Spørgsmål efter opskrift

2011-08-31
Spørgsmål fra   :  Alina Skov
Spørgsmål   :  syltet ålkvabbe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Alina Skov   :  
Hej Alina

Vi har ingen opskrift på syltede ålekvabber, men til gengæld har vi en opskrift på syltede sild som vi mener du vil kunne bruge med ålekvabber i stedet for silden.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-31
Spørgsmål fra   :  Tove Jensen
Spørgsmål   :  Gammeldags æblekage - sukkerfri
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Tove Jensen   :  
Hej Tove

Sukkerfri bliver en æblekage aldrig helt da der er frugtsukker i æblerne, men jeg savner at vide om det er ok at bruge sødemiddel?

Jeg ville koge en æblegrød som vanligt, og så skifte sukkeret ud med sødemiddel, og i stedet for æblekagerasp, ville jeg bruge knuste tvebakker.

Hvis det er til diabetikere mener jeg du kan få en 9% fløde til piskning, dem på plastflaske, milda mener jeg de heder nu, ellers skal du jo også holde igen med flødeskumet.

Bortset fra det så må diabetikere gerne få lidt sukker.

Med venlig hilsen
Per




2011-08-30
Spørgsmål fra   :  Conni Andersen
Spørgsmål   :  bundepige med slør
I opskriften indgår bl.a   :   husker kun rugbrød evt.æblemos flødeskum til pynt.
Bemærkninger   :  


Svar til Conni Andersen   :  
Hej Conni

Hermed en opskrift på bondepige med slør.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-28
Spørgsmål fra   :  else clausen
Spørgsmål   :  den bedste rejecocktail
I opskriften indgår bl.a   :  lidt isbergsalat i bunden derpå rejer forskelligt frugt kiwi annas appelsin banan mango og vindruer Hertil søger jeg en dressing
Bemærkninger   :  
i en opskrift jeg har set skal der chili i,men jeg syntes ikke det passer til frugt jeg ved ikke om i har et andet godt råd Hilsen Else Clausen

Svar til else clausen   :  
Hej Else

Måske en karrydressing?

2½ dl. mayonaise
1½ dl. cream fraice 18%
1 spsk. sød fransk sennep
½ tsk. sukker
salt og peber efter smag
½ tsk karry

Med venlig hilsen
Per




2011-08-27
Spørgsmål fra   :  eva
Spørgsmål   :  tarpenade
I opskriften indgår bl.a   :  kan ikke lide oliven, - hvad kan man ellers bruge? - og jeg ved egentlig ikke helt hvad det er, - er det en slags pesto
Bemærkninger   :  


Svar til eva   :  
Hej Eva

Tapenade kan godt lidt samlignes med pesto i konsistensen.

Jeg har fundet en opskrift frem på gulerodstapenade som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-27
Spørgsmål fra   :  Annie
Spørgsmål   :  ved ikke
I opskriften indgår bl.a   :  ved ikke
Bemærkninger   :  
på pizzarier bruges den altid i græske durumruller og græsk bøf i pitabrød samt på salatpizza det er ikke tzasiki jeg mener

Svar til Annie   :  
Hej Annie

Jeg har desværre intet bud på hvad det kan være du tænker på.

Med venlig hilsen
Per




2011-08-25
Spørgsmål fra   :  Evy Wodskov Nielsen
Spørgsmål   :  Kagekone med remonce
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
skal IKKE være en vandbakkelse men en winerstang med remonce, har haft en opskrift engang men har desværre mistet den, håber i kan hjælpe, på forhånd tak

Svar til Evy Wodskov Nielsen   :  
Hej Evy

Jeg har fundet en opskrift frem på kringle med remonce som jeg mener du vil kunne forme til en kagekone.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-25
Spørgsmål fra   :  nies jensen
Spørgsmål   :  stegt lever
I opskriften indgår bl.a   :  svinelever og løg
Bemærkninger   :  
lever renses for sener, skæres i flade stykker. steges i fedtstof og lægges i fedtstoffet sammen med løg. jævnes tilsovsen. serveres med kartofler. er det nogenlunde rigtigt?

Svar til nies jensen   :  
Hej Nies

Det lyder meget rigtigt, men du kan også kigge ind på vores opskrift på stegt levet med bløde løg og flødesovs, den er godt nok lavet på kalvelever, men fremgangsmåden kan også bruges på svinelever.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-25
Spørgsmål fra   :  kirsten hansen
Spørgsmål   :  kastaniesnaps/likør
I opskriften indgår bl.a   :  snaps, kastanier evt. andet
Bemærkninger   :  


Svar til kirsten hansen   :  
Hej Kirsten

Vi har ingen opskrift på kastanielinør, men vi har en på kastaniesnaps, som du måske kan bruge?

Se opskriften her


Vi har dog en opskrift på valnøddelikør som jeg mener du kan bruge med kastainer i stedet.

Se opskriften her


For begge opskrifter vil jeg mene at det skal være ægte kastanier og ikke hestekastanier der skal bruges.

Med venlig hilsen
Per




2011-08-22
Spørgsmål fra   :  Missa Mølbak
Spørgsmål   :  squashtærte
I opskriften indgår bl.a   :  grøntsagstærter uden æg og med glutenfri mel
Bemærkninger   :  


Svar til Missa Mølbak   :  
Hej Missa

Du skriver godt nok squashtærte, men også grønsagstærter, så er lidt i tvivl om hvad du søger selvom squash jo også er en grønsag.

Vi har ikke EN opskrift som du kan bruge, så du må sakse lidt. Jeg har fundet en opskrift frem på porretærte hvor der ikke er æg i fyldet.

Se opskriften her


Til bund uden gluten har vi en opskrift på alternativ tærtedej.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-21
Spørgsmål fra   :  gitte
Spørgsmål   :  hassè
I opskriften indgår bl.a   :  hakketkalvebov i sovs
Bemærkninger   :  


Svar til gitte   :  
Hej Gitte

Kan det være Hachis du tænker på, stegt kød som hakkes og bruges til ret a la millionbøf.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-21
Spørgsmål fra   :  else pedersen
Spørgsmål   :  chese and onion salad
I opskriften indgår bl.a   :  cheddar ost forårsløg mayo sennepspulver salt og pebber + ???
Bemærkninger   :  
købt i england i supermarked

Svar til else pedersen   :  
Hej Else

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på chese and onion salad.

Beklager meget
Per




2011-08-19
Spørgsmål fra   :  Kirsten Mosbæk
Spørgsmål   :  saltsyltede agurker
I opskriften indgår bl.a   :  agurker syltet med salt. De er skåret i små tern ( uden kærnerne ) og bruges bl.a. i salatskålen. Har lige smagt det i sommer på restaurant, men kunne selvfølgelig ikke få opskriften. De er meget sprøde!
Bemærkninger   :  


Svar til Kirsten Mosbæk   :  
Hej Kirsten

Vi har en opskrift på råsyltede agurk som jeg mener du vil kunne bruge.

Du skal så starte med at halvere agurken og fjerne kernerne med en ske, skær agurken i salattern og så ellers følg opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-19
Spørgsmål fra   :  rikke
Spørgsmål   :  vil gerne ha en god opskrift på at bage lagkage bunde med tørgær
I opskriften indgår bl.a   :  vil gerne ha en god opskrift på at bage lagkage bunde med tørgær da vi ikke pt har adgang til frisk gær, mange tak : )
Bemærkninger   :  


Svar til rikke   :  
Hej Rikke

Der bruges normalt ikke gær til lagkagebunde, men derimod bagepulver.

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-18
Spørgsmål fra   :  Kathrine Mark
Spørgsmål   :  Har en bund med glaserede valnødder (italiensk)
I opskriften indgår bl.a   :  Har en bund med glaserede valnødder (italiensk)
Bemærkninger   :  
Er der forslag til dessert evt. med/uden ost

Svar til Kathrine Mark   :  
Hej Kathrine

Nu ved jeg ikke lige hvad det er nøjagtig for en bund du har, men hvis det skal være med ost, så var det måske muligt at bruge cremen fra en cheesecake.

Se opskrift her


Hvis du med ost tænker på mascapone, så kan du bruge cremen fra en tiramisu.

Se opskrift her


Eller du kan servere den med frisk frugt og flødeskum?


Med venlig hilsen
Per




2011-08-17
Spørgsmål fra   :  Anni Vaupel
Spørgsmål   :  musselinesovs
I opskriften indgår bl.a   :  Friske æggeblommer, smør og flødeskum. Det er en varm sovs. Jeg har før fundet opskriften i Alle tiders Kogebog.
Bemærkninger   :  


Svar til Anni Vaupel   :  
Hej Anni

Opskriften heder sauce og ikke sovs, så det er nok grunden til du ikke kan finde den igen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-17
Spørgsmål fra   :  Kirsten Eriksen
Spørgsmål   :  Engle Shake
I opskriften indgår bl.a   :  vanilieis, kakaomælk, piskeføde
Bemærkninger   :  


Svar til Kirsten Eriksen   :  
Hej Kirsten

Vi har en vanillemilkshake som minder meget om det du skriver, måske du kan bruge den og så prøve dig frem, med det sidste.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-16
Spørgsmål fra   :  bent madsen
Spørgsmål   :  brød bagt i gryde i ovnen
I opskriften indgår bl.a   :  salt vand (hvisnok 1/2 l.) 1 l. mel og meget lidt gær (ca. på størelse med en ært)
Bemærkninger   :  
Hævetid ca 10 timer Bages ved høj varme i en 1/2 time med låg i støbejernsgryde (i ovnen) bages færdig uden låg. Set den her på siden i går, men kan ikke finde den igen

Svar til bent madsen   :  
Hej Bent

Jeg tror det er opskriften her du søger?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-15
Spørgsmål fra   :  gudrun Skjødt
Spørgsmål   :  Italiensk Oksegtyde
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød nilleker kanel lauerblade auberginer cougetter rødvin frisk chili løg. salt peber
Bemærkninger   :  
der er noget med at kød nielkker kanelrødvin lauerbærblade skal ligge i sammen i et døgn med låg over for at trække, .

Svar til gudrun Skjødt   :  
Hej Gudrun

Hermed et link til den ønskede opskrift.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-15
Spørgsmål fra   :  tonny hansen
Spørgsmål   :  Squash - både aflange store grønne. Og mindre gule/orange og runde.
I opskriften indgår bl.a   :  Squash - både aflange store grønne. Og mindre gule/orange og runde. Vi har en del i haven lige nu, og ville derfor gerne have et par retter med squash. Evtl. med fars eller fisk eller hvad ved jeg
Bemærkninger   :  


Svar til tonny hansen   :  
Hej Tonny

Squash bruges nok mest halverede med fyld og bagt i ovnen, eller squashkage, med eller uden osteglasur.
Men der findes et hav af opskrifter, og mit bedste råd er nok at søge på squash i søgefeltet til ingredienser vi har her på kogebogen.

Se squashopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-13
Spørgsmål fra   :  Orla V. Pedersen
Spørgsmål   :  chreme fraiche
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan ikke købe det lokalt, vil gerne selv lave det. Tak

Svar til Orla V. Pedersen   :  
Hej Orla

Hermed en opskrift på creme fraiche.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-12
Spørgsmål fra   :  edith schilling
Spørgsmål   :  søren ryges kringle opskrift fra tv
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
blev vist i tv med søren ryge

Svar til edith schilling   :  
Hej Edith

Du kan se opskriften på Dr, på linket herunder.


Med venlig hilsen
Per




2011-08-11
Spørgsmål fra   :  Janne
Spørgsmål   :  skumfiduser smeltet og bruges som fondant på lagkager
I opskriften indgår bl.a   :  skumfiduser smeltet og bruges som fondant på lagkager
Bemærkninger   :  


Svar til Janne   :  
Hej Jane

Mon ikke du kan bruge opskriften på fyld fra mississippi mud pie?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-11
Spørgsmål fra   :  Marlis Andersen
Spørgsmål   :  Chilli con carne
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan i hjælpe mig med en opskrift på chilli con carne til 150 personer? Opskrifter til 4 personer kan jeg sagtens finde, men mener ikke at man bare kan gange op når det er til så mange portioner. På forhånd tak.

Svar til Marlis Andersen   :  
Hej Maris

Jo det kan du saktens med den opskrift der findes her, det skal være den med mørk chokolade.

gudrun




2011-08-10
Spørgsmål fra   :  Jette Albrektsen
Spørgsmål   :  Mandarinroulade
I opskriften indgår bl.a   :  roulade med creme og madarinstykker fra dåse. Opskrift stammer fra et ugeblad, hvor der var forskellige gode kage opskrifter. Bladet (opskrifts-folder hed "Kager der smager").
Bemærkninger   :  
Håber nogle kan hjælpe mig. Ønsker også gerne en kopi af bladet. På forhnd tak

Svar til Jette Albrektsen   :  
Hej Jette

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Mandarinroulade.

Beklager meget
Per




2011-08-10
Spørgsmål fra   :  Per Johannsen
Spørgsmål   :  Kagebudding/ gammeldaws brødbudding
I opskriften indgår bl.a   :  Daggammelt franskbrød, æg? kardemomme, mælk, sukker,mel?
Bemærkninger   :  
Jeg ved at det hele blandes sammen og koges i vandbad. Kan serveres med sirup eller fedt og flæsketerninger. Smager rigtig godt dagen efter stegt i panden

Svar til Per Johannsen   :  
Hej Per

Hejsa. Her er den opskrift uden rosiner. den skal koge i en stor form i vandbad i nogle timer. jeg koger den gerne 3-4 timer ved svag varme . god fornøjelse.

Ingredienser :
500 gr tørt franskbrød - boller eller lignende
75 gr mannagryn
6 spsk sukker
1 tsk kardemomme
1 liter mælk
3 æg
1 tsk salt


Fremgangsmåde:
Brødet udblødes i mælken og røres derefter med mannagryn, æggeblommer og sukker. Smages til med saltog kardemomme. De stiftpiskede hvider vendes i. Dejen kommes ien smørsmurt og raspdrysset form med låg. Brødbuddingen bages i vandbad i en gryde i 1-1½ timr


Servering:
Vendes ud på et fad og serveres med jordbær sauce

Hanne




2011-08-09
Spørgsmål fra   :  Margit Barsacq
Spørgsmål   :  millionboef eller grydeboef
I opskriften indgår bl.a   :  hakket oksekoed tilberedt i gryde
Bemærkninger   :  
kan huske retten fra min barndom i Danmark

Svar til Margit Barsacq   :  
Hej Margit

Hermed en opskrift på millionbøf.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-08
Spørgsmål fra   :  Vibeke Bach
Spørgsmål   :  Bobuti eller bubuti
I opskriften indgår bl.a   :  hakket skinkekød, ris, mandler, vindruer måske løg m.m.
Bemærkninger   :  


Svar til Vibeke Bach   :  
Hej Vibeke

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Bobuti eller bubuti.

Beklager meget
Per




2011-08-07
Spørgsmål fra   :  burmann
Spørgsmål   :  kan ren rå marcipan fryses.
I opskriften indgår bl.a   :  kan ren rå marcipan fryses.
Bemærkninger   :  


Svar til burmann   :  
Hej Burmann

Ja ren rå marcipan kan fryses.

Det giver måske lidt udtræk af olie hvis du skal ælte det til kransekage, men har ikke den store praktiske betydning.

Med venlig hilsen
Per




2011-08-06
Spørgsmål fra   :  Arne Volf
Spørgsmål   :  Tørfisk fra Lofoten, Norge. (Ikke klipfisk)
I opskriften indgår bl.a   :  Tørfisk fra Lofoten, Norge. (Ikke klipfisk)
Bemærkninger   :  
Jeg har købt tørfisk på Lofoten i Norge, men kan ikke finde nogen opskrifter på hvordan man udvander fisken og heller ingen opskrifter om retter med tørfisk. Jeg har flere steder at man først lægger dem i lud og derefter udvander dem, men hvordan og hvor længe. Eventuelle opskrifter må meget gerne være italienske, da Italien er den største aftager af de norske tørfisk. Venlig hilsen Arne Volf

Svar til Arne Volf   :  
Hej Arne

Vi har ikke meget erfaring med hverken klipfisk eller tørfisk, men du nævner selv Norge, og vi har en samarbejdspartner i norge, hvor jeg har været inde og finde opskrifter på tørrfisk som jeg vil sende et link til her.

