg en kur ved navn "kartoffelkuren". Det var en flere ugers kur, som virkelig hjalp os dengang. Desværre har vi forlist denne kur nu, så det ville glæde os meget hvis I kunne hjælpe os med at finde den igen; jeg har prøvet på mange sider nu, men det er ikke lykkedes endnu. På forhånd tak Kim

Svar til Kim   :  
Hej Kim

Hvis det er selve kurens opskrifter du ønsker, kan jeg desvære ikke hjælpe dig, da jeg ikke liger inde med hæftet eller opskrifterne.

Jeg beklager meget
Per




2003-09-30
Spørgsmål fra   :  camilla
Spørgsmål   :  noget med det gamle ægyptens mad
I opskriften indgår bl.a   :  ?? det ved jeg ikke derfor jeg spørg jer
Bemærkninger   :  
jeg mangler opskrifter til mad fra det gamle ægypten madlavning.. vi har emne uge i denne og skal bruge opskrifter til køkkenet.. jeg er i køkkenet og vi har emnet "ægypten"... knuzz camilla fra lynghøjEfterskole p.s jeg skal have svar senest torsdag...

Svar til camilla   :  
Hej Camilla

Jeg får først nu læst dit spørgsmål, så jeg nåede det jo ikke inde torsdag, dette beklager jeg.

Men jeg har så heller ikke nogen opskrifter fra det gamle ægypten, så jeg kan desværre heller ikke hjælpe dig.

Med venlig hilsen
Per




2003-09-29
Spørgsmål fra   :  charlotte
Spørgsmål   :  fiske kedel
I opskriften indgår bl.a   :  hvordan damper man fisk i en fiske kedel
Bemærkninger   :  


Svar til charlotte   :  
Hej Charlotte

Jeg må beklage at jeg ikke kan hjælpe dig.

Med venlig hilsen
Per




2003-09-29
Spørgsmål fra   :  Andrea
Spørgsmål   :  Soul food
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg leder efter nogle opskrifter på soul food. Soul food er mad fra de amerikanske sydstater. Det er tæt på umuligt at finde nogle her i Danmark, så hvis der er nogle af jer der kender en kogebog eller har nogle opskrifter liggende ville jeg blive meget glad :o) På forhånd tak.

Svar til Andrea   :  
Hej Andrea

Min første tanke var at sould food havde noget med cajun at gøre, og jeg fandt frem til nogle tekster der giver mig ret i den tanke.

Jeg har nogle opskrifter på cajun eller creol som det også kaldes som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifter på cajun her

Se opskrifter på creol har

Med venlig hilsen
Per




2003-09-28
Spørgsmål fra   :  Hanne Slotsdal
Spørgsmål   :  kagekone til barn med diabetes
I opskriften indgår bl.a   :  En kage man kan trykke en form i, så den kommer til at ligne en kagekone, men beregnet til et barn med diabetes.
Bemærkninger   :  
andre ideer til en kage. Til brug ved en børnefødselsdag, men uden sukker,

Svar til Hanne Slotsdal   :  
Hej Hanne

Jeg må desværre skuffe dig, da jeg ikke har så mange opskrifter på kager uden sukker.

Jeg har dog nogle kageopskrifter som du kan se heruder, men desværre ingen kagekoner.

Se diabetesopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-28
Spørgsmål fra   :  Iman (Ms.)
Spørgsmål   :  Drømme kag/er
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Iman (Ms.)   :  
Hej Iman

Jeg har tre opskrifter på drømmekage, jeg sender her et link til dem, så kan du vælge den du syntes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-28
Spørgsmål fra   :  rikke hansen
Spørgsmål   :  vegetarret
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg skal også bruge en opskrift på en kold vegetarret

Svar til rikke hansen   :  
Hej Rikke

Her er et link til vegetaropskrifterne, så er der lidt at vælge imellem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-28
Spørgsmål fra   :  rikke hansen
Spørgsmål   :  røget kalkunbryst
I opskriften indgår bl.a   :  røget kalkunbryst
Bemærkninger   :  
jeg skel til en skole raport bruge en opskrift på en ret med røget kalkunbryst og det skal være er ret der skal serveres kold håber du kan hjælpe mig tak

Svar til rikke hansen   :  
Hej Rikke

Jeg har lidt svært ved at vælge en opskrift ud til dig, så jeg sender her en søgning på "Tøm køleskabet" efter røget kalkun, der er 32 resultater som du kan vælge imellem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-27
Spørgsmål fra   :  ingrid
Spørgsmål   :  specier(fra et Amo Mel opskrift kort)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har mistet opskriften paa specier, der var givet ud gratis af butikker. Jeg tror det var fra Amo. Paa forhaand mange tak

Svar til ingrid   :  
Hej Ingrid

Jeg har desværre ikke opskriften fra Amo, men jeg har nogle andre opskrifter på specier som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-27
Spørgsmål fra   :  Gert Romme-Hansen
Spørgsmål   :  F.eks. burek
I opskriften indgår bl.a   :  Opskrifter hvor fillo-dej indgår. I øvrigt holder jeg af Balkan-mad. hilsen Gert
Bemærkninger   :  


Svar til Gert Romme-Hansen   :  
Hej Gert

Jeg har brugt "Tøm køleskabet" til at søge efter filo, og jeg fik 28 resultater.

Jeg håber du kan bruge en af de opskrifter.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-26
Spørgsmål fra   :  tina hammer
Spørgsmål   :  Søger efter diabetes desserter
I opskriften indgår bl.a   :  nogle desserter hvori der ikke indgår sukker og helst så fedtfattig som muligt, samtidig skal den smage godt. *GG* måske lidt store krav men .....
Bemærkninger   :  


Svar til tina hammer   :  
Hej Tina

Nogle gange skal der kun lidt til at man får taget sig sammen, og dit spørgsmål her har gjort at jeg har fået delt diabetesopskrifterne op efter retter.

Så jeg kan nu sende dig et link med kolde desserter beregnet til diabetes, så håber jeg bare at der er nogen af dem der falder i din smag.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-26
Spørgsmål fra   :  Ann-Lis Frank
Spørgsmål   :  marmelade eller syltetøj af vindruer
I opskriften indgår bl.a   :  vindruer
Bemærkninger   :  


Svar til Ann-Lis Frank   :  
Hej Ann-Lis

Jeg har her en opskrift som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-26
Spørgsmål fra   :  Heidi Christiansen
Spørgsmål   :  dip med mere
I opskriften indgår bl.a   :  krydderurter
Bemærkninger   :  
Hej.. Jeg er desværre en af de mange overvægtige der er i Danmark. Nu vil jeg gøre noget ved det. Har du nogle sunde opskrifter som er let og hurtigt at tilberede. og en opskrift på dip til at dyppe gulerods stænger med mere i. Håber på din hjælp.

Svar til Heidi Christiansen   :  
Hej Heidi

Jeg har ikke oplysninger nok omkring sværhedsgrad og tid til at jeg kan sende dig lette og hurtige opskrifter.

Men jeg har en opskrift på sund dip som jeg tror du kan bruge.

Se opskriften her

Derudover har jeg en kategori med fedtfattige opskrifter, som jeg tror du kan have glæde af.

Se de fedtfattige opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-25
Spørgsmål fra   :  ulla bang
Spørgsmål   :  dyreryg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til ulla bang   :  
Hej Ulla

Jeg har en hel stribe opskrifter på dyreryg her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-24
Spørgsmål fra   :  susanne jonsson
Spørgsmål   :  kamel kager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
en lys dej. rulles ud, stikkes ud med et glas.på halvdelen lægges ribsgele, resten lægges ovenpå hvorefter de trykkes fast rundt i kanten. de kommer så til at ligne puklen på en kamel. kender desværre ikke indholdet af dejen. bagte dem som barn, med min farmor (20 år siden)og opskriften er desværre gået tabt efter hendes død.

Svar til susanne jonsson   :  
Hej Susanne

Jeg kan ikke finde den eksakte opskrift, men du kunne prøve at lave kagen med en linsedej.

Se opskrift på linsedej her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-24
Spørgsmål fra   :  Dan Thomsen
Spørgsmål   :  Osmanisk gryde
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Tyrkisk gryderet. Håber du kan hjælpe med en opskrift.

Svar til Dan Thomsen   :  
Hej Dan

Jeg er blevet spurgt flere gange om denne ret, men ind til videre har jeg henvist til opskrifter på tyrkisk gryde, uden at finde ud af om det rent faktisk er den rigtige ret.

Så jeg bliver desværre nødt til at henvise dig til samme, og hvis du så ville melde tilbage om der er en af opskrifterne der er den rigtige ville jeg være meget taknemmelig.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-24
Spørgsmål fra   :  olsen
Spørgsmål   :  Mælkeærter
I opskriften indgår bl.a   :  ærter,gulerødder serveres med flæsk
Bemærkninger   :  
det spises med ske- og har vist konsistens a la aspargessuppe

Svar til olsen   :  
Hej Olsen

Jeg tror det er nedenstående opskrift du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-23
Spørgsmål fra   :  ZYD
Spørgsmål   :  Speget dyrekølle
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan laver man speget dyrekølle? Jeg mener at den skal saltes og herefter røges. Men kan I beskrive det nærmere?
Bemærkninger   :  


Svar til ZYD   :  
Hej ZYD

Det du beskriver der lyder som røget dyrekølle, da kødet enten lægges i saltlage, eller der sprøjtes saltlage ind i kødet hvorefter kødet ryges.

Men nærmere på en opskrift kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.

