|
Spørgsmål efter opskrift
2011-07-28 Spørgsmål fra : Karen Olsen Spørgsmål : Pane Piatto I opskriften indgår bl.a : Det er et brød til salater, forretter m.v. Bemærkninger :
Svar til Karen Olsen : Hej Karen
Direkte oversat fra italiensk betyder pane piatto (brød flad eller fladbrød)
Jeg har ingen opskrift på navnet, og tænker også at det måske dækker over flere forskellige brød som alle er fladbrød.
Med venlig hilsen
Per
2011-07-27 Spørgsmål fra : Jytte Nielsen Spørgsmål : Tverstedkage I opskriften indgår bl.a : Gærdej - med creme og snegle ovenpå Bemærkninger :
Svar til Jytte Nielsen : Hej Jytte
Det du beskriver lyder som en smørkage, eller tager jeg fejl??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-07-27 Spørgsmål fra : soffy Spørgsmål : kædebrevskage I opskriften indgår bl.a : ? Bemærkninger : slags kædebrevskage
Svar til soffy : Hej Soffy
Mon ikke det er Herman kage - Amish friendship cake du tænker på?
Den vil jeg i hvert fald sende en opskrift på her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-07-26 Spørgsmål fra : hannah stahr-christensen Spørgsmål : agurkesalat (?) I opskriften indgår bl.a :
agurk, sesam, chili, tror noget soya eller katjap manis. Bemærkninger : Det er et tlbehør, hvor både agurk og sausen bruges
Svar til hannah stahr-christensen : Hej Hannah
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på agurkesalat.
Beklager meget
Per
2011-07-24 Spørgsmål fra : Brita Pedersen Spørgsmål : berberiandeandelår I opskriften indgår bl.a : andelår, æbler, andre grønsager Bemærkninger : andelårne svitses, tages op, æbler og grønsager svitses, lårene lægges på igen og det hele steger videre under låg. mere kan jeg ikke huske
Svar til Brita Pedersen : Hej Britta
Det du beskriver kunne minde om confit, så det vil jeg sende en opskrift på her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-07-21 Spørgsmål fra : Anton Spørgsmål : wienersnitsel I opskriften indgår bl.a : Opskrift kunne ikke findes Bemærkninger : det er en fejl at der ikke automatisk rettes for "stavefejl" Mange retter staves jo netop ikke på dansk. Jeg formoder at denne side er for (noviser) udi kokkekunst. Jeg har derudover meget glæde af siden. Mvh. Anton
Svar til Anton : Hej Anton
På kogebogen er det muligt at skrive dele af opskriftens navn hvis man er i tvivl om hvordan det staves, det andet lig google har vi ikke mulighed for.
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2011-07-20 Spørgsmål fra : Lis Deleuran Spørgsmål : Hvad er LANDBRØDSMEL?
Det er vist svensk. Men ligner det sigtemel, grahamsmel I opskriften indgår bl.a : Hvad er LANDBRØDSMEL?
Det er vist svensk. Men ligner det sigtemel, grahamsmel eller...... Bemærkninger :
Svar til Lis Deleuran : Hej Lis
det hedder rågsigt
god fornøjelse
soffy
min datter havde med til mig fornylig MUMS !!
2011-07-19 Spørgsmål fra : Karin Rajczyk Spørgsmål : svinemørbrad med pistacie toppings I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : set her. Desuden set under kommentar af Heidi Aabech under Aspargs- og kartoffelsalat med citronvinaigrette. 2008-06-26
Svar til Karin Rajczyk : Hej Karin
Hermed den ønskede opskrift på Svinemørbrad med pistacenødetoppings.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-07-18 Spørgsmål fra : elsebeth petersen Spørgsmål : helstegt vildsvin på grill I opskriften indgår bl.a : vildsvin har vi, men mangler opskrift på marinade. hvordan kan stegning foregå,skal grisen pakkes i staniol og ca. hvor lang tid? Venligst elsebeth petersen. Bemærkninger :
Svar til elsebeth petersen : Hej Elsebeth
Marinaden kan vi hjælpe med.
Se opskrift på Sprøjtemarinade
Men selve stegningen har vi ikke de store erfaringer med, det kommer jo også an på hvor stor grisen er, hvor varm grillen er og hvilken type grill.
