|
Spørgsmål efter opskrift
2012-07-30 Spørgsmål fra : bente larsen Spørgsmål : sennep glasset spareribs I opskriften indgår bl.a : dijon sennep sukker jeg kan ikke huske mere Bemærkninger :
Svar til bente larsen : Hej Bente
Det er jo nærmest en blanding af glaserert hamburgerryg og spareribs.
Selve marinaden kan der jo være mange variatiner af men stort set er det jo blot sennep og brun farin, så kan du tilføje forskellige krydderier efter eget valg, evt. lidt rasp hvis du vil have det hænger bedre fast.
Med venlig hilsen
Per
2012-07-29 Spørgsmål fra : Gitte Hylle Spørgsmål : Rødvinsbraiseret lammekølle I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Rødvinsbraiseret lammekølle stegt i stegeso i ca. 7 timer.
Svar til Gitte Hylle : Hej Gitte
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil synes om.
Du skal dog være opmærksom på at det er den store stegeso der skal bruges, de findes i flere størrelser.
Du kan evt. bruge mindre rødvin end vi har gjort på billedet.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-07-28 Spørgsmål fra : Jette Iversen Spørgsmål : hel,bagt brie I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : har fået det serveret engang,altså en hel, bagt brie med lækker valnødder i en brun lage/sirup.
Svar til Jette Iversen : Hej Jette
Jeg har fået skrevet en opskrift ned som jeg håber passer på det ønskede.
Der er formentlig for mange syltede valnødder, men de kan tilsættes Atamon og gemmes på glas.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-07-26 Spørgsmål fra : Susanne Spørgsmål : Ginmarineret laksside I opskriften indgår bl.a : Gin, enebær, salt, peber Bemærkninger :
Svar til Susanne : Hej Susanne
Det ser ud til at du selv har opskriften, hvad er spørgsmålet??
Med venlig hilsen
Per
2012-07-25 Spørgsmål fra : kim gade karstensen Spørgsmål : tilbehør til t-bonesteak? I opskriften indgår bl.a : hej
er ny herinde og INGEN ørn på pc men prøver samtidigt at lære noget nyt.
min veninde skal holde fødselsdag og ved ikke rigtigt hvad man serverer til t-bonesteak??
Håber du/i kan hjælpe lidt??
mvh kim karstensen Bemærkninger : DU/I må evt gerne sende svar til min mail??
[email protected]
på forhånd mange tak
Svar til kim gade karstensen : Hej Kim
Salat-bord med alle mulige dejlige friske grønsager,fintsnittet.
Små kogte kartofler,vendt i olie og krydderier efter smag og bagt i ovnen til de er gyldne.
Alle mulige grønne salater med en hjemmelavet dressing efter smag.GODT BRØD.
Frugt smager godt i salater.
Kun fantasien sætter grænser.
Velbekomme og tillykke.
Jette
2012-07-25 Spørgsmål fra : veh Spørgsmål : bananasplit I opskriften indgår bl.a : Chokoladesovs Bemærkninger : Isen skal kunne købes
Svar til veh : Hejsa
Hermed en opskrift på bananasplit.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-07-25 Spørgsmål fra : knud rasmussen Spørgsmål : koldskaal I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til knud rasmussen : Hej Knud
Går ud fra den er en opskrift på koldskål du søger, her er så hvordan vi gør i min familie.
1 l kærnemælk, 1 l ymer, saften af en hel citron, 1-2 tsk vanillesukker, ca. 100 gr. sukker men vi smager altid til undervejs.
Det hele piskes blot sammen til sukkeret er opløst, og bliver bedre af, at lave nogle timer før servering.
Med venlig hilsen
Benthe
2012-07-24 Spørgsmål fra : eva helgesson Spørgsmål : spegesild med lögsovs I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til eva helgesson : Hej Eva
Hermed en opskrift på spegesild med løgsovs.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-07-23 Spørgsmål fra : sonja otte Spørgsmål : røræg bacon og pølser til 60 personer I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til sonja otte : Hej Sonja
Tænker om det kun er mængderne som du søger, eller om det også er opskrifterne?
Men jeg har i hvert fald fundet en opskrift frem her som er beregnet til 25 personer, så kan du gange den op.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-07-21 Spørgsmål fra : yvonne knudsen Spørgsmål : bønner og dej hvidløg I opskriften indgår bl.a : bønner og dej hvidløg Bemærkninger : Jeg har fået dem på ferie i usa.
Det er tynde bønner der er dyppet i dej og friturekogt med noget crem til at dyppe dem i.
Svar til yvonne knudsen : Hej Yvonne
Det er formentlig en Beignets dej eller lignende der bruges, og den har jeg fundet en opskrift frem på her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-07-21 Spørgsmål fra : Kamma Spørgsmål : kalvekoteletter I opskriften indgår bl.a : Jeg har købt nogle kalvekoteletter uden ben, som jeg vil lave til gæster. Nu har jeg på jeres side set hvor meget de skal have af tid, men mangler lige noget grønt eller andet at servere til. Kan jeg give kartoffelsalat til. Det skal gerne være så let som mulig, da de ikke er her så længe.
Mvh
Kamma Bemærkninger :
Svar til Kamma : Hej Kamma
Synes måske ikke kartoffelsalat er sagen til det fine kød.
Du kan få disse små nemme kartofler i alle butikker, vask dem og kom dem i en plasticpose sammen med 5-10 cm store stykker af gullerod, persillerod, porre eller andre rodfrugter. Hæld en spsk olie i sammen med salt, peber og tørret timian og rosmarin.
slå knude på posen og læg den i køleskab til en time før gæsterne kommer.
Så skal de i en 200 gr. varm ovn i ca. 45 min, i et ildfast fad.
Dertil flutes og en købt pulversovs eller færdiglavet sovs feks. whiskey, bearnaise.
Nemt og godt.
Benthe
2012-07-20 Spørgsmål fra : Marianne Spørgsmål : helt kogt blomkåls hoved, med en dressing I opskriften indgår bl.a : Blomkål
mayonaise, hvidløg, creme fraiche Bemærkninger : Det er et helt kogt blomkåls hoved, med en dressing der hvertfald er Mayonaise og hvidløg i.. Resten er jeg desværre usikker på.. Jeg ville bruge det som tilbehør, altså ingen kød, fisk, eller lign.
Svar til Marianne : Hej Marianne
Nu skriver du godt nok at det skal være uden fisk og lignende, men jeg har fundet en opskrift frem som minder meget godt om det du beskriver med dressingen, og rejerne som bruges her kan du jo undlade.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-07-20 Spørgsmål fra : birthe christoffersen Spørgsmål : solbærsyltetøj , diabetiker I opskriften indgår bl.a : i kg friske solbær Bemærkninger :
Svar til birthe christoffersen : Hej Birthe
Jeg har fundet en opskrift frem på solbærmarmelade uden sukker, håber du kan bruge den. Ellers kan du bruge en opskrift på solbær syltetøj og så skifte sukkeret ud med sødemiddel.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-07-19 Spørgsmål fra : jørgen wennike Spørgsmål : frikandel I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : de er på størelse med en pølse og er lavet af fars
Svar til jørgen wennike : Hej Jørgen
Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på frikandel.
Beklager meget
Per
2016-03-02
1 pound of beef
1 pound of pork
8 oz of chicken
3 teaspoons of salt
1 teaspoon of black peper
1 teaspoon of ground allspice
1 teaspoon of ground nutmeg
3 teaspoons of onion powder
3/4 cup of whipping cream
Meget sent svar men Jeg har tænkt mig at afprøve denne opskrift i morgen, da min kæreste er hollænder og det er hans livret ☺️
http://www.thedutchtable.com/2011/01/frikandellen.html?m=1
2012-07-15 Spørgsmål fra : gitte frisdahl Spørgsmål : frugt eddiker I opskriften indgår bl.a : Frugt og bær
Eddike måske hvidvins eddike Bemærkninger :
Svar til gitte frisdahl : Hej Gitte
Du skal bruge ca. 200 g. bær og 5 dl. hvidvinseddike, hæld eddiken over bærrene og lade det trække et par uger.
Kan seies før brug, men skulle ikke være nødvendigt.
Med venlig hilsen
Per
2012-07-14 Spørgsmål fra : steen næsborg Spørgsmål : mexican dressing I opskriften indgår bl.a : har kunne købes i metro københavn, men det kan desværre ikke mere.
Det er en stærk dressing. Bemærkninger :
Svar til steen næsborg : Hej Steen
Vi kender desværre ikke denne dressing, så det er ikke muligt for os at finde frem til en opskrift.
Med venlig hilsen
Per
2012-07-13 Spørgsmål fra : anita Spørgsmål : vedr brunsviger I opskriften indgår bl.a : fandt på et tidspunkt en rigtig god opskrift (har bagt den mange gange på en rigtig lækker brunsviger UDEN gær men lavet med bagepulver, det ser ud til at opskriften er blevet fjernet. Knn i hjælpe mig Bemærkninger :
Svar til anita : Hej Anita
Jeg har fundet opskriften på brunsviger uden gær frem til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-07-11 Spørgsmål fra : susanne bonnesen Spørgsmål : kyllingespyd m.jordnøddesause og honning I opskriften indgår bl.a : kyllingefilet,jordnøddesmør og honning Bemærkninger : set i et program med Jamie Oliver. mad på 30 minutter.
Svar til susanne bonnesen : Hej Susanne
Vi kan desværre ikke hjælpe med denne opskrift.
Med venlig hilsen
Per
2012-07-09 Spørgsmål fra : Bente Christophersen Spørgsmål : persillesauce uden mælk I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Sauce til stegt flæsk eller rødspætter
Svar til Bente Christophersen : Hej bente
Hvis du kan lave en almindelig opbagt persillesovs, burde du bare kunne skifte mælken ud med vand.. Min mand er mælkeallergiker og vi laver derfor altid sovs på vand.. Brug evt. Det kogte kartoffelvand.. Håber det hjalp en smule :)
Med venlig hilsen
Marianne
2012-07-09 Spørgsmål fra : Frida Lausten Spørgsmål : sandkage I opskriften indgår bl.a : sandkage bagt med tidselolie og få el. ingen æg
Bemærkninger :
Svar til Frida Lausten : Hej Frida
Jeg har fundet en kage frem her, det er godt nok ikke en desideret sandkage, men jeg håber den vil kunne bruges.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-07-09 Spørgsmål fra : børge-schmidt Spørgsmål : hovedsalat-kærnemælk-fløde? I opskriften indgår bl.a : hovedsalat-kærnemælk-fløde? Bemærkninger : mener-den-stammer fra sdr.jylland
Svar til børge-schmidt : Hej Børge
Ja oldemor salat bliver den kaldt hos os, er ikke i tvivl om at det er hvad der menes, du gør således:
hovedsalat plukkes i mundrette stykker i skål, over hældes en blanding af ca. 1½ dl. kærnemælk rørt op med saften af en ½ citron og sukker efter smag, sådan ca 2-3 spsk. Blandes bare godt rundt i salaten med to gafler lige inden servering.
Men i min barndom for 50 år siden hos mormor, der var det med piskefløde istedet for kærnemælk, man kan også bruge halvt af hver, prøv det UHM!
Har aldrig lavet den til gæster, uden de får opskriften med hjem.
Mvh Benthe
2012-07-06 Spørgsmål fra : Birgitte Koefoed Spørgsmål : Kong Hans I opskriften indgår bl.a : Solbær, sukker, vand og vodka Bemærkninger : Fået hj. lavet på Samsø
Svar til Birgitte Koefoed : Hej Birgitte
Det er ikke en opskrift vi kender, men måske du kan prøve dig frem til det rigtige forhold, det kunne sikkert blive en sjov aften *S*
Med venlig hilsen
Per
2012-07-06 Spørgsmål fra : Ulla Lund Spørgsmål : Regnbueoerred i folie i ovn I opskriften indgår bl.a : Regnbueoerred som fyldes med smoer, citron + persille, pakkes i folie og saa i ovnen. Bemærkninger : Jeg kan ikke huske ovnens temp. og hvor laenge de skal dampes. Kan nogen hjaelpe mig, please?
Svar til Ulla Lund : Hej Ulla
en sådan fisk skal have 20-25 min pr kg ved 200 grader det samme på grill indirektevarme god fornøgelse og velbekomme
ps hvis du bruger for meget folie forlænges tiden i ovnen
Med venlig hilsen
preben
2012-07-01 Spørgsmål fra : Kirsten Hagstrøm Spørgsmål : Forslag skalldyranretning I opskriften indgår bl.a : Pyntet fat med forskjellige skalldyrsorter Bemærkninger :
Svar til Kirsten Hagstrøm : Hej Kirsten
Skaldyrene skal alle være kogte og kolde, de kan anrettes på lidt salat.
Muslinger kan du dampe nogle friske som du fjerner den ene skal på og bruger mest til pynt, og så kan du supplere med muslinger fra dåse.
Der kan bruges alle spiselige muslinger.
Krabbeklør ser også pænt ud på fadet.
Hummer og jomfruhummer ser også pænt ud, jomfruhummer kan du lægge nogle enkelte på til pynt og så pille resten.
Blæksprutter kan også fint bruges.
Og så selvfølgelig rejer, flest pillede men enkelte skalrejer til pynt.
Hertil hvidt brød, mayonnaise og evt. hummerdressing.
Se hummerdressing her
Med venlig hilsen
Per
|