Beklager meget
Per




2003-09-22
Spørgsmål fra   :  anja ibsen
Spørgsmål   :  Glutenfri pasta
I opskriften indgår bl.a   :  Glutenfri pasta
Bemærkninger   :  


Svar til anja ibsen   :  
Hej Anja

Jeg kan desværre ikke komme med et kvalificeret svar til dig, men du kan prøve Dansk cøliaki forening.

Besøg deres hjemmeside her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-22
Spørgsmål fra   :  Dennis
Spørgsmål   :  Isroulade med marcipan
I opskriften indgår bl.a   :  Is, marcipan og chokolade lavet som en roulade. Har fået det til en fest, og vil nu gerne have opskriften til egen fest.
Bemærkninger   :  


Svar til Dennis   :  
Hej Dennis

Jeg har desværre ikke en eksakt opskrift jeg kan sende til dig.

Men hvis du ruller marcipanen tyndt ud til ca 25x35 cm. herpå smører du blød måske hjemmelavet is, eller skiver af fast is.

Marcipan og is rulles tæt sammen og fryses, gerne i pakket ind i bagepapir og lagt i en plastpose.

Isen kan så dekoreres efter eget valg.

Håber det kan hjælpe dig videre.

Med venlig hilsen
Per




2003-09-22
Spørgsmål fra   :  Dorthe Knudsen
Spørgsmål   :  Kager uden sukker
I opskriften indgår bl.a   :  Kager uden sukker men med sød i og måske mayonaise
Bemærkninger   :  
Bare fedtfattige eller fedtfattige kager

Svar til Dorthe Knudsen   :  
Hej Dorthe

Jeg er ikke sikker på jeg har forstået spørgsmålet rigtigt, men jeg sender dig her linket til diabetesopskrifter, der er en del opskrifter som jeg håber du kan bruge.

Se diabetesopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-22
Spørgsmål fra   :  Michael da mand
Spørgsmål   :  Chokolade Budding
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Michael da mand   :  
Hej Michael

Jeg har 5 forskellige opskrifter på chokoladebudding, jeg vil tro du kan bruge en af dem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-21
Spørgsmål fra   :  Lilian Truelsen
Spørgsmål   :  Rubinsteinskage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Man bruger den for det meste til en dessert. Hvor man servere enten flødeskum el. cremefraice til.

Svar til Lilian Truelsen   :  
Hej Lilian

Jeg har her en opskrift jeg mener du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-21
Spørgsmål fra   :  Lotte
Spørgsmål   :  småkage
I opskriften indgår bl.a   :  havregryn, måske farin
Bemærkninger   :  
Jeg mangler opskriften på en småkage som hedder van courver eller noget i den retning, det er en meget sprød og luftig småkage som er brun. Jeg tror man triller en kugle og så trykker den flad med en gaffel

Svar til Lotte   :  
Hej Lotte

Jeg tror at det er opskriften her du leder efter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-20
Spørgsmål fra   :  melissa
Spørgsmål   :  fedtfattig nemmørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har ledt efter en opskrift længe og har ikke lige kunne finde en her.

Svar til melissa   :  
Hej Melissa

Jeg har heller ikke kunnet finde en opskrift på mørbrad der er angivet som fedtfattig, men fordi at den ikke er angivet som fedtfattig kan den jo godt være det alligevel, det kommer jo an på opskriften.

Så jeg vil foreslå at du kigger lidt på opskrifterne med mørbrad, og kigger på ingredienslisten.

Jeg sender en enkelt opskrift med som jeg mener er fedtfattig.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-19
Spørgsmål fra   :  Palle Andersen
Spørgsmål   :  Osmanisk Gryde
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Tyrkist ret

Svar til Palle Andersen   :  
Hej Palle

Jeg har ikke en opskrift op osmanisk gryde, men jeg har flere forslag på tyrkisk gryde, så dem håber jeg du kan bruge en af.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-19
Spørgsmål fra   :  Christian Christiansen
Spørgsmål   :  opskrift med rødspætter
I opskriften indgår bl.a   :  rødspætter, rejer, asparges, gulerødder, quash
Bemærkninger   :  


Svar til Christian Christiansen   :  
Hej Christian

Jeg har desværre ikke en opskrift med alle de nævnte ingredienser.

Hvis du selv vil prøve at finde den opskrift du syntes kommer tættest på mener jeg det er bedst at gå ind under ingrediensen fladfisk og så vælge rødspætte.

Kom direkte til kategorien her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-19
Spørgsmål fra   :  tina bek
Spørgsmål   :  pasta
I opskriften indgår bl.a   :  hvordan man laver hjemmelavet pasta
Bemærkninger   :  


Svar til tina bek   :  
Hej Tina

Jeg har en opskrift på båndspaghetti som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-18
Spørgsmål fra   :  Helene Boel Jørgensen
Spørgsmål   :  Mokka-kopper
I opskriften indgår bl.a   :  Mokka
Bemærkninger   :  
Mokka

Svar til Helene Boel Jørgensen   :  
Hej Helene

Jeg har lidt svært ved at se hvad det er for opskrift du ønsker, men jeg sender en opskrift med på mokka-godt, som er en varm drik.

Håber du kan bruge den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-18
Spørgsmål fra   :  Pia Judson
Spørgsmål   :  Odense Blød Nougat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej jeg prøver på at lave blød nougat,så jeg kan lave jule knas samme med min lille pige, lide som de laver det på Odense Marcipan, da jeg boer i England og ikke kan købe det her,håbede jeg på at der er nogle som har den rigtig opskrifte på blød nougat, ligesom den Odense blød nougat er lavet. Venlig Hilsen Pia

Svar til Pia Judson   :  
Hej Pia

Jeg mener jeg kan hjælpe dig med et par opskrifter.

Men for at få blød nougat er du nødt til at lave det af to gange.

Opskrift på hjemmelavet nougat.

Opskrift på blød nougat.

Med venlig hilsen
Per




2003-09-18
Spørgsmål fra   :  Lene Bjørn
Spørgsmål   :  øl eller fynsk øl
I opskriften indgår bl.a   :  maltbyg, humle, vand.....
Bemærkninger   :  
Som barn i 60erne og 70erne kom jeg en del på fyn. Der fik de voksne serveret en hjemmebrygget mørk, stærk, bitter øl, som serveredes i kander fra 10-litersflasker i kælderen. Men opskriften er gået tabt sammen med de gamle mennesker der bryggede den.

Svar til Lene Bjørn   :  
Hej Lene

Brygning af øl er en noget omfattende proces, og jeg har ikke eksakte opskrifter til dette.

Beklager meget.
Per




2003-09-18
Spørgsmål fra   :  Johnni Frederiksen
Spørgsmål   :  Svinekam Boulangere
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Johnni Frederiksen   :  
Hej Johnni

Jeg har en opskrift her som jeg tror er den du leder efter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-16
Spørgsmål fra   :  René Simon
Spørgsmål   :  teramisio kage
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg savner opskriften på denne kage, jeg ved ikke om den er stavet rigtigt, men det er med en mandellikør, der hedder teramisio
Bemærkninger   :  


Svar til René Simon   :  
Hej René

Jeg tror det er kagen her du tænker på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-16
Spørgsmål fra   :  Anne
Spørgsmål   :  tyrkisk fladbrød med æggefyld
I opskriften indgår bl.a   :  tyrkisk "fladbrød" med æggefyld??
Bemærkninger   :  
Som barn fik jeg fladbrød med en eller anden form for æggefyld, når jeg var på besøg hos en tyrkisk klasse kammerat. Er der nogen her som kan hjælpe mig??

Svar til Anne   :  
Hej Anne

Jeg har ikke opskriften på det eksagte brød, men jeg har da nogle opskrifter på tyrkisk brød, måske det kan hjælpe dig lidt videre.

Se de tyrkiske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-16
Spørgsmål fra   :  Magnus
Spørgsmål   :  skimmelost
I opskriften indgår bl.a   :  Mælk, syrevækker, løbe, fint salt, og noget rødskimmelkultur.
Bemærkninger   :  
Vi skal lave en skimmelost i levnedsmiddel på skolen og kunne godt tænke os en opskrift på dette. Det kunne være sjovt med en opskrift på en rødskimmelost..

Svar til Magnus   :  
Hej Magnus

Jeg har desværre ikke en opskrift jeg kan sende til dig.

Beklager meget
Per




2003-09-16
Spørgsmål fra   :  per sørensen
Spørgsmål   :  Det svenske brød: Kavring
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til per sørensen   :  
Hej Per

Det skulle være denne opskrift.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-16
Spørgsmål fra   :  Thomas overgaard
Spørgsmål   :  forårsrulle dej
I opskriften indgår bl.a   :  det er opskriften på forårsrulle dej jeg ikke kan finde
Bemærkninger   :  
det er opskriften på forårsrulle dej jeg ikke kan finde

Svar til Thomas overgaard   :  
Hej Thomas

Jeg har her en opskrift som jeg mener du kan bruge, du kan også bruge filodej eller rispapir.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-16
Spørgsmål fra   :  pia jensen
Spørgsmål   :  krydderikage
I opskriften indgår bl.a   :  rosin, hvidtøl, mel, bagepulver , farin, æg, margarine
Bemærkninger   :  
Det drejer sig om en skærekage som er mørk og tilsat hvidtøl og krydderier.

Svar til pia jensen   :  
Hej Pia

Jeg har her en opskrift som lyder som den du spørger efter, dog mangler der rosiner, men dem kan du så tilsætte en 100-150 g. af.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-15
Spørgsmål fra   :  Mette Dahl Christensen
Spørgsmål   :  maxikanske pandekager
I opskriften indgår bl.a   :  hakket oksekød. Chili, alm madpanekager.
Bemærkninger   :  
Der er kun kød i rullerne. Salaten kommer ved siden af.

Svar til Mette Dahl Christensen   :  
Hej Mette

Jeg har her et par opskrift som jeg tror svarer meget godt til det du søger.

Se her opskrift på buritos

Se her opskrift på tortillapandekager

Med venlig hilsen
Per




2003-09-14
Spørgsmål fra   :  Jette Olesen
Spørgsmål   :  Kartoffel/spinat lasagne
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Retten består primært af kartofler i skiver i en flødesovs (lidt gratinagtigt) med spinat i et lag, som er adskilt fra kartoflerne med to lag lasagneplader. Vi har fået det på Restaurant Lucca i Kolding

Svar til Jette Olesen   :  
Hej Jette

Jeg har et par opskrifter på kartoffellasagne, men ingen af dem er med lasagneplader i, men det kan du jo prøve med.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-14
Spørgsmål fra   :  m.cooke
Spørgsmål   :  til behør tl krebs serveret på fad
I opskriften indgår bl.a   :  hvordan tager jeg skal af krebs
Bemærkninger   :  


Svar til m.cooke   :  
Hej m.cooke

Jeg har en opskrift på kogning af krebs, der er der også en beskrivelse af hvordan man får kødet ud.

Se opskrift/forklaring har

Med venlig hilsen
Per




2003-09-13
Spørgsmål fra   :  Dan
Spørgsmål   :  budda
I opskriften indgår bl.a   :  buddadej og oksokød
Bemærkninger   :  
ja mere ved jeg ikke. det er en kødklump(oksekød kan ikke tåle svinekød) som der er rullet ind i en buddadej eller sådan noget. og så skal den bages i ovnen.

Svar til Dan   :  
Hej Dan

Er det butterdej du tænker på ????.
For så har jeg en opskrift her som jeg mener du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-13
Spørgsmål fra   :  Mikael Hansen
Spørgsmål   :  Skagenbøf
I opskriften indgår bl.a   :  Torsk og løg er det eneste jeg kan huske.
Bemærkninger   :  
En ret med torskestykker som ovnsteges og hældes over med brun sovs.

Svar til Mikael Hansen   :  
Hej Mikael

Ja det er jo ikke meget at gå efter, og jeg har da heller ik lige et bud på en opskrift.

Men jeg har jo en del opskrifter med torsk, så måske du kan finde den der.

Se torskeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-13
Spørgsmål fra   :  lissen duun nielsen
Spørgsmål   :  lagkage
I opskriften indgår bl.a   :  Selve fyldet er creme med list husblas og f.eks. vindruer og æble i tern
Bemærkninger   :  


Svar til lissen duun nielsen   :  
Hej Lissen

Jeg har en række opskrifter på lagkager, måske du kan bruge en af dem.

Se opskrifter på lagkage her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-12
Spørgsmål fra   :  Jens Åge B. Nielsen
Spørgsmål   :  Oksefilet i Betondej
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej Jeg mangler opskriften på betondej. Kan bl.a. købes som menu hos: http://www.kibaekslagter.dk/hovedretter.html

Svar til Jens Åge B. Nielsen   :  
Hej Jens Åge

Jeg har desværre ikke en opskrift på den nævnte dej.

Beklager meget
Per




2003-09-12
Spørgsmål fra   :  Hanne
Spørgsmål   :  protein fattig
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg mangle opskrifter der indeholde max. 5 g. protein pr. 100g. Alt har interesse, kager, brød, frokost og middags retter.

Svar til Hanne   :  
Hej Hanne

Jeg har bestilt et program til udregning af næringsindhold i opskriftene, men det lader vente på sig, og indtil jeg får det kan jeg desværre ikke hjælpe dig.

Beklager meget
Per




2003-09-12
Spørgsmål fra   :  henning
Spørgsmål   :  sovs til ovnbagt laks
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til henning   :  
Hej Henning

Det betyder jo en del hvordan laksen bliver tilberedt så jeg har valgt at hæfte nogle forslag ved på laks i ovn. så håber jeg at du kan bruge en af sovsene.

Forslag 1

Forslag 2

Forslag 3

Med venlig hilsen
Per




2003-09-12
Spørgsmål fra   :  Eva Nynne Jørgensen
Spørgsmål   :  Tyrkisk specialitet:
I opskriften indgår bl.a   :  Nogle steder kalder de det for Sultan kebab

oksekød (skært), champignon, fløde, grøn peber og løg.
Bemærkninger   :  
Jeg fik ikke spurgt om opskrift på en gryde-/panderet vi også har fået på Topkapi. Det er med oksekød, champignon, fløde, grøn peber, løg. Kan du også hjælpe mig med en opskrift på denne ret? På forhånd tak!

Svar til Eva Nynne Jørgensen   :  
Hej Eva

Jeg har her en opskrift på en kebab som lyder meget lig den du søger, om det er lige den ved jeg ikke, men du kan da prøve.

Se opskriften her

Den sidste opskrift har jeg ikke et bud på, men du kan jo prøve "tøm køleskabet" og der søge på ingredienserne (oksekød kortes ned til okse)

Kom til "tøm køleskabet her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-12
Spørgsmål fra   :  Myrna knudsen
Spørgsmål   :  dybtstegt spinatsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg mangler også opskriften på en kardemommesuppe

Svar til Myrna knudsen   :  
Hej Myrna

Jeg har fundet et par opskrifter som med lidt god vilje svare til det du søger.

Jeg ved godt det nok ikke er helt det du søger, men det er det tætteste jeg kan komme på det, så jeg håber det går an.

Se opskrift på spinatsuppe her

Se opskrift på suppe med kardemomme

Med venlig hilsen
Per




2003-09-11
Spørgsmål fra   :  Palle Harder
Spørgsmål   :  Tykstegsmedallion
I opskriften indgår bl.a   :  Tykstegsmedallion med tilbehør.
Bemærkninger   :  
HASTER, Please.

Svar til Palle Harder   :  
Hel Palle

Jeg beklager at jeg ikke har fået svaret så hurtigt som du kunne ønske.

Jeg har nogle opskrifter med kalvemedailonner som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-11
Spørgsmål fra   :  edvard jensen
Spørgsmål   :  ret med blommer
I opskriften indgår bl.a   :  jeg vil gerne have oplysninger om syltede blommer og det brug når man har diabetes 2?
Bemærkninger   :  


Svar til edvard jensen   :  
Hej Edvard

Jeg har en opskrift her på syltede blommer med sødemiddel som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Jeg har mange flere opskrifter til diabetes som du kan se herunder.

Se diabetesopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-10
Spørgsmål fra   :  thile
Spørgsmål   :  chokoladekage
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger opskrifter på en rigtig nem og lækker chokoladekage, som jeg desværre har mistet. der skulle være kernemælk i. tak for hjælpen
Bemærkninger   :  
mel cacao smør sukker natron bagepulver kernemælk æg

Svar til thile   :  
Hej Thile

Der var en enkelt opskrift på chokoladekage med kærnemælk, så jeg håber det er den rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-10
Spørgsmål fra   :  Anita
Spørgsmål   :  Langtidsstegt svinekam
I opskriften indgår bl.a   :  Svinekam med svær
Bemærkninger   :  
Er det muligt at langtidsstege en svinekam, så man kan have den i ovnen, samtidig med at man langtidssteger en and?

Svar til Anita   :  
Hej Anita

Jeg har ikke en opskrift på langtidsstegning af svinekam, men jeg kan oplyse at ovntemperaturen skal være mellem 130 og 150 grader og centrumstemperaturen for svinekam bør være 65 grader når den tages ud af ovnen.

Men lige hvor lang tid det tager kan jeg ikke lige oplyse dig, det kommer jo også noget an på størrelsen.

Med venlig hilsen
Per




2003-09-10
Spørgsmål fra   :  kenneth daugaard
Spørgsmål   :  hyldebær saft eller suppe
I opskriften indgår bl.a   :  hyldebær
Bemærkninger   :  


Svar til kenneth daugaard   :  
Hej Kenneth

Her har du et par opskrifter som jeg håber du kan bruge.

Hvis du ønsker flere opskrifter med hyldebær, kan du prøve at søge efter hyldebær på enten "søg på navn" eller "tøm køleskabet"

Opskrift på hyldebærsaft

Opskrift på hyldebærsuppe

Med venlig hilsen
Per




2003-09-10
Spørgsmål fra   :  vickie jensen
Spørgsmål   :  brød
I opskriften indgår bl.a   :  vi vil spøre om opskrifter på Egyptisk brød
Bemærkninger   :  


Svar til vickie jensen   :  
Hej Vickie

Jeg har desværre ingen opskrifter på egyptisk brød.

Beklager meget
Per




2003-09-09
Spørgsmål fra   :  Tina Bergmann
Spørgsmål   :  kød/kartofler til waldofsalat
I opskriften indgår bl.a   :  kød-steg ? kartofler ?
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne lave et lækker ret til mine fødsesldagsgæster, som skulle være med waldofsalat. Men kan du anbefale hvilken slags kød og kartofler og hvordan vil du anrette dette ? På forhånd tak :-) Mvh. Tina

Svar til Tina Bergmann   :  
Hej Tina

Jeg duer ikke til at sammensætte menuer, da jeg syntes at smag og behag er meget forskelligt.

Beklager meget
Per




2003-09-09
Spørgsmål fra   :  kim
Spørgsmål   :  gyros
I opskriften indgår bl.a   :  strimlet okse og svinekød, fløde
Bemærkninger   :  
man spiser det somregl med flutes og tzatziki

Svar til kim   :  
Hej Kim

Jeg har flere opskrifter på gyrus, men ingen med lige de ingredienser du nævner.

