|
Spørgsmål efter opskrift
2011-08-31 Spørgsmål fra : Alina Skov Spørgsmål : syltet ålkvabbe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Alina Skov : Hej Alina
Vi har ingen opskrift på syltede ålekvabber, men til gengæld har vi en opskrift på syltede sild som vi mener du vil kunne bruge med ålekvabber i stedet for silden.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-31 Spørgsmål fra : Tove Jensen Spørgsmål : Gammeldags æblekage - sukkerfri I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Tove Jensen : Hej Tove
Sukkerfri bliver en æblekage aldrig helt da der er frugtsukker i æblerne, men jeg savner at vide om det er ok at bruge sødemiddel?
Jeg ville koge en æblegrød som vanligt, og så skifte sukkeret ud med sødemiddel, og i stedet for æblekagerasp, ville jeg bruge knuste tvebakker.
Hvis det er til diabetikere mener jeg du kan få en 9% fløde til piskning, dem på plastflaske, milda mener jeg de heder nu, ellers skal du jo også holde igen med flødeskumet.
Bortset fra det så må diabetikere gerne få lidt sukker.
Med venlig hilsen
Per
2011-08-30 Spørgsmål fra : Conni Andersen Spørgsmål : bundepige med slør I opskriften indgår bl.a :
husker kun rugbrød evt.æblemos
flødeskum til pynt. Bemærkninger :
Svar til Conni Andersen : Hej Conni
Hermed en opskrift på bondepige med slør.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-28 Spørgsmål fra : else clausen Spørgsmål : den bedste rejecocktail I opskriften indgår bl.a : lidt isbergsalat i bunden derpå rejer forskelligt frugt kiwi annas appelsin banan mango og vindruer Hertil søger jeg en dressing Bemærkninger : i en opskrift jeg har set skal der chili i,men jeg syntes ikke det passer til frugt jeg ved ikke om i har et andet godt råd
Hilsen Else Clausen
Svar til else clausen : Hej Else
Måske en karrydressing?
2½ dl. mayonaise
1½ dl. cream fraice 18%
1 spsk. sød fransk sennep
½ tsk. sukker
salt og peber efter smag
½ tsk karry
Med venlig hilsen
Per
2011-08-27 Spørgsmål fra : eva Spørgsmål : tarpenade I opskriften indgår bl.a : kan ikke lide oliven, - hvad kan man ellers bruge?
- og jeg ved egentlig ikke helt hvad det er, - er det en slags pesto Bemærkninger :
Svar til eva : Hej Eva
Tapenade kan godt lidt samlignes med pesto i konsistensen.
Jeg har fundet en opskrift frem på gulerodstapenade som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-27 Spørgsmål fra : Annie Spørgsmål : ved ikke I opskriften indgår bl.a : ved ikke Bemærkninger : på pizzarier bruges den altid i græske durumruller og græsk bøf i pitabrød samt på salatpizza det er ikke tzasiki jeg mener
Svar til Annie : Hej Annie
Jeg har desværre intet bud på hvad det kan være du tænker på.
Med venlig hilsen
Per
2011-08-25 Spørgsmål fra : Evy Wodskov Nielsen Spørgsmål : Kagekone med remonce I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : skal IKKE være en vandbakkelse men en winerstang med remonce, har haft en opskrift engang men har desværre mistet den, håber i kan hjælpe, på forhånd tak
Svar til Evy Wodskov Nielsen : Hej Evy
Jeg har fundet en opskrift frem på kringle med remonce som jeg mener du vil kunne forme til en kagekone.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-25 Spørgsmål fra : nies jensen Spørgsmål : stegt lever I opskriften indgår bl.a : svinelever og løg Bemærkninger : lever renses for sener, skæres i flade stykker. steges i fedtstof og lægges i fedtstoffet sammen med løg. jævnes tilsovsen. serveres med kartofler. er det nogenlunde rigtigt?