Jeg håber du kan forstår norsk.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-05
Spørgsmål fra   :  gitte gustafson
Spørgsmål   :  rosmaringryde
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød,flødesauce,rosmarin,løg,grønne bønner,hele majs,rød peber pyntet med salt ristede mandelsplinter og serveret med ris og lidt salat..Uhmm..
Bemærkninger   :  
Denne meny er nydt i Lønstrup på Cafe Slugten-kan varmt anbefales

Svar til gitte gustafson   :  
Hej Gitte

Jeg ville meget gerne hjælpe dig, men det er stort set umuligt at give dig en opskrift på denne ret da det kun er kokken der som kender den eksagte opskrift.

Beklager meget
Per




2011-08-03
Spørgsmål fra   :  LISA
Spørgsmål   :  MAD UDEN CARBOHYDRATES
I opskriften indgår bl.a   :  JEG ER PÅ EN CARBOHYDRATES FRI DIÆT, MIN LÆGE SAGDE OK TIL HÅRDKOGTE ÆG, MEN JEG KAN JO IKKE SPISE DET HVER MORGEN FOR 2 UGER, HAR DU NOGEN OPSKRIFTER? JEG MÅ JO HVERKEN HAVE BRØD, RIS ELLER PASTA AF NOGEN ART. TAK LISA
Bemærkninger   :  


Svar til LISA   :  
Hej Lisa

Vi har ikke den store erfaring med kulhydrat fri mad, så mit råd til dig er at du skal prøve at opsøge en klinisk diatist, hun vil bedre kunne hjælpe med hvad du må spise.

Med venlig hilsen
Per




2011-08-03
Spørgsmål fra   :  birthe barsø mott
Spørgsmål   :  mandelchokoladekage med syltede abrikoser
I opskriften indgår bl.a   :  påskriften har været bragt i femina
Bemærkninger   :  


Svar til birthe barsø mott   :  
Hej Birthe

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på mandelchokoladekage med syltede abrikoser.

Beklager meget
Per




2011-08-02
Spørgsmål fra   :  Søren Axelgaard
Spørgsmål   :  cabaret sauce
I opskriften indgår bl.a   :  Hej Jeg vil starte med og sige jeg bruger meget denne side og trode at der var alt inden for mad. men nej!!! Jeg bruger meget knorr cabaret sauce og mener den er god til alt smil. men ville gerne kunne lave den selv. og det er nok også billiger. Håber i kan hjælpe
Bemærkninger   :  
http://knorr.dk/#/produkter/sauce-breve/705 se den her det kan måske hjælpe

Svar til Søren Axelgaard   :  
Hej Søren

Jeg kender godt knors Cabaret sauce, men jeg kender ikke navnet ellers, så går ud fra at det er knors eget navn til saucen.

Men knors saucer indeholder en del tilsætningsstoffer, så jeg tror ikke det er muligt at frembringe samme smag i eget køkken.

Med venlig hilsen
Per




2011-08-02
Spørgsmål fra   :  anny bramsen
Spørgsmål   :  peber relish
I opskriften indgår bl.a   :   grøn eller rød peber evt.løg - eddike
Bemærkninger   :  


Svar til anny bramsen   :  
Hej Anny

Hermed en opskrift på peber relish.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-08-01
Spørgsmål fra   :  Karin Glückstadt
Spørgsmål   :  kartofter i fad med hvidløg
I opskriften indgår bl.a   :  kartofter, løg, hvidløg, piskefløde
Bemærkninger   :  


Svar til Karin Glückstadt   :  
Hej Karin

Mon ikke det er flødekartofler du tænker på??

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2011

Se spørgsmålene for februar 2011

Se spørgsmålene for marts 2011

Se spørgsmålene for april 2011

Se spørgsmålene for maj 2011

Se spørgsmålene for juni 2011

Se spørgsmålene for juli 2011

Se spørgsmålene for august 2011

Se spørgsmålene for september 2011

Se spørgsmålene for oktober 2011

Se spørgsmålene for november 2011

Se spørgsmålene for december 2011