|
Spørgsmål efter opskrift
2004-08-31 Spørgsmål fra : fatima Spørgsmål : hvor mange tsk. KUZU svarer 1 husblas til??? I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej igen,jeg er muslim og kan desværre ikke bruge husblas i mine opskrifter, derfor har jeg fra en helsekost forretning spurgt efter noget der giver samme effekt men bare er vegatabilsk og ikke animalsk. Jeg har fået det der hedder KUZU og er udvundet af tang??? jeg har ik brugt det endnu da jeg ik er særlig sikker på hvordan og hvor meget jeg skal bruge???der står at jævning er 1 tsk.KUZU til 1 kop væske. Det jeg ikke forstår er i mine opskrifter står der feks. 8 husblas i en given opskrift men altså hvor mange tsk. KUZU svarer 1 husblas til??? er KUZU ligeså godt som agar agar som jeg ik kunne finde i helsekostforretning???hvad er forskellen ml. KUZU og agar agar???hjælp mig PLEASE.
Svar til fatima : Hej Fatima
Jeg må jo erkende at jeg ikke har hørt om kuzu før, og efter hvad jeg har kunnet læse mig til så minder det om maizenamel, men vil selvfølgelig ikke påstå at det ikke kan bruges i stedet for husblas, når jeg ikke ved mere om det.
Jeg har desværre heller ikke kunnet finde en formel for hvor meget husblas svare til i forhold til kuzu.
Derimod kan jeg fortælle dig at netbutikken Shop Asia sælger Agar Agar, så det skulle du have mulighed for at skaffe.
Med venlig hilsen
Per
2004-08-31 Spørgsmål fra : anni Spørgsmål : Hvad er: mornaysauce? I opskriften indgår bl.a : Hvad er: mornaysauce?
Bemærkninger : Det kan man ikke få i Østrig, men
er det en art ostesauce, som man selv kan lave?
Svar til anni : Hej Anni
Mornaysauce er en lys ostesauce som tit bruges til lasagne.
Du kan godt lave saucen selv, og jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-29 Spørgsmål fra : jytte Spørgsmål : rødbeder bøffer I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til jytte : Hej Jytte
Jeg har en opskrift på rødbedebøffer her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-28 Spørgsmål fra : Lis Gomes Spørgsmål : Chicken a`` la Kiev I opskriften indgår bl.a : Kyllinge lår stykke? Bemærkninger : Så vidt jeg kan huske var kylling kødet fyldt op med smør og rullet i rasp og "deep fried" (= "fritur stegt. Når man så skar i kødet løb det smeltede smør ud. Der var et stykke ben i den ene ende.
Svar til Lis Gomes : Hej Lis
Jeg har gravet denne opskrift frem fra gemmerne, så håber jeg bare det er den rigtige.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-28 Spørgsmål fra : Lis Gomes Spørgsmål : tilberedning af hel gåselever I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Gåseleveren er p.t. frosset. Jeg har i sinde at stege den i skiver,
hvordan gør jeg det? Og hvilke grøntsager anbefales til? Der kommer meget fedt fra gåseleveren når man steger den, hvad gør man med fedtet?
Svar til Lis Gomes : Hej Lis
Jeg har desværre ingen erfaringer med gåselever, så dette spørgsmål kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.
Beklager meget
Per
2004-08-28 Spørgsmål fra : Lis Gomes Spørgsmål : kalveleverpostej I opskriften indgår bl.a : Kalvelever (ca. 1 kilo)
Bemærkninger :
Svar til Lis Gomes : Hej Lis
Jeg har en enkelt opskrift på kalveleverpostej, som jeg så håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-26 Spørgsmål fra : Rikke Hansen Spørgsmål : kage uden sødemidel og kun speltmel I opskriften indgår bl.a : Der må ikke være noget form for søde midel i kagen og kun spelt mel da drengen ikke kan tåle nogle af delene men er glad for kage håber på hjælp Bemærkninger :
Svar til Rikke Hansen : Hej Rikke
Jeg syntes ikke rigtigt jeg har noget godt bud på sådan en kage.
De nærmeste jeg kan komme på er kategorien for glutenfrie opskrifter, men mange af dem indeholder jo bare sukker.
Men når du skriver sødemidler, så har jeg lidt svært ved at se om det også gælder sukkererstatninger, for det ville jo være muligt at skifte sukkeret i opskrifterne ud med sukkererstatning.
Se glutenfrie opskrifter her
Opskrifterne på kager er et stykke nede på siden.
Med venlig hilsen
Per
2004-08-26 Spørgsmål fra : Diana Asbæk Spørgsmål : civaptiti I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Diana Asbæk : Hej Dina
Jeg har ingen opskrift ved dette navn, men der er en opskrift der heder Cevapcici, og som jeg tror måske er det du søger ??
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-26 Spørgsmål fra : peter jede Spørgsmål : torske filer I opskriften indgår bl.a : torske filer Bemærkninger : jeg vil gerne have en opskrift hvor der er muligt at lave en mild diong sennep sovs til, der kan bruges hvad man har af grønsager eller alle gode forslag er velkomne.
Svar til peter jede : Hej Peter
Jeg har en del opskrifter på torskefileter her som jeg håber du har lyst til at kigge i.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-26 Spørgsmål fra : Hanne Poulsen Spørgsmål : paradisæblegelé I opskriften indgår bl.a : Paradisæbler Bemærkninger : Har tidligere (for mindst 20 år siden)kogt æblerne i saftkoger - og fået meget fin gelé ud af det. Kan ikke finde opskrift, der angiver sukkermængde til æblemængde (ikke i liter saft)? Kogetid i saftkogeren? Der var et opskriftshæfte til saftkogeren. Jeg mener, saften var klar til at komme på glas - direkte fra saftkogeren. Saftkogeren og opskriftshæftet er for længst borte - men nu har jeg en ny saftkoger, men vejledning med hensyn til sukker, tid osv. Saftkogeren hed tutti-frutti.
Svar til Hanne Poulsen : Hej Hanne
Opskriften specielt til saftkogeren kan jeg desværre ikke finde til dig, men jeg har en opskrift her som du måske kan bruge i stedet ??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-25 Spørgsmål fra : Klaus Banke Spørgsmål : Grillstegt oksemørbrad I opskriften indgår bl.a : Oksemørbrad og bacon Bemærkninger : Jeg kunne tænke mig at stege en hel oksemørbrad svøbt i bacon i en kuglegrill. Har I nogen opskrift/forslag til det
Svar til Klaus Banke : Hej Klaus
Der er desværre ikke så mange opskrifter med hele stege tilberedt i koglegrill på kogebogen, og ingen der helt passer på dit ønske.
Men jeg vil sende dig linket til kuglegrillen, så kan det jo være du kan hente inspiration fra nogle af de opskrifter der er trods alt.
Se opskrifter til kuglegrill her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-25 Spørgsmål fra : Helle Hejlsvig Spørgsmål : Squashkage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Helle Hejlsvig : Hej Helle
Jeg har en del forskellige opskrifter på squashkager som jeg her vil sende til dig, men resultatet viser ikke opskrifterne på tærter så hvis du ønsker at se disse (3 stk) så skriv squash tærte i søgefeltet.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-23 Spørgsmål fra : Marianne Andersen Spørgsmål : En eller anden slags bolle der bages i muffinsforme I opskriften indgår bl.a : En eller anden slags bolle der bages i muffinsforme Bemærkninger :
Svar til Marianne Andersen : Hej Marianne
Jeg har desværre ikke nogen opskrifter på boller specielt til muffinsforme, men jeg vil da mene at du kan bage de fleste boller i en form.
Med venlig hilsen
Per
2004-08-22 Spørgsmål fra : Birgitte Laursen Brændgaard Spørgsmål : chilimarmelade I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Birgitte Laursen Brændgaard : Hej Birgitte
Du skriver ikke hvad marmeladen ellers skal bestå af, men jeg går ud fra at det ikke skal være ren chili, så jeg har fundet nogle forskellige opskrifter frem til dig her som jeg håber svare til dit ønske.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-22 Spørgsmål fra : Tina Carlson Hansen Spørgsmål : Mangokoldskål I opskriften indgår bl.a : ? Bemærkninger :
Svar til Tina Carlson Hansen : Hej Tina
Lige netop mangokoldskål har jeg ikke nogen opskrift på, men jeg har en del andre opskrifter som du måske kunne bruge som inspiration til en mangokoldskål.
Se koldskålopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-21 Spørgsmål fra : Inger Juhler Spørgsmål : Fennikel cruditè med safran fløde I opskriften indgår bl.a : Det var en meget lækker gul sovs, som jeg fik serveret til rimet laks, jeg ved heller ikke hvad "rimet" er. Bemærkninger :
Svar til Inger Juhler : Hej Inger
Jeg er heller ikke helt sikker på hvad rimet laks er, men jeg har en opskrift her som du kan prøve.
Rimet laks
Saucen dertil har jeg et bud på her, blot med fennikelstykker i stedet for asparges.
Safransauce
Med venlig hilsen
Per
2004-08-20 Spørgsmål fra : annette nielsen Spørgsmål : tørring af chili I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til annette nielsen : Hej Annette
Jeg har ikke en egentlig beskrivelse af processen for tørring af chili, men på voms madleksikon kan du finde en god beskrivelse af tørring som jeg mener du kan gå ud fra.
Se beskrivelsen her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-20 Spørgsmål fra : Birgit Hansen Spørgsmål : glutenfri kage uden æg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : trænger et forslag til en kage (gerne en formkage)uden æg eller glutenholdig mel.
Svar til Birgit Hansen : Hej Birgit
Jeg har under allergi en kategori for glutenfrie opskrifter, men desværre er der æg i alle opskrifterne her.
Men hvis du har mod på at eksperimentere med æggeerstatning kan det være du alligevel kan bruge opskrifterne uden gluten.
Se glutenfrie opskrifter her
Jeg har så et par opskrifter på æggeerstatning her.
Sagomasse (Æg erstatninger)
Hørfrøskum - Hørfrøslim (Æggehvide erstatning)
Med venlig hilsen
Per
2004-08-20 Spørgsmål fra : Debba Spørgsmål : Bagemaskine I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hejsa, jeg er "kommet til" at købe en bagemaskine (det sidste fjols er jo som bekendt ikke født endnu)... Du skulle vel ikke have nogle opskrifter til det vidunder?
Mange hilsner, og tak for en helt forrygende god side som jeg bruger flittigt. Debba
Svar til Debba : Hej Dbba
Jeg må beklage at jeg intet kender til bagemaskiner.
Beklager meget
Per
2004-08-19 Spørgsmål fra : Søren Spørgsmål : Persillesovs I opskriften indgår bl.a : persille
?????? Bemærkninger :
Svar til Søren : Hej Søren.
Du får da lige lidt opskrifter her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-18 Spørgsmål fra : Susanne Pedersen Spørgsmål : svensk pølseret I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Susanne Pedersen : Hej Susanne
Jeg har flere opskrifter på svensk pølseret som jeg vil sende til dig, så har du mulighed for at vælge den du syntes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-18 Spørgsmål fra : Lene Dahlmann Spørgsmål : fiskefad med mulde I opskriften indgår bl.a : Jeg har købt en mulde - (har aldrig smagt denne fisk før) og vil gerne have en opskrift ???? Bemærkninger :
Svar til Lene Dahlmann : Hej Lene
Jeg har nogle enkelte opskrifter med denne fisk som du kan prøve at kigge i og se om der er nogen der passer dig.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-17 Spørgsmål fra : ole hansen Spørgsmål : halàszlè I opskriften indgår bl.a : fiskesuppe med paprika Bemærkninger :
Svar til ole hansen : Hej Ole
Jeg har fundet en opskrift på suppen på engelsk som jeg så har oversat efter bedste evne, og som jeg så håber du kan bruge.
Se opskriften på halàszlè her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-16 Spørgsmål fra : Erik Andersen Spørgsmål : krydderkage med mayonase I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Erik Andersen : Hej Erik
Der er flere opskrifter på krydderkage her på kogebogen, men desværre ingen med mayonnaise.
Jeg sender dig opskrifterne på krydderkage, da det jo kunne være du kunne bruge en af disse i stedet.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-16 Spørgsmål fra : Ole Stanley Spørgsmål : Marmelade af bær fra Havtorn.
Det skal være en original, gammel opskrift. I opskriften indgår bl.a : Marmelade af bær fra Havtorn.
Det skal være en original, gammel opskrift. Bemærkninger : De er ved at modne nu, er orange og vokser på en to-tre meter høj busk, med grålige blade og store torne.
Blev meget brugt i "gamle dage". Men selv i Tørsleffs grønne syltebog, står den ikke i.
Svar til Ole Stanley : Hej Ole
Jeg kender ikke meget til havtorn, men det lykkedes mig at finde nogle svenske opskrifter som jeg har oversat efter bedste evne.
At dømme efter opskrifterne er det et ret specielt bær, men utrolig rig på c vitamin og andre gode sager.
De skulle være nemmest at høste bærrene ved at klippe små stykker af planten (med bær) af og lægge dem i fryseren, hvorefter bærrene nemt skulle kunne pilles af.
Det anbefales at bruge handsker.
Se opskrifter med havtorn her
Havtorn kaldes også for:
Havtidse, Havtorn,Havtidse, Klintepil, Klittorn, Sandtidse, Sandtidsel, Sandtorn.
På engelsk heder den Sea Buckthorn
På tysk Gemeiner Sanddorn / Seedorn / Stranddorn
På norsk Tindved
Med venlig hilsen
Per
2004-08-15 Spørgsmål fra : Ditte Jacobsen Spørgsmål : billig, nem en, med skaldyr I opskriften indgår bl.a : Jeg skal snarligt have barnedåb men mangler en lækker men ikke for tung opskrift til (muslinge) tateleter noget fyld som jeg kan lave dagen før. Som måske blot skal opvarmes ...kan i hjælpe mig...med hurtigt svar...??? Bemærkninger : Den skal helst værer en billig, nem en, med skaldyr og med gode krydderier samt smage som en drøm og ligne en 1/2 million.
Svar til Ditte Jacobsen : Hej Ditte
Jeg har en hel del opskrifter på tarteletter med forskelligt fyld, heraf nogle stykker med muslingetarteletter.
Jeg sender dig alle opskrifterne her så kan du selv vælge den du syntes bedst om.
Se tarteletopskrifter her
Jeg vil dog mene at du IKKE kan lave det dagen før da skaldyr har nemt ved at blive fordærvet.
Med venlig hilsen
Per
2004-08-15 Spørgsmål fra : sonja nielsen Spørgsmål : paprikagryde I opskriften indgår bl.a : jeg efterlyser hvordan den laves, jeg ved oksekød og paprika kryderri Bemærkninger :
Svar til sonja nielsen : Hej Sonja
Jeg har lidt forskellige opskrifter på paprikagryde som jeg vil sende dig, så har du lidt at vælge imellem.
Se opskrifterne på paprikagryde her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-13 Spørgsmål fra : Fatima Spørgsmål : chilisovs I opskriften indgår bl.a : Jeg mener det der er det røde chilipulver(ligner pallietter) olie måske flåedetomat??? salt??? Bemærkninger : I schawarma house på strøget i KBH finder man det lækreste chili(sovs) man spiser til schawarma man hvordan laver man det, da jeg godt kunne tænke mig at lave det selv også.kærligst
Svar til Fatima : Hej Fatima
Jeg kan jo ikke love dig den helt samme opskrift, men der er flere opskrifter på chilisauce her i kogebogen som jeg vil sende til dig, så kan du selv vælge, eller måske prøve flere af dem for at finde den helt rigtige ??
Chilisauce
Med venlig hilsen
Per
2004-08-13 Spørgsmål fra : mille girt Spørgsmål : tomatsauce I opskriften indgår bl.a : friske tomater fra mit drivhus, frisk cili og grønne pebber, lidt rodselleri, hvidløg. osv. Bemærkninger : jeg leder efter en god opskrift, opskrifter på de friske ting fra drivhuset. tomater har jeg mange af. noget som kan holde sig vinteren igennem
Svar til mille girt : Hej Mille
En sauce der kan holde hele vinteren har jeg nu ikke, men jeg har nogle opskrifter på tomatketchup og -pure som burde kunne holde, specielt hvis du putter lidt atamon i.