Hvis du søger på navnet gyrus så får du 10 forskellige opskrifter frem, måske det kan hjælpe dig.

Kom til søgesiden her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-07
Spørgsmål fra   :  Jeanette Jensen
Spørgsmål   :  italienske flødekartofler
I opskriften indgår bl.a   :  Kartofler Bacon fløde bacon basilikum
Bemærkninger   :  


Svar til Jeanette Jensen   :  
Hej Jeanette

Jeg kan desværre ikke finde opskriften som du spørger efter.

Beklager meget
Per




2003-09-07
Spørgsmål fra   :  Svend Henriksen
Spørgsmål   :  Rødvinsmarineret oksetyndsteg
I opskriften indgår bl.a   :  rødvinsmarinade hvor i steges skal ligges og hvor længe
Bemærkninger   :  


Svar til Svend Henriksen   :  
Hej Svend

Jeg har her fundet en opskrift frem til dig som du kan bruge som rettesnor for marineringen.

Opskriften siger 4-6 timer, men man siger gerne at den godt kan tåle at stå natten over.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-07
Spørgsmål fra   :  eve
Spørgsmål   :  aebleflaesk
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
flaesk, aeble

Svar til eve   :  
Hej Eve

Jeg har nogle forskellige opskrifter på æbleflæsk, men jeg har her valgt den gammeldags opskrift til dig.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-06
Spørgsmål fra   :  Erik Bertelsen
Spørgsmål   :  moskusand
I opskriften indgår bl.a   :  moskusand vægt ca. 1,7kg
Bemærkninger   :  
ovnsteges den ligesom gås/and eller ved lavere temp. da der jo er mindre fedt? kan den tilberedes i gryde som "gammeldags kylling" uden efterfølgende at komme i ovn?

Svar til Erik Bertelsen   :  
Hej Erik.

Jeg er ikke klar over om den kan steges i ovn som gås/and og vilke temperaturer der evt skal bruges.

Men jeg har en opskrift på grydestegt moskusand som du måske kan bruge, i opskriften bruges godt nok en moskusand på 3 kg. så tiden skal reduceres noget, men lige hvor meget må du prøve dig frem til.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-06
Spørgsmål fra   :  Eva Nynne Jørgensen
Spørgsmål   :  Sigara Bôrek (osteruller) og champignonsauce
I opskriften indgår bl.a   :  Feta m.m
Bemærkninger   :  
Vi har fået Sigara Bôrek som på dansk bliver kaldt osteruller på en tyrkisk/græsk restaurant. Hvordan laver man disse? Jeg søger også opskrift på en laksefarvet champignonsauce fået samme sted. På forhånd tak

Svar til Eva Nynne Jørgensen   :  
Hej Eva

Jeg har fået oversat en opskrift på Sigara Bôrek som jeg så håber du kan bruge, opskriften på den laksefarvet champignonsauce kan jeg desværre ikke finde til dig.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-06
Spørgsmål fra   :  bent sørensen.
Spørgsmål   :  kylling i gele.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til bent sørensen.   :  
Hej Bent

Jeg har en opskrift på poulard i gele som du måske kan bruge, og så skifte poularden ud med almindelig kylling.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-06
Spørgsmål fra   :  Torben Jensen
Spørgsmål   :  Råmælksbudding
I opskriften indgår bl.a   :  Der indgår råmælk
Bemærkninger   :  
En gammel vestjysk egnsret? Efter sigende kan retten bruges som 2. dagsret ved at stege den på panden.

Svar til Torben Jensen   :  
Hej Torben

Jeg har desværre ikke en opskrift på denne ret.

Beklager meget
Per




2003-09-05
Spørgsmål fra   :  Camilla Møller
Spørgsmål   :  Finsk opskrift
I opskriften indgår bl.a   :  Risengrød, bacon og pandekagedej
Bemærkninger   :  
Finsk opskrift

Svar til Camilla Møller   :  
Haj Camilla

Det lyder som lidt af en blanding, og jeg har heller ikke kunnet finde en opskrift med de ingredienser.