Med venlig hilsen
Per
2011-07-17 Spørgsmål fra : jakob Spørgsmål : Jægerschnitsel I opskriften indgår bl.a : Svinekød,champinon, kartofler Bemærkninger :
Svar til jakob : Hej Jakob
Vi har en opskrift på jægerschnitzel med billede som jeg vil sende til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-07-17 Spørgsmål fra : connie erbs Spørgsmål : Fasan i gele` I opskriften indgår bl.a : Fasan i gele` Bemærkninger : Hos en dygtig jæger og kok har jeg engang fået serveret fasan i gele`. Det er jo nemt når der skal serveres "kold" middag
Svar til connie erbs : Hej Connie
Vi har desværre ingen opskrift på fasan i gele, og det er også næsten umuligt for os at ramme helt den sammen smag som du har fået serveret.
Har du prøvet at spørge jægeren??
Med venlig hilsen
Per
2011-07-17 Spørgsmål fra : liss nielsen Spørgsmål : triploni af ungkvæg.
vil gerne udskære den og færdigstege i sovsen. I opskriften indgår bl.a : triploni af ungkvæg.
vil gerne udskære den og færdigstege i sovsen.
eller har i et godt forslag, skal lave til 60 personer.
hvilket tilbehør? Bemærkninger :
Svar til liss nielsen : Hej Lis
Mon ikke det er striploin du tænker på, det er en amerikansk udskæring af oksefilet, det bedste stykke af fileten.
Hvis det er oksefileten du tænker på skal den jo helst servers rød eller lyserød, og bør ikke færdigsteges i sovsen, se opskrifter under ogsefilet.
Og tilbehøret kan jo også være som igen som til oksefilet.
SKal kødet gennemsteges i sovsen, er vi jo nærmere over i noget med gammeldags oksesteg og så vil det være syndt at bruge dette stykke kød.
Med venlig hilsen
Per
2011-07-15 Spørgsmål fra : poul hansen Spørgsmål : bund til jordbærtærte I opskriften indgår bl.a : bund til jordbærtærte Bemærkninger :
Svar til poul hansen : Hej Poul
Hvad har du i tankerne ang. bund?? du kan bruge en alm. mørdejsbund, men mange gange får bunden også lidt fyld inden bagning, samt at bunden bliver smurt med chokolade inden cremen kommer på, for at holde på sprødheden.
Jeg vil sende dig en opskrift på en jordbærtærte, og så kan du nøjes med at bruge bunden hertil.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-07-15 Spørgsmål fra : Anne Moisen Spørgsmål : jernbane? I opskriften indgår bl.a : kagebund med hindbærmarmelade i striber og måske marcipanblanding i striber. Kan som regel købes hos bageren Bemærkninger :
Svar til Anne Moisen : Hej Anne
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på hernbanne.
Beklager meget
Per
2011-07-15 Spørgsmål fra : Melanie Spørgsmål : dan cake stracciatella muffins I opskriften indgår bl.a : Stracciatella Bemærkninger : Dan cake har lavet dem du kan købe dem i en pakke med 4 stk. Muffin i.
Svar til Melanie : Hej Melanie
Jeg kender kun Straciatella som is, måske det er den som dankake har ladet sig inspirere af?
Men jeg kan desværre ikke hjælpe med en opskrift.
Med venlig hilsen
Per
2011-07-14 Spørgsmål fra : Kirsten Sørensen Spørgsmål : glutenfrie pølsehorn I opskriften indgår bl.a : Jeg mangler en rigtig god/nem opskrift på glutenfrie pølsehorn, som er ligeså gode, som hvis de var lavet med hvedemel. Bemærkninger :
Svar til Kirsten Sørensen : Hej Kirsten
Desværre er det ikke nemt at lave glutenfrie opskrifter, og efter min mening bliver de ikke så gode som opskrifter med gluten i.
Når det så er sagt, så har vi faktisk heller ikke opskrift på det.
Beklager meget
Per
2011-07-13 Spørgsmål fra : john jensen Spørgsmål : stikkelbærggrød I opskriften indgår bl.a : stikkelsbær Bemærkninger :
Svar til john jensen : Hej John
Hermed en opskrift på stikkelsbærgrød.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-07-12 Spørgsmål fra : lis madsen Spørgsmål : jernbaneskinner I opskriften indgår bl.a : ? Bemærkninger : De ligner lidt fedte brøds kager men der er kokus med pisket hvider i begge sider og glasur i midten
Svar til lis madsen : Hej Lis
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på jernbaneskinner.
Beklager meget
Per
2011-07-12 Spørgsmål fra : Hille Søborg Spørgsmål : Ungarskekoteletter I opskriften indgår bl.a : Svinekoteletter ,gulerødder, champinong,majs evt.andre grønsager. Alt læggesi bradepande og steges videre med bouillion i ovnen Bemærkninger :
Svar til Hille Søborg : Hej Hille
Vi har en opskrift på Ungarske koteletter som jeg håber er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-07-11 Spørgsmål fra : Jørgen Ove Gade Spørgsmål : Rådyr skank I opskriften indgår bl.a : Skank af rådyr Bemærkninger :
Svar til Jørgen Ove Gade : Hej Jørgen
Hej. Alle stykker kød fra rådyr kan tilberedes på denne måde: Kødet brunes i stor stege-gryde. tilsætts ca 3/4 liter vand.kødet dækkes med baconskiver (1 pakke) og der tilsættes 4 knuste enebær. lad kødet koge op. i en anden gryde laves en alm. opbagt brun mælke-sovs.smages til med salt, peber,2 tsk. gele. sovsen hældes over kødet så det dækker helt.lad gryden koge op.dæmp varmen og lad retten simre i ca 1 1/2 time.tilsæt evt. mere vand, så det når halvt op i gryden. kødet "skubbes" lidt rundt i gryden 3-4 gange, for at undgå at det brænder på bunden. Tips: kan med fordel laves om formiddag. varmes op igen ca 1 time før spisetid.hvis sovsen er for tynd kan du bruge meljævning.
du får med garanti en super lækker saftig rådyrsteg på denne måde.opskrifte er ca 50 år gammel.
hilsen elsebeth.
2011-07-11 Spørgsmål fra : joan svendsen Spørgsmål : harlekins blomkål I opskriften indgår bl.a : blomkål tomater små kartofler aerter bacon smørsovs
aeg Bemærkninger :
Svar til joan svendsen : Hej Joan
Jeg har en opskrift på harlekinblomkål, som lyder som den, du søger.
Se opskriften her
Håber du kan bruge opskriften, selvom den ikke indeholder kartofler.
Venlig hilsen
Inge
2011-07-10 Spørgsmål fra : Reihaneh Spørgsmål : stikkebær marmalade I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Reihaneh : Hej Raihaneh
Hermed lidt forskellige opskrifter på stikkelsbær marmelade.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2011-07-10 Spørgsmål fra : preben kiefer Spørgsmål : røste ribs I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til preben kiefer : Hej Preben
Hermed en opskrift på rysteribs.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-07-09 Spørgsmål fra : Hanne Steen Larsen Spørgsmål : råmælkskringler/kranse I opskriften indgår bl.a : gammel opskrift fra landet, hvor man brugte mælken,når en ko havde kælvet, derfra navnet, småkagerne blev altid drysset med perlemelis. Bemærkninger :
Svar til Hanne Steen Larsen : Hej Hanne
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på råmælkskringle.
Beklager meget
Per
2011-07-08 Spørgsmål fra : Poul Niebuhr Spørgsmål : forskel krebinet og karbonade I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Poul Niebuhr : Hej Poul
Jeg går ud fra at du ønsker at vide hvad forskellen på krebinetter og karbonader er?
Og det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.
Med venlig hilsen
Per
2011-07-08 Spørgsmål fra : janni Spørgsmål : pebermyntesirup I opskriften indgår bl.a : Vand og muscovadosukker Bemærkninger :
Svar til janni : Hej Janni
Vi har en opskrift på myntesirup, som godt nok ikke er den bedst beskrevet, men måske du alligevel kan bruge den.
Du kan bruge det sukker du har lyst til, og den almindelige mynte kan du skifte ud med pebermynte, pebermynteessens eller pebermynteolie.
Siruppen skal koge til sukkeret er oplyst og begynder at tykne.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-07-07 Spørgsmål fra : Rikke Pedersen Spørgsmål : Dianasteak I opskriften indgår bl.a : Steak af okse/kalv med smelteost¨på toppen. Bearnaise-sauce og pommes som tilbehør.