Hjemmelavet tomatketchup og -pure
Chilierne kan du så eventuelt sylte.
Syltning af chili
Med venlig hilsen
Per
2004-08-13 Spørgsmål fra : Spørgsmål : Søger en kage som hedder Hermand I opskriften indgår bl.a : Der skal blandes en del i kagen over en nogle dage eller over en hel uge. Bemærkninger :
Svar til : Da der ikke er skrevet nogen mailadresse til dette spørgsmål kan jeg desværre ikke sende svaret til dig, men du kan jo læse det her.
FruB har skrevet og fortalt at kagen heder Herman - Amish friendship cake.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-12 Spørgsmål fra : Helle Auken Rasmussen Spørgsmål : Grillet auberginer i lage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Helle Auken Rasmussen : Hej Helle
Jeg har desværre ingen opskrift på Grillet auberginer i lage.
Beklager meget.
Per
2004-08-12 Spørgsmål fra : Charlotte Gillesberg Spørgsmål : Mælkebøttehonning I opskriften indgår bl.a : Jeg fik på et tidspunkt en dejlig honning af nogle venner - det viste sig at være mælkebøttehonning....har I nogen som helst idé om, hvordan det er lavet? - Jeg ved, de har fremstillet det af mælkebøttehoveder, men hvad mere, og hvordan gør man? Bemærkninger : På forhånd tak for hjælpen - endnu engang *s*!
Svar til Charlotte Gillesberg : Hej Charlotte
Jeg vil tro at der er tale om bihonning der er samlet hovedsaligt på mælkebøtter.
Lidt som lynghonning.
Det er noget med at der i en vis radius fra bistadet hovedsalig er en bestemt type blomster, lyng, rasp eller som du skriver mælkebøtte.
Mælkebøttehonnig har jeg dog ikke hørt om før.
Men jeg har nu altså en opskrift på mælkebøttesyltetøj som vist nok skulle smage lidt som mælkebøttehonning, og som du måske kunne prøve ?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-11 Spørgsmål fra : Pia Asvig Iversen Spørgsmål : mad man spiste omkring 1980 I opskriften indgår bl.a : Jeg savner opskrifter på mad man spiste omkring 1980. Gerne mad til festlige lejligheder Bemærkninger :
Svar til Pia Asvig Iversen : Hej Pia
Jeg har desværre ikke noget eksakt bud på retter fra 1980.
De fleste retter er jo svære at sætte et årstal på.
Beklager meget
Per
2004-08-11 Spørgsmål fra : harriet Spørgsmål : spiselige tragantmasse I opskriften indgår bl.a : består af flormelis, flydende glykose og en eller to ting mere. Bemærkninger : kan bruges istedet for marcipanomslag til bryllupskage. er ligeså nem at rulle ud og modellere med.
Svar til harriet : Hej Harriet
Det lyder som det der heder sugarpaste så det vil jeg sende dig et par opskrifter på.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-11 Spørgsmål fra : ukendt Spørgsmål : hvidkålskuren I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hej kan I skaffe mig hvidkålskuren og er det noget der virker eller er det noget skidt ?
Svar til ukendt : Hejsa
Jeg er desværre ikke i besiddelse af hvidkålskuren, og kender desværre ikke noget til denne kur.
Med venlig hilsen
Per
2004-08-11 Spørgsmål fra : Vinnie Birch Spørgsmål : Masala Dosa I opskriften indgår bl.a : Rispandekage med karryfyld Bemærkninger :
Svar til Vinnie Birch : Hej Vinnie
Jeg har fået oversat en opskrift fra engelsk som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-10 Spørgsmål fra : Karine Spørgsmål : Brød uden gær I opskriften indgår bl.a : Jeg søger opskrifter på grovbrød, rugbrød, grovboller m.m. UDEN GÆR Bemærkninger :
Svar til Karine : Hej Karine
Jeg har nogle forskellige opskrifter på både brød og boller som jeg vil mene du kan få glæde af.
Jeg sender her den samlede oversigt over brød boller og kiks, og så kan du der vælge brød eller boller uden gær.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-10 Spørgsmål fra : katrine jensen Spørgsmål : ice tee I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til katrine jensen : Hej Katrine
Jeg har fundet nogle opskrifter frem her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-09 Spørgsmål fra : hans mikkelsen Spørgsmål : mad til lakto vegetar I opskriften indgår bl.a : ingen særlige, dog helst sæsonaktuelle råvarer Bemærkninger : jeg er kokkeelev og skal lave en 5 retters menu til en lakto-vegetar
jeg har trukket som opgave, sæsonvarer er at foretrække, måske kan i hjælpe mig..? hilsen Hans
Svar til hans mikkelsen : Hej Hans
Så har jeg fået sorteret opskrifterne således at dem der er tilbage nu burde kunne bruges af lactovegetarer.
Der er lige godt 4.000 opskrifter at vælge imellem.
Jeg er ikke god til at sammensætte menuer, men håber at det er nemmere at finde nogle brugbare opskrifter på denne måde.
Se lactovegetar opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-09 Spørgsmål fra : mia larsen Spørgsmål : monte carlosalat I opskriften indgår bl.a : ris, rejer,mandler Bemærkninger :
Svar til mia larsen : Hej Mia
Jeg kan desværre ikke finde nogen salat der indeholder de ingredienser du nævner.
Beklager meget
Per
2004-08-06 Spørgsmål fra : E. Nielsen Spørgsmål : lakseforret I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg mangler en opskrift på en forret med kold Laks og evt.med Hummerhaler.
Svar til E. Nielsen : Hej Erling
Jeg har fundet et par opskrifter frem her som jeg håber du syntes om.
Fiskecocktail
Lakseroser
Med venlig hilsen
Per
2004-08-04 Spørgsmål fra : ulla jørgensen Spørgsmål : figensauce I opskriften indgår bl.a : Til stegt andebryst fik jeg i Frankrig en figensauce. Den virkede cremet og havde lidt rødlig farve. Den smagte mildt, men alligevel lidt stærk. Jeg har svært ved at definere den yderligere. Måske kan I hjælpe. Bemærkninger :
Svar til ulla jørgensen : Hej Ulla
Jeg har kun kunnet skaffe en enkelt opskrift på figensauce, og den er faktisk brugt som en dessertsauce så jeg ved ikke helt om den kan bruges, men du kunne jo prøve.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-03 Spørgsmål fra : Anette Nielsen Spørgsmål : helstegt oksemørbrad I opskriften indgår bl.a : oksemørbrad
røget/lufttørret skinke Bemærkninger : Jeg søger opskriften (eller stegetiden i ovn) på en oksemørbrad som omvikles med lufttørret skinke/ røget skinke og derefter steger i ovn. På denne måde kan den jo ikke først brunes i gryde. Opskriften er muligvis fra Jamie Olivier?
Svar til Anette Nielsen : Hej Anette
Jeg kan ikke finde den eksagte opskrift, men jeg har en opskrift på ovnstegt oksemørbrad hvor jeg mener du kan hente temperature og stegetider fra.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-03 Spørgsmål fra : Eva Spørgsmål : Pastasalat I opskriften indgår bl.a : Pastasalat til 30 personer med kylling, bacon og kan jeg hertil også bruge pinjekerner?
Hvilken pesto eller dressing kan jeg lave?
Ligeledes en pastasalat til 30 personer med røget laks og forårsløg samt?
Også her hvilken pesto eller dressing kan jeg lave.
Skal serveres kold, - hvor meget før servering kan jeg lave salaterne
Bemærkninger :
Svar til Eva : Hej Eva
Jeg forstår sådan set godt dit spørgsmål, men jeg har svært ved at se hvad det er for opskrifter du henviser til, om det er opskrifter her på siden eller om det er dine egne hjemme ???
Med venlig hilsen
Per
2004-08-03 Spørgsmål fra : Dorte Bøttcher Spørgsmål : Brunch I opskriften indgår bl.a : Jeg vil bare gerne have en idé til brunch. Jeg har svært ved at sætte tingene sammen så det bliver lækkert. Vi er ca. 20 til brunchen (fødselsdagsbrunch) hjælp-hjælp-hjælp. Håber I har nogle gode ideer. Bemærkninger :
Svar til Dorte Bøttcher : Hej Dorte
Der er en del brunchopskrifter her på kogebogen som jeg vil sende dig og håber du syntes om.
Brunchopskrifter
Med venlig hilsen
Per
2004-08-02 Spørgsmål fra : ukendt Spørgsmål : hvad kan man af erstate vin med i opskrifter I opskriften indgår bl.a : jeg ville spørger hvad kan man af
erstate vin med? for på mange opskrifter står der at man skal brug et eller andet vin men jeg er muslim derfor ville jeg spørger hvad jeg kan erstate det med, Bemærkninger :
Svar til ukendt : Hej Ukendte
Det bliver jo aldrig helt det samme når man skifter en ingrediens ud, men det kan da selvfølgelig lade sig gøre.
Alt efter opskriften mener jeg du kan skifte vinen ud med bouillon eller vand, og så måske smage retten til med lidt ekstra krydderier.
Med venlig hilsen
Per
2004-08-02 Spørgsmål fra : henrik carlsen Spørgsmål : lette retter der er til at spise stående og som kan laves dagen før I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg og min forlovede skal giftes næste sommer og har besluttet at holde en reception i stedet for en uoverskuelig og dyr fest. Derfor mangler vi forslag til lette retter der er til at spise stående og som kan laves dagen før selve festen.
Svar til henrik carlsen : Hej Henrik
Jeg har nogle opskrifter som jeg har valgt at lægge ind under buffet og som jeg vil mene at i kan hente en del inspiration fra.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-02 Spørgsmål fra : Yvonne Bjørling Spørgsmål : Tapasruller I opskriften indgår bl.a : Jeg har fået nogle vidunderlige Tapas ruller i Spanien - de er på størrelse med en lille tommelfinger. Måske er der noget ost, kartoffel el. fisk der er paneret i rasp - og stegt i friture - de er ikke stærke. Hvad kan det være - og findes der en oskrift Med venlig hilsen Yvonne Bemærkninger :
Svar til Yvonne Bjørling : Hej Yvonne
Jeg kender desværre ikke til opskriften, så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget
Per
2004-08-01 Spørgsmål fra : Trine Spørgsmål : Pindemadder eller lignende let, evt også en opskrift på en punch med lav alcohol procent I opskriften indgår bl.a : frugt og lignende som ikke ligger for tungt i maven Bemærkninger : Da jeg skal have fødselsdags gæster til aftenskaffe (i min lille lejlighed uden mulighed for udendøres grill) her i august månede søger jeg et nemt alternativ til boller og lagkage da jeg ikke rigtig synes det hører sig til om sommeren. håber i kan hjælpe
Svar til Trine : Hej Trine
Jeg har lidt forskellige opskrifter her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-01 Spørgsmål fra : Lene K Spørgsmål : Svensk makronroulade I opskriften indgår bl.a : Nødder, sukker osv.
Flødeskum og mandarinbåde fra dåse Bemærkninger : I Sverige har jeg et par steder (et spisested og et konditori) fået en sprød roulade af noget nødde-makron-agtigt noget med et fyld af flødeskum. Vildt godt, men jeg ved ikke hvad den hedder så jeg har ikke kunnet finde en opskrift nogen steder. Kan du hjælpe?
Svar til Lene K : Hej Lene
Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg mener lyder lidt som det du beskriver.
Se opskriften her
Er det ikke denne opskrift så kunne du prøve at kigge i de øvrige opskrifter på roulader der findes på kogebogen.
Se rouladeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-08-01 Spørgsmål fra : susanne Kaagh-Larsen Spørgsmål : orange/gulerodsmuffins I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Disse muffins kan man købe hos bageren i føtex. De er helt fantastisk luftige og indeholder både revet gulerod samt appelsin.
Svar til susanne Kaagh-Larsen : Hej Susanne
Den eksakte opskrift kan jeg ikke hjælpe med, men jeg har to forskellige opskrifter på gulerodsmuffins her, som du måske kan bruge som udgangspunkt, og så selv prøve dig frem.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
|