|
Spørgsmål efter opskrift
2008-08-31 Spørgsmål fra : Pia Spørgsmål : Hel dampet ørred I opskriften indgår bl.a : Hel dampet ørred med tilbehør (ørreden skal være kold) Bemærkninger : Tilbehør af alverdens slags
Svar til Pia : Hej Pia
Jeg savner at du skrev lidt mere om hvad du havde i tankerne, og hvilke kogegrej du har til rådighed.
Hvis det er en hel ørred på 3-4 kg. kræver det en stor fiskekedel, en ting de færreste private har til rådighed.
Bind snor i mund og hale så den ligger på bugen og ligges i en stor fiskekedel, dampes 30 minutter stille og roligt.
Skindet skæres af ryggen på fisken hele ned, sprøjtes med mayonnaise og pyntes med rejer, friske muslinger, blækspruttearme, hele kogte asparges, citron og dild.
Alternertivt kan en ørredfilet lægges på risten over en bradepande som sættes på komfuret med vand i bunden og dækkes med folie eller en bradepande så det lukker tæt. og der skal bruges en stor spartel eller flere paletter til at løfte fisken af f.eks pizzaspade.
Hvis det er små portionsørreder på 3-400 g. så bliver opgaven jo noget nemmere, men fremgangsmåden er den sammen, dog med mindre damptid.
Endelig så kan ørredefiletter skærres i portionsstykker, dampes og portionanrettes.
Med venlig hilsen
per
2008-08-30 Spørgsmål fra : Linea Spørgsmål : Flødeskum uden mælk I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kan man lave flødeskum ud af soyafløde...?
Svar til Linea : Hej Linea
Jeg har ikke afprøvet det, men det skulle kunne lade sig gøre at piske soyafløde op til flødeskum.
Med venlig hilsen
Per
Hvis du med soyafløde mener soya cuisine, så kan du ikke piske det til skum. Jeg kender 2 produkter der kan: Soyatoo (det findes også på spray)og kara.
Heidi
2008-08-30 Spørgsmål fra : Annette Spørgsmål : 3 retter til festmiddag-nem I opskriften indgår bl.a : F.eks
foret Luksus rejer
hovederet Krondyrfilet
Bemærkninger : Vores søn bliver 18 år og vi skal holde en familie fest vi bliver 25 30 personer i et alm. køkken.
Familien er meget glad for nyt og spændende mad, men hvad finder vi lige på vi skal have 3 retter, sener regner vi med kaffe hjemebage småkager og chokolade er der nogen der har et forslag, vi laver selv maden og vil også gerne have mulighed for at side ved bordet sammen med gæsterene håber der er nogen der kan komme med nogen forslag festen er midt i oktober
Svar til Annette : Hej Annette
Det er utroligt svært at skulle råde omkring menuer uden at kunne gå ind i en dialog omkring retterne, smag og behag er så forskellig.
Men Bente har skrevet og foreslået:
rejecoctail, flutes
bøfstroganoff-bagt kartoffelmos, evt en salat
islagkage
Jeg mener blot at hvis du vil side roligt med ved bordet bør du nok overveje om du kan få en til at stå i køkkenet, det behøver ikke at være en der skal lave maden, eller det helt store serverings personale, blot en til lige at rette tingene an så de lige er til at bære ind.
Med venlig hilsen
Per
2008-08-29 Spørgsmål fra : Bent Køster Spørgsmål : Kokus mufins I opskriften indgår bl.a : Æg sukker vaniliesukker smeltet smør mel kokusmel nødder mørk chokolade Bemærkninger : Kan ikke finde opskriften den har tidliger været på siden over muffins
Svar til Bent Køster : Hej Bent
Tror du har stavet forkert i din søgning, kokos staves ikke med u.
Jeg har fundet opskriften frem som jeg tror er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-28 Spørgsmål fra : B fabricius Spørgsmål : Oksehalesuppe I opskriften indgår bl.a : Undertiden mangler angivelse af, hvor mange personer en opskrift er beregnet til.
Det fælder fx den opskrift, der slet og ret hedder OKSEHALESUPPE. Der medgår 3 liter vand.
Vil være rigtig glad for omtrentligt person antal oplyst - tak. Bemærkninger :
Svar til B fabricius : Hej B Fabricius
Ja der mangler desværre angivelser af antal personer på en del af opskrifterne, men vi prøver at få sat antal personer på hen af vejen, men det er ikke altid lige nemt at beregne.
Selvom det virker som en stor portion, både med haler og suppe, så tror jeg det er en opskrift til omkring 4 personer, der er jo mere ben end kød på oksehalerne, og med 3 timers kogetid så fordamper meget af vandet.