Svar til nies jensen : Hej Nies
Det lyder meget rigtigt, men du kan også kigge ind på vores opskrift på stegt levet med bløde løg og flødesovs, den er godt nok lavet på kalvelever, men fremgangsmåden kan også bruges på svinelever.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-25 Spørgsmål fra : kirsten hansen Spørgsmål : kastaniesnaps/likør I opskriften indgår bl.a : snaps, kastanier evt. andet Bemærkninger :
Svar til kirsten hansen : Hej Kirsten
Vi har ingen opskrift på kastanielinør, men vi har en på kastaniesnaps, som du måske kan bruge?
Se opskriften her
Vi har dog en opskrift på valnøddelikør som jeg mener du kan bruge med kastainer i stedet.
Se opskriften her
For begge opskrifter vil jeg mene at det skal være ægte kastanier og ikke hestekastanier der skal bruges.
Med venlig hilsen
Per
2011-08-22 Spørgsmål fra : Missa Mølbak Spørgsmål : squashtærte I opskriften indgår bl.a : grøntsagstærter uden æg og med glutenfri mel Bemærkninger :
Svar til Missa Mølbak : Hej Missa
Du skriver godt nok squashtærte, men også grønsagstærter, så er lidt i tvivl om hvad du søger selvom squash jo også er en grønsag.
Vi har ikke EN opskrift som du kan bruge, så du må sakse lidt.
Jeg har fundet en opskrift frem på porretærte hvor der ikke er æg i fyldet.
Se opskriften her
Til bund uden gluten har vi en opskrift på alternativ tærtedej.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-21 Spørgsmål fra : gitte Spørgsmål : hassè I opskriften indgår bl.a : hakketkalvebov i sovs Bemærkninger :
Svar til gitte : Hej Gitte
Kan det være Hachis du tænker på, stegt kød som hakkes og bruges til ret a la millionbøf.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-21 Spørgsmål fra : else pedersen Spørgsmål : chese and onion salad I opskriften indgår bl.a : cheddar ost
forårsløg
mayo
sennepspulver
salt og pebber
+ ??? Bemærkninger : købt i england
i supermarked
Svar til else pedersen : Hej Else
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på chese and onion salad.
Beklager meget
Per
2011-08-19 Spørgsmål fra : Kirsten Mosbæk Spørgsmål : saltsyltede agurker I opskriften indgår bl.a : agurker syltet med salt. De er skåret i små tern ( uden kærnerne ) og bruges bl.a. i salatskålen. Har lige smagt det i sommer på restaurant, men kunne selvfølgelig ikke få opskriften. De er meget sprøde! Bemærkninger :
Svar til Kirsten Mosbæk : Hej Kirsten
Vi har en opskrift på råsyltede agurk som jeg mener du vil kunne bruge.
Du skal så starte med at halvere agurken og fjerne kernerne med en ske, skær agurken i salattern og så ellers følg opskriften.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-19 Spørgsmål fra : rikke Spørgsmål : vil gerne ha en god opskrift på at bage lagkage bunde med tørgær I opskriften indgår bl.a : vil gerne ha en god opskrift på at bage lagkage bunde med tørgær da vi ikke pt har adgang til frisk gær, mange tak : ) Bemærkninger :
Svar til rikke : Hej Rikke
Der bruges normalt ikke gær til lagkagebunde, men derimod bagepulver.
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-18 Spørgsmål fra : Kathrine Mark Spørgsmål : Har en bund med glaserede valnødder (italiensk) I opskriften indgår bl.a : Har en bund med glaserede valnødder (italiensk) Bemærkninger : Er der forslag til dessert
evt. med/uden ost
Svar til Kathrine Mark : Hej Kathrine
Nu ved jeg ikke lige hvad det er nøjagtig for en bund du har, men hvis det skal være med ost, så var det måske muligt at bruge cremen fra en cheesecake.
Se opskrift her
Hvis du med ost tænker på mascapone, så kan du bruge cremen fra en tiramisu.
Se opskrift her
Eller du kan servere den med frisk frugt og flødeskum?
Med venlig hilsen
Per
2011-08-17 Spørgsmål fra : Anni Vaupel Spørgsmål : musselinesovs I opskriften indgår bl.a : Friske æggeblommer, smør og flødeskum. Det er en varm sovs. Jeg har før fundet opskriften i Alle tiders Kogebog. Bemærkninger :
Svar til Anni Vaupel : Hej Anni
Opskriften heder sauce og ikke sovs, så det er nok grunden til du ikke kan finde den igen.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-17 Spørgsmål fra : Kirsten Eriksen Spørgsmål : Engle Shake I opskriften indgår bl.a : vanilieis, kakaomælk, piskeføde Bemærkninger :
Svar til Kirsten Eriksen : Hej Kirsten
Vi har en vanillemilkshake som minder meget om det du skriver, måske du kan bruge den og så prøve dig frem, med det sidste.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-16 Spørgsmål fra : bent madsen Spørgsmål : brød bagt i gryde i ovnen I opskriften indgår bl.a : salt vand (hvisnok 1/2 l.) 1 l. mel og meget lidt gær (ca. på størelse med en ært) Bemærkninger : Hævetid ca 10 timer
Bages ved høj varme i en 1/2 time med låg i støbejernsgryde (i ovnen) bages færdig uden låg.
Set den her på siden i går, men kan ikke finde den igen
Svar til bent madsen : Hej Bent
Jeg tror det er opskriften her du søger?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-15 Spørgsmål fra : gudrun Skjødt Spørgsmål : Italiensk Oksegtyde I opskriften indgår bl.a : oksekød nilleker kanel lauerblade auberginer cougetter rødvin frisk chili løg. salt peber Bemærkninger : der er noget med at kød nielkker kanelrødvin lauerbærblade skal ligge i sammen i et døgn med låg over for at trække,
.
Svar til gudrun Skjødt : Hej Gudrun
Hermed et link til den ønskede opskrift.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-15 Spørgsmål fra : tonny hansen Spørgsmål : Squash - både aflange store grønne.
Og mindre gule/orange og runde. I opskriften indgår bl.a : Squash - både aflange store grønne.
Og mindre gule/orange og runde.
Vi har en del i haven lige nu, og ville derfor gerne have et par retter med squash. Evtl. med fars eller fisk eller hvad ved jeg Bemærkninger :
Svar til tonny hansen : Hej Tonny
Squash bruges nok mest halverede med fyld og bagt i ovnen, eller squashkage, med eller uden osteglasur.
Men der findes et hav af opskrifter, og mit bedste råd er nok at søge på squash i søgefeltet til ingredienser vi har her på kogebogen.
Se squashopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-13 Spørgsmål fra : Orla V. Pedersen Spørgsmål : chreme fraiche I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kan ikke købe det lokalt, vil gerne selv lave det. Tak
Svar til Orla V. Pedersen : Hej Orla
Hermed en opskrift på creme fraiche.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-12 Spørgsmål fra : edith schilling Spørgsmål : søren ryges kringle opskrift fra tv I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : blev vist i tv med søren ryge
Svar til edith schilling : Hej Edith
Du kan se opskriften på Dr, på linket herunder.
Med venlig hilsen
Per
2011-08-11 Spørgsmål fra : Janne Spørgsmål : skumfiduser smeltet og bruges som fondant på lagkager I opskriften indgår bl.a : skumfiduser smeltet og bruges som fondant på lagkager Bemærkninger :
Svar til Janne : Hej Jane
Mon ikke du kan bruge opskriften på fyld fra mississippi mud pie?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-11 Spørgsmål fra : Marlis Andersen Spørgsmål : Chilli con carne I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kan i hjælpe mig med en opskrift på chilli con carne til 150 personer?
Opskrifter til 4 personer kan jeg sagtens finde, men mener ikke at man bare kan gange op når det er til så mange portioner. På forhånd tak.
Svar til Marlis Andersen : Hej Maris
Jo det kan du saktens med den opskrift der findes her, det skal være den med mørk chokolade.
gudrun
2011-08-10 Spørgsmål fra : Jette Albrektsen Spørgsmål : Mandarinroulade I opskriften indgår bl.a : roulade med creme og madarinstykker fra dåse.
Opskrift stammer fra et ugeblad, hvor der var forskellige gode kage opskrifter.
Bladet (opskrifts-folder hed "Kager der smager"). Bemærkninger : Håber nogle kan hjælpe mig.
Ønsker også gerne en kopi af bladet.
På forhnd tak
Svar til Jette Albrektsen : Hej Jette
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Mandarinroulade.
Beklager meget
Per
2011-08-10 Spørgsmål fra : Per Johannsen Spørgsmål : Kagebudding/ gammeldaws brødbudding I opskriften indgår bl.a : Daggammelt franskbrød, æg? kardemomme, mælk, sukker,mel? Bemærkninger : Jeg ved at det hele blandes sammen og koges i vandbad. Kan serveres med sirup eller fedt og flæsketerninger. Smager rigtig godt dagen efter stegt i panden
Svar til Per Johannsen : Hej Per
Hejsa. Her er den opskrift uden rosiner. den skal koge i en stor form i vandbad i nogle timer. jeg koger den gerne 3-4 timer ved svag varme . god fornøjelse.
Ingredienser :
500 gr tørt franskbrød - boller eller lignende
75 gr mannagryn
6 spsk sukker
1 tsk kardemomme
1 liter mælk
3 æg
1 tsk salt
Fremgangsmåde:
Brødet udblødes i mælken og røres derefter med mannagryn, æggeblommer og sukker.
Smages til med saltog kardemomme. De stiftpiskede hvider vendes i.
Dejen kommes ien smørsmurt og raspdrysset form med låg.
Brødbuddingen bages i vandbad i en gryde i 1-1½ timr
Servering:
Vendes ud på et fad og serveres med jordbær sauce
Hanne
2011-08-09 Spørgsmål fra : Margit Barsacq Spørgsmål : millionboef eller grydeboef I opskriften indgår bl.a : hakket oksekoed tilberedt i gryde Bemærkninger : kan huske retten fra min barndom i Danmark
Svar til Margit Barsacq : Hej Margit
Hermed en opskrift på millionbøf.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-08 Spørgsmål fra : Vibeke Bach Spørgsmål : Bobuti eller bubuti I opskriften indgår bl.a : hakket skinkekød, ris, mandler, vindruer måske løg m.m. Bemærkninger :
Svar til Vibeke Bach : Hej Vibeke
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Bobuti eller bubuti.
Beklager meget
Per
2011-08-07 Spørgsmål fra : burmann Spørgsmål : kan ren rå marcipan fryses. I opskriften indgår bl.a : kan ren rå marcipan fryses. Bemærkninger :
Svar til burmann : Hej Burmann
Ja ren rå marcipan kan fryses.
Det giver måske lidt udtræk af olie hvis du skal ælte det til kransekage, men har ikke den store praktiske betydning.
Med venlig hilsen
Per
2011-08-06 Spørgsmål fra : Arne Volf Spørgsmål : Tørfisk fra Lofoten, Norge.
(Ikke klipfisk) I opskriften indgår bl.a : Tørfisk fra Lofoten, Norge.
(Ikke klipfisk) Bemærkninger : Jeg har købt tørfisk på Lofoten i Norge, men kan ikke finde nogen opskrifter på hvordan man udvander fisken og heller ingen opskrifter om retter med tørfisk.
Jeg har flere steder at man først lægger dem i lud og derefter udvander dem, men hvordan og hvor længe. Eventuelle opskrifter må meget gerne være italienske, da Italien er den største aftager af de norske tørfisk.
Venlig hilsen
Arne Volf
Svar til Arne Volf : Hej Arne
Vi har ikke meget erfaring med hverken klipfisk eller tørfisk, men du nævner selv Norge, og vi har en samarbejdspartner i norge, hvor jeg har været inde og finde opskrifter på tørrfisk som jeg vil sende et link til her.
Jeg håber du kan forstår norsk.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-05 Spørgsmål fra : gitte gustafson Spørgsmål : rosmaringryde I opskriften indgår bl.a : oksekød,flødesauce,rosmarin,løg,grønne bønner,hele majs,rød peber pyntet med salt ristede mandelsplinter og serveret med ris og lidt salat..Uhmm.. Bemærkninger : Denne meny er nydt i Lønstrup på Cafe Slugten-kan varmt anbefales
Svar til gitte gustafson : Hej Gitte
Jeg ville meget gerne hjælpe dig, men det er stort set umuligt at give dig en opskrift på denne ret da det kun er kokken der som kender den eksagte opskrift.
Beklager meget
Per
2011-08-03 Spørgsmål fra : LISA Spørgsmål : MAD UDEN CARBOHYDRATES I opskriften indgår bl.a : JEG ER PÅ EN CARBOHYDRATES FRI DIÆT, MIN LÆGE SAGDE OK TIL HÅRDKOGTE ÆG, MEN JEG KAN JO IKKE SPISE DET HVER MORGEN FOR 2 UGER, HAR DU NOGEN OPSKRIFTER? JEG MÅ JO HVERKEN HAVE BRØD, RIS ELLER PASTA AF NOGEN ART.
TAK
LISA Bemærkninger :
Svar til LISA : Hej Lisa
Vi har ikke den store erfaring med kulhydrat fri mad, så mit råd til dig er at du skal prøve at opsøge en klinisk diatist, hun vil bedre kunne hjælpe med hvad du må spise.
Med venlig hilsen
Per
2011-08-03 Spørgsmål fra : birthe barsø mott Spørgsmål : mandelchokoladekage med syltede abrikoser I opskriften indgår bl.a : påskriften har været bragt i femina Bemærkninger :
Svar til birthe barsø mott : Hej Birthe
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på mandelchokoladekage med syltede abrikoser.
Beklager meget
Per
2011-08-02 Spørgsmål fra : Søren Axelgaard Spørgsmål : cabaret sauce I opskriften indgår bl.a : Hej
Jeg vil starte med og sige jeg bruger meget denne side og trode at der var alt inden for mad. men nej!!!
Jeg bruger meget knorr cabaret sauce og mener den er god til alt smil.
men ville gerne kunne lave den selv. og det er nok også billiger.
Håber i kan hjælpe Bemærkninger : http://knorr.dk/#/produkter/sauce-breve/705
se den her det kan måske hjælpe
Svar til Søren Axelgaard : Hej Søren
Jeg kender godt knors Cabaret sauce, men jeg kender ikke navnet ellers, så går ud fra at det er knors eget navn til saucen.
Men knors saucer indeholder en del tilsætningsstoffer, så jeg tror ikke det er muligt at frembringe samme smag i eget køkken.
Med venlig hilsen
Per
2011-08-02 Spørgsmål fra : anny bramsen Spørgsmål : peber relish I opskriften indgår bl.a : grøn eller rød peber evt.løg - eddike Bemærkninger :
Svar til anny bramsen : Hej Anny
Hermed en opskrift på peber relish.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-08-01 Spørgsmål fra : Karin Glückstadt Spørgsmål : kartofter i fad med hvidløg I opskriften indgår bl.a : kartofter, løg, hvidløg, piskefløde Bemærkninger :
Svar til Karin Glückstadt : Hej Karin
Mon ikke det er flødekartofler du tænker på??
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
|