Bemærkninger : Vi vat i Alanya for to år siden, hvor vi fik retten serveret på restaurant, og kunne godt tænke os at lave retten selv. Så på næsten hver restaurant i Alanya, kan man bestille denne ret.
Håber I kan give os opskriften!
Svar til Rikke Pedersen : Hej Rikke
Steak bearnaisesauce og pommes frits lyder jo nærmest som bøf bearnaise, med lille forskel at du har smelteost på toppen.
Jeg kender ikke Dianasteak, men vil mene at du kan bruge opskriften på bøf bearnaise og så drysse bøffen/staken med revet mozzarella, og given den et par minuter under grillen stil osten er smelte?
Du skal stege bøffen/steaken knapt færdig
Det ville være mit bud, men det kan være jeg tager fejl?
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2011-07-07 Spørgsmål fra : aksel rosenkrands Spørgsmål : Pighvar I opskriften indgår bl.a : fladfisk Bemærkninger : Stor fisk der både kan tilberedes kogt eller stegt, men også stuvet.
Det vil være fantastisk hvis I kan finde en opdkrift på stuvet Pighvar
Svar til aksel rosenkrands : Hej Aksel
Vi har desværre ingen opskrift på stuvet pighvar.
Beklager meget
Per
2011-07-07 Spørgsmål fra : Mikala Follin Spørgsmål : røget laks, kolde pandekager, forårsløg, smøreost I opskriften indgår bl.a : røget laks, kolde pandekager, forårsløg, smøreost Bemærkninger : forret, serveret skåret i skæve skiver og anrettet
Svar til Mikala Follin : Hej Mikala
Det du beskriver minder meget om vore opskrift på laksewraps, så med små ændringer mener jeg du vil kunne bruge den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-07-06 Spørgsmål fra : Jane Andersen Hegelund Spørgsmål : Gulerodstzaziki I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jane Andersen Hegelund : Hej Jane
Hermed en opskrift på gulerodstzatiki.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-07-04 Spørgsmål fra : Jonna Olsen Spørgsmål : ribssaft I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg har købt en saftkoger kan man komme sukker og vand ved med det samme .
Svar til Jonna Olsen : Hej Jonna
Jeg ville ikke tilsætte sukker med det samme, for det første ved du ikke hvor meget saft du får, og for det andet vi der sikkert blive en del sukker hængende i pulpen som du kasserer.
Nu skriver du ikke meget omkring saftkogeren, men jeg går ud fra at det er sådan en 3 delt en.
Med venlig hilsen
Per
2011-07-03 Spørgsmål fra : Bente Kristiansen Spørgsmål : squash syltet som græskar I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Bente Kristiansen : Hej Bente
Vi har afprøvet en opskrift på syltet græskar, og istedet for græskar brugt squash, og det gik ganske fint, så vi har lagt en opskrift ud med billeder osv, håber du kan bruge den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-07-02 Spørgsmål fra : heidi lægteskov Spørgsmål : Min kæreste har lige fået konstateret mælke/æggeallergi i meget voksen alder I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hej,
Min kæreste har lige fået konstateret mælke/æggeallergi i meget voksen alder. Jeg tænkte, at du måske kunne sende nogle opskrifter eller et link til forskellige opskrifter, vi kan starte med at bruge, indtil vi har lært at navigere i dette for tiden ret uoverskuelige nye dilemma:-) På forhånd tak. mvh Heidi
Svar til heidi lægteskov : Hej Heidi
Vi har nogle forskellige grupper med fødevareallergier, deriblandt mælk og æggeallergi.
Faktisk er der 3 forskellige former for mælkeallergi, så hvis det er allergi over for laktoce er det faktisk muligt at købe laktocefri mælk, og så vil du kunne nøjes med at kigge efter æggefrie opskrifter.
Se fødevareallergier her
Med venlig hilsen
Per
2011-07-01 Spørgsmål fra : Dorthe Greiffenberg Spørgsmål : røget moskustykkam
steges? koges? råt?
hvilket tilbehør? I opskriften indgår bl.a : røget moskustykkam
steges? koges? råt?
hvilket tilbehør? Bemærkninger :
Svar til Dorthe Greiffenberg : Hej Dorthe
Du kan faktisk bruge røget kød både råt og kogt.
Jeg hælder umidelbart mest til råt, a la vore opskrifter på røget dyrekølle.
Se opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
|