Beklager meget
Per




2003-09-05
Spørgsmål fra   :  Pia Holm Pedersen
Spørgsmål   :  Karrysuppe med kylling
I opskriften indgår bl.a   :  kogt kylling i små stykker løg hvidløg karry porrer og peberfrugt (tror jeg) div. andre krydderier, som jeg desværre ikke kan huske
Bemærkninger   :  
Jeg mener opskriften stammer fra et Femina-blad, formentlig fra 2001. Suppen er ret stærk/krydret,

Svar til Pia Holm Pedersen   :  
Hej Pia

Jeg har her fundet en opskrift frem som jeg syntes ligner det du beskriver, så jeg håber du kan bruge den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-05
Spørgsmål fra   :  Erik Rasmussen
Spørgsmål   :  opskrifter på bbq fra Brasilien og Argentina
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har set opskrifter på bbq fra Brasilien og Argentina. Det er tynde skiver af fillet eller mørbrad der sættes på lange spid ca. ½ m.Kødet bliver marineret på en spec. måde således smagen fra kødet bevares. Jeg kan ikke finde opskrifter på denne bbq. der bruges meget i Latinamerika. Jeg vil blive meget glad hvis I kan hjælpe Med venlig hilsen Erik Rasmussen
Bemærkninger   :  


Svar til Erik Rasmussen   :  
Hej Erik

Jeg har desværre ikke stører held end dig, så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per




2003-09-04
Spørgsmål fra   :  Susanne Oldenbjerg
Spørgsmål   :  Kalvemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  Helstegt med enten rødvinssauce eller flødesauce
Bemærkninger   :  
Til en barnedåb medio september

Svar til Susanne Oldenbjerg   :  
Hej Susanne

Jeg har fundet en opskrift frem med kalvefilet, men den mener jeg snildt du kan skifte ud med en kalvemørbrad, måske med lidt ændringer i stegetiden alt efter størrelsen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-02
Spørgsmål fra   :  Rikke Beate Hansen
Spørgsmål   :  syltede drueagurker med sødemiddel
I opskriften indgår bl.a   :  syltede drueagurker med sødemiddel i stedet for sukker, af hensyn til diabetikker
Bemærkninger   :  


Svar til Rikke Beate Hansen   :  
Hej Rikke

Jeg har her en opskrift på syltelage uden sukker, den er godt nok anført til at være til squash og asier, men mon ikke den kan bruges til drueagurker også.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-02
Spørgsmål fra   :  bodil Thuesen
Spørgsmål   :  ål i gele
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til bodil Thuesen   :  
Hej Bodil

Jeg har her en opskrift som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-02
Spørgsmål fra   :  Møller
Spørgsmål   :  Flydende durumrulle?
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg skal bruge opskriften i forbindelse med en anden måde at lave/bage rullerne på. Det skal være hurtigt at lave og have samme konsistens som en pandekage, men med en holdbarhed som en durumrulle.

Svar til Møller   :  
Hej Møller

Jeg har desværre ingen opskrift på durumruller så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per




2003-09-02
Spørgsmål fra   :  Lone
Spørgsmål   :  syltede grønne Cherrytomater
I opskriften indgår bl.a   :  grønne små tomater. eddike, kanel....
Bemærkninger   :  


Svar til Lone   :  
Hej Lone

jeg har her en opskrift som jeg tror du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-01
Spørgsmål fra   :  Anne Dorte Idestrup
Spørgsmål   :  opskrift med tun
I opskriften indgår bl.a   :  vi er 3 piger der er under uddannelse til delikatesser. vi fandt en opskrift sidste uge som vi skal bruge i morgen 2/9 ingredienser er bl.a. tun steak pinjekerner rucolasalat. vi fandt opskriften i torsdags og nu kan vi ikke finde den igen mvh og på forhånd tak maria, nadia og dorte
Bemærkninger   :  


Svar til Anne Dorte Idestrup   :  
Hej Anne Dorte

Jeg er desværre ikke inde og læse spørgsmålene her hver dag, så nu er det jo lidt sent at hjælpe jer, men jeg håber at i klarede det trods alt.

Hvis i vil finde en opskrift med en bestemt ingrediens kan i bruge tøm køleskabet, og her søge på ingrediensen.

Med venlig hilsen
Per




2003-09-01
Spørgsmål fra   :  Thomas Vonsild
Spørgsmål   :  laksa chicken
I opskriften indgår bl.a   :  kinesisk eller thailansk kylling-suppe, en stærk suppe med chili-kokos smag, fik det i australien...
Bemærkninger   :  


Svar til Thomas Vonsild   :  
Hej Thomas

Jeg er ikke sikker på at dette er den korrekte opskrift, men ud fra ingredienserne tror jeg det er rimelig tæt på, du kan da i hvert fald prøve den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-09-01
Spørgsmål fra   :  Mona Nielsen
Spørgsmål   :  Kalvekød stegt som vildt
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Mona Nielsen   :  
Hej Mona

Jeg har her en opskrift på kalv stegt som vildt, det er godt nok en steg, men jeg håber du kan bruge den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2003

Se spørgsmålene for februar 2003

Se spørgsmålene for marts 2003

Se spørgsmålene for april 2003

Se spørgsmålene for maj 2003

Se spørgsmålene for juni 2003

Se spørgsmålene for juli 2003

Se spørgsmålene for august 2003

Se spørgsmålene for september 2003

Se spørgsmålene for oktober 2003

Se spørgsmålene for november 2003

Se spørgsmålene for december 2003