|
Spørgsmål efter opskrift
2006-08-31 Spørgsmål fra : kirsten nybroe Spørgsmål : gullaschsuppe i brød I opskriften indgår bl.a : gullaschsuppe i et brød, hvor toppen af brødet er skåret af og suppen hældt i det udhulede brød Bemærkninger :
Svar til kirsten nybroe : Hej Kirsten
Jeg har ikke en egentlig opskrift til dig, men tror du ikke brødet er et alm. brød med en god skorpe og så en god gang gullaschsuppe.
Med venlig hilsen
Per
2006-08-31 Spørgsmål fra : Lisbeth Jensen Spørgsmål : humlesnaps I opskriften indgår bl.a : knust humleblomster og snaps eller andet spiritus evt. sukker og honning Bemærkninger : skulle være godt at slutte dagen på en lille dram, skulle være afslappende. det er de oplysninger jeg har fået. håber på en god opskrift. tak
Svar til Lisbeth Jensen : Hej Lisbeth
Jeg har desværre ikke kunnet finde frem til en decideret opskrift, så du bliver nok nødt til at prøve dig frem.
Med venlig hilsen
Per
2006-08-30 Spørgsmål fra : mathilde manley Spørgsmål : urte/selleribøffer I opskriften indgår bl.a : kartofler, linser, grønsager Bemærkninger : hvordan laver man gode grønsagsbøffer uden æg? mange tak! og super side!
Svar til mathilde manley : Hej Mathilde
Jeg har desværre ingen opskrift på grønsagsbøffer uden æg, men jeg har nogle opskrifter på æggeerstatninger som du måske kunne prøve at erstatte æggene i de almindelige grønsagsbøffer med.
Se opskrifterne her
Faktisk så har vi jo en kategori for æggeallergiker hvor du kan finde opskrifter og andre oplysninger omkring æggeallergi.
Du finder kategorien hvis du går ind under menupunktet opskrifter, og her ruller et godt stykke ned på siden og vælger fødevareallergi.
Se kategorien her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-30 Spørgsmål fra : Anne Nielsen Spørgsmål : Forret med laks I opskriften indgår bl.a : Dampet laks, salat Bemærkninger : Ønskes opskrift på forret med dampet laks og salat
Svar til Anne Nielsen : Hej Anne
Jeg har fundet en enkelt opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om, hvis ikke så prøv at gå ind under opskrifter ude i menuen og her vælge forretter, og her forretter med fisk.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-30 Spørgsmål fra : Klaus Østrup Jensen Spørgsmål : Bæver I opskriften indgår bl.a : Bæver Bemærkninger : Da jeg har modtaget 2 bævere, (dybfrosne) vil jeg gerne høre om der kan fremskaffes nogle opskrifter.
Jeg mener at man i nordamerika spiser bævere.
Svar til Klaus Østrup Jensen : Hej Klause
Det har ikke været muligt at skaffe opskrifter på bævere.
Beklager meget
Per
2006-08-30 Spørgsmål fra : Inga Madsen Spørgsmål : syltede grønne tomater I opskriften indgår bl.a : Grønne tomater, eddike, vand, sukker, hel kanel, rød chili og frisk ingefær Bemærkninger :
Svar til Inga Madsen : Hej Inga
Vi har flere forskellige opskrifter på syltede grønne tomater som jeg vil sende dig, så har du mulighed for at vælge den du syntes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-30 Spørgsmål fra : Lisbet Søderberg Spørgsmål : Golden shred marmelade I opskriften indgår bl.a : appelsiner abrikoser Bemærkninger : min mor lavede altid sin egen appelsinmarmelade, som hun sagde var en original engelsk såkaldt golden shred marmelade. - Hun fremstillede den af appelsiner, som var skrællede og blev skåret i tynde skiver, appelsinskræller blev skåret i meget tynde strimler og så nogle abrikoser, sukker og velsagtens vand.
Jeg husker ikke, hvordan hun lavede det - jeg ved bare, at det smagte himmelsk og at der ikke blev brugt stivelsesmidler - det hele kogte til marmelade på rent sukker. - Min mor er død, og jeg kan ikke spørge hende, hvordan hun gjorde.
Kan I evt. hjælpe??
Jeg har prøvet via nettet, men uden resultat.
Hilsen
Lisbet Søderberg
Svar til Lisbet Søderberg : Hej Lisbet
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her, jeg tror ikke den er magen til din mors, men jeg håber den minder så meget at du kan bruge den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-29 Spørgsmål fra : Birgit Ballantyne Spørgsmål : sprøde løg til hot dogs I opskriften indgår bl.a : løg og sukker måske Bemærkninger : Jeg er lige flyttet her til østkysten og der er ingen danske forretninger her. Jeg står og mangler de sprøde løg man kan købe i poser i Danmark. Kan man ikke selv lave dem? Hvis så, hvordan så de bliver lige så sprøde?
Svar til Birgit Ballantyne : Hej Birgit
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-29 Spørgsmål fra : Laila Lykke Christensen Spørgsmål : pålægskagemand I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg kan ikke finde en opskrift på pålægskagemand. Har i sådan en?
Svar til Laila Lykke Christensen : Hej Laila
Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på pålægskagemand.
Beklager meget
Per
2006-08-29 Spørgsmål fra : magda jørgensen Spørgsmål : kagemand I opskriften indgår bl.a : er der nogen der har en opskrift på en kagemand. Der må ikke være mælke produkter i. på forhånd tak Bemærkninger :
Svar til magda jørgensen : Hej Magda
Det har ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på kagemand uden mælkeprodukter.
Beklager meget
Per
Efterfølgende har vi fået tilsendt denne opskrift som måske kan bruges.
Se opskriften her
Hej Magda
Det vi gør hjemme hos os, er at vi bager en vandbakkelseskagemand. I stedet for margarine bruger vi flydende Becel. Det virker fint og er en sikker succes hos alle.
2006-08-29 Spørgsmål fra : Hanne Hausgaard Spørgsmål : Hot cheese I opskriften indgår bl.a : Ret fra en Græsk Meze som indeholder "Feta and peppers" ifølge tjeneren. Bemærkninger : Mindede om en youghurtagtig masse med moset feta samt chili. (tjeneren sagde "peppers" ???
Svar til Hanne Hausgaard : Hej Hanne
Jeg har fundet frem til denne opskrift som jeg så har oversat, jeg håber det svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-28 Spørgsmål fra : Anne-Mette Lindhard Gade Spørgsmål : Forret I opskriften indgår bl.a : Tørrede tranebær, laks, ruccola, rød salat, forårsløg, melon, rejer. Olie/eddike, citron og sukker. Bemærkninger : Det er en forret jeg fik serveret her i weekenden, utrolig lækker, mener det er tranebær eller?
Skulle være fra jeres kogebog - kan I hjælpe?
Svar til Anne-Mette Lindhard Gade : Hej Anne-Mette
Jeg har prøvet at søge på ingredienserne som du nævner, men der dukker ingen opskrifter op.
Kunne det tænkes at det er en af vore opskrifter som er blevet brugt som inspiration??
Du kan prøve og søge på enkelte af ingredienserne her og se om der er noget der som siger dig noget.
Søg på ingredienser her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-28 Spørgsmål fra : Susanne Andresen Spørgsmål : Marmelade I opskriften indgår bl.a : Alle slags bær eller frugter Bemærkninger : Jeg søger en opskrift på marmelade/syltetøj lavet uden sukker, men ikke med sødestof!! Jeg har hørt at man kan koge visse frugter såmeget ind, at denne "sirup" kan bruges til at søde med, dvs. man opnår en marmelade, der er lavet 100% på frugt og uden unaturlige sødestoffer. Kender I til en sådan opskrift ??
Med venlig hilsen
Susanne
Svar til Susanne Andresen : Hej Susanne
Jeg har ikke hørt om denne måde at søde marmelade, ej heller kunnet finde noget omkring, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.
Beklager meget
Per
2006-08-27 Spørgsmål fra : Anna Asmussen Spørgsmål : opskrifter på sandvichfyld I opskriften indgår bl.a : Tun, skinke, æg mm Bemærkninger : Vores søn skal giftes og vi skal lave 3 forskellige sandvich til ca. 150 personer HJÆLP
Svar til Anna Asmussen : Hej Anna
Vi har en kategori med forskellige sandwich, som jeg håber du kan bruge som inspiration til dit fyld.
Se sandwichopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-27 Spørgsmål fra : jeanette madsen Spørgsmål : Mirabeller I opskriften indgår bl.a : miabeller Bemærkninger : jeg har to træer der bugner af miabeller så jeg har brug for nogle gode ideer til anvendelse af alle bærrene
Svar til jeanette madsen : Hej Jeanette
Mirabeller er rigtig gode til syltning eller grød, og jeg har nogle opskrifter her som jeg håber du vil syntes om.
Se mirabelleopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-24 Spørgsmål fra : Tommy Kusk Spørgsmål : lama ryg I opskriften indgår bl.a : ??? Bemærkninger : hvordan tilbereder man en Lama ryg på ca 2,5kg????
og hvor finder jeg opskrifter til sådan noget??
Svar til Tommy Kusk : Hej Tommy
En ryg på 2½ kg svarer jo nogen lunde til en lamme eller dyreryg, men er lamaen ikke noget stører end et lam ??
Jeg tror du skal ind og kigge på lamme, dyre eller krondyropskrifter.
Se opskrifterne opdelt efter ingredienser her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-23 Spørgsmål fra : Birgit Spørgsmål : terrine I opskriften indgår bl.a : terrine. Jeg har for nogen tid sid funden en opskrift som indehold flere grønsager. (blomkål,broccoli, porre og hvis nok gulerødder, der kom den slags æggestand over og bagt i ovnen i ca. en time) Har I den opskrift vil jeg gerne have den, jeg kan ikke finde den på jeres side nu.
Med venlig hilsen Birgit Bemærkninger :
Svar til Birgit : Hej Birgit
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-23 Spørgsmål fra : Else Danielsen Spørgsmål : skolerugbrød I opskriften indgår bl.a : Rugmel Bemærkninger : Hej. Jeg søger en opskrift på skolerugbrød - gerne fedtfattigt.
Svar til Else Danielsen : Hej Else
Vi har en del forskellige opskrifter på rugbrød som jeg vil sende til dig, som jeg håber du vil syntes om.
Se rugbrødsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-22 Spørgsmål fra : Elisabeth Spørgsmål : Ærøpandekager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Da jeg var barn lavede en skolekammerats mor, disse ærøpandekager til klassens time. Jeg mindes dem som en himmelsk oplevelse. Jeg har dog indtil for nyligt glemt alt om disse pandekager, men nu vil jeg gerne prøve at lave dem selv. Det er tykke pandekager, som steges i svinefedt.
Svar til Elisabeth : Hej Elisabeth
Vi har flere opskrifter på disse pandekager som jeg vil sende til dig, så kan du se hvilken der ligner bedst.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-19 Spørgsmål fra : Charlotte Spørgsmål : hvidløgschutney I opskriften indgår bl.a : hvidløg Bemærkninger : Den må ikke være for stærk af chilli men gerne stærk af hvidløg
Svar til Charlotte : Hej Charlotte
En decideret hvidløgschutney har vi desværre ikke, men prøv og kig i vore mange andre opskrifter på chutney om der ikke er noget du kan bruge der.
Se chutneyopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-18 Spørgsmål fra : Kirstine Schmidt Spørgsmål : føllings syge I opskriften indgår bl.a : grønsager - ingen æg, kød, Bemærkninger : Jeg skal servere frokost for en kollega, der har føllings syge - så maden må ikke indeholde proteiner. Det skal være en mættende ret.
Svar til Kirstine Schmidt : Hej Kirstine
Ingen kød og ingen æg og så en masse grønsager, det svarer jo faktisk til det som kaldes for lacto vegetar, på den måde får du en del forskellige opskrifter at vælge blandt.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-17 Spørgsmål fra : Trine Völcker Spørgsmål : Kager uden æg I opskriften indgår bl.a : Der må ikke være æg i kagen da vores datter er allergisk overfor dette. Bemærkninger :
Svar til Trine Völcker : Hej Trine
Vi har en kategori for æggeallergi som du finder hvis du vælger menupunktet opskrifter og her vælger fødevareallergi som du finder lidt nede på siden.
Her kan du vælge æggeallergi og så kommer du til en side hvor vi har samlet forskellige oplysninger omkring æggeallergi, links og et debatforum omkring æggeallergi men også en side med opskrifter uden æg opdelt i retter.
Se kategorien æggeallergi her:
Med venlig hilsen
Per
2006-08-16 Spørgsmål fra : Henriette Spørgsmål : Provencesovs I opskriften indgår bl.a : Jeg kan forestille mig tomat, peberfrugt, løg, hvidløg mm + krydderier, men jeg ved det ikke. Bemærkninger :
Svar til Henriette : Hej Henriette
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-15 Spørgsmål fra : Ellinor Wolff Spørgsmål : mad på gasblus I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Nu lakker denne sommer mod enden, men endnu er der forhåbenligt tid til nogle udemåltider lavet over et simpelt bål og nogle opskrifter til teltturen, hvor der kun er et enkelt gasblus til rådighed. Kan I hjælpe med det.
Mange hilsenr
Ellinor Wolff
Svar til Ellinor Wolff : Hej Ellinor
Det er sådan at vi har en lille kategori med opskrifter for trangia som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-14 Spørgsmål fra : Jette Olsen Spørgsmål : kartoffelfad med friske tomater I opskriften indgår bl.a : kartofler Tomater Revet ost Bemærkninger : bages / steges i ovn
Svar til Jette Olsen : Hej Jette
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-13 Spørgsmål fra : Preben Spørgsmål : nedfryse af mazarinmasse I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Spørgsmål: kan man nedfryse en mazarinmasse til senere brug?
Svar til Preben : Hej Preben
Nej du kan ikke nedfryse den men du kan stille den i køleskabet i en tæt spand med låg.
Hvis du fryser den ned ødelægger du marcipanen.
held og lykke
Pia
2006-08-13 Spørgsmål fra : Dorrith Spørgsmål : kulhydratfattigt brød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Er på atkinskuren og vil gerne have en opskrift på kulhydratfattigt brød.
Er der nogen der kan hjælpe?
Svar til Dorrith : Hej Dorrith
Vi har desværre ingen kategori for kulhydrat fattig kost, og der er ingen brugere som har meldt sig med opskrifter som jeg kunne sende videre til dig.
Beklager meget
Per
2006-08-12 Spørgsmål fra : Connie Spørgsmål : Mos og gullasch I opskriften indgår bl.a : hasselnødder, gullasch Bemærkninger : Jeg savner en opskrift med mos med hasselnødder og en meget kryddert "rød" sovs, mener det var en slags svinekød...måske i har en ide?
Svar til Connie : Hej Connie
Jeg har fundet en opskrift frem på bagt kartoffelmos hvor der er tilsat hasselnødder, måske du kan bruge den.
Se opskriften her
Gullaschen tør jeg ikke vælge en enkelt ud, så jeg sender linket til dem alle her.
Se gullaschopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-10 Spørgsmål fra : Britta Rolighed Spørgsmål : syltning af drueagurker I opskriften indgår bl.a : forbehandling og saltning Bemærkninger : forhold i edikelage til syltning
Svar til Britta Rolighed : Hej Britta
Jeg har fundet et par opskrifter med syltede drueagurker frem til dig her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-10 Spørgsmål fra : Camilla Høgh Spørgsmål : Syltetøjstyve I opskriften indgår bl.a : syltetøj, mel, sukker mere kan jeg ikke huske Bemærkninger : Det er små småkager
Svar til Camilla Høgh : Hej Camilla
Jeg har fundet en opskrift frem som jeg tænkte måske kunne være den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-10 Spørgsmål fra : Kage elskeren Spørgsmål : sydstatslagkage I opskriften indgår bl.a :
Det eneste jeg kan huske er at der skal "skumfiduser" i. Bemærkninger :
Svar til Kage elskeren : Hejsa
Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på sydstatslagkage.
Beklager meget
Per
2006-08-09 Spørgsmål fra : Eva Andersen Spørgsmål : Tærte med Mirabella..?? I opskriften indgår bl.a : Fik få år tilbage en dejlig tærte med Mirabella. Bor nu ved et sådan træ og vil gerne bage en sådan. Ved jo at det bare er en tærtebund og så ribs gele der skal smeltes og ovenpå. Men jeg er i tvivl om Mirabellaerne skal på som de er eller bages med ..?? Har i en opskrift eller et forslag.. Vi taler store flotte råde Mirabellaer her ;O)
På forhånd tak, hvis i kan hjælpe.
Eva Andersen Bemærkninger :
Svar til Eva Andersen : Hej Eva
Jeg har desværre ingen opskrift på mirabelletærte, men da mirabeller jo er en blomme så vil jeg sende dig opskrifterne på blommetærter som jeg håber du kan bruge til inspiration.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-09 Spørgsmål fra : tove feddersen Spørgsmål : frysning af græskar I opskriften indgår bl.a : Da mine græskar er meget store vil
jeg gerne vide om jeg kan fryse dem. I givet fald hvordan skal de
behandles inden. Bemærkninger :
Svar til tove feddersen : Hej Tove
Jeg mener ikke at græskar kan fryses.
Græskar opbevares bedst ved 7-10°C og 75-85 % relativ fugtighed, hvor de kan holde sig i 2-3 måneder. Ved 20°C og 60 % relativ fugtighed kan de holde sig i 2-4 uger. Enkelte sorter kan ved fuld modenhed tåle ned til 0°C.
Med venlig hilsen
Per
2006-08-09 Spørgsmål fra : Keld Lund Spørgsmål : Den bedste fritureolie I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg står og skal købe fritureolie
Hvilken er den bedste/sundeste 0g hvor kan jeg købe den i nærheden af Helsinge
Nogle siger Tidselolie men den er meget kostbar.
Hvor mange gange kan jeg bruge den samme olie før det giver bismag, kan du lave en side der beskriver friture-kunstens fortræffeligheder.
Kan man bruge andet end fedt/olie i en friture?
Svar til Keld Lund : Hej Keld
Du kan købe specielle fritureolier men også solsikkeolie og vindruekerneolie kan bruges.
Olien bliver mørkere og begynder at lugte og så er det tid til at skifte den ud.
Med venlig hilsen
Per
Hej keld.
Du må ikke bruge vindruekerneolie eller solsikkeolie fordi de indeholder flerumættedefedtsyrer som bliver skadelige for din krop når de varmes kraftigt op. Disse to olier er sundest kolde. Brug istedet for rapsolie eller palmin.
2006-08-08 Spørgsmål fra : Helle Hoby Spørgsmål : Kage med appelsinjuice I opskriften indgår bl.a : Appelsinjuice
(Ingen kakao!) Bemærkninger : Kagen blev lavet med appelsinjuice i, og man skulle også stænke den med juice, så snart den kom ud af ovnen. Kagen blev lys (altså ingen kakao i) og man dryssede den med flormelis inden servering.
Vi kaldte den også "hurtig-bag-kage" da den ikke tog ret lang tid at røre sammen eller bage!
Svar til Helle Hoby : Hej Helle
Jeg har ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift på kage med appelsinjuice, alle de opskrifter jeg har kigget på som har indeholdt appelsinjuice har også indeholdt kakao eller kanel.
Beklager meget
Per
2006-08-07 Spørgsmål fra : Netta Nielsen Spørgsmål : Frugtlikør I opskriften indgår bl.a : Vodka,ribs,blåbær,solbær,hindbær. Bemærkninger : Jeg har købt en vodka(70 cl.)og puttet forskelligt bær deri:ribs,blåbær,solbær og hindbær,ca.400 gr. ialt.Men der skal vel sukker i,men hvormeget?Den må ikke være for sur heller ikke for sød?
Venlig hilsen
Netta Nielsen
Svar til Netta Nielsen : Hej Netta
Det er svært at komme med en nøjagtig mængde da der er forskel på bærrene og på smag og behag men jeg vil mene at der skal bruges mellem 200 og 500 g. sukker.
Med venlig hilsen
Per
2006-08-07 Spørgsmål fra : Annette Struckmann Spørgsmål : Hüttemeier I opskriften indgår bl.a :
Makroner,cognac, chokoladekringel,
gele husblas sukker æg. Bemærkninger : Goddag,
Jeg har i tidernes morgen haft denne opskrift fra fru Hüttemeier. Desværre er den bortkommet, og jeg håber derfor, at De kan hjælpe mig.
På forhånd tak.
Med venlig hilsen
Annette Struckmann
Svar til Annette Struckmann : Hej Annette
Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift fra Hüttemeier.
Beklager meget
Per
2006-08-06 Spørgsmål fra : Heidi Spørgsmål : Himbærskum I opskriften indgår bl.a :
der skal bruges:
Himbær
Piskefløde
Mandler
Sukker
Bemærkninger : Der er en dessert som jeg har lavet i skolen, men nu har vi afleveret vores mapper og har ikke fået nogle af opskrifterne, men jeg ville rigtigt gerne finde en op skrift som hedder "Himbærskum"
Jeg håber at i kan hjælpe mig !!
mange hilsner miig <3
Svar til Heidi : Hej Heidi
Helle har sendt os en opskrift som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-04 Spørgsmål fra : randi Buchwald Spørgsmål : Vildsvin I opskriften indgår bl.a : Jeg ønsker opskrifer med vildtsvin Bemærkninger : Helst noget der skal steges i gryde
Svar til randi Buchwald : Hej Randi
Vi har en kategori med vildsvin som jeg vil sende til dig, her er opskrifterne delt op i forskellige udskæringer.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-04 Spørgsmål fra : kim langhave Spørgsmål : lammekølle med honning I opskriften indgår bl.a : lammekølle , honning , frisk timian , hvidløg , olie Bemærkninger : opskriften stammer fra jeres hjemmeside for ca et 1/2 år siden
Svar til kim langhave : Hej Kim
Jeg har prøvet at søge på de ingredienser som du nævner, og der kommer et par opskrifter frem her som kunne være den du søger, ellers prøv at søg på færer ingredienser.
Se søgningen her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-04 Spørgsmål fra : e.m.f. Spørgsmål : cole-slaw I opskriften indgår bl.a : gulerødder,hvidkål,revet,og blandet i en dressing
engelsk el amerikansk Bemærkninger : der er helt sikkert både en original opskrift og sikkert også en fedtfattig
Svar til e.m.f. : Hej e.m.f.
Det er rigtigt at der findes mange forskellige udgaver af denne opskrift, og da du ikke skriver hvilken du søger vil jeg sende et link med forskellige opskrifter.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-04 Spørgsmål fra : Ann Damgaard Kristensen Spørgsmål : Russerer I opskriften indgår bl.a : Hvedebrød, speltbrød.
Sukker og smør Bemærkninger : Det er et gammelt brød som jeg har set nede på Hjerl Hede.
Det er noget hvedebrød som bliver smurt med en masse der er lavet af smør og sukker. Bagefter bliver det bagt/ristet i ovnen. Brødet er ca fra 1500-1900 tallet.
Svar til Ann Damgaard Kristensen : Hej Ann
Jeg har fundet denne gamle opskrift som jeg håber du kan bruge til trods for manglende melmængder hævetider og bagetemperatur.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-04 Spørgsmål fra : Heidi Spørgsmål : chop kam suppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : den suppe man får på kinisiske restauranter som forret. en klar suppe men hønsekød.
Svar til Heidi : Hej Heidi
Vi har desværre ikke kunnet skaffe den ønskede opskrift på chop kam suppe.
Beklager meget
Per
2006-08-03 Spørgsmål fra : Helle Spørgsmål : Trommestikker I opskriften indgår bl.a : Hakket oksekød, cornflakes Bemærkninger : Jeg har fået dem da jeg var barn og spejder. Tilberedes over bål på pind (som snobrød) og smagte fantastisk.
Svar til Helle : Hej Helle
I følge spejderkogebogen er opskriften på Trommestikker således:
Til 4 pers. bruges:
1/2 kg. Oksekød
cornflakes
2 æg
salt
peber
Ingredienserne blandes til det har en god fast konsistens.
Deles i 4portioner.
Hver klump sættes på en snobrødspind, der holdes over gløderne, til trommestikkerne er gennemstegte.
Hilsen Hanne
2006-08-03 Spørgsmål fra : Susanne Ryberg Spørgsmål : Zuppa Inglese I opskriften indgår bl.a : Det er en desert med lady fingers el. tror jeg lagkagebunde og så en eller anden likør måske men farven i bunden af deserten er rød. Bemærkninger : Italiensk desert el. engelsk måske
Svar til Susanne Ryberg : Hej Susanne
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-03 Spørgsmål fra : annika møller pedersen Spørgsmål : Citrontimian I opskriften indgår bl.a : hvor kan man købe citrontimian?
jeg har ledt overalt men kan ikke finde det nogen steder. Bemærkninger :
Svar til annika møller pedersen : Hej Annika
Der er et par stykker som har kommenteret dit spørgsmål omkring citrontimian, at det ikke findes tørret på glas, det skulle være muligt at købe det på pizzarier, men ellers finder du det som friske planter i plantecentrer, jeg har selv været heldig at finde planterne ved min lokale superbest købmand.
Med venlig hilsen
Per
2006-08-02 Spørgsmål fra : Tina Vesterbæk Spørgsmål : Sarah Bernhard Lagkage I opskriften indgår bl.a : Lagkagebundene mindede om alm. chokoladekage og var vist lagt sammen med sarah bernhard creme Bemærkninger :
Svar til Tina Vesterbæk : Hej Tina
Jeg har ikke kunnet finde frem til en opskrift på Sarah Bernhard Lagkage, men hvis du mener det er en almindelig chokoladebunde så kan du måske nøjes med en opskrift på cremen, for den har jeg nemlig en opskrift på.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-08-01 Spørgsmål fra : Camilla Østergaard Spørgsmål : Äntligen bröd I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Vi har været på vores første ferie i Sverige. Vi er fuldstændig faldet for deres äntligen brød som er urtolig lækkert, men det kan ikke fåes her hjemme og nu vil jeg gerne selv til at bage det men jeg kan ikke finde en opskrift på det.
Svar til Camilla Østergaard : Hej Camilla
Jeg tror at det er deres egen opskrift som brødet bages efter, og det har ikke været muligt at finde en opskrift, jeg har dog fundet en hjemmeside for bageriet (tror jeg), men de vil sikkert ikke ud med deres opskrift.
Med venlig hilsen
Per
2006-08-01 Spørgsmål fra : Gitte Spørgsmål : solero I opskriften indgår bl.a : Fersken? Appelsin? Passionsfrugt? Bemærkninger : Det startede med ispinden "Solero", som var rigtig god. Nu kan man hos McDonalds få softice med solero. Hvordan mon man laver dette friske tilbehør til is?
PS Der er en stavefejl ud for denne rubrik: Der mangler det sidste "e" i yderligere...
Svar til Gitte : Hej Gitte
Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på Solero.
Beklager meget
Per
|