|
Spørgsmål efter opskrift
2005-08-31 Spørgsmål fra : Dorthe L. Nielsen Spørgsmål : ris a la mande uden mælk I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Findes der mon en opskrift på ris a la mande uden nogen former for mælke produkter? På forhånd tak!!!
Svar til Dorthe L. Nielsen : Hej Dorthe
Jeg har en enkelt opskrift på mælkefri risalamande som du muligvis kan bruge.
Se opskriften her
Hvis det er fordi du er mælkeallergiker så har vi en hel kategori for mælkefrie opskrifter som du finder ved at vælge menupunktet opskrifter, herefter Allergi, og så mælkefri.
Se mælkefrie opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-31 Spørgsmål fra : Cocdor Spørgsmål : Ærtefri I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Har I ikke nogle grydeopskrifter uden Ærter ?
Eller andre opskrifter hvor der normalt kommes ærter i men hvor ærterne er erstattet af noget andet?
Grunden til at jeg spørger er at jeg kan IKKE tåle ærter!
Svar til Cocdor : Hej Cocdor.
På kogebogen er der en del gryderetter som du kan kikke på.
Jeg har ikke lige nogle ideer til hvad du kan bruge i stedet for ærter men i de fleste gryderetter kan du blot undlade ærterne.
Se opskriften her
Held og lykke med gryderetten.
Hilsen Jytte
2005-08-31 Spørgsmål fra : Annelise Øgelund Spørgsmål : Mørbrad med fars og bacon I opskriften indgår bl.a : Grøntsager muligvis kål Bemærkninger :
Svar til Annelise Øgelund : Hej Annelise
Jeg har fundet denne opskrift frem som lyder meget som den opskrift du søger, er det ikke den rigtige må du lige skrive tilbage.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-31 Spørgsmål fra : Lone Spørgsmål : melonis/-sorbet med lakridssauce I opskriften indgår bl.a : melon
lakridspulver. Bemærkninger : Sidste år - i hedebølgen - fandt jeg på nettet en opskrift på melonis/-sorbet med lakridssauce. Den opskrift, jeg havde, var med lakridspulver fra matas.
Kender nogen......
Svar til Lone : Hej Lone
Jeg har fundet en opskrift frem til dig som minder meget om det du beskriver, dog bruges der lakridspastiller i stedet for lakridspulver, men jeg håber du vil syntes om den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-30 Spørgsmål fra : Søren Toft Nielsen Spørgsmål : Golonka I opskriften indgår bl.a : Svineskank Bemærkninger : Der er tale om en ret jeg har fået i bl.a Polen. Jeg mener at kunne huske, at skanken skal ligge i lage/marinade og derefter koges
Svar til Søren Toft Nielsen : Hej Søren
Jeg har fundet en opskrift på engelsk som jeg har oversat til dansk, der mangler lidt angivelser på suppegrønsagerne, men ellers håber jeg den er ok, du er meget velkommen til at kommentere opskriften hvis der skulle være fejl i den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-30 Spørgsmål fra : malina Spørgsmål : tunisisk mad I opskriften indgår bl.a : Kunne godt tænke mig at få nogle opskrifter på tunisisk mad især på nogle supper Bemærkninger :
Svar til malina : Hej Malina
Vi har en afdeling med opskrifter fra forskellige lande, opdelt efter lande og jeg vil her sende dig linket til de tunesiske opskrifter, der er ikke mange men jeg håber du kan bruge dem der er.
Se tunisisk madopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-30 Spørgsmål fra : Alice Zakis Spørgsmål : energidrikke I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Alice Zakis : Hej Alice
Jeg har fundet denne opskrift frem til dig som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-29 Spørgsmål fra : anne petersen Spørgsmål : beuf bourgogne I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til anne petersen : Hej Anne
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-29 Spørgsmål fra : Elin Andersen Spørgsmål : Hokaido græskar/squash I opskriften indgår bl.a : Hokaido græskar/squash
Jeg vil gerne have opskrifter, også på kager, med hokaido. Bemærkninger : Hokaido er en rund gul/orange græskar/squash. Smager godt rå. Mørner nemt i sammenkogte retter, og ved bagning i ovn. Jeg har en plante i køkkenhaven, og der er mange frugter, så lidt afveksling vil være dejligt.
Svar til Elin Andersen : Hej Elin.
Jeg har fundet nogle rette med hokaido som jeg håber kan give lidt nye ideer.
Se opskriften her
Held og lykke.
Hilsen Jytte
2005-08-29 Spørgsmål fra : christa jonesen Spørgsmål : ungarskgullassuppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til christa jonesen : Hej Christa
Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-29 Spørgsmål fra : Birgitte Frederiksen Spørgsmål : Champagnesuppe - DESSERT I opskriften indgår bl.a : Champagnesuppe med tårn af hvid chokolade. Derpå hjemmelavet vanilieis. Serveret med blåbær, jordbær og brombær. Det er selve "suppen" jeg søger opskrift på. Den hjemmelavet vanilieis kan vi allerede... Bemærkninger : Vi fik desserten til et bryllup holdt på Herthadalen, ved Ledreborg Slot i Lejre.
Svar til Birgitte Frederiksen : Hej Birgitte.
Vi har desværre ikke kunnet finde lige den opskrifte du efterlyser men har fundet to opskrifter hvor champagnen bruges som en slags suppe. Måske du kan bruge dem til at lave din egen opskrift.
Se opskriften her
Se opskriften her
Held og lykke.
Hilsen Jytte
2005-08-28 Spørgsmål fra : ulrik Spørgsmål : æblemilkshake I opskriften indgår bl.a : kan i ikke lave opskriften, på en nem og smagsful æblemilkshake? kun med frugten æble og uden sukker(eller nemmere sagt, til en deabetiker) Bemærkninger :
Svar til ulrik : Hej Ulrik
Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber du vil syntes om, der er ikke sukker i opskriften men du skal som diabetiker stadig passe lidt på da der er meget frugtsukker i.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-28 Spørgsmål fra : steen bidstrup Spørgsmål : dyrekølle I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til steen bidstrup : Hej Steen
Hvis du går ind under menupunktet opskrifter, så finder du et punkt der heder ingredienser, her finder du rådyr et stykke nede på listen, og her kan du vælge mellem de forskellige dele på rådyret, bla. kølle.
Se dyrekølleopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-28 Spørgsmål fra : lisa lynge Spørgsmål : Kulsvierens oksespand I opskriften indgår bl.a : oksekød, bacon, æbler, løg, tomatpure og reven ost. Bemærkninger : opskriften har jeg fra en gammel dansk film, så det er muligt at der er et andet navn for den. jeg er ikke sikker på at alle ingredienserne er der. men jeg håber at det er muligt at finde frem til den alligevel.
med venlig hilsen lisa.
Svar til lisa lynge : Hej Lisa
Jeg har forsøgt at finde opskriften her ved at bruge funktionen tøm køleskabet og søge på de ingredienser som du nævner, men desværre uden held, og da jeg ikke ellers kender til opskriften så må jeg desværre skuffe dig med at det ikke har været muligt at fremskaffe opskriften.
Jeg beklager meget
Per
2005-08-28 Spørgsmål fra : anne Spørgsmål : marineret hvidløg I opskriften indgår bl.a : friske hvidløg, krydderurter ell. chili Bemærkninger : Jeg ville vildt gerne selv kunne lave marineret hvidløg med chili eller krydderurter. Dem man kan købe færdigmarineret er jo dyre, og så kunne det bare være sjovt at lave selv
Svar til anne : Hej Anne.
Jeg har fundet en opskrift frem på marinerede hvidløg. Håber du kan bruge den.
Se opskriften her
Held og lykke med hvidløgene.
Hilsen Jytte
2005-08-27 Spørgsmål fra : G. Petersen Spørgsmål : Spansk Bøf I opskriften indgår bl.a : bøf af hakkekød - paprikasovs Bemærkninger :
Svar til G. Petersen : Hej G. Petersen
Det har desværre ikke været muligt at skaffe en opskrift på spansk bøf som du efterlyste.
Jeg beklager meget
Per
2005-08-26 Spørgsmål fra : søren stampe Spørgsmål : forårsløgsuppe I opskriften indgår bl.a : har du en opskrift på forårsløgsuppe Bemærkninger :
Svar til søren stampe : Hej Søren
Jeg kan ikke rigtig blive klog på om du mener forårsløg suppe eller forårs løgsuppe, så det jeg vil gøre er at sende dig opskrifterne på løg suppe, så kan du selv vælge den opskrift ud som du syntes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-26 Spørgsmål fra : anni Spørgsmål : maskeret torsk I opskriften indgår bl.a : torsk....og ?????? Bemærkninger : Det er en gammel opskrift , som blev lavet af en kogekone, der var omkring 75 dengang......Fik den, som forret til mine bedsteforældres guldbryllup i 1959, men om det har været en "nymodens" ting dengang, ved jeg ikke
Svar til anni : Hej Anni
jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du kan bruge, den er beregnet som hovedret her, men kan bestemt også bruges som forret til nogle flere personer end angivet.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-26 Spørgsmål fra : Joan Andersson Spørgsmål : meat pie I opskriften indgår bl.a : Hakket oksekød, sovs i portionsform af en dej Bemærkninger : Meget almindelig spise, som fast food, da vi rejste rundt i australien for 15 år siden
Svar til Joan Andersson : Hej Joan.
Jeg har fundet en kød pie til dig. Håber du kan bruge den.
Se opskriften her
Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte
2005-08-25 Spørgsmål fra : Annette Greenfort Spørgsmål : brændte figner I opskriften indgår bl.a : rå modne figner og evt. gerne cognac eller lign. Bemærkninger : Opskrift på, hvordan man laver brændte figner søges! Har kun kunnet finde opskrifter hvor brændte figner på dåse indgår.
Svar til Annette Greenfort : Hej Annette.
Fandt en opskrift på hvordan man laver brændte figner. Håber du kan bruge den.
Se opskriften her
Held og lykke med fignerne.
Hilsen Jytte
2005-08-25 Spørgsmål fra : hanne pedersen Spørgsmål : osmanisk gryderet I opskriften indgår bl.a : Det er en tyrkisk gryderet som jeg ikke ved hvad der er i Bemærkninger :
Svar til hanne pedersen : Hej Hanne
Vi har fået dette spørgsmål en del gange, men det har desværre ikke være muligt at skaffe en opskrift indtil nu.
Det tætteste vi er kommet på en opskrift er opskrifter på tyrkisk gryde, som jeg også vil medsende til dig, men vi er blevet fortalt at de opskrifter ikke passer helt med osmanisk gryde, men jeg håber alligevel at du kan bruge opskrifterne.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-25 Spørgsmål fra : Erik Hansen Spørgsmål : kylling Piri-Piri I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Erik Hansen : Hej Erik.
Her er en opskrift på Piri-piri kylling. Håber det er den du søger.
Se opskriften her
Held og lykke med kyllingen.
Hilsen Jytte
2005-08-25 Spørgsmål fra : Birgitte Henriksen Spørgsmål : Chokolade trekant I opskriften indgår bl.a : cream, remonse, og chokolade glassur Bemærkninger : Jeg kunne godt tænke mig en opskrift på den chokolade trekant man køber ved bageren. på forhånd tak for hjælpen
Svar til Birgitte Henriksen : Hej Birgitte
Jeg har fundet denne opskrift frem til dig, jeg håber det er den som du tænker på.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-25 Spørgsmål fra : Birgit Enslev Spørgsmål : Lagkager med Æbler I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Birgit Enslev : Hej Birgit
Jeg har fundet en opskrift på æblelagkage frem til dig som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-25 Spørgsmål fra : Gitte Spørgsmål : fiskepakker med torsk I opskriften indgår bl.a : Jeg har engang lavet nogle fiskepakker med torsk, spinat og tomat i ovn og det smagte rigtig godt, men kan ikke huske hvordan man laver det. Bemærkninger :
Svar til Gitte : Hej Gitte
Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg syntes svare godt til det som du beskriver.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-24 Spørgsmål fra : Steffen Perch Spørgsmål : Hong Kong gryde I opskriften indgår bl.a : svinekød i tern og oksekød i tern.
Bacon i tern.Porrer.
Blev serveret med kartoffelmos. Bemærkninger :
Svar til Steffen Perch : Hej Steffen.
Jeg har ikke kunnet finde den ret du efterlyser men den her minder om den.
Se opskriften her
Håber du kan bruge den.
Hilsen Jytte
2005-08-24 Spørgsmål fra : Jacob Hansen Spørgsmål : yovetsy (Græsk). Det udtales som det står. I opskriften indgår bl.a : Lam, tomatsauce, pasta og ost Bemærkninger : Det er lam kogt i tomatsauce, serveret med små stykker pasta og og ost på toppen
Svar til Jacob Hansen : Hej Jacob.
Jeg har fundet en opskrift som hedder: Arni Yiouvetsi me manestra. Håber det er den du søger.
Se opskriften her
Held og lykke med lammegryden.
Hilsen Jytte
2005-08-24 Spørgsmål fra : Annette Rosella Spørgsmål : Tomater I opskriften indgår bl.a : Tomater Bemærkninger : syltning
Svar til Annette Rosella : Hej Annette.
Jeg har fundet nogle forskellige opskrifter til dig. Her er nogle med syltede grønne tomater:
Se opskriften her
og en på syltede modne tomater:
Se opskriften her
Håber der er en af dem du kan bruge.
Held og lykke med syltningen.
Hilsen Jytte
2005-08-24 Spørgsmål fra : Winnie Jensen Spørgsmål : Hyldeblomstbowle I opskriften indgår bl.a : Hyldeblomstsaft, hvidvin, danskvand Bemærkninger :
Svar til Winnie Jensen : Hej Winnie.
Her er en opskrift op hyldeblomstbowle. Håber du kan bruge den.
Se opskriften her
Held og lykke med velkomstdrinken.
Hilsen Jytte
2005-08-23 Spørgsmål fra : Knud Boelt Spørgsmål : Grønkaal suppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Knud Boelt : Hej Knud.
Jeg har fundet nogle forskellige opskrifter på grønkål suppe. Håber der er en du kan bruge.
Se opskriften her
Held og lykke med suppen.
Hilsen Jytte.
2005-08-23 Spørgsmål fra : Britt Spørgsmål : Æblekage I opskriften indgår bl.a : Revet rå æbler
Der laves et låg af hakkede nødder eller mandler, smør og rasp? bages i ovnen og serveres med cremefraiche Bemærkninger :
Svar til Britt : Hej Britt.
Jeg har fundet en opskrift, som minder om det du beskriver. Håber du kan bruge den.
Se opskriften her
Held og lykke med den rå-æblekage.
Hilsen Jytte
2005-08-22 Spørgsmål fra : Annette Rasmussen Spørgsmål : Svøbelsesbørn I opskriften indgår bl.a : kan i finde en opskrift på svøbelsesbørn da min mor syltede asier på den måde engang Bemærkninger : svøbelsesbørn er to halve asier snøret sammen om bla. peberrod og peberkorn andet kan jeg ikke huske. derefter syltes de som alm.syltede asier
Svar til Annette Rasmussen : Hej Annette.
Jeg har ikke kunnet finde en opskrift der hedder svøbelsesbørn men har fundet en opskrift på hele syltede asier, som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Held og lykke med asierne.
Hilsen Jytte
2005-08-22 Spørgsmål fra : Kirsten Holst Christiansen Spørgsmål : gyros I opskriften indgår bl.a : Jeg mangler en opskrift på en gryde/panderet som kaldes gyros.
Den er græsk og kan laves på både kalve-, okse- eller svinekød. Der er tomater i, og en let krydret, cremet sovs. Tilhør kan være ris eller kartofler. Bemærkninger :
Svar til Kirsten Holst Christiansen : Hej Kirsten.
Jeg har fundet nogle opskrifter i kogebogen på græsk gyros til dig. Håber der er en du kan bruge.
Se opskriften her
Held og lykke.
Hilsen Jytte
2005-08-22 Spørgsmål fra : ole kloster simonsen Spørgsmål : dræbersnegle I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : kan i ikke skaffe opskriften på disse dræbersnegle ekstra bladet havde en artikkel om dem det var en restaurant på bornholm hvis nok brasserie truberg
Svar til ole kloster simonsen : Hej Ole.
Jeg har fundet opskriften på dræbersnegle til dig. Vær opmærksom på at den ikke kan spises rå, da dens slim indeholder mange bakterier.
Se opskriften her
Held og lykke med sneglene.
Hilsen Jytte
2005-08-22 Spørgsmål fra : rejemousse Spørgsmål : rejemousse I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til rejemousse : Hej
Der er 3 forskellige opskrifter på reje mousse i kogebogen.
Se opskriften her
Held og lykke med opskrifterne
Hilsen Jytte
2005-08-22 Spørgsmål fra : Trine hansen Spørgsmål : kirsebaer i amaretto I opskriften indgår bl.a : "Jeg har en braendende lyst til kirsebaer i amaretto-i DK koebte jeg den i vidunderlige keramik "skaale"- Kan i hjaelpe med en opskrift?
Knuz Trine Bemærkninger :
Svar til Trine hansen : Hej Trine
Jeg går ud fra at det er syltede kirsebær som du har købt men jeg har bare ikke en opskrift på syltede kirsebær hvor der bruges amaretto.
Jeg har dog flere andre opskrifter som jeg mener du vil kunne bruge, bla denne opskrift på kirsebær i cognac, her kan du evt skifte cognacen ud med amaretto.
Se opskriften her
Du kan måske også bruge en af de øvrige opskrifter med kirsebær.
Se kirsebæropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-22 Spørgsmål fra : Anne Nielsen Spørgsmål : kringel I opskriften indgår bl.a : den kringel jeg søger skal være bagt på kogte kolde kartofler og man bruger kartoffelmel i den,
man spiser den som kage som enhver anden kage Bemærkninger :
Svar til Anne Nielsen : Hej Anne
Det er desværre ikke en opskrift som vi kender, eller har kunnet finde nogen oplysninger omkring, så vi må desværre skuffe dig.
Beklager meget
Per
2005-08-21 Spørgsmål fra : aage willumsen Spørgsmål : frosne danske ørreder I opskriften indgår bl.a : jeg vil gerne vide hvorledes jeg
skal behandle,
frosne danske ørreder.
tak for svar
dejligt pogram Bemærkninger :
Svar til aage willumsen : Hej Aage.
Fisk skal rensen og vaskes inden de fryses ned. De kan gemmes i fryseren i 3 mdr. men heller ikke længer.
Det er vigtigt at tø fisken langsom op(i køleskabet).
Her er et par opskrifter på ørreder. Håber du kan bruge dem.
Se opskriften her
Held og lykke med fisken.
Hilsen Jytte
2005-08-20 Spørgsmål fra : torben binderup Spørgsmål : bladselleri I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hej med jer,
mit spørgsmål går bare ud på om man kan fryse bladselleri og om de evt.skal blanceres først,mvh torben
Svar til torben binderup : Hej Torben.
Bladselleri kan opbevares i køleskabet i 4-5 uger i en plastikpose.
Hvis du vil fryse bladselleri, skal den blancheres først.
Hilsen Jytte
2005-08-19 Spørgsmål fra : kim nielsen Spørgsmål : oksetykstegsfilet I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til kim nielsen : Hej Kim.
Har fundet et par opskrifter på tykstegsfilet. Håber der er en du kan bruge.
Se opskriften her
Her kan du se noget om stegetider:
Se opskriften her
Held og lykke med stegen.
Hilsen Jytte
2005-08-18 Spørgsmål fra : NPKjer Spørgsmål : søger vegetarmad opskrift I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til NPKjer : Hej NP
Sender dig et link til de forskellige vegetaropskrifter.
Se opskriften her
Held og lykke med opskrifterne.
Hilsen Jytte
2005-08-18 Spørgsmål fra : Anna Lise Frøslev Spørgsmål : Konditor - (Gåsebryster) I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Har mine tvivl hvorvidt der skal husblas i den creme man kommer i kagerne, gåsebryster. Kan i hjælpe mig med det ?
Cremen vil altid blive for tynd og dermed ikke vellykket til "formen" som jeg ofte har set dem hos bageren. På forhånd tak
mvh. Anna Lise
Svar til Anna Lise Frøslev : Hej Anna
Jeg har ledt og ledt efter en opskrift på gåsebryster, men desværre uden held, men jeg har fået dette svar fra Anne som du måske kan bruge.
Anne skriver
Der skal ikke husblas i cremen til gåsebryst, man laver lagkage bunde og kommer hindbær syltetøj på herefter laver man en vanille creme og blander den med lige dele flødeskum kommes på bundene og ruller marcipan ud i flormelis og kommer over.
Med venlig hilsen
Per
2005-08-18 Spørgsmål fra : Gitte Elmelund Spørgsmål : chilirelish I opskriften indgår bl.a : chilier kogt i lage, lidt stærke og søde Bemærkninger :
Svar til Gitte Elmelund : Hej Gitte.
Har fundet en opskrift på mynte- og chilirelish som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte
2005-08-18 Spørgsmål fra : Preben Bech Badstue Spørgsmål : Pain au chocolat I opskriften indgår bl.a : chocolade Bemærkninger : I Frankrig kan man købe Pain au chocolat. Hvad med at lae dem selv?
Preben
Svar til Preben Bech Badstue : Hej Preben
Pain aux chocolat skulle være Chokolade croissanter på dansk, og det har jeg fundet en opskrift frem på som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-18 Spørgsmål fra : linda andersen Spørgsmål : Cabaret Sauce I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg vil meget gerne vide om man selv kan lave
Cabaret Sauce ? til 12 personer ,,,, og hvordan ? håber du kan hjælpe mig da jeg syndtes det er for dyrt at købe ,,, på forhånd tak
hilsen linda andersen
Svar til linda andersen : Hej Linda
Det er desværre ikke en sauce som jeg kender til, jeg troede den måske var fransk men har ikke kunnet finde noget omkring den, det skulle ikke være sådan at du viste hvorfra den stammede ?
Med venlig hilsen
Per
2005-08-18 Spørgsmål fra : Britta Thye Spørgsmål : soltørred tomater I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Er der en opskrift til ovntørrede tomater, som kan gemmes på glas gerne i en længere periode. Gerne uden olie.
På forhånd tak.
Venlig hilsen Britta
Svar til Britta Thye : Hej Britta
Jeg har fundet en opskrift på soltørrede tomater som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Held og lykke.
Hilsen Jytte
2005-08-17 Spørgsmål fra : Inge Bunkenborg Spørgsmål : sandwich lagkage I opskriften indgår bl.a : der bliver bagt en stor bolle som bliver delt i 3 lag der bliver lagt fyld imellem lagene Bemærkninger :
Svar til Inge Bunkenborg : Hej Inge
Jeg beklager den lange svartid, men vi måtte lede længe efter noget der ligner en opskrift/beskrivelse.
Det vi har fundet frem til er at en Sandwichlagkage er lavet af frandskbrødsbunde lidt a la lagkagebunde blot med franskbrødsdej.
Desværre har vi ikke kunnet finde en konkret opskrift som du kan gå ud fra, men håber at denne beskrivelse er nok til at du tør prøve dig lidt frem.
Med venlig hilsen
Per
2005-08-17 Spørgsmål fra : Karen Christiansen Spørgsmål : tilbehør til varmtrøget laks I opskriften indgår bl.a : Haves. Laks Bemærkninger : ønskes tilbehør til en middag
Svar til Karen Christiansen : Hej Karen.
Jeg har fundet et par opskrifter med varmtrøget laks, til dig.
Se opskriften her
Se opskriften her
Håber der er en du kan bruge.
Held og lykke med laksen.
Hilsen Jytte
2005-08-17 Spørgsmål fra : Hanne Lykke Nissen Spørgsmål : halloween I opskriften indgår bl.a : Der findes opskrifter under "halloween", bare kun kager og drikke.
Findes der ikke nogen varme retter eller anden mad? Bemærkninger :
Svar til Hanne Lykke Nissen : Hej Hanne.
Her finder du nogle opskrifter til Halloween.
Se opskriften her
Vi er ved at finde flere opskrifter til Halloween så hold løbende øje med siden. Måske der kommer noget du kan bruge.
Hilsen Jytte
2005-08-17 Spørgsmål fra : winnie Spørgsmål : melallergi?? I opskriften indgår bl.a : På grund af allergi over for mel, er der så nogle gode opskrifer på kager?
M.v.h.
Winnie Bemærkninger :
Svar til winnie : Hej Winnie.
Jeg har brug for lidt flere oplysning for, at kunne svare dig.
Er det indånding af mel du er allergisk over for eller kan du ikke tåle at spise mel?
Hilsen Jytte
2005-08-17 Spørgsmål fra : lena sørensen Spørgsmål : evt. hvid chokolademousse el. fromage m. bailey el. malibu. I opskriften indgår bl.a : Det er en pragtfuld dessert jeg har fået serveret på skotterup kro i nordsjælland. jeg vil blive ovenud lykkelig hvis du/i kan finde den til mig. Vh Lena Sørensen. Bemærkninger :
Svar til lena sørensen : Hej Lena.
Det er måske ikke en af de her opskrift du søger, men jeg håber du kan bruge en af dem.
Se opskriften her
Held og lykke med den hvid chokolademousse.
Hilsen Jytte
2005-08-16 Spørgsmål fra : Poula Larsen Spørgsmål : sodavandskage eller bladankage I opskriften indgår bl.a : Det er en bradepandekage med sodavand i . Mine børn bagte den meget i 80erne. Nogle gange kom de grøn frugtfarve i og kaldte den bladankage. Bemærkninger :
Svar til Poula Larsen : Hej Poula
Jeg har fundet 3 opskrifter på sodavandskage. Håber det er en af dem du søger.
Se opskriften her
Held og lykke med kagen.
Hilsen Jytte
2005-08-16 Spørgsmål fra : Annette Spørgsmål : Nokedli, ægnudler I opskriften indgår bl.a : Jeg har fået disse meget specielle "nudler" til gullash i Ungarn. Måske er det en østrisk ret ?
Med venlig hilsen Annette Bemærkninger :
Svar til Annette : Hej Anette
Har fundet en opskrift på nokedli som jeg håber er den du søger.
Se opskriften her
Held og lykke med æggenudlerne.
Hilsen Jytte
2005-08-16 Spørgsmål fra : Leon Sørensen Spørgsmål : Grillet Dåvildt som helstegt I opskriften indgår bl.a : Som tilbehør tranebær, samt andet tilbehør. Bemærkninger :
Svar til Leon Sørensen : Hej Leon
Hvis det er et helstegt rådyr du ønsker opskrift på så kan jeg desværre ikke hjælpe dig.
Er det derimod enkelte stykker af dyret du ønsker helstegt på grill har vi flere forskellige opskrifter under kuglegrill som du måske kan bruge en eller flere af.
Se kuglegrillsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-15 Spørgsmål fra : Lone Jensen Spørgsmål : Komtesse vafler I opskriften indgår bl.a : Hakkede hasselnøder, sukker, æggehvider, kanel Bemærkninger : det er en marengs ligene vafel der normalt lægges sammen med chokoladesmørcrem.
Svar til Lone Jensen : Hej Lone
Det har desværre ikke været muligt at finde den ønskede opskrift til dig.
Vi beklager meget
Per
2005-08-14 Spørgsmål fra : Birthe Jensen Spørgsmål : Pestobagt pengasiusfilet I opskriften indgår bl.a : Vietnamesisk fisk, muligvis en rød pesto. Bemærkninger :
Svar til Birthe Jensen : Hej Birthe
Det er desværre ikke en opskrift som vi kender eller har kunnet finde oplysninger om.
Vi beklager meget.
Per
2005-08-14 Spørgsmål fra : Marlene Boisen Spørgsmål : fodboldkage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : En kage der ofte bruges til børnefødseldage. Grøn pladekage med banen tagnet op vha. skumfiduser????
Svar til Marlene Boisen : Hej Marlene
Den opskrift du søger mener jeg er den der bla. heder grøn giftkage eller bare grøn bradepandekage.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-14 Spørgsmål fra : mariette bach Spørgsmål : wontonsuppe I opskriften indgår bl.a : ? Bemærkninger :
Svar til mariette bach : Hej Mariette
Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg mener er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-13 Spørgsmål fra : Michael Niss Spørgsmål : cocktail is I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Vebbestrup Is lavede for flere år siden en flødeis med smag af cocktailbær.
Selve isen smager af cocktailbær og samtidig er der stykker af cocktailbær i.
Svar til Michael Niss : Hej Michael
Prøv den her opskrift:
Se opskriften her
Blande bærrene fra 1 - 2 dåser cocktail bær i. Si dem og hak dem i passende stykker og vend dem forsigtigt i massen.
Held og lykke med isen.
Hilsen Jytte
2005-08-13 Spørgsmål fra : arne pihl Spørgsmål : zaganaki I opskriften indgår bl.a : smeltet ost med rasp udenom Bemærkninger : det er en græsk ost der hedder zaganaki det er en ost der er med rasp udenom og så er det smeltet ost og har nok været på panden
Svar til arne pihl : Hej Arne
Har fundet opskriften på græsk saganaki.
Se opskriften her
Den serveres med citron til.
Held og lykke med osten.
Hilsen Jytte
2005-08-13 Spørgsmål fra : tanja Spørgsmål : nathjors - natchos I opskriften indgår bl.a : med tarko skaller og thomat sause Bemærkninger :
Svar til tanja : Hej Tanja
Her er nogle forskellige opskrifter på nachos. Håber der er en du kan bruge.
Se opskriften her
Held og lykke med chipsene.
Hilsen Jytte
2005-08-12 Spørgsmål fra : Per Spørgsmål : Æblefisk I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg leder efter en gammel opskrift hvor dejen er hjemmelavet og der bruges ukogte æblebåde som fyld, og ikke den opskrift der allerede findes i kogebogen
Svar til Per : Hej Per
Jeg har desværre ikke kunnet finde andre opskrifter på æblefisk en den som du i forvejen har fundet i kogebogen.
Jeg beklager meget BR>
Per
2005-08-12 Spørgsmål fra : Lizzie Filtenborg Spørgsmål : stenbiderrogn med rygost I opskriften indgår bl.a : stenbiderrogn med rygost Bemærkninger :
Svar til Lizzie Filtenborg : Hej Lizzie
Har fundet en opskrift, som jeg håber du kan bruge.
Se spørgsmålet her
Held og lykke
Hilsen Jytte
2005-08-12 Spørgsmål fra : flemming vinder Spørgsmål : havergrød I opskriften indgår bl.a : hvor langt tid skal havergrød have i en micro ovn når den feks. er på 700w. Bemærkninger :
Svar til flemming vinder : Hej Flemming
Jeg vil sende dig en opskrift på havregrød i mikroovn som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-12 Spørgsmål fra : kim nielsen Spørgsmål : okse tykkam I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til kim nielsen : Hej Kim
Hvis du vælger menupunktet opskrifter så får du en liste med forskellige kategorier, her vælger du ingredienser og bagefter oksekød, her kan du så vælge den udskærring du står med. f.eks. tykkam.
Se oksetykkamsopskrfiter her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-12 Spørgsmål fra : B. Kirkeløkke Spørgsmål : roastbeef I opskriften indgår bl.a : roastbeef, tilberedningsmåde ønskes hvor kødet er lyserødt indeni stadig Bemærkninger :
Svar til B. Kirkeløkke : Hej
Jeg personlig foretrækker at lave den i ovnen med et stegetermometer.
Her er en opskrifte på roastbeef i ovnen.
Se opskriften her
På den her side kan du se lidt om hvor lang tid stegen skal have og hvilken temperatur stegetermometeret skal stå på, for at stegen er færdig.
Se opskriften her
Held og lykke med stegen.
Hilsen Jytte
2005-08-12 Spørgsmål fra : Lisbeth Bruno Nielsen Spørgsmål : kager/desserter/is uden sukker I opskriften indgår bl.a : Det som jeg efterlyser er kager/desserter/is,som kan laves uden sukker . jeg er ikke diabetiker.Men jeg er allergisk over for,forstore mængder sukker.+ at min vægt galuperer op ad i den forkerte retning når jeg får for meget sukker.Derfor skal jeg helst undgå dette.på forhånd tak. Bemærkninger :
Svar til Lisbeth Bruno Nielsen : Hej Lisbeth.
Her er et link til diabetes opskrifterne.
Se opskriften her
Der kan du finde både dessert, kager og is.
Hvis du ikke kan finde en opskrift så er du velkommern til at skrive og spørge.
Held og lykke med opskrifterne.
Hilsen Jytte
2005-08-11 Spørgsmål fra : Spørgsmål : herregårdskage I opskriften indgår bl.a : marg. sukker røres hvidt æggeblommmer røres i mel tilsættes
overpå lægges marengs af æggehv. og sukker Bemærkninger :
Svar til : Hej
Opskriften på herregårdskage findes her:
Se opskriften her
Held og lykke med opskriften
Hilsen Jytte
2005-08-11 Spørgsmål fra : Catharina Spørgsmål : gulerøddesuppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Catharina : Hej Catharina
Vi har flere forskellige opskrifter på gulerodssuppe som jeg vil sende til dig, så kan du selv vælge den du syntes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-11 Spørgsmål fra : Spørgsmål : lollandskæggekage I opskriften indgår bl.a : æg,hvedemel,salt,peber,mælk/fløde,
purløg, Bemærkninger : når æggeblandingen er blandet sammen hældes det på en varm stegepande og der røres i stegepanden til æggekagen er blank og fin.Noget i den stil.Tror jeg nok.
Svar til : Hej
Jeg kender ikke den æggekage du spørger efter men der ligger en del opskrifter på æggekage på kogebogen.
Se opskriften her
Held og lykke med æggekagen.
Hilsen Jytte
2005-08-10 Spørgsmål fra : Gladys Kahabwa Spørgsmål : GEDESTEW I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Gladys Kahabwa : Hej Gladys
En opskrift på gedestew kan jeg desværre ikke hjælpe dig med, men der findes flere andre opskrifter med gedekød i kogebogen, måske der var en af disse du kunne bruge.
Se gedeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-10 Spørgsmål fra : lene hansen Spørgsmål : hvidkålskuren. suppekuren. I opskriften indgår bl.a : løg grønne peber selleri.
kålhoved.tomater.
bouillonterninger. Bemærkninger : hvis i finder den ved i om,
tybe 2 direbetes kan bruge den.
på forhånd tak
venligs hilsen lene.
Svar til lene hansen : Hej Lene.
Sender dig her opskriften på hvidkålskuren.
Jeg har kikket på kuren men syntes ikke den indeholder de ting man bør spise hver dag og er derfor ikke at anbefale til type 2 diabetiker.
Der er intet i vejen for, at spise suppen 1 gang imellem men hvis du kun spiser suppen bliver den for ensidig.
Se opskriften her
Held og lykke
Hilsen Jytte
2005-08-10 Spørgsmål fra : lilian Spørgsmål : fedtfattigt I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : søger fedtfattige opskrifter...
Svar til lilian : Hej Lilian.
Du kan finde de fedtfattige opskrifter her:
Se opskriften her
Hvis du ikke her finder hvad du søger så er du meget velkommen til at skrive igen.
Held og lykke med opskrifterne.
Hilsen Jytte
2005-08-10 Spørgsmål fra : SVEND THESTRUP Spørgsmål : KØDSOVS DER ER BLEVET FOR STÆRK I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : HVAD GØR MAN VED EN STOR PORTION KØDSOVS DER ER BLEVET FOR STÆRK AF SAMBAL OELEK(STÆRK BLANDING I GLAS)
Svar til SVEND THESTRUP : Hej Svend
Når du har lavet en kødsovs for stærk, så kan du evt. prøve med mælk eller fløde.
Hvis det ikke virker så er det nok ikke så meget andet at gøre end, at fryse det ned i små portioner og så putte det i en ny portion som du ikke har krydderet.
Held og lykke med redningsforsøget
Hilsen Jytte
2005-08-10 Spørgsmål fra : L EH Spørgsmål : Bulgarsk ret i lerskål I opskriften indgår bl.a : fisk - ost - tomat - rød peberfrugt - koriander- løg -m.m. Bemærkninger : Jeg har fået det i Bulgarien. Retten var lavet i en lerskål.
Svar til L EH : Hej LEH
Jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrift til dig, ud fra de oplysninger du har sendt.
Hvis du har flere oplysninger evt. et navn så er du velkommen til at skrive igen.
Hilsen Jytte
2005-08-10 Spørgsmål fra : Ulla Lund Spørgsmål : Kold Kartoffelsalat med mayonaise I opskriften indgår bl.a : Kolde kartofler i skiver.
Dressing bestaar af: Mayonaise, Creme fraise, lidt piskefloede, carry, sennep, salt & peber. Bemærkninger : Jeg skal lave den kartoffelsalt til ca. 60 personer, men jeg mangler maalene for ingredienserne, saa jeg haaber, I kan hjaelpe mig snarest mulig. ULLA
Svar til Ulla Lund : Hej Ulla.
Jeg har fundet en opskrift på koldkartoffelsalat om jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Der er andre opskrifter på kold kartoffelsalat her:
Se opskriften her
Held og lykke med festen.
Hilsen Jytte
2005-08-10 Spørgsmål fra : Lotte Spørgsmål : Guldalderkage I opskriften indgår bl.a : Syltede pærer, chokolade stykker Bemærkninger : Kagen sælges hos Guldbagerne og hedder Guldalderkage. Jeg tror måske at bunden er en mørdej og herpå er der så pærer og chokoladestykker og ovenpå igen er der så en anden form for dej, måske denne nummer 2 dej indeholder makroner, men det er jeg ikke sikker på.
På forhånd tak for hjælpen!
Svar til Lotte : Hej Lotte
Jeg tror at guldalderkagen er en guldbager kreation, det er i hvert fald ikke en opskrift jeg har kunnet finde noget om.
Jeg beklager meget
Per
2005-08-09 Spørgsmål fra : Henri Jensen Spørgsmål : Bønnegryde m/pølser I opskriften indgår bl.a : Bacon,pølser,tomatketub,bullion,bønner i tomat Bemærkninger :
Svar til Henri Jensen : Hej Henri
Jeg har fundet en opskrift på bønnegryde med pølser frem til dig som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-09 Spørgsmål fra : Spørgsmål : pernod-IS I opskriften indgår bl.a : pernod
Bemærkninger :
Svar til : Hejsa
Jeg har en enkelt opskrift på is med pernod her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-09 Spørgsmål fra : eva t. jensen Spørgsmål : haische (husker ikke stavemåden) I opskriften indgår bl.a : Hakkebøffer fra dagen før: Hakkes gennem kødmaskinen og kommes i ny sovs, hvordan er det nu man gør? Bemærkninger :
Svar til eva t. jensen : Hej Eva
Det staves hachis, og jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-09 Spørgsmål fra : Lisbet E Bjerg Spørgsmål : Is med dobbelt fløde I opskriften indgår bl.a : Is med dobbelt fløde
Har i en opskrift på is med denne fløde.
Wienersalat
består af kartofler ,pølser,løg og en gul dressing.
hvad består den gule dressing af i denne salat? Bemærkninger :
Svar til Lisbet E Bjerg : Hej Lisbeth
Jeg har desværre ikke en opskrift med dobbelt fløde som jeg kan sende til dig, men jeg har til gengæld en opskrift på winersalat som jeg vil sende til dig.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-08 Spørgsmål fra : Finn Hardis Spørgsmål : Gl.daws syltede drueagurker I opskriften indgår bl.a : Hvad er en krydderipose Bemærkninger :
Svar til Finn Hardis : Hej Finn
Jeg har kigget på opskriften du nævner og kan se at der ikke er nævnt hvilke krydderier der er i krydderiposen, og går ud fra at det er dette dit spørgsmål handler om.
Krydderiposen er jo blot en pose/pakke med forskellige krydderier som skal give smag til det syltede, men er nemt at fiske op igen.
Posen kan du lave af en gammel nylonstrømpe eller noget gasebind.
syltekrydderier (kan købes færdige eller laves selv af estragon, kanel, ingefær, krydderinelliker, dild efter smag)
Med venlig hilsen
Per
2005-08-08 Spørgsmål fra : Jette Kastrup Spørgsmål : frysning af kogt hummer I opskriften indgår bl.a : Uenighed om hvor vidt hummer skal fryses i kogelage eller ej. Hvad er bedst?
V.h
Jette Kastrup Bemærkninger :
Svar til Jette Kastrup : Hej Jette
Når du vil fryse en hel hummer så bliver den bedst hvis du fryser den i kogelagen.
Held og lykke med hummeren.
Hilsen Jytte
2005-08-08 Spørgsmål fra : Anni Wacht Spørgsmål : Fedtfattige squashboller I opskriften indgår bl.a : i 'fedtfattige squashboller' skal der
1 dl hirse i. Mon der er hele 'korn'
og skal de så lægges i blød? eller er
det mon mel?
Mvh Anni Bemærkninger :
Svar til Anni Wacht : Hej Annie
Bruger du hele kerner, når du bager, så er det en god idé at sætte kernerne i blød i vand i nogle timer. Kroppen har nemlig svært ved at optage mineralerne fra kerner og frø hvis de ikke har været lagt i blød inden bagningen.
I opskriften skal du bruge hele hirse frø.
Held og lykke med bollerne
Hilsen Jytte
2005-08-08 Spørgsmål fra : Bettina Spørgsmål : Kyllingepie med chilisauce I opskriften indgår bl.a : Ud over kylling er der ananas, perleløg og sød chilisauce i pien. Bemærkninger : Retten stammer fra en Hverdag og festmads mappe som jeg engang samlede på. Den er desværre blevet væk
Svar til Bettina : Hej Bettina
Den eksakte opskrift kan jeg desværre ikke finde til dig, men der findes flere opskrifter på kyllingepie i kogebogen som jeg vil sende dig, måske du kan bruge en af disse.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-07 Spørgsmål fra : Bettina Mogensen Spørgsmål : Hviidløgsmarinerede rejer med artiskokhjerter og peberfrugt I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Bettina Mogensen : Hej Bettina
Jeg har fundet en opskrift frem på hvidløgsmarinerede rejer som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-07 Spørgsmål fra : Henriette Hansen Spørgsmål : Honningkartofler I opskriften indgår bl.a : akaciehonning
sød chili
olie
salt
peper Bemærkninger : det er kartofler som er blevet kogt
skal steges i oven i 15 min
Svar til Henriette Hansen : Hej Henriette
Jeg har fundet en opskrift på honningkartofler frem til dig.
Opskriften passer ikke helt på det du skriver men jeg håber du kan bruge den alligevel.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-07 Spørgsmål fra : ulla holck rasmussen Spørgsmål : Lasange I opskriften indgår bl.a : Jeg vil gerne have en opskrift på lasange, lavet i mikrobølgeovn, da jeg iøjeblikket har problemer med min almindelige ovn Bemærkninger : opskriften må meget gerne være fedtfattig, men er ikke det afgørende
Svar til ulla holck rasmussen : Hej Ulla
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du kan bruge, om ikke anden så som udgangspunkt til at lave din normale lasagne i mikroovnen.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-06 Spørgsmål fra : Christina Spørgsmål : Italiensk is I opskriften indgår bl.a : letmælk Bemærkninger : på en isbar i Århus fik jeg noget fedtfattigt lakrids is, som er lavet af letmælk, det er hvad jeg ved om isen, håber i kan hjælpe mig med at finde opskriften på den...
Svar til Christina : Hej Christina.
Jeg har fundet en lakridsis, lavet på letmælk. Håber det er den du søger.
Se opskriften her
Held og lykke med isen.
Hilsen Jytte
2005-08-06 Spørgsmål fra : Mie Spørgsmål : Okseroast med hvidløgsmør I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Vil gerne vide hvorlænge den ca. skal have og hvad man eventuelt servere til...
Svar til Mie : Hej mia.
Jeg sender dig et link så du kan se hvor lang tid din steg skal have.
Se opskriften her
Du kan evt. servere flødekartofler og salat til
Se opskriften her
Held og lykke med din steg.
Hilsen Jytte
2005-08-05 Spørgsmål fra : Charlotte Spørgsmål : Creme Bruleé I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Tjaae... nu er det ikke lige opskriften jeg søger.. men.. Mig og min far prøvede i aftes at lave Creme bruleé.. men det mislykkedes totalt.. det var ligesom sødmælk!! ingen overdrivelse.. og det havde stået i omking 75-90min.. ved i hvad det skyldes??.. jeg fuldte opskriften helt præsist..!
Den opskrift der bare hedder Creme bruleé (karakter 9.9)..
Svar til Charlotte : Hej Charlotte.
Jeg kan ikke sige dig hvad der er gået galt med din Creme bruleé men jeg kan se opskriften ikke helt er som den jeg kender. Jeg vil foreslå dig at prøve den her:
Se opskriften her
Håber du har bedre held med den.
Hilsen Jytte
2005-08-05 Spørgsmål fra : Gorm Møller Spørgsmål : sidé (tror jeg) I opskriften indgår bl.a : Rød peber Bemærkninger : En tyrkisk specialitet. En rød mos, så peberfrugterne må skulle bages før de pureres. Der er nok også tomat i og diverse krydderier.
Svar til Gorm Møller : Hej Gorm
Vi har desværre ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift.
Jeg beklager meget
Per
2005-08-05 Spørgsmål fra : Lis Schougaard Spørgsmål : tzakiki I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Lis Schougaard : Hej Lis.
Her er en opskrift på tzasiki, som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Her kan du finde flere forskellige opskrifter på tzatiki
Se opskriften her
Held og lykke.
Hilsen Jytte
2005-08-05 Spørgsmål fra : jytte brix Spørgsmål : dressing til krabbekød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg har noget krabbekød jeg vil gerne have en opskrift på en dressing til krabbekødet
jeg skal bruge det den 6 august
Svar til jytte brix : Hej Jytte
Jeg har fundet et par opskrifter på forskellige dressinger, der skulle være gode til skaldyr.
Se opskriften her
Se opskriften her.
Se opskriften her
Du kan se flere opskrifter på dressing her:
Held og lykke.
Hilsen Jytte
2005-08-04 Spørgsmål fra : Charlotte Spørgsmål : fransk opskrift med ost I opskriften indgår bl.a : Ost.. (ved desværre ikke om der er mere..) Osten var ikke "blå"... den var "hvid" altså der var ikke skimmel eller sådan noget på... og vi TROR at det er en gede ost... Bemærkninger : Da jeg var i Frankrig spiste vi på en restaurant.. og i den ret vi fik var der sådan en ost.. som var ?-> paneret/friture stegt/eller begge dele <-? Men den havde en sprød skorpe (mums!) og inden i var den IKKE flydende men sådan lidt hårdt-cremet hvis du forstår.. det er lidt svært at formulere.. hehe..
Vi har prøvet med nogle forskellige oste.. men de smelter..!
Hvilken ost er det de bruger?
Hvordan tilberedes osten?
Hvad hedder retten?
Og gerne flere oplysninger hehe..
P.S. Kan det evt. have noget at gøre med fedt-procenten??
Og tusind tak for en super hjemmeside :D
Svar til Charlotte :
Hej Charlotte.
Jeg kender ikke den ost du har fået men jeg ved at man i Danmark kan få en ost der er velegnet til at stege. Den minder i smagen meget om den græske saganaki, så jeg vil foreslå dig at prøve den.
Osten hedder halloumi, grill ost og kan købes bla. i Føtex.
Her er en opskrift på saganaki:
Se opskriften her
Held og lykke med osten.
Hilsen Jytte
2005-08-03 Spørgsmål fra : Lissi Spørgsmål : Østrigsk Olie/eddike dreesing I opskriften indgår bl.a : Sennep, olie, eddike og fløde ? Bemærkninger : Serveres meget ofte i Østrig og Tyskland til alle salater
Svar til Lissi : Hej Lissi
Jeg har fundet en opskrift på flødemarinade frem til dig da jeg syntes den minder meget om det du beskriver.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-03 Spørgsmål fra : Irene Pedersen Spørgsmål : bikuber I opskriften indgår bl.a : Bikuber består af luftig marengs og fyldes med flødeskum og chokoladestykker Bemærkninger :
Svar til Irene Pedersen : Hej Irene
Har fundet en opskrift som jeg tror du kan bruge:
Se opskriften her
Held og lykke med desserten.
Hilsen Jytte
2005-08-03 Spørgsmål fra : Sunny Spørgsmål : Boller/brød uden gær I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger en opskrift på boller/brød uden gær og uden for meget fedt og sukker....
Jeg har kun kunnet finde opskrifter hvor der skal bruges gær og jeg ville gerne undgå dette da jeg oplever at gær ofte smages i brødet.
Svar til Sunny : Hej Sunny.
Når brød smager af gær er det somreglen fordi man har brugt for meget gær og dejen ikke har hævet længe nok.
Prøv den her opskrift. Der er godt nok sukker i for at få en god hævning.
Se opskriften her
eller den her der er uden gær
Se opskriften her
Held og lykke med bollerne.
Hilsen Jytte
2005-08-03 Spørgsmål fra : Hans Jørgen Spørgsmål : Opskrift fra Lanzerote I opskriften indgår bl.a : Champignon eller rejer
Hvidløg og lidt chilli (tror jeg) Bemærkninger : Vi var på Lanzerote sidste efterår; hvor vi fik serveret retten, enten med champignon eller rejer som hovedingridiens.
Retten blev serveret rygende, nærmest kogende; varm i en lerskål. Champignon eller rejer lå i vand eller en tynd suppe og blev serveret med brød til.
Det smagte virkelig godt.
Vi har forsøgt at efterligne retten herhjemme ved at letriste champignon sammen med masser af hvidløg og lidt chilli; hvorefter vi hældte vand på panden og lod det småsnurre - men det smagte ikke rigtigt (er det mon bare stedet der er forkert) håber I kan finde den rigtige måde at lave retten på.
Jeg har set på den opskrift I har der hedder "Champignon i hvidløg" Tappas fra Spanien; men jeg synes ikke den virker til at være den rette.
Med venlig hilsen
Hans Jørgen
Svar til Hans Jørgen : Hej Hans Jørgen
Jeg har fået hjælp fra Mia til dette spørgsmål.
Mia mener at opskriften du søger er den der heder Gambas con ajo(rejer m hvidløg), og det håber jeg da hun har ret i, ellers er du velkommen til at vende tilbage.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-03 Spørgsmål fra : Keld Andersen Spørgsmål : Saltning af stegeflæsk I opskriften indgår bl.a : Hvordan letsalter jeg et stykke stegeflæsk?
mængder af salt og vand? Bemærkninger :
Svar til Keld Andersen : Hej Keld
Mia har sendt denne opskrift som jeg håber er den du mangler.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-02 Spørgsmål fra : ruth toft eriksen Spørgsmål : leverpostej I opskriften indgår bl.a : Svinefars og lever Bemærkninger : Jeg lavede engang en mager leverpostej uden spæk, men med svinefars i stedet. Kan du hjælpe mig med opskriften?
Svar til ruth toft eriksen : Hej Ruth.
Har fundet en opskrift som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Held og lykke med leverpostejen.
Hilsen Jytte
2005-08-02 Spørgsmål fra : Torhild Shirley Spørgsmål : olabolle I opskriften indgår bl.a : Dybfriteret bolle med rosin og epler Bemærkninger :
Svar til Torhild Shirley : Hej Torhild
Da jeg så dit spørgsmål tænkte jeg straks på orlydej som bruges til at dyppe forskellige emner i og så friturestege disse, men ligefrem boller af denne dej tror jeg ikke kan lade sig gøre.
Se opskriften her
Men det er desværre mit eneste bud.
Med venlig hilsen
Per
2005-08-02 Spørgsmål fra : Kurt Brøndum Madsen Spørgsmål : Tilberedelse af grøntsager i microovn I opskriften indgår bl.a : Tilberedelse af grøntsager i
microovn Bemærkninger : Dette er måske ikke et spørgsmål om en opskrift men jeg har hørt at hvis man tilbereder grøntsager i en microovn mister man de fleste vitaminer.
Har det sin rigtighed.
Venlig hilsen
Kurt
Svar til Kurt Brøndum Madsen : Hej Kurt
Jeg må desværre blive dig svar skyldig, men jeg syntes du skal prøve at spørge på voms madleksikon, de er lidt mere inde i de ting end jeg er.
Besøg voms madleksikon her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-02 Spørgsmål fra : Erik Danielsen Spørgsmål : Foie gras de canard, Manchons de canard confit I opskriften indgår bl.a : Foie gras de canard
Manchons de canard confit Bemærkninger : Vi har fået 1 glas foie gras og
1 dåse m/6 manchons.
Hvad kan de bruges til?
Svar til Erik Danielsen : Hej Erik
Foie gras er fransk andelever.
Se opskriften her
Confit de canard er and syltet i eget fedt.
Andelårene tages op af fedtet og anbringes i en ca. 200 grader varm ovn og steger ca. 20 min. alt efter størrelsen.
Hertil serveres hvidløgskartofler.
Se opskriften her
Held og lykke med opskrifterne.
Hilsen Jytte
2005-08-01 Spørgsmål fra : Linda andersen Spørgsmål : pisteciemasse I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hej
jeg vil gerne spørge om man selv kan lave pisteciemasse af pistacienødder ved at male dem? da jeg skal til at lave is på maskine eller skal man gøre noget andet ? og hvormange gram skal jeg bruge til 1 L ,,på forhånd tak .. hilsen Linda andersen
Svar til Linda andersen : Hej Linda
Jeg har fundet en opskrift på pistaciemasse frem til dig som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-01 Spørgsmål fra : Flemming Kristensen Spørgsmål : kan man nedfryse slange agurk I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Flemming Kristensen : Hej Flemming
Hvis du tænker på den almindelige agurk så skulle det kunne lade sig gøre at fryse den.
Agurkerne skæres i tynde skiver og fryses i passende portioner. De tøs op i eddikemarinade, der skal være stærk, da den trækker vandet ud af agurkerne.
Med venlig hilsen
Per
2005-08-01 Spørgsmål fra : Poul Spørgsmål : Fuldkornbrød / Kornbrød I opskriften indgår bl.a : Med mange kærner, og som hæver godt.
Min indresse er løbetræning
Bemærkninger : Brødet skal være kalori let
Svar til Poul : Hej Poul.
Har en opskrift på nogle lækre boller der er kalorielette.
Håber du kan bruge den.
Du kan evt udskifte noget af melet med kærner.
Se opskriften her
Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte
2005-08-01 Spørgsmål fra : Lisbeth Kastrup Spørgsmål : Kaisersmachen?????? I opskriften indgår bl.a : Hej med jer.
Jeg har i Østrig fået en kanon dessert, som er en slags meget tyk pandekage med tilhørende skovbær. Den vil jeg gerne have opskriften på.
Tak for nogle opskrifter, som jeg bruger ofte og med glæde.
Hilsen Elisabeth Kastrup Bemærkninger :
Svar til Lisbeth Kastrup : Hej Lisbeth
Irene som er halvt østriger har sendt denne opskrift på Kaiserschmarren som skulle være den opskrift du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-08-01 Spørgsmål fra : Kai Houe Spørgsmål : Frutta del Mare I opskriften indgår bl.a : Pasta med muslinger, rejer og blæksprutter. Bemærkninger : Har fået det i Italien
Svar til Kai Houe : Hej Kai
Den opskrift du søger heder nok frutti di mare, på italiensk betyder det havets frugter (skaldyrsanretning), jeg har en enkelt opskrift på denne ret som jeg vil sende til dig.
Den mangler dog sprutten, men den kan du jo evt. selv tilføje opskriften.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
|