Så mit bud vil være 4 måske 6 personer.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-28 Spørgsmål fra : kisser Spørgsmål : gammedavs hvedekage I opskriften indgår bl.a : vores mor bagte altid gammeldavshvedekage,men vi kan ike huske opskriften.
den ville vi meget gerne have så hvis i kunne hjælpe os ville vi blive meget glade..
britta og kisser ... Bemærkninger : Er et franskbrød
Svar til kisser : Hej Kisser
Vi har en enkelt opskrift som svare til det du beskriver, så jeg håber det er den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-28 Spørgsmål fra : jonna bjørnholt Spørgsmål : strøsel I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : måske en sønderjydsk kage
Svar til jonna bjørnholt : Hej Jonna
Mon ikke det er strøjsel du tænker på?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-27 Spørgsmål fra : leif jensen Spørgsmål : Winersalat/pølsesalat I opskriften indgår bl.a : pølser-kartofler i tern-purløg-græsk yougurt-sennep-mayonaise-salt og peber Bemærkninger :
Svar til leif jensen : Hej Leif
Jeg har fundet en opskrift frem på Wienersalat som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-27 Spørgsmål fra : birgitte Spørgsmål : rønnebærmarmelade + havtornmarmelade + evt andre opskrifter med disse 2 bær I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til birgitte : Hej Birgitte
Hvis du går ind under menupunktet opskrifter, og her vælger ingredienser, så finder du en lang række kategorier opdelt efter ingredienser, lidt nede på siden finder du Bær, og herunder er der både havtorn og rønnebær.
Se kategorien bær her
Vi havde ingen opskrift på rønnebærmarmelade, så jeg har skrevet en opskrift ned som jeg dog ikke har haft tid til at afprøve, jeg mener jo at den er ok, men du skal være velkommen til at kommentere opskriften hvis den ikke holder.
Med venlig hilsen
Per
2008-08-26 Spørgsmål fra : Trine Spørgsmål : cider I opskriften indgår bl.a : Æbler Bemærkninger : Er der ikke nogle der har en opskrift på cider, eller ved hvordan man laver det?
Svar til Trine : Hej Trine
Fremstilling af cider er uden for vore evner, så det kan vi desværre ikke hjælpe med.
Beklager meget
Per
2008-08-25 Spørgsmål fra : randi iversen Spørgsmål : osso buco I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : kan osso buco laves i ovn (efter bruning etc.)?
eller kan det opvarmes i ovn ?
Svar til randi iversen : Hej Randi
Osso bucco kan sagtens laves i ovnen, så mindsker du faktisk også risikoen for at den brænder fast hvis du glemmer at røre i den på komfuret.
Hvis du har en god gammeldags stegegryde eller anden gryde uden plasthåndtag så kan den gå direkte i ovnen, mit låg har en plastknop så det kunne ikke bruges i ovnen, men så dækkes gryden bare med stanniol.
Har du ikke en gryde der kan gå i ovnen kan en bradepande også bruges, også her kan det dækkes med stanniol, evt., kan en bageplade bruges som låg.
Vi har afprøvet en opskrift i ovnen og fået taget nogle billeder til den, så jeg håber du vil synes om opskriften.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-25 Spørgsmål fra : Marianne Laprath Spørgsmål : Bakhlava I opskriften indgår bl.a : Gedeost med honning. Bemærkninger : En dessert der blandt andet spises i Istanbul.
Svar til Marianne Laprath : Hej Marianne
Baklava er en græsk/tyrkisk/arabisk valnøddekage med sirup, men serveret med gedeost har jeg aldrig hørt om så jeg kan desværre kun henvise til opskriften på baklava.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-24 Spørgsmål fra : Kim Foget Spørgsmål : Grønskalsmuslinger i bradepande I opskriften indgår bl.a : Grønskalsmuslinger i bradepande, fløde, tabasco, hvidløg, brød Bemærkninger : Muslingerne er halve og bliver tilberedt i ovnen
Svar til Kim Foget : Hej Kim
Grønskalsmuslinger kender jeg ikke, men jeg går ikke ud fra at de er så meget anderledes end andre muslinger, så jeg har fundet en opskrift frem på gratineret muslinger som jeg håber kommer tæt på det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-24 Spørgsmål fra : Astrid Loft Hansen Spørgsmål : Uden gluten OG nikkel I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg leder efter opskrifter der tar hensyn til kombineret gluten- og nikkelallergi, og ikke kun den ene ad gangen.
Svar til Astrid Loft Hansen : Hej Astrid
Det er muligt at søge på flere ting samtidig ved at bruge vore udvidet søgning som du finder i menuen til venstre.
Og så opdagede jeg at jeg at der var en fejl så der ingen opskrifter kom frem, måske du allerede har forsøgt denne mulighed, men nu skulle det altså virke.
Jeg vil dog lige gøre opmærksom på at der kan være opskrifter som ikke er egnede da vi foretager manuel sortering af opskriftern, og at vi kan lave fejl, men jeg mener det er en hjælp trods alt da mange opskrifter som du ikke kan bruge bliver frasorteret.
Med venlig hilsen
Per
2008-08-24 Spørgsmål fra : ninna bruhn Spørgsmål : Tomatsalat I opskriften indgår bl.a : jeg vil gerne høre hvad man kan få som hovedret til tomatsalat og hvad man mere kan få til Bemærkninger :
Svar til ninna bruhn : Hej Ninna
Du kan servere tomatsalat til rigtig mange ting, f.eks. fisk, frikadeller, bøf eller koteletter, og tomatsalat kan jo også spises som en selvstændig ret med f.eks. mozzarella til.
Jeg har lavet en søgning på tomatsalat, og selvom mange af opskrifterne er på selve tomatsalaten så er der også flere opskrifter hvor den er beregnet som tilbehør.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-24 Spørgsmål fra : Anne-Mette Ibsen Spørgsmål : Madelenekager I opskriften indgår bl.a : småkager med smør, æg, mel, sukker og revet citron Bemærkninger : Jeg har fået en ufuldstændig opskrift på Madelenekager (jvf.På sporet af den tabte tid). Google henviser til jer, men når jeg søger, genkender den ikke navnet. Med tak for hjælp, hvis det lykkes!
Svar til Anne-Mette Ibsen : Hej Anne-Mette
Jeg tror det er Madeleinekager som du søger, vi har en opskrift som jeg vil sende linket til her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-24 Spørgsmål fra : Mogens Boe Nielsen Spørgsmål : kødmøner I opskriften indgår bl.a : Været uheldig med køb af sejt kød.
Findes kødmøner ikke mere.
Hvad er muligt at gøre når man steger kødet, har hørt om tilsætning med øl under stegning.
På forhånd tak for hjælpen. Mogens Bemærkninger :
Svar til Mogens Boe Nielsen : Hej mogens
Jeg kender ikke til kødmørner, men Rosemarie skriver at du kan skære et par kiwier i skiver og lægge på kødet i et par timer.
Men i hvert fald rødvin har en mørnende effekt på kødet, og hvis du kan lide smagen så er det jo bestemt en mulighed, du kan jo også marinere i rødvin i stedet for at stege.
Med venlig hilsen
Per
2008-08-24 Spørgsmål fra : Inger Julsgaard Spørgsmål : Saltede oliven I opskriften indgår bl.a : Har plukket friske grønne oliven. Hvordan behandler man dem for at få dem saltet eller syltet. Bemærkninger :
Svar til Inger Julsgaard : Hej inger
Vi har desværre ingen opskrift på saltede oliven.
Men jeg har fundet denne beskrivelse som du måske kan bruge.
Frugterne kan fermenteres på flere måder. Man kan starte med at lægge frugterne i vand med op til 10% soda. Her ligger frugterne i seks timer, hvorefter de skylles grundigt. Man kan undgå den ætsende soda ved at skære 2-3 rifter i hver frugt eller prikke frugterne mange steder med en nål.
Nu lægges frugterne i en saltlage, der består af vand med 10% salt. Derved begynder fermenteringen på grund af nogle bakterier, der er naturligt tilstede i frugten. Der vil flyde en del olie på lagens overflade. Dette bør sies væk med en ske, da det let bliver angrebet af råd. Efter 3 uger kan man lave en ny saltlage tilsat eventuelt nogle smagsstoffer. Det kan være laurbærblade, fennikel, hvidløg, citron, kanel eller andet. Efter et par dage har man nogle pragtfulde oliven (især fordi man selv har lavet dem) ellers må man prøve igen Der findes mange flere måder at gøre det på, da hvert område ved Middelhavet har sin egen specielle 'rigtige' facon.
Med venlig hilsen
Per
2008-08-23 Spørgsmål fra : grith nielsen Spørgsmål : matjesfilet hausfrauenart I opskriften indgår bl.a : matjesfilet, sauce med æbler og løg Bemærkninger : det er især saucen, jeg gerne vil have en opskrift på
Svar til grith nielsen : Hej Grith
Jeg troede faktisk at matjes var en svensk sild, men jeg har nu kunnet læse mig frem til at den nok oprindeligt stammer fra holland, og er en nærmest rå sild da den kun har ligget i saltopløsning i et døgn.
Saucen hausfrauenart som du skriver minder jo også mere om tysk end svensk.
Jeg har været inde og kigge på flere opskrifter på tysk og engelsk, og der ligner det til at saucen er en creme fraiche dressing smagt til med sennep, syltede agurklage eller citronsaft, men hvilken smag du er ude efter ved jeg jo ikke.
Jeg har skrevet en opskrift ned som jeg håber svarer til det ønskede, og så kan du måske selv huske om det skal være den ene eller anden smag, eller måske prøve dig frem.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-23 Spørgsmål fra : shponkay Spørgsmål : mantu I opskriften indgår bl.a : hakket oksekød.dej. Bemærkninger : det er en slags tortelinis
Svar til shponkay : Hej Shponkay
Jeg har oversat en opskrift på mantu, men der er nogle ting som jeg er lidt i tvivl om, men måske du kender lidt til opskriften så du kunne skrive lidt i bemærkningerne omkring dette.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-22 Spørgsmål fra : vasu Spørgsmål : runtstykker I opskriften indgår bl.a : udenæg Bemærkninger :
Svar til vasu : Hej Vasu
Jeg har fundet en opskrift frem på rundstykker, der bruges ikke æg i dejen, kun til pensling, og her skifter du så ægget ud med mælk eller vand, det virker ikke helt på samme måde, men det kan gå.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-22 Spørgsmål fra : Lis Hofman Christiansen Spørgsmål : Fessoardo eller fetzoarda??? I opskriften indgår bl.a : Oksekød, svinekød, Krydrede pølser, Sorte bønner koges sammen til en sammenkogt ret Bemærkninger : Man spiser det sammen med ris og pulveriseret yamsrod der ristes i smør og hvidløg. Ligner rasp men smager fantastisk
Svar til Lis Hofman Christiansen : Hej Lis
Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift ved navnet Fessoardo eller fetzoarda, eller en opskrift der minder om det du beskriver.
Beklager meget
Per
2008-08-22 Spørgsmål fra : aase Spørgsmål : kransekagevugge I opskriften indgår bl.a : kransekagemarcinpan Bemærkninger : tegning til vugge
Svar til aase : Hej Aase
Du kan bestille tegning til kransekagevuggen hos hindbærsnitten.dk
Med venlig hilsen
Per
2008-08-22 Spørgsmål fra : Birgitte Arnoldi Spørgsmål : Laugen Brezerl I opskriften indgår bl.a : Det er østriske kringler med salt på Bemærkninger :
Svar til Birgitte Arnoldi : Hej Birgitte
Vi har en opskrift på saltkringler som heder brezel som jeg mener er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-22 Spørgsmål fra : K. Rosendal Spørgsmål : tomatsuppe I opskriften indgår bl.a : En søgning efter tomatsuppe endte uden resultat og dette finder jeg besynderligt da det da må regnes som en meget almindelig ret, men altså kom venligst med en lækker opskrift på TOMATSUPPE Bemærkninger :
Svar til K. Rosendal : Hej K Rosendal
Jeg tror du har tastet forkert, for jeg får 42 resultater på søgning efter tomatsuppe.
Se tomatsuppeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-21 Spørgsmål fra : clara porse Spørgsmål : pølsebrød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til clara porse : Hej Clara
Jeg har fundet en opskrift på pølsebrød frem til dig her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Skulle det være brød med en pølse i så prøv at søg på pølsehorn.
Med venlig hilsen
Per
2008-08-21 Spørgsmål fra : Anne-Lise Sander Spørgsmål : Lun krabbe farseret rødtungefillet på saute af spinat & porre hertil fiskecreme sauce med purløg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Anne-Lise Sander : Hej Anne-Lise
Vi har en opskrift som minde meget om det du beskriver, så med nogle få ændringer så mener jeg at du vil kunne bruge den.
Kan du skaffe RÅ krabbekød/fars kan du bruge dette direkte i stedet for laksefars, ellers kan du blande lidt kogt krabbekød med laksefars.
Til saucen med purløg skifter du blot estragon ud med purløg.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-20 Spørgsmål fra : Lone Grandahl Spørgsmål : limesmør I opskriften indgår bl.a : lime eller citron
smør
sukker
måske mere Bemærkninger : det er en form for limesmør der er ret sød. den skulle oprindelig komme fra england - tror jeg nok.
Jeg kan ikke huske hvad den hedder.
Svar til Lone Grandahl : Hej Lone
Jeg tror det du søger hedder Lemon Curd. Jeg har selv prøvet at lave det, (fandt opskriften ved at skrive Lemon Curd, jeg har desværre ikke kunne finde min lige nu og her! ), men jeg syntes dog også at købe versionen fra Grant's, et skotsk marmelademærke er super. Du kan periodevis købe dén hos Netto, for en billig penge! Det smager formidabelt! Held og Lykke i din videre søgen.
Med Venlig Sommer Hilsen
Marianne *;0)
Med hjælp fra marianne kan jeg vedhæftet et link til opskriften, da den allerede fandtes i kogebogen, kendte bare ikke til navnet på den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-20 Spørgsmål fra : Nils Buhl Spørgsmål : Hvordan kan man tilberede Mulde Fisk I opskriften indgår bl.a : Hvordan kan man tilberede Mulde Fisk Bemærkninger :
Svar til Nils Buhl : Hej Nils
Jeg tror du mener multe, multen er en ny fisk i de danske farvande, da den ellers holder til i varmere vand, det er en meget dyr fisk, men den smager også fantastisk.
Se multeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-20 Spørgsmål fra : lisbeth Rasmussen Spørgsmål : ved ikke hvordan det staves chateaubriande I opskriften indgår bl.a : Det var et meget stykke mørt oksekød som jeg fik i spanien. Det had sådan og det kom i strimler som skulle steges færdig ved bordet på en varm stenplade Bemærkninger :
Svar til lisbeth Rasmussen : Hej Lisbeth
Jeg ved faktisk heller ikke hvad den korrekte stavemåde er, men hvis du er i tvivl så kan du nøjes med at søge på en del af ordet i søgefeltet øverst til højre på siden, jeg søgte selv på briand.
