|
Spørgsmål efter opskrift
2010-07-31 Spørgsmål fra : Birthe Kjærgreen Spørgsmål : lækker opskrift til veganer I opskriften indgår bl.a : måske noget med nødder og meget grønt Bemærkninger :
Svar til Birthe Kjærgreen : Hej Birthe
Vi har en gruppe med veganeropskrifter hvor jeg håber du vil kunne finde inspiration.
Se veganeropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-30 Spørgsmål fra : Hanne Friborg Spørgsmål : Laks med mascarpone/citronsauce ? I opskriften indgår bl.a : Laks i ovnfast fad i en sauce af mascarpone og citron. Bemærkninger :
Svar til Hanne Friborg : Hej Hanne
Jeg har fundet en opskrift frem som jeg tror og håber er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-30 Spørgsmål fra : grethe høj Spørgsmål : japansk kartoffelsalat I opskriften indgår bl.a : kartofler, hytteost, augurk, gullerødder Bemærkninger :
Svar til grethe høj : Hej Grethe
Hermed en opskrift på japansk kartoffelsalat.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-25 Spørgsmål fra : AsgerLauridsen Spørgsmål : hvid chokolade, flødeskum, frugt evt. jordbær I opskriften indgår bl.a : hvid chokolade, flødeskum, frugt evt. jordbær Bemærkninger :
Svar til AsgerLauridsen : Hej Asger
Nu skriver du ikke hvad du søger men kun nogle ingredienser, så det bliver et skud fra hoften.
Hvid chokolademousse ??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-25 Spørgsmål fra : Henning Henriksen Spørgsmål : Surbærmarmelade I opskriften indgår bl.a : Surbær m. æbler Bemærkninger :
Svar til Henning Henriksen : Hej Henning
Surbær heder også aronia, og den har jeg fået en forespørgsel på sidste år, som jeg dog ikke kunne hjælpe med.
Efterfølgende har en bruger indsendt en opskrift som er tilføjet spørgsmålet, men uden opskriften er rigtigt lagt ind, det har jeg nu gjort, og kan derfor sende dig et link til opskriften som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-24 Spørgsmål fra : Rasmus Bech Spørgsmål : Agurkesalat I opskriften indgår bl.a : Agurk
Fløde
Eddike(?)
Sukker Bemærkninger : Jeg leder efter en gammel opskrift på en agurkesalat min mormor altid lavede om sommeren da jeg var barn, mindes bestemt at der var fløde og eddike i, højest sandsynligt også sukker, husker det som en meget frisk salat der ikke holdt sig forfærdelig godt i køleskabet ( som oftest fordi den blev spist op ;) )
Svar til Rasmus Bech : Hej Rasmus
Dressingen du beskriver er den som heder mormordressing, men har ikke oplevet at den blev brugt til agurksalat.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-24 Spørgsmål fra : Inger Hansesgaard Spørgsmål : muffins med kokus og gulerod I opskriften indgår bl.a : event. både kokus - chokolade og gulerod Bemærkninger : måske også sukkerfri!
Svar til Inger Hansesgaard : Hej Inger
Jeg har søgt på gule muffins og har fået nogle opskrifter frem som jeg vil sende på et link til dig her.
Så kan du prøve at kigge dem igennem, om der skulle være en du syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-23 Spørgsmål fra : Irene Larsen Spørgsmål : skildpaddemousse (måske) I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : denne dessert blev vist på kanal 4 hvor fire personer spiser sammen. Der var 2 mænd (Søren Pind + Mads Christensen) + to kvinder (kan ikke huske hvem) Det var en af pigerne der lavede desserten. Har søgt overalt men kan ikke finde opskriften. Det er ikke en tung dessert.
Svar til Irene Larsen : Hej Irene
Vi fandt en beskrivelse af den ønskede mousse, men den var uden mål, så vi har brygget lidt videre på den og fået en opskrift ud af det som vi har afprøvet og fotograferet, håber du synes om den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-22 Spørgsmål fra : Doris Spørgsmål : Nugakage I opskriften indgår bl.a : æg sukker bagepulver mel kartoffelmel pynt flormelis margarine knust nugga Bemærkninger :
Svar til Doris : Hej Doris
Jeg ved ikke om du kan bruge følgende, da den hedder nougatkrans.
100 g smør el. margarine
150 g sukker ( 1 3/4 dl.)
2 æg
375 g mel ( 6 1/4 dl.)
2 tsk. bagepulver
1½ dl. mælk
Creme:
100 g smør
150 g flormelis
2 æggeblommer
Nougat:
125 g sukker
25 g mandler
arb.tid: ca 30 min.
bagetid: 1 1/4 time
Randform 1 L
Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene,ét af gangen.
Derefter kommes mel, bagepulver skiftevis i med mælken.
Fyld dejen i en smurt form/randform. Bag kagen/kransen ved jævn varme. 175 grader i ca. 1 1/4 time.
Imens røres smør og flormelis godet sammen til cremen. Kom æggeblommerne i ét af gangen og rør til cremen er ensartet og glat.
Herefter skold, smut og hak mandlerne groft. Smelt sukkeret lysebrunt på en tør pande. Rør de hakkede mandler i og lad det blive pænt brunt. Hæld straks den hede masse på en smurt bageplade og lad den blive kold.
Knus nougaten med noget hårdt evt. en (kød)hammer eller kom den i en egnet plastpose og knus det med en kagerulle.
Vend kagen ud af formen. Fordel cremen over og drys den knuste hårde nougat øverst.
TIPS: kagen kan evt. fælkkes og lægges sammen med cremen og den hårde nougat.
Ikke fryse egnet.
Med venlig hilsen
Irene
2010-07-22 Spørgsmål fra : Åse Spørgsmål : Mississippi mudpie I opskriften indgår bl.a : skumfiduser!! og chokolade Bemærkninger : Vistnok fløde i....
Svar til Åse : Hej Åse
Vi har en opskrift på mississippi mud pie som vi afprøvede for ikke så længe siden, som jeg vil sende et link til her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-22 Spørgsmål fra : Lisa Rodemuind Spørgsmål : retter hvor der indgår ukrudt, f.eks. skvadderkål, brændenæller mælkebøtter, morgenfruer m.m. I opskriften indgår bl.a : ukrudt Bemærkninger : retter hvor der indgår ukrudt, f.eks. skvadderkål, brændenæller mælkebøtter, morgenfruer m.m.
Svar til Lisa Rodemuind : Hej Lisa
Vi har lidt forskellige opskrifter med ukrudt, men har dem ikke samlet i en gruppe, så den nemmeste måde at finde frem til dem er faktisk at du bruger søgefeltet øverst på siden til højre, og så søger på f.eks. brændenælle.
Med venlig hilsen
Per
2010-07-20 Spørgsmål fra : Lasse A.Jensen Spørgsmål : rødbedesaft I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : kosttilskud/juce
Svar til Lasse A.Jensen : Hej Lasse
Jeg kan ikke se hvad dit spørgsmål er angående rødbedesaft, men jeg tænker om det er hvordan du laver den, og der mener jeg at du skal bruge en saftpresser som du kan bruge til mange forskellige typer grønsager.
Med venlig hilsen
Per
2010-07-19 Spørgsmål fra : Henrik L Spørgsmål : kartoffelsalat I opskriften indgår bl.a : dl. Creme fraiche 18 %
spsk. Mayonnaise
tsk. Bearnaiseessens *
spsk. Sukker
Salt
bdt. Purløg, frisk
gram Kartofler, skrællet vægt
Pynt:
bdt. Purløg, frisk
Tomater
Bemærkninger : Hjælp os. vi vil meget gerne bruge denne opskrift til natmad til en nær forestående fest. der er sket en fejl med hvormeget der skal bruges af hver del. vi bliver 40 personer.
Svar til Henrik L : Hej Henrik
Jeg synes ikke jeg kan finde frem til de ingredienser i nogen opskrifter her på siden, men vi jeg har fundet en opskrift frem som minder meget om det, og her er der mængder på.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-19 Spørgsmål fra : ulf brammer Spørgsmål : marstalsovs I opskriften indgår bl.a : røget bacon Bemærkninger : serveres især til torsk
på øen marstal
Svar til ulf brammer : Hej Ulf
Marstal er nu en by som ligger på Ærø.
Vi har en opskrift på kogt torsk med marstalsovs som jeg vil sende til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-19 Spørgsmål fra : Poul Mortensen Spørgsmål : rulleslag m. indlagt svinemørbrad på kuglegrill I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Poul Mortensen : Hej Poul
Det er ikke noget vi har opskrift på, men det er vel blot at rulle svinemørbraden ind i et rulleslag, ville foretrække at give slaget godt med krydderier og krydderurter, gerne persille.
Men hvor længe den så skal have på grillen er det sværeste at svare på, men har du et stagetermometer, så giv den som en flæskesteg.
Med venlig hilsen
Per
2010-07-19 Spørgsmål fra : erik jensen Spørgsmål : kylling i stegepose I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til erik jensen : Hej Erik
Fandt ud af at vi faktisk ikke havde en opskrift på almindelig ovnstegt kylling, hverken i stegepose eller uden.
Men vi har nu fået skrevet et par opskrifter ned som vi har afprøvet og fotograferet, og jeg vil sende opskriften på kylling i stegepose som et link til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-18 Spørgsmål fra : jane lauridsen Spørgsmål : boller I opskriften indgår bl.a : 3 bananer
2 gulerødder
50g gær
2æg
300g hvedemel
300g fuldkornsmel
1tsk salt Bemærkninger : jeg er sikker på jeg fandt opskriften i frøken jensens kogebog men kan ike finde den igen, kan huske overstående men mangler resten. måske det er 1dl vand
Svar til jane lauridsen : Hej Jane
Det er ikke en opskrift vi kender, men hvis du er sikker på ingredienserne kan du sikkert prøve dig frem med vandet, tilsæt vand indtil en passende konsistens.
Med venlig hilsen
Per
3 bananer 2 gulerødder 50g gær 2æg 300g hvedemel 300g fuldkornsmel 1tsk salt
2010-07-18 Spørgsmål fra : Val Christensen Spørgsmål : ruskum snusk I opskriften indgår bl.a : new carrots, peas and little new potatoes
in a cream sauce...my Danish grandmother made this in the summer with the first new garden picking of these vegetables. She grew up in the Thisted area of DK Bemærkninger :
Svar til Val Christensen : Hey Val
I used google translator to translate the text so I hope it is understandable.
I found a recipe is reminiscent of what you describe, so I hope it's the recipe you are looking for.
Meanwhile, I used the translator to translate the recipe.
See recipe here
Sincerely
Per
2010-07-17 Spørgsmål fra : jytte r pedersen Spørgsmål : marengsbund I opskriften indgår bl.a : æggehvide sødemiddel Bemærkninger : massen nem at piske stift, det ser godt ud også inde i ovnen.men når den kommer ud er den værre end tyggegummi, mangler et godt råd til hvordan den kan blive sprød.
Svar til jytte r pedersen : Hej Jytte
Prøv med svagere varme i længere tid, plejer at hjælpe på tyggegummieffekten.
Med venlig hilsen
Åse
2010-07-17 Spørgsmål fra : Achmed Spørgsmål : Hjemmelavet is med forskellige indgredienser I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Achmed : Hej Achmed
Vi har en opskrift på nem flødeis som kan bruges som grundopskrift til flødeis med forskellige smage efter lyst.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-15 Spørgsmål fra : jørgen wennike Spørgsmål : tyrkiske kartoffelpandekager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : har fundet navnet på fdm travel under tyrkiet
Svar til jørgen wennike : Hej Jørgen
Vi kender ikke den nævnte opskrift men vi har forsøgt os med google translator, og er kommet frem til noget der kunne ligne en opskrift.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-15 Spørgsmål fra : connie nielsen Spørgsmål : Filet royale I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hvad kan man lave af dejlige opskrifter med den?
Svar til connie nielsen : Hej Connie
Filet Royale skæres af svinekam uden mørbradklods, uden støttemuskel og helt afpudset for ben, svær, fedt, sener og hinder. Herefter fraskæres 7 cm fra mørbradenden op til mellem 8. og 9. ribben ved nakkeenden, hvorved stykket får samme tykkelse.
Vi har ikke opskrifter specielt til Filet Royale, men vi vi har en del opskrifter med svinekam uden spæk som du vil kunne bruge med Filet Royale.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-13 Spørgsmål fra : Ester Kortegaard Spørgsmål : Lækre marengs-Kirsten Hyttemeier I opskriften indgår bl.a : Med bagepulver
æggehvider
sukker
Bemærkninger : Set i Familie Journalen
Svar til Ester Kortegaard : Hej Ester
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift
Beklager meget
Per
2010-07-13 Spørgsmål fra : elsebeth bernhoft Spørgsmål : vitello tonardo I opskriften indgår bl.a : Kalvekød med tunmusse Bemærkninger :
Svar til elsebeth bernhoft : Hej Elsebeth
Det er nu en tunsauce og ikke tunmousse, men jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-12 Spørgsmål fra : Maja Anna Lyager Spørgsmål : Creme til chokoladekage I opskriften indgår bl.a : Det ved jeg ikke.. Bemærkninger : Jeg håber at I kan hjælpe mig, jeg leder efter en opskrift på noget hvidt creme til at bruge som fyld i en chokoladekage. Jeg fik denne kage ved et møde, men har ikke kunnet finde ud af hvad denne creme består af. Det var en hvid creme, og det var ikke smørcreme, denne her var meget mere luftig og cremet. Det mindede meget om det, der er indeni kinder mælkesnitte, eller kinder pengui. Jeg har brugt flere timer herinde, men kan ikke finde en opskrift på det.. Kan I hjælpe mig..?? Mange hilsner fra Maja.
Svar til Maja Anna Lyager : Hej Maja
Jeg er ikke 100% sikker men et foresvæver mig, at det almindelig remonce (sukker og smør) der efter at dette er rørt godt sammen og er næsten blevet hvidt bliver rørt sammen med æggeblomme(r)
Med venlig hilsen
Irene
2010-07-11 Spørgsmål fra : Lis Iversen Spørgsmål : fiskelagkage I opskriften indgår bl.a : bundene er lignende fransbrødsdej
fyld evnt. tunmusse og rejer
smager bare godt Bemærkninger :
Svar til Lis Iversen : Hej Lis
Det må næsten være denne opskrift du søger:
Rundt sandwichbrød:
2½ dl mælk,25 g gær,1 tsk salt,1 spsk sukker,25-50 g smør,1 æg,ca. 500 g hvedemel.
Smelt smør,hæld mælken i og oplæs gæren i væsken. Tilsæt salt,sukker og mel og arb. dejen blød og smidig. Hæver ca. ½ time. Smør ringen til en springform (ca. 24 cm.),stil den på smurt bagepapir. Dejen æltes godt igennem igen,og trykkes ud i ringen. Hæver ca.½ time. Bages ca. 25 min ved 200 grader. Afkøles på rist. Når brødet er koldt skæres toppen af og kasseres. Resten deles i 3 bunde.
Fyld:
3 ds tun, 1 ds muslinger (kan erstattes af en ekstra dåse tun),4 dl ekstra fine ærter, 4 hårdkogte æg,300-400 g mayonaise (prøv dig frem til konsistensen er rigtig)rørt med saften af en citron, 1 bundt hakket dild.
Pynt:
Mayonaise,salatblade,1 hårdkogt æg,200 g rejer,citronskiver,tomatbåde,dild og masser af hakket persille.
Tun og muslinger drypper godt af. Tun findeles med en gaffel, æggene hakkes og vendes i mayonaisen. Tun,muslinger,ærter og dild røres i. Massen fordeles på 2 af bundene,og den tredje lægges øverst. Lad lagkagen trække koldt - gerne til næste dag.
Højest en time før servering:
Smør kanterne med mayonaise og tryk masser af hakket persille på (det sviner!)Smør toppen med et tyndt lag mayonaise og dæk med salatblade. Skær ægget i zig-zag og stil det i midten,fordel citronskiver,tomatbåde og rejer på toppen,klip lidt dild henover til sidst.
Mvh
Susie
2010-07-11 Spørgsmål fra : Karen Margrethe Enevoldsen Spørgsmål : æggedrømme I opskriften indgår bl.a : Småkager med æggeblommer, smør, sukker, hjortetakssalt, mel Bemærkninger : Det var nogle som min afdøde mor bagte i gamle dage, når hun fik nogle æggeblommer til overs. Det var den gang hvor intet måtte gå til spilde.
Svar til Karen Margrethe Enevoldsen : Hej Karen Margrethe
Vi har nogle æggeblommekager som kunne minde om det du beskriver, kan det være dem?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-08 Spørgsmål fra : Egon Pedersen Spørgsmål : stegeben i kuglegrill I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Egon Pedersen : Hej Egon
Med stegeben er det første jeg tænker på grydestegte og med brun sovs, men det giver jo ikke mening at lave det på grill, så det må være noget a la revelsben eller spareribs du har i tankerne.
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2010-07-07 Spørgsmål fra : Grethe Harboe Spørgsmål : Opskrift til vaffelkræmmerhus til is. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg ønsker opskrift til gammeldags
kræmmerhus til is da jeg har købt
vaffeljern,der var opskrift med men den er al for sød passer slet ikke til is.Hvis der er nogle der har opskrift som den man køber.På forhånd mange Tak.
Svar til Grethe Harboe : Hej Grethe
Hvis opskriften der fulgte med ellers var god nok, så ville jeg da nøjes med at holde igen på sukkeret.
Med venlig hilsen
Per
2010-07-07 Spørgsmål fra : Tove Geerthsen Spørgsmål : Jordbærvin I opskriften indgår bl.a : Jordbær, sukker, gær Bemærkninger :
Svar til Tove Geerthsen : Hej Tove
Vi har ingen erfaringer med brygning af vin, så det kan vi ikke hjælpe med.
Beklager meget
Per
2010-07-07 Spørgsmål fra : Lind Spørgsmål : Dansk produkt: CREMOLADE (tidl. varemærke) I opskriften indgår bl.a : bl. a. flormelis og cacao Bemærkninger : Produktet blev forbudt af daværende minister fra 'socialmokratiet' Viggo Kampmann, fordi det generede lobbyisterne for honningproducenter og -importører, med begrundelsen at det skulle være mere usundt end honning og så billigt, at honning ikke kunne konkurrere dermed.
Svar til Lind : Hej Lind
Jeg er ikke gammel nok til at kunne huske produktet, og jeg har ikke kunnet finde frem til en opskrift, så jeg kan ikke hjælpe dig.
Beklager meget
Per
2010-07-05 Spørgsmål fra : Janni Spørgsmål : Min kæreste er netop blevet testet og er intolerant overfor gluten (melprodukter) I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger nogle opskrifter, som kan bruges til morgenmad. Min kæreste er netop blevet testet og er intolerant overfor gluten (melprodukter), mælkeprodukter, æg og gær. Det er svært at spise morgenmad så - jeg håber I kan hjælpe os med nogle gode ideer.
Svar til Janni : Hej Janni
Du skriver ikke hvad I plejer at spise til morgen, om det er havregryn, musli eller brød.
Men man kan faktisk købe glutenfrie havregryn, og så er det jo muligt at blande sin egen musli.
Med hensyn til mælk er det jo lidt an på hvilken type allergi, men der findes en Laktosefri mælk, hvis det er den type.
Ellers så er der andre typer mælkeerstatning f.eks. sojamælk, havremælk, mandelmælk osv.
Med hensyn til brød, så findes der efterhånden en del melblandinger hvor med udvasket hvede som har en ok bageevne, men når han er allergisk over for æg og gær samtidig, så er der næsten ingen hæveevne tilbage, så der ser jeg desværre ikke de store muligheder.
Der findes nogle æggeerstatninger som i kan prøve sammen med bagepulver.
Vi har en udvidet søgning hvor det er muligt at søge på flere allergier, og det kunne måske være noget for jer?
Se udvidet søgning her
Med venlig hilsen
Per
Hej janni.
Du kan prøve Naturlic fiber, som er glