|
Spørgsmål efter opskrift
2009-08-31 Spørgsmål fra : willy berg hansen Spørgsmål : rullemops I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til willy berg hansen : Hej Willy
Vi har lidt forskellige opskrifter på rollmops som jeg vil sende et link til her, så har du muligheden for selv at vælge.
Se rollmopsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-30 Spørgsmål fra : Elisabeth Müller Spørgsmål : Gudhjemdøppelse I opskriften indgår bl.a : Kogt torsk i sur sød sovs Bemærkninger :
Svar til Elisabeth Müller : Hej Elisabeth
Gudhjemmadyppa:
torsk koges i saltet vand tilsat hele peberkorn, laurbærblade, lidt eddike og evt. lidt løg.
Gem kogevandet.
Stribet flæsk eller spæk - evt. saltet eller røget brunes, der tilføjes snittede løg som også brunes.
En sovs bages op med fedtet, lidt mel og fiskesuppen, smages til med sukker og eddike - tilsættes til sidst flæsk/spæk og løg.
Denne opskrift stammer fra kogebogen "Danske egnsretter"
Else
Se kogebogens opskrift her
2009-08-30 Spørgsmål fra : Katharina Juul-Andersen Spørgsmål : Kammerjunkere uden gluten og æg.. I opskriften indgår bl.a : Jeg har en veninde der ike kan tåle æg og gluten så jeg ville høre om der er nogen der har en opskrift på kammerjunkere uden æg og gluten for hun må altid spise koldskål uden kammerjunkere.. Bemærkninger :
Svar til Katharina Juul-Andersen : Hej Katharina
Jeg har omskrevet en opskrift på kammerjunker til glutenfrit mel, men den indeholder stadig æg.
Jeg har endnu ikke fået afprøvet æggeerstatningerne, men måske du har mulighed for at eksperimentere?
Se opskrift på kammerjunker
Se æggeerstatninger her
En anden mulighed kunne være at lave sukkerristede hirseflager, ala sukkerristet havregryn.
Med venlig hilsen
Per
2009-08-30 Spørgsmål fra : Jytte Bjørnbak Spørgsmål : Brød, kiks, m.v. I opskriften indgår bl.a : Jeg søger brødopskrifter, hvor man kun bruger følgende mel-typer: boghvede og rismel.
Det må heller ikke indeholde mælkeprodukter.
Svær opgave! Hurtig hjælp savnes, tak.
Hilsen fra
Frederiksberg
Bemærkninger :
Svar til Jytte Bjørnbak : Hej Jytte
Vi har en funktion som heder udvidet søgning som du finder i menuen til venstre, men søgninger herfra kan jeg desværre ikke sende videre, så selve søgningen må du selv foretage.
Men hvis du under retter vælger brød boller og kiks, og vælger mælk og hvede under allergi, så kommer der lidt opskrifter frem som jeg håber du vil kunne bruge nogen af.
Det er i hvert fald mit bedste bud.
Se udvidet søgning her:
Med venlig hilsen
Per
2009-08-30 Spørgsmål fra : Jytte Holmgren Spørgsmål : opskrifter med Doradofisk I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jytte Holmgren : Hej Jytte
Jeg kender ikke Doradofisken, og vi har ingen opskrifter med den så jeg kan desværre ikke hjælpe.
Med venlig hilsen
Per
2009-08-29 Spørgsmål fra : Evgenia Jespersen Spørgsmål : Kostråd for at nedsætte kolesterol I opskriften indgår bl.a : Det kan være alle mulige ingredienser med forbindelse til forhøjet kolesterol. Bemærkninger : Forskellige opskrifter, som kan godt hjælpe med et bygge ration for at nedsætte kolesterol uden medicin.
Svar til Evgenia Jespersen : Hej Evgenia
Vi har startet på en gruppe med kolesterolfattig kost, men det kniber med tiden så det er ikke så mange opskrifter du finder her, men måske du kan bruge grundreglerne for morgenmad og frokost.
Se opskrifter her
Jeg går ud fra at du er under lægekontrol, så jeg vil råde dig til at undersøge om du kan få en henvisning til en diætist som kan hjælpe dig videre.
Med venlig hilsen
Per
2009-08-29 Spørgsmål fra : ida tirsvad Spørgsmål : tunmoce med græsk jurget I opskriften indgår bl.a : græsk yurgert med fløde. Bemærkninger : jeg var på Brande kampingplads, hvor jeg fik det, det smagte fantastisk, og det var helt hvid, der var også en dresing til.
venlig hilsen ida.
Svar til ida tirsvad : Hej Ida
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på tunmousse.
Men prøv at kig på vore øvrige opskrifter på tunmousse, om der er en af dem som ligner.
Se mousseopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-29 Spørgsmål fra : john jensen Spørgsmål : bacalau norsk I opskriften indgår bl.a : klipfisk Bemærkninger : ka
rtofler ca. 20 personer
Svar til john jensen : Hej John
Har ikke opskrift på norsk Bacalao - kan du ikke bruge en portugisisk i stedet? Den kommer her.
Klipfisk udvandes 1-2 døgn, koges i frisk vand ca. 10 min. fjern skind og ben - del i flager.
Steg finthakkede løg i olie til de er gyldne, tilsæt fiskeflagerne og steg i 5 min.
Varm olie i anden pande og steg meget tyndtskårne kartoffelskiver 10-15 min. til de er møre - dryp af og læg dem ned i fiskepande. Varm det hele igennem. Tilsæt 6 sammenpiskede æg smagt til med peber - varm alt igennem til konsistens som røræg. Drys med hakket persille.
Opskrift fra kogebogen "Den store bog om at holde hus" fra Tørsleffs Husmoder Service.
Else
Se flere opskrifter med Bacalao her
2009-08-29 Spørgsmål fra : Ulla Lejbach Spørgsmål : olie/margarine I opskriften indgår bl.a : Jeg vil MEGET gerne have at vide, hvordan forholdet mellem olie og margarine er. Jeg vil prøve at bruge olie i stedet for margarine.
(Ved godt at mit spørgsmål ikke hører til i denne rubrik - men vil i ikke godt hjælpe mig - jeg har ikke kunne finde det nogen steder) Bemærkninger :
Svar til Ulla Lejbach : Hej Ulla
Jeg tror ikke at du kan finde et eksakt mål på hvor meget olie du skal bruge i stedet for margarine.
Mængden af olie og margarine er meget individuelt fra person til person, og mellem ingredienser, og faktisk også hvilken pande du bruger.
Du kan jo få pander som skulle være fedtfrie, og så er der en gammel jernpande som skal have masser af fedtstof for ikke at brænde på.
Jeg tror ikke du skal tænke så meget over mængden, men brug så meget olie at det du steger ikke brænder på.
Jeg kan dog fortælle så meget at 1 spsk. olie vejer 14 gram, så 2 spsk. olie svarer meget godt til 25 gram margarine, som nok er den mest normale mængde til stegning.
Med venlig hilsen
Per
2009-08-28 Spørgsmål fra : trine bidsted Spørgsmål : kyllingebryst-kokusmælk-forårsløg-gulerødder I opskriften indgår bl.a : kyllingebryst-kokusmælk-forårsløg-gulerødder Bemærkninger : tilbehør ris
Svar til trine bidsted : Hej Tine
Jeg har fundet en opskrift frem som indeholde alle de nævnte ingredienser, så håber jeg bare det er den opskrift du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-27 Spørgsmål fra : Birthe Spørgsmål : svensk smørrebrødslagkage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Birthe : Hej Birte
Mon ikke det er Smörgåstårta du tænker på, det er det vi vil kalde for sandwichlagkage herhjemme.
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-26 Spørgsmål fra : Anette katarina Spørgsmål : vindruemarmelade/syltetøj I opskriften indgår bl.a : vindruer - stenfri druer Bemærkninger : Det er jo ganske vist bare en enkelt ingrediens jeg nævner ;) men da jeg bare mener det må være muligt at lave den vidunderlige vindruemarmelade selv men forgæves nu har sødt en opskrift forsøger jeg her og håber i vil være søde at hjælpe :)
på forhånd tak og mange hilsner Anette
Svar til Anette katarina : Hej Anette
jeg er igang med samme opgave. Der er to opskrifter i Tørsleffs sylte bog
1 kg druer
750 g sukker
5 g vinsyre
½ tsk atamonpulver
druerne blandes med sukker,vinsyre,atamon,og røres med mellemrum nogle dage til sukkeret er opløsr,derefter fordeles på rene glas,der bindes til efter nogle dage,..den anden opskrift er på henkogte jeg er ved at finde ud af om det stadig kan lade sig gøre
rigtig god fornøjelse
Helle fra Brande
2009-08-26 Spørgsmål fra : Dorthe Petersen Spørgsmål : vandkringel I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg fik en gang en klat dej af en klasse kamarat, på en vandkringle,
en der skulde ligge i vand. man skulde tage den klat og komme alle de ingradienser i som man skal i den kage og inden man bager kagen skal man tage en klat dej fra. og lægge den i vand indtil man skal bage den igen.den vil jeg være meget taknemmlig for hvis i kan hjælpe mig med den opskrift den er bare så god. og det er en gammel opskrift men jeg ved ikke hvor den kommer fra.på fårhånd tak. hilsen dorthe.
Svar til Dorthe Petersen : Hej Dorthe
Det med at give dej væk lyder næsten mere som en hermand vennekage, det har jeg aldrig hørt om i forbindelse med kringler.
Men vi har en opskrift på vandkringle, dog uden gemt dej, måske du kan bruge denne opskrift.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-25 Spørgsmål fra : Laif Lauridsen Spørgsmål : Orientalsk Nakkefilet med orientalsk tilbehør I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Har for en del år siden,set en opskrift i en avis, på nakkefilet med orientalsk tilbehør og vor der som tilbehør var karrysovs, ris bananer samt mango chutney
Kan i hjælpe med at fremskaffe en lignende opskrift.
På forhånd tak
Svar til Laif Lauridsen : Hej Laif
Vi har komponeret en opskrift godt nok med svinekam, men med det orientalske strejf som du efterlyser.
I stedet for svinekam kan du sagtens bruge nakkefilet, og bananer og mangochutney.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-25 Spørgsmål fra : Allan Drægert Spørgsmål : Sabanare I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Allan Drægert : Hej Allan
Jeg går ud fra at det er Sarah Bernard du tænker på, så jeg sender et link her til opskriften.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-24 Spørgsmål fra : Winnie Nielsen Spørgsmål : vindrue saft I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : vi har sa mange vindruer. og vi koger saft af alle frukter, så ville jeg spørge om man kan koge saft af vindruer.
Svar til Winnie Nielsen : Hej Winnie
Vindruer skal ikke koges for at udvinde saften, det er lidt som med æbler at man presser saften ud af dem.
Jeg har selv prøget at stå og mose bærrene med en gaffel, men det var lidt hårdt ved håndledet.
Men jeg har en ide om at man kan blende bærrene og så lade dem dryppe af i en saftpose.
Saften har dog en tendens til at tage farve, og måske man kan tilsætte lidt citronsaft for at modvirke dette.
Med venlig hilsen
Per
2009-08-24 Spørgsmål fra : Anni Larsen Spørgsmål : fisketallerken I opskriften indgår bl.a : forret til pige frokost
med 3-4 portioner fisk eller noget
der passer sammen på en tallerken
til hver gæst Bemærkninger : vi bliver ca. 35 piger
Svar til Anni Larsen : Hej Anni
Det med at sammensætte menuer er meget svært på mail, så det gør vi ikke meget i.
Men jeg vil her sende et link til vore opskrifter på forretter med fisk, her er der i hvert fald inspiration.
Se fiskeforretter her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-24 Spørgsmål fra : Peer Rosenberg Spørgsmål : et stk. med Roskilde Landevej I opskriften indgår bl.a : Spegepølse rå løg og sky Bemærkninger : Man kaldte det , et stk. med Roskilde Landevej
Svar til Peer Rosenberg : Hej Peer
Det lyder jo til at du allerede har opskriften, så jeg kan ikke se hvad spørgsmålet er?
Med venlig hilsen
Per
2009-08-23 Spørgsmål fra : Jeanne Spørgsmål : Fächertorte I opskriften indgår bl.a : æble, valnød, poppy seeds Bemærkninger : Tærte fra Østrig i 3 lag - nederste lag er poppy seeds laget, midterste lag er valnøddelaget, øverste lag er æble. Håber I kan hjælpe mig- på forhånd tak
Svar til Jeanne : Hej Jeanne
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Fæchertærte.
Beklager meget
Per
2009-08-21 Spørgsmål fra : Birgit Robert Spørgsmål : aronia marmelade & saft I opskriften indgår bl.a : Aronia - surbær(sortrøn) Bemærkninger : Jeg har buskene i min have og har hørt at aroniabær er tre gange så sunde som blåbær
Svar til Birgit Robert : Hej Birgit
Jeg har laver aronia-æble marmelade idag. Den er uden sukker, men sødemidlet kan vel erstattes af alm. sukker.
Jeg har lavet den som følger:
1 kg. aronia
500 g. ituskårne æbler (umodne som var faldet ned)
3 dl. vand
saft og frugtkød fra ½ lime
1½ spsk. hermesetas; sødemiddel
1½ tskf. melatin.
Aronia, æble, limesaft, vand og sødemiddel koges til vandet er synligt og bærrene er sprunget.
Melatin røres med lidt sukker eller strø/sød og røres i marmeladen; koger op og hældes på atamonskyllede glas.
Lækkert og meget sundt.
Jenny G.
2009-08-21 Spørgsmål fra : Birgit Robert Spørgsmål : aronia marmelade/saft I opskriften indgår bl.a : Aronia - surbær(sortrøn) Bemærkninger : Jeg har buskene i min have og har hørt at aroniabær er tre gange så sunde som blåbær
Svar til Birgit Robert : Hej Birgit
Jeg har lavet gele af bærrene efter en opskrift til rønnebærgele. Den får en flot sortrød farve. Men jeg ville ikke selv bruge frugten til marmelade uden den er blandet med anden frugt, for geleen har en smag over i det bitre. Jeg bruger den som tilbehør til steg (oksesteg) i stedet for / sammen med tyttebær.
Kirsten
2009-08-20 Spørgsmål fra : Erling Konrad Spørgsmål : Vindruesaft I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Erling Konrad : Hej Erling
Vindruer skal ikke koges for at udvinde saften, det er lidt som med æbler at man presser saften ud af dem.
Jeg har selv prøget at stå og mose bærrene med en gaffel, men det var lidt hårdt ved håndledet.
Men jeg har en ide om at man kan blende bærrene og så lade dem dryppe af i en saftpose.
Saften har dog en tendens til at tage farve, og måske man kan tilsætte lidt citronsaft for at modvirke dette.
Med venlig hilsen
Per
2009-08-20 Spørgsmål fra : Jonna Spørgsmål : salat I opskriften indgår bl.a : Hej kan I hjælpe mig med en helt unik opskrift på salat til 8 personer. Skal bruges til grillet kød på lørdag Bemærkninger :
Svar til Jonna : Hej Jonna
Det er meget svært at komme med en opskrift som er unik og som falder i jeres smag når man ikke har mulighed for at vende mulighederne.
Det som jeg vil foreslå er at du kigger på de mange opskrifter med salater vi har og så vælger derudfra.
Se salatopskifter her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-19 Spørgsmål fra : Lilian Trudslev Spørgsmål : Lagkagebunde I opskriften indgår bl.a : glutenfrie/ hvide bunde Bemærkninger :
Svar til Lilian Trudslev : Hej Lilian
Vi har 3 opskrifter på glutenfri lagkagebunde som jeg vil sende et link til her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-18 Spørgsmål fra : inger pedersen Spørgsmål : et eller andet fransk navn I opskriften indgår bl.a : eddikesyltede meget små agurker ca.3-4 cm.og på tykkelse med en lillefinger har fået dem i en julepakke med delikatesser håber i kan hjælpe tak Bemærkninger :
Svar til inger pedersen : Hej Inger
Det må være cornichons som du tænker på.
Jeg mener at have set dem i supermarkedet, men du kan også lave dem selv.
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-17 Spørgsmål fra : Ann Petersen Spørgsmål : Jeg søger opskrifter til vindrueblade. Jeg vil gerne vide hvordan jeg behandler feiske vindrueblade I opskriften indgår bl.a : Jeg søger opskrifter til vindrueblade. Jeg vil gerne vide hvordan jeg behandler feiske vindrueblade.. Bemærkninger :
Svar til Ann Petersen : Hej Ann
Vinbladene kan man blanchere kort og lægge i lag med salt i en krukke, eller man kan bare blanchere og fryse dem, og bruge dem efterhånden, ligesom de græske på dåse.
Jeg har brugt søgefunktionen Tøm køleskabet og søgt på vinblad, denne søgning vil jeg sende linket til her, så har du lidt opskrifter at kigge på.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-17 Spørgsmål fra : sonja knudsen Spørgsmål : klassekage med banan I opskriften indgår bl.a : det vil glæde mig om hjælp til at få opskrift på banankage med kærnemælk - har den tidlige fra et ugeblad om lækre klassekager Bemærkninger : jeg har desværre mistet på grund af flytning - og har lovet at bage den til mit barnebarn på 15 år p.f. tak Sonja Knudsen
Svar til sonja knudsen : Hej Sonja
Jeg har brugt tøm køleskabet til at søge på banan og kærnemælk, og der kommer nogle opskrifter på kager frem, men om der er nogle af dem som er den du har haft kan jeg jo ikke love, men du kan jo prøve at kigge dem igennem.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-16 Spørgsmål fra : Leif Heinzl Spørgsmål : ramona smørepålæg I opskriften indgår bl.a : gulerødder mm Bemærkninger : Ramona kunne købes i efterkrigsårene og var efter min hukommelse meget velsmagende
Svar til Leif Heinzl : Hej Leif
Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på ramona.
Beklager meget
Per
2009-08-16 Spørgsmål fra : grethe jensen Spørgsmål : Rødbedesaft? I opskriften indgår bl.a : Rødbede
Honning? Bemærkninger : Jeg har en tudi frudi saftkoger.
Svar til grethe jensen : Hej Grethe
Jeg tvivler meget på at du kan koge ret meget saft ud af en rødbede, dertil mener jeg der skal bruges en saftpresser.
Desværre har vi ingen erfaring med saftpressere så der kan vi ikke hjælpe.
Med venlig hilsen
Per
2009-08-16 Spørgsmål fra : lykke Spørgsmål : Opskriften indeholder rugbrod og ol og spises om morgen. I opskriften indgår bl.a : Opskriften indeholder rugbrod og ol og spises om morgen. Bemærkninger : Jeg boer i England og har ikke bogstavet oe paa mit keyboard.
Svar til lykke : Hej Lykke
Øl og rugbrød, det må næsten være øllebrød, eller?
Se øllebrødsopskrifter her
Når du bruger søgefeltet på Alletiders Kogebog kan du undlade æ ø og å og blot sætte et mellemrum ind i ordet.
Det giver lidt flere resultater du ikke kan bruge, men det er vel bedre end ingen resultater.
Med venlig hilsen
Per
2009-08-16 Spørgsmål fra : Lone Vilhelmsen Spørgsmål : rosenbladgele I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Lone Vilhelmsen : Hej Lone
Det må næsten være rosengele som du tænker på.
Se et par opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-16 Spørgsmål fra : Britta Møller Spørgsmål : Mad til 1 person I opskriften indgår bl.a : Jeg kunne godt tænke mig opskrifter på mad til 1-2 personer.
Ikke så meget sovs og kartofler, men mer lette måltider Bemærkninger :
Svar til Britta Møller : Hej Britta
Vi er begyndt at beregne næringsindhold i udvalgte opskrifter, de kan kendes ved et ikon der ligner et lille stykke papir med streger på.
På disse beregnede opskrifter er det muligt at ændre portionsstørelsen.
Måske det er noget du kan bruge?
Med venlig hilsen
Per
2009-08-15 Spørgsmål fra : pernille Spørgsmål : har i en opskrift stødt på HHV mælk, hvad er dette og hvor kan man få det? I opskriften indgår bl.a : har i en opskrift stødt på HHV mælk, hvad er dette og hvor kan man få det? Bemærkninger :
Svar til pernille : Hej Pernille
Jeg har ikke hørt om HHV mælk, kun DDV mælk De Danske Vægtvogtere.
Mon ikke at HHV mælk skal forstås i samenhæng og HHV betyder HenHoldsVis ??
Med venlig hilsen
Per
2009-08-14 Spørgsmål fra : netta lohmann Spørgsmål : mirabellemarmelade I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : har kogt 500gr,mirabeller,med meget lidt vand og vanilla.Har puttet 1tsk.melatin,men den er meget flydende.Kan jeg koge den op igen med 1 xstra tsk melatin?
Svar til netta lohmann : Hej Nette
Ja du kan sagtens koge marmeladen op igen, og tilsætte ekstra melatin, du skal bare huske at blande det op i lidt ekstra sukker.
Med venlig hilsen
Per
2009-08-14 Spørgsmål fra : mette andersen Spørgsmål : karamelkage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : HÅBER I KAN HJÆLPE MIG MED EN DEJLIG KARAMELKAGE BAGT I EN BRADEPANDE MED ET TYNDT LAG KARAMEL I MIDTEN. JEG VED IKKE OM KAGEN ER LAGT SAMMEN MED KARAMELFYLD INDEN DEN ER BAGT ELLER EFTER DEN ER BAGT DER ER MANDEL ELLER HASSELNØDDER FLAGER OVEN PÅ. JEG VED AT KAGEN KAN KØBES HOS BC CATERING I ROSKILDE.MEN JEG KUNNE GODT TÆNKE MIG AT BAGE DEN SELV.HÅBER DER ER NOGEN SOM KAN HJÆLPE MIG.PÅ FORHÅND MANGE TAK
Svar til mette andersen : Hej Mette
Der er tidligere brugere som har efterlyst denne kage, og de har alle skrevet at fyldet skulle bages med, og det har vi ikke kunnet finde frem til opskrifter på.
Det endnu ikke lykkedes at finde frem til opskriften.
Beklager meget
Per
2009-08-14 Spørgsmål fra : Susanne Spørgsmål : spidstegt pattegris evt .fyldt I opskriften indgår bl.a : pattegris evt. fyldt Bemærkninger : hvordan laver man spidstegt pattegris til 30 pers.? Hvor skal den placeres i forhold til grill? Hvor kan man leje udstyr og købe gris?
Svar til Susanne : Hej Susanne
Vi har ingen erfaring med spidstegt pattegris, men måske linket herunder kan hjælpe dig?
Se link her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-12 Spørgsmål fra : Jane Thoft-Christensen Spørgsmål : boller med blåbær I opskriften indgår bl.a : blåbær og mandler Bemærkninger :
Svar til Jane Thoft-Christensen : Hej Jane
Vore norske samarbejdspartner havde en opskrift på blåbærboller som jeg nu har oversat, der er godt nok ikke mandler i, men hvis ellers det ellers er den rigtige opskrift kan du jo vælge at tilføje mandler.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-12 Spørgsmål fra : elvi munk Spørgsmål : sommersalat med qvark I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : det skal kke være den med rygeost.
Svar til elvi munk : Hej Elvi
Nu ved jeg så ikke om det var det du tænkte på, men vi har taget opskriften på sommersalt med rygeost og afprøvet den med kvark i stedet, og denne opskrift vil jeg sende dig her.
Så håber jeg blot at du vil synes om den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-10 Spørgsmål fra : Birthe Egede Spørgsmål : kage opskift I opskriften indgår bl.a : cocolade kage Bemærkninger :
Svar til Birthe Egede : Hej Birthe
Det ser ud til at du har skrevet chokolade forkert, så hvis du har prøvet vort søgefelt kan det være forklaringen hvis du ikke ar fået nogle resultater.
Jeg har lavet en søgning på chokolade kage, og jeg vil sende dig et link til resultatet her, så har du mulighed for at vælge den kage du synes bedst om.
Se chokoladekageopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-09 Spørgsmål fra : Bent Jensen Spørgsmål : Tilbehør til middagsret I opskriften indgår bl.a : Dybfrosne broccoli Bemærkninger : Er især intereseret i kogning af
Svar til Bent Jensen : Hej Bent
Frosne broccoli skal næsten ikke koges, de skal stort set blot varmes igennem.
Så du bringer en gryde med letsaltet vand i kog, tager den af varmen og tilsætter broccolien, lad det trække måske 2-3 minutter til broccolien er gennemvarm.
Med venlig hilsen
Per
2009-08-08 Spørgsmål fra : Birgitte Boas Spørgsmål : vindruesuppe I opskriften indgår bl.a : halve grønne vindruer Bemærkninger : en klar suppe
Svar til Birgitte Boas : Hej Birgitte
Jeg har ikke kunnet finde frem til en opskrift kun med druer, men jeg har fundet en opskrift frem på en suppe med druer og grapefrugt som du måske kan bruge, eller måske du kan bruge opskrift en som udgangspunkt til eget eksperiment.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-06 Spørgsmål fra : mona obling Spørgsmål : mangochutny I opskriften indgår bl.a : for.eks.med blommer eller æbler
sød og stærk Bemærkninger :
Svar til mona obling : Hej Mona
Det staves chutney og ikke chutny, så det er sikkert grunden til at du ikke har kunnet finde opskrifter herpå.
Jeg har lavet en søgning som jeg vil sende et link til her, der er godt nok lidt opskrifter hvor der bruges chutney til og ikke er opskrifter på selve chutneyen men jeg håber det er ok.
Se Mangochutneyopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-06 Spørgsmål fra : Beth Hartmann Spørgsmål : ingefærsyltetøj I opskriften indgår bl.a : Hvordan laver jeg ingefærsyltetøj Bemærkninger : Jeg har selv forsøgt, og det blev ikke godt
Svar til Beth Hartmann : Hej Beth
Jeg kender ikke ingefærsyltetøj, så det er ikke meget jeg kan hjælpe dig.
Men vi har nogle blandings marmelader med ingefær, som du måske kunne bruge?
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2009-08-05 Spørgsmål fra : jytte nielsen Spørgsmål : risoller med citronsovs I opskriften indgår bl.a : Hej jer. Jeg har opskriften på risoller med citronsovs, som er en meget populær forret her på egnen. skriv hvis i er intereseret.
Med venlig hilsen
Jytte Nielsen Bemærkninger :
Svar til jytte nielsen : Hej Jytte
Vi er altid interesseret i nye opskrifter, og risoller med citronsovs lyder som en opskrift som en af vore brugere har efterlyst.
Hvis du har mulighed for at sende den på mail, så må du meget gerne det, så vil jeg sørge for at den bliver lagt ind og brugeren får besked.
Med venlig hilsen
Per
2009-08-05 Spørgsmål fra : gitte nielsen Spørgsmål : mirabelle marmelade uden sukker I opskriften indgår bl.a : både røde og gule og evt blandede.
i har til alm mirabelle marmelade men bare en uden eller andet og evt mængde søde produkt i stedet Bemærkninger :
Svar til gitte nielsen : Hej Gitte
Jeg er ikke godt nok inde i de forskellige sødemiddler til at jeg kan råde dig til hvillken der passer bedst til syltning.
Jeg har selv brugt Flydende SØD, men den skulle vist blive lidt besk af opvarmning.
DIAMIN skulle kunne bruges til syltning, men den kender jeg ikke, har aldrig set dette sødemiddel.
Men uanset hvilket sødemiddel du bruger så er jeg sikker på der står på pakningen hvad det svarer til i sukker, og så bruger du blot en afopskrifterne med med sukker og bruger sødemiddel i stedet for sukker.
Med venlig hilsen
Per
2009-08-01 Spørgsmål fra : vintervad Spørgsmål : ras el hanout- marokansk karry I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : dette er et spørgsmå,- hvordan blander jeg det marokanske krydderi ras el hanout, kan nogen hjælpe mig. jeg ved det er sammensat af op til 36 forskellige krydderier og det smager hummelsk i sammen kogte retter på forhånd tak
Svar til vintervad : Hej Vintervad
Jeg kender ikke krydderiet, så jeg kan ikke hjælpe.
Beklager meget
Per
|