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-19 Spørgsmål fra : myrna kristiansen Spørgsmål : fyldte champion I opskriften indgår bl.a : champion med farsfyld gerne med sause Bemærkninger :
Svar til myrna kristiansen : Hej Myrna
Jeg har lavet en søgning på fyldte champignon som jeg sender linket til her, du kan prøve at kigge dem igennem, men det er nok den som heder fyldte champignonhatte som er tættest på den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-18 Spørgsmål fra : katja Spørgsmål : kage linser I opskriften indgår bl.a : mørdej og creme Bemærkninger : det er de der man kan få hos bageren...
der må meget gerne stå hvilken slags form man skal bruge til dem
Svar til katja : Hej Katja
Vi har nogle enkelte opskrifter på kagelinser som jeg håber du kan bruge.
Formene er jo linseforme, mener de kan købes hos isenkræmmeren.
Se linseopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-18 Spørgsmål fra : Jakob Hub Spørgsmål : Sigøjner snitsel I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jakob Hub : Hej Jakob
Vi har en enkelt opskrift på sigøjnerschnitzel som jeg håber svarer til den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-17 Spørgsmål fra : tina Spørgsmål : kage? I opskriften indgår bl.a : alt uden nogle mælkeprodukter? Bemærkninger : hej.
jeg må af særlige årsager ikke drikke eller spise noget med mælkeprodukter i?
så jeg ville høre om du har/kender en opskrift på en kage, uden nogle mælkeprodukter i?
hilsen tina.
Svar til tina : Hej Tina
Vi har gjort meget ud af at sortere vore opskrifter til forskellige fødevareallergier, og deriblandt mælkeallergi hvor vi har frasorteret 99% af opskrifterne med mælkeprodukter i.
Se mælkeallergi her
Når du er kommet ind via linket her vælger du opskrifter og en af kagekategorierne lidt nede på siden.
Det er også muligt at søge på mælkeallergi under vore udvidet søgning.
Med venlig hilsen
Per
2008-08-17 Spørgsmål fra : [email protected] Spørgsmål : kalvefele I opskriften indgår bl.a : mangler ideer til kalvefele Bemærkninger :
Svar til [email protected] : Hej Margit
Jeg går ud fra at det er kalvefilet som du tænker på?
Hvis du går ind under menupunktet opskrifter, og her vælger det punkt som heder ingredienser, så kommer der en lang liste med forskellige dyr og grønsager, hvis du vælger kalv, så kommer der en ny liste frem med de forskellige udskærringer på kalven, og noget nede på listen finder du kalvefilet.
Se kalvefiletopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-16 Spørgsmål fra : Vivi Spørgsmål : Avokado med rejer en opskrift fra Norge I opskriften indgår bl.a : Avokado Rejer citron kan ikke huske mere Bemærkninger :
Svar til Vivi : Hej Vivi
Det lyder som fyldte avocado, og det har jeg lavet en søgning på som jeg vil sende linket til her, opskrifterne er ikke fra norge men håber de er ok.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-15 Spørgsmål fra : jytte Spørgsmål : vegetar focasia I opskriften indgår bl.a : dej med fyld Bemærkninger :
Svar til jytte : Hej Jytte
Jeg tror det er Focaccia du tænker på, så jeg har lavet en søgning her som jeg vil sende linket til.
Se Focacciaopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-14 Spørgsmål fra : bente hove Spørgsmål : ris I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : kan i oplyse hvad der er galt når man finder små dyr i ris
Svar til bente hove : Hej Bente
Desværre ikke, men du bør jo smide risene ud, og måske opbevare dem i lufttætte bøtter i fremtiden.
Med venlig hilsen
Per
2008-08-14 Spørgsmål fra : Lise Spørgsmål : frikadellespandauer I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Søger med lys og lygte efter en opskrift på disse, som ungerne har kunnet købe på skolen og er helt vilde med.
Svar til Lise : Hej Lise
Det har desvære ikke været muligt at finde frem til en opskrift på frikadellespandauer.
Men en Lise fra Esbjerg har sendt os en indholdsliste fra en frikadellespandauer som måske kan hjælpe dig på vej?
Lille frikadelle spandauer med pastasalat
Gulerodsdej : hvedemel, vand, gulerødder 10%, solsikkekerner, gær, hvedegluten, vegetabilsk
fedtstof, sukker, salt med jod, gulerodskoncentrat 0,5%, hvedekim, druesukker, emulgator(vegetabilsk E472e), melbehandlingsmiddel (E300), surdejskultur
Frikadeller :
svinekød 60%, oksekød 16%, løg, rasp (hvedemel, vand, salt, gær), æg, hvedemel, salt, skummetmælkspulver, peber. Indeholder gluten, æg og lactose
Revet ost :
pastauriseret skummetmælk, vegetabilsk olie, kabteriekultur, salt, mikrobiel løbe. Farve = beta-caroten (E 160A), antioxidant (E 306)
Pastasalat :
durumhvedemel, vand, ærter, tomat, majs (majs, vand, salt), revet gulerod, tørret purløg
Med venlig hilsen
Per
2008-08-13 Spørgsmål fra : edith andersen Spørgsmål : blåbærmamalade I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til edith andersen : Hej Edit
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-13 Spørgsmål fra : Irene Ehlers Spørgsmål : klejner I opskriften indgår bl.a : Der bliver ikke brugt hjorttaksalt, men natron og kærnemælk Bemærkninger : Jeg håber, at i kan hjælpe mig med denne opskrift. På forhånd tak
M.v.h. Irene
Svar til Irene Ehlers : Hej Irene
Jeg tænker at du ikke bryder dig om smagen af hjortetakssalt, og du ikke er ene om dette, så jeg har omdøbt en opskrift så det fremgår af navnet.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-12 Spørgsmål fra : susanne Spørgsmål : mirabelsirup I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til susanne : Hej Susanne
Jeg har skrevet en af vore andre opskrifter på sirup om til mirabeller.
Så jeg håber bare at det bliver ok, og du er meget velkommen til at kommentere opskriften hvis den skal justeres lidt.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-12 Spørgsmål fra : Gisela Dethlefsen Spørgsmål : Skrædderduels/Fattigmanddryp I opskriften indgår bl.a : opskrift til 16 pers. Bemærkninger :
Svar til Gisela Dethlefsen : Hej Gisela
vi har en enklet opskrift på skrædderduelse, desværre er der ikke nogen antal af personer på opskriften, men jeg vil skyde på 3-4 personer.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-12 Spørgsmål fra : Lisa Holstein Spørgsmål : syltede agurker I opskriften indgår bl.a : Jungleagurker Bemærkninger :
Svar til Lisa Holstein : Hej Lisa
Jeg kender ikke jungleagurker, men jeg kan læse at det er nogle små agurker, men hvor tæt på drueagurker de er ved jeg desværre ikke, men måske de kan syntes som drueagurker?
Se opskrift på syltede drueagurker her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-12 Spørgsmål fra : Sonja Nørgaard Spørgsmål : Pølsemandens kethup I opskriften indgår bl.a : Halløjsa. Jeg vil så gerne have opskriften på " pølsemandens kethup" som for mig er den eneste rigtige. Tak for nogle ellers skønne opskrifter! Bemærkninger :
Svar til Sonja Nørgaard : Hej Sonja
Pølsemandens ketchup kan vi desværre ikke hjælpe med, men vi har lidt forskellige opskrifter på ketchup som du evt. kan afprøve og eksperimentere med, om du kan ramme den rigtige smag.
Se ketchupopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-11 Spørgsmål fra : torben larsen Spørgsmål : chiken yassa I opskriften indgår bl.a : kylling med ris og barbequesauce Bemærkninger : gambias [afrika] nationalret
Svar til torben larsen : Hej Torben
Jeg er ikke sikker på oprindelseslandet på denne opskrift, men jeg håber det er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-11 Spørgsmål fra : Jonna Nørgaard Spørgsmål : Pastasalat I opskriften indgår bl.a : Pasta,muligvis flødesouce,krydderurter, evt. basilikum og bacon Bemærkninger : Hej derude
Jeg har et par gange spist på en italiensk restaurant, og fået den mest lækre pastaret, men kan selvfølgelig ikke huske hvad den hedder. Men ingridienserne tror jeg er nogenlunde dem jeg har beskrevet. Skal til fest på lørdag og komme med en pastaret, så derfor ville jeg blive meget glad hvis nogen kunne hjælpe mig med opskriften.
På forhånd tak
Jonna
Svar til Jonna Nørgaard : Hej Jonna
Ja jeg er ikke så hurtig, og jeg er faktisk heller ikke sikker på det er den rigtige opskrift jeg har fundet frem, men du kan jo tage et kig på den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-09 Spørgsmål fra : mudi (bente) Spørgsmål : mayonaise I opskriften indgår bl.a : jeg har set en opskrift på en mager mayonaise,der var tilsat mager yoghurt.,men kan ikke huske andet end det.Kan I hjælpe mig? Bemærkninger : I de fadtfattige opskrifter på salater bruges der åbenbart "let mayonaise",men jeg vil gerne lave min egen mayonaise
Svar til mudi (bente) : Hej Mudi
Det har ikke været muligt at finde frem til en fedtfattig mayonaise.
Beklager meget
Per
2008-08-08 Spørgsmål fra : Hans Pedersen Spørgsmål : Kængurufilet med tilbehør. I opskriften indgår bl.a : Kængurufilet Bemærkninger :
Svar til Hans Pedersen : Hej Hans
Vi har nogle enkelte opskrifter med kænguru som du måske kan bruge?
Se kænguruopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-07 Spørgsmål fra : Bodil Træholt Nielsen Spørgsmål : rødbederøsti I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Bodil Træholt Nielsen : Hej Bodil
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på rødbede røsti.
Beklager meget
Per
2008-08-07 Spørgsmål fra : KURT NILSSON Spørgsmål : blåbærmarmalade I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : er der nogen der har en opskrift
blåbærmarmalade der kan holde
vinteren over.
hilsen kurt nilsson
Svar til KURT NILSSON : Hej Kurt
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.
Med hensyn til holbarheden så er det jo vigtigt at bruge sterile glas, de kan skoldes eller skylles med atamon.
Selve syltetøjet bør skummes, det kan godt være lidt svært når der er hele bær i, men tag det skum væk du kan uden af få bærene med.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-06 Spørgsmål fra : jes Spørgsmål : kabonader I opskriften indgår bl.a : svinekød. salt peber rasp Bemærkninger :
Svar til jes : Hej Jes
Vi har rigtig mange opskrifter på karbonader, men jeg har valgt en enkelt opskrift ud her, er det ikke lige den du søger kan du bruge søgefeltet øverst til højre på siden.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-06 Spørgsmål fra : Jane Andersen Spørgsmål : Coldstone - IS I opskriften indgår bl.a : Jeg søger efter opskrifter/ideer til Coldstone (amerikansk is). Bemærkninger :
Svar til Jane Andersen : Hej Jane
Hvis du ser på Coldstone's hjemmeside, er der gode ideer til desserter med isen - her er et link til dig:
Besøg hjemmesiden her
God fornøjelse
Caisy
2008-08-04 Spørgsmål fra : Heinrich Jensen Spørgsmål : kartoffelflute I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Der er tale om en meget luftig flute - som er "blød"
Svar til Heinrich Jensen : Hej Heinrich
du kan bruge en fransbrødsdej og rive kartofler der i.så har en en kartofelflute. og for at gøre den luftig smider du en kop kold vand ind i bunden af ovnen.
Med venlig hilsen
jes
2008-08-04 Spørgsmål fra : jette johansson Spørgsmål : kanelsnejlew I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til jette johansson : Hej Jette
Mon ikke det er kanelsnegle som du leder efter?
Jeg har funde en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-04 Spørgsmål fra : karry Spørgsmål : karry suppe I opskriften indgår bl.a : kokosmælk pasta karry kartofler Bemærkninger :
Svar til karry : Hej Karry
Ingredienser:
2 spk smør
2 tsk karry
1 tsk stødt chili
2 tsk revet ingefær
1 L vand
2 ds kokosmælk
100 g hakket løg
200 g kartofler i tern
salt og peber
Svits karry og chili i smør. Tilsæt løg. Når løgene er bløde tilsættes vand, ingefær, kokosmælk og kartofler.
Suppen skal koge i ca 20 min. (til kartoflerne er møre).
Smages til med salt og peber.
Suppen kommer først til sin ret ved brug af salt
Mvh
Thomas
2008-08-04 Spørgsmål fra : Henrik Rydahl Spørgsmål : sauerkraut I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej er der nogen der ved hvordan man laver sauerkraut.
der findes en vammel udgave, som har ligget i en lage alt for længe, men der findes også en hvor kålen er frisk og sprød og samtidig har den syrlige smag.
det er den sidste jeg jagter
venlig hilsen
Henrik
Svar til Henrik Rydahl : Hej Henrik
Den gammeldags måde at lave surkål på er at sætte kålen til gæring, og det må være den du synes er vammel.
vi har en anden opskrift som er færdig på en dag, men jeg tror nu ikke at kålen her er særlig sprød, men det er mit bedste bud.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-04 Spørgsmål fra : Ingrid Smith Spørgsmål : Bryllupskage I opskriften indgår bl.a : Hvide og brune bunde.
Chokolademousse og hindbærmousse.
Bemærkninger : Jeg skal lave en bryllupskage til kun 25 personer, mangler opskrift til hindbærmousse og til pyntningen. Skal det vær glasur eller chokolade og hvordan gør jeg uden det bare ligner en søndagslagkage.
Kan jeg bruge dr. Øtkers farvede gele?
Svar til Ingrid Smith : Hej Ingrid
Bryllupslagkager er ikke min stærke side, så jeg ved ikke hvor meget hjælp jeg er.
Vi har lidt opskrifter på bryllupslagkager her på kogebogen, og den med hindbær og toblerone minder meget om det du beskriver, den bliver vist også beklædt med marcipan så den burde ikke ligne en søndagslagkage?
Se bryllupslagkageopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-04 Spørgsmål fra : Lisbeth Spørgsmål : squashkage i bradepanden I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : ønskes opskrift på sguashkage i bradepanden
Svar til Lisbeth : Hej Lisbeth
Vi har en del forskellige opskrifter på squashkage, men den som jeg har valgt at sende her er en af de mest populære så jeg håber at du også syntes om den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-03 Spørgsmål fra : John Knudsen Spørgsmål : ris med rosiner til suppe I opskriften indgår bl.a : ris
rosiner
grønsager Bemærkninger : ris og rosiner presses i en form og serveres i en skål blændet grønsager
Svar til John Knudsen : Hej John
Jeg har to varianter af ris med rosiner til suppe - du får dem begge, så kan du selv vælge:
Opskrift 1:
1 dl vand
1/8 tsk. salt
1 spsk. smør
50 g løse ris
1 spsk. rosiner
Vand, salt og smør bringes i kog, og risene drysses i og koger under tætsluttende låg i 12 minutter ved svag varme.
Herefter står de (stadig med låg på) i 12 minutter. Risene kan blandes med rosiner og presses i f.eks. smurte æggebægre.
Opskrift 2:
7 dl vand
1 dl grødris
2 dl rosiner
1 tsk. salt
Vand, rosiner og ris blandes og kommer i kog. Skru ned for varmen, læg låg på, og kog i knap 1 time ved SVAG varme.
Afkøles i en skål, og serveres til suppen. Det bliver en ret fast masse, der nærmest kan skæres.
Med venlig hilsen
Caisy
2008-08-02 Spørgsmål fra : Thomas Gollander Spørgsmål : Yufka I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg efterlyser opskrift på de flade brød som bla. Kurdiske kvinder laver over bål på en stor pande, de er hel tynde, jeg mener de hedder Yufka, men er ikke sikker
Svar til Thomas Gollander : Hej Thomas
Yufka er en tynd dej som minder meget om filodej.
Yufka bruges til börek som er dej rullet om noget fyld og friturestegt.
Se opskrift her
Måske det i stedet er pide, som er et tyrkisk fladbrød.
Se pideopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-02 Spørgsmål fra : Tove Pedersen Spørgsmål : forret med røget laks I opskriften indgår bl.a : røget laks Bemærkninger : jeg skal lave en forret med røget laks, men gæsterne spiser ikke råt kød og det skal ikke være tærte. Hvad gør jeg.Gæsterne kommer 7/8-2008. Venlig hilsen
Svar til Tove Pedersen : Hej Tove
Hvad med at lave forretten med varmrøget laks - så er der ikke den "rå" smag længere.
Du kan jo portionsanrette laksen (plukket i stykker) på frisk salat, og med lun røræg og f.eks. hakket rødløg og et par letkogte grønne asparges.
Det smager dejligt.
Med venlig hilsen
Caisy
2008-08-02 Spørgsmål fra : Birthe ebdrup Spørgsmål : Kræmmehuse til is I opskriften indgår bl.a : Jeg har et vaffeljern-ikke et almindelig jern, men et der er beregnet til at bage isvafler i og så er der en kejle, som kræmmehusene skal rulles om når de er bagt og varme. Opskriften har jeg ikke mere, derfor vil jeg gerne have en. Problemet er, at hvis jeg forsøger mig med en anden opskrift, bliver de bløde kort tid efter bagningen, og det var jo ikke meningen. Vaffeljernet er rundt og fungere ved at sætte stikket i lyskontakten. Jeg forestiller mig at vaflere skulle blive ,som de flotte vafler ,jeg ser i en rigtig isbod,mønsteret er ok, men opskriften mangler jeg. Bemærkninger : På jernet står der ide line
Svar til Birthe ebdrup : Hej Birthe
Vi har en opskrift på vafler til isvafler, godt nok er opskriften beregnet til ovnen, men som der også er en som kommentere, så kan dejen også bruges til isvaffeljern.
Se isvaffelopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-02 Spørgsmål fra : michael rønde Spørgsmål : figurkage I opskriften indgår bl.a : Jeg kan ikke finde en opskrift til en figurkage ....
Jeg har fået en siliconeform af en borg, og ville gerne lave en kage i den,
men hvilken kagetype egner sig til denne slags form ???
Der er mange detaljer på formen og det er tit svært at få kagen hel ud ..
Bemærkninger :
Svar til michael rønde : Hej Michael
Jeg kan se at du har oprettet en tråd under vore debat også, og at du har fået en enkelt kommentar der.
Jeg har desværre ikke yderligere info eller opskrifter til dig.
Beklager meget
Per
2008-08-02 Spørgsmål fra : ejvind Spørgsmål : maranc. I opskriften indgår bl.a : æggehvider med sukker Bemærkninger :
Svar til ejvind : Hej Ejvind
Det må næsten være marengs som du tænker på?
Vi har rigtig mange opskrifter med marengs, men jeg har valgt en enkelt ud her, er det ikke den så prøv søgefeltet øverst til højre.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-08-01 Spørgsmål fra : karin andersen Spørgsmål : dessert sukkerfri I opskriften indgår bl.a : evt noget med jordbær frosne Bemærkninger :
Svar til karin andersen : Hej Karin
Her er en god dessert uden sukker.
frugt/bærmousse
5 bl husblads
3 del pureret jordbær el hindbær
4-5 ts sødemiddel
2 ts vanilie essens
4 past æggehvidder.
2 dl yoghurt naturel
opløs husblads i koldt vand og smeldt den over vandbad, hæld 4-5 spk frugt pure i og rør rundt, hæld derefter husblads blandingen sammen med resten af frugtpureen,, derefter tilsættes yoghurten, vanille essensen og sødemidlet, smag om der skal yderligere justeres med sødemiddel. Når blandingen begynder at blive tyk piskes æggehvidderne stive og de vendes forsigtigt i. anrettes enten i en skål eller i portionsglas. pynt med hele bær ogevt yoghurt smagt til med sødemiddel og romessens eller vanille essens.
Med venlig hilsen
Ingrid
|