Spørgsmål efter opskrift

2012-07-30
Spørgsmål fra   :  bente larsen
Spørgsmål   :  sennep glasset spareribs
I opskriften indgår bl.a   :  dijon sennep sukker jeg kan ikke huske mere
Bemærkninger   :  


Svar til bente larsen   :  
Hej Bente

Det er jo nærmest en blanding af glaserert hamburgerryg og spareribs. Selve marinaden kan der jo være mange variatiner af men stort set er det jo blot sennep og brun farin, så kan du tilføje forskellige krydderier efter eget valg, evt. lidt rasp hvis du vil have det hænger bedre fast.

Med venlig hilsen
Per




2012-07-29
Spørgsmål fra   :  Gitte Hylle
Spørgsmål   :  Rødvinsbraiseret lammekølle
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Rødvinsbraiseret lammekølle stegt i stegeso i ca. 7 timer.

Svar til Gitte Hylle   :  
Hej Gitte

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil synes om.

Du skal dog være opmærksom på at det er den store stegeso der skal bruges, de findes i flere størrelser. Du kan evt. bruge mindre rødvin end vi har gjort på billedet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-07-28
Spørgsmål fra   :  Jette Iversen
Spørgsmål   :  hel,bagt brie
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
har fået det serveret engang,altså en hel, bagt brie med lækker valnødder i en brun lage/sirup.

Svar til Jette Iversen   :  
Hej Jette

Jeg har fået skrevet en opskrift ned som jeg håber passer på det ønskede. Der er formentlig for mange syltede valnødder, men de kan tilsættes Atamon og gemmes på glas.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-07-26
Spørgsmål fra   :  Susanne
Spørgsmål   :  Ginmarineret laksside
I opskriften indgår bl.a   :  Gin, enebær, salt, peber
Bemærkninger   :  


Svar til Susanne   :  
Hej Susanne

Det ser ud til at du selv har opskriften, hvad er spørgsmålet??

Med venlig hilsen
Per




2012-07-25
Spørgsmål fra   :  kim gade karstensen
Spørgsmål   :  tilbehør til t-bonesteak?
I opskriften indgår bl.a   :  hej er ny herinde og INGEN ørn på pc men prøver samtidigt at lære noget nyt. min veninde skal holde fødselsdag og ved ikke rigtigt hvad man serverer til t-bonesteak?? Håber du/i kan hjælpe lidt?? mvh kim karstensen
Bemærkninger   :  
DU/I må evt gerne sende svar til min mail?? [email protected] på forhånd mange tak

Svar til kim gade karstensen   :  
Hej Kim

Salat-bord med alle mulige dejlige friske grønsager,fintsnittet. Små kogte kartofler,vendt i olie og krydderier efter smag og bagt i ovnen til de er gyldne. Alle mulige grønne salater med en hjemmelavet dressing efter smag.GODT BRØD. Frugt smager godt i salater. Kun fantasien sætter grænser.

Velbekomme og tillykke.
Jette




2012-07-25
Spørgsmål fra   :  veh
Spørgsmål   :  bananasplit
I opskriften indgår bl.a   :  Chokoladesovs
Bemærkninger   :  
Isen skal kunne købes

Svar til veh   :  
Hejsa

Hermed en opskrift på bananasplit.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-07-25
Spørgsmål fra   :  knud rasmussen
Spørgsmål   :  koldskaal
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til knud rasmussen   :  
Hej Knud

Går ud fra den er en opskrift på koldskål du søger, her er så hvordan vi gør i min familie. 1 l kærnemælk, 1 l ymer, saften af en hel citron, 1-2 tsk vanillesukker, ca. 100 gr. sukker men vi smager altid til undervejs. Det hele piskes blot sammen til sukkeret er opløst, og bliver bedre af, at lave nogle timer før servering.

Med venlig hilsen
Benthe




2012-07-24
Spørgsmål fra   :  eva helgesson
Spørgsmål   :  spegesild med lögsovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til eva helgesson   :  
Hej Eva

Hermed en opskrift på spegesild med løgsovs.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-07-23
Spørgsmål fra   :  sonja otte
Spørgsmål   :  røræg bacon og pølser til 60 personer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til sonja otte   :  
Hej Sonja

Tænker om det kun er mængderne som du søger, eller om det også er opskrifterne?

Men jeg har i hvert fald fundet en opskrift frem her som er beregnet til 25 personer, så kan du gange den op.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-07-21
Spørgsmål fra   :  yvonne knudsen
Spørgsmål   :  bønner og dej hvidløg
I opskriften indgår bl.a   :  bønner og dej hvidløg
Bemærkninger   :  
Jeg har fået dem på ferie i usa. Det er tynde bønner der er dyppet i dej og friturekogt med noget crem til at dyppe dem i.

Svar til yvonne knudsen   :  
Hej Yvonne

Det er formentlig en Beignets dej eller lignende der bruges, og den har jeg fundet en opskrift frem på her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-07-21
Spørgsmål fra   :  Kamma
Spørgsmål   :  kalvekoteletter
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har købt nogle kalvekoteletter uden ben, som jeg vil lave til gæster. Nu har jeg på jeres side set hvor meget de skal have af tid, men mangler lige noget grønt eller andet at servere til. Kan jeg give kartoffelsalat til. Det skal gerne være så let som mulig, da de ikke er her så længe. Mvh Kamma
Bemærkninger   :  


Svar til Kamma   :  
Hej Kamma

Synes måske ikke kartoffelsalat er sagen til det fine kød. Du kan få disse små nemme kartofler i alle butikker, vask dem og kom dem i en plasticpose sammen med 5-10 cm store stykker af gullerod, persillerod, porre eller andre rodfrugter. Hæld en spsk olie i sammen med salt, peber og tørret timian og rosmarin. slå knude på posen og læg den i køleskab til en time før gæsterne kommer. Så skal de i en 200 gr. varm ovn i ca. 45 min, i et ildfast fad. Dertil flutes og en købt pulversovs eller færdiglavet sovs feks. whiskey, bearnaise.

Nemt og godt.
Benthe




2012-07-20
Spørgsmål fra   :  Marianne
Spørgsmål   :  helt kogt blomkåls hoved, med en dressing
I opskriften indgår bl.a   :  Blomkål mayonaise, hvidløg, creme fraiche
Bemærkninger   :  
Det er et helt kogt blomkåls hoved, med en dressing der hvertfald er Mayonaise og hvidløg i.. Resten er jeg desværre usikker på.. Jeg ville bruge det som tilbehør, altså ingen kød, fisk, eller lign.

Svar til Marianne   :  
Hej Marianne

Nu skriver du godt nok at det skal være uden fisk og lignende, men jeg har fundet en opskrift frem som minder meget godt om det du beskriver med dressingen, og rejerne som bruges her kan du jo undlade.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-07-20
Spørgsmål fra   :  birthe christoffersen
Spørgsmål   :  solbærsyltetøj , diabetiker
I opskriften indgår bl.a   :  i kg friske solbær
Bemærkninger   :  


Svar til birthe christoffersen   :  
Hej Birthe

Jeg har fundet en opskrift frem på solbærmarmelade uden sukker, håber du kan bruge den. Ellers kan du bruge en opskrift på solbær syltetøj og så skifte sukkeret ud med sødemiddel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-07-19
Spørgsmål fra   :  jørgen wennike
Spørgsmål   :  frikandel
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
de er på størelse med en pølse og er lavet af fars

Svar til jørgen wennike   :  
Hej Jørgen

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på frikandel.

Beklager meget
Per


2016-03-02

1 pound of beef 1 pound of pork 8 oz of chicken 3 teaspoons of salt 1 teaspoon of black peper 1 teaspoon of ground allspice 1 teaspoon of ground nutmeg 3 teaspoons of onion powder 3/4 cup of whipping cream Meget sent svar men Jeg har tænkt mig at afprøve denne opskrift i morgen, da min kæreste er hollænder og det er hans livret ☺️

http://www.thedutchtable.com/2011/01/frikandellen.html?m=1




2012-07-15
Spørgsmål fra   :  gitte frisdahl
Spørgsmål   :  frugt eddiker
I opskriften indgår bl.a   :  Frugt og bær Eddike måske hvidvins eddike
Bemærkninger   :  


Svar til gitte frisdahl   :  
Hej Gitte

Du skal bruge ca. 200 g. bær og 5 dl. hvidvinseddike, hæld eddiken over bærrene og lade det trække et par uger. Kan seies før brug, men skulle ikke være nødvendigt.

Med venlig hilsen
Per




2012-07-14
Spørgsmål fra   :  steen næsborg
Spørgsmål   :  mexican dressing
I opskriften indgår bl.a   :  har kunne købes i metro københavn, men det kan desværre ikke mere. Det er en stærk dressing.
Bemærkninger   :  


Svar til steen næsborg   :  
Hej Steen

Vi kender desværre ikke denne dressing, så det er ikke muligt for os at finde frem til en opskrift.

Med venlig hilsen
Per




2012-07-13
Spørgsmål fra   :  anita
Spørgsmål   :  vedr brunsviger
I opskriften indgår bl.a   :  fandt på et tidspunkt en rigtig god opskrift (har bagt den mange gange på en rigtig lækker brunsviger UDEN gær men lavet med bagepulver, det ser ud til at opskriften er blevet fjernet. Knn i hjælpe mig
Bemærkninger   :  


Svar til anita   :  
Hej Anita

Jeg har fundet opskriften på brunsviger uden gær frem til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-07-11
Spørgsmål fra   :  susanne bonnesen
Spørgsmål   :  kyllingespyd m.jordnøddesause og honning
I opskriften indgår bl.a   :  kyllingefilet,jordnøddesmør og honning
Bemærkninger   :  
set i et program med Jamie Oliver. mad på 30 minutter.

Svar til susanne bonnesen   :  
Hej Susanne

Vi kan desværre ikke hjælpe med denne opskrift.

Med venlig hilsen
Per




2012-07-09
Spørgsmål fra   :  Bente Christophersen
Spørgsmål   :  persillesauce uden mælk
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Sauce til stegt flæsk eller rødspætter

Svar til Bente Christophersen   :  
Hej bente

Hvis du kan lave en almindelig opbagt persillesovs, burde du bare kunne skifte mælken ud med vand.. Min mand er mælkeallergiker og vi laver derfor altid sovs på vand.. Brug evt. Det kogte kartoffelvand.. Håber det hjalp en smule :)

Med venlig hilsen
Marianne




2012-07-09
Spørgsmål fra   :  Frida Lausten
Spørgsmål   :  sandkage
I opskriften indgår bl.a   :  sandkage bagt med tidselolie og få el. ingen æg
Bemærkninger   :  


Svar til Frida Lausten   :  
Hej Frida

Jeg har fundet en kage frem her, det er godt nok ikke en desideret sandkage, men jeg håber den vil kunne bruges.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-07-09
Spørgsmål fra   :  børge-schmidt
Spørgsmål   :  hovedsalat-kærnemælk-fløde?
I opskriften indgår bl.a   :  hovedsalat-kærnemælk-fløde?
Bemærkninger   :  
mener-den-stammer fra sdr.jylland

Svar til børge-schmidt   :  
Hej Børge

Ja oldemor salat bliver den kaldt hos os, er ikke i tvivl om at det er hvad der menes, du gør således:

hovedsalat plukkes i mundrette stykker i skål, over hældes en blanding af ca. 1½ dl. kærnemælk rørt op med saften af en ½ citron og sukker efter smag, sådan ca 2-3 spsk. Blandes bare godt rundt i salaten med to gafler lige inden servering.

Men i min barndom for 50 år siden hos mormor, der var det med piskefløde istedet for kærnemælk, man kan også bruge halvt af hver, prøv det UHM! Har aldrig lavet den til gæster, uden de får opskriften med hjem.

Mvh Benthe




2012-07-06
Spørgsmål fra   :  Birgitte Koefoed
Spørgsmål   :  Kong Hans
I opskriften indgår bl.a   :  Solbær, sukker, vand og vodka
Bemærkninger   :  
Fået hj. lavet på Samsø

Svar til Birgitte Koefoed   :  
Hej Birgitte

Det er ikke en opskrift vi kender, men måske du kan prøve dig frem til det rigtige forhold, det kunne sikkert blive en sjov aften *S*

Med venlig hilsen
Per




2012-07-06
Spørgsmål fra   :  Ulla Lund
Spørgsmål   :  Regnbueoerred i folie i ovn
I opskriften indgår bl.a   :  Regnbueoerred som fyldes med smoer, citron + persille, pakkes i folie og saa i ovnen.
Bemærkninger   :  
Jeg kan ikke huske ovnens temp. og hvor laenge de skal dampes. Kan nogen hjaelpe mig, please?

Svar til Ulla Lund   :  
Hej Ulla

en sådan fisk skal have 20-25 min pr kg ved 200 grader det samme på grill indirektevarme god fornøgelse og velbekomme ps hvis du bruger for meget folie forlænges tiden i ovnen

Med venlig hilsen
preben




2012-07-01
Spørgsmål fra   :  Kirsten Hagstrøm
Spørgsmål   :  Forslag skalldyranretning
I opskriften indgår bl.a   :  Pyntet fat med forskjellige skalldyrsorter
Bemærkninger   :  


Svar til Kirsten Hagstrøm   :  
Hej Kirsten

Skaldyrene skal alle være kogte og kolde, de kan anrettes på lidt salat.

Muslinger kan du dampe nogle friske som du fjerner den ene skal på og bruger mest til pynt, og så kan du supplere med muslinger fra dåse. Der kan bruges alle spiselige muslinger.

Krabbeklør ser også pænt ud på fadet.

Hummer og jomfruhummer ser også pænt ud, jomfruhummer kan du lægge nogle enkelte på til pynt og så pille resten.

Blæksprutter kan også fint bruges.

Og så selvfølgelig rejer, flest pillede men enkelte skalrejer til pynt.

Hertil hvidt brød, mayonnaise og evt. hummerdressing.


Se hummerdressing her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2012

Se spørgsmålene for februar 2012

Se spørgsmålene for marts 2012

Se spørgsmålene for april 2012

Se spørgsmålene for maj 2012

Se spørgsmålene for juni 2012

Se spørgsmålene for juli 2012

Se spørgsmålene for august 2012

Se spørgsmålene for september 2012

Se spørgsmålene for oktober 2012

Se spørgsmålene for november 2012

Se spørgsmålene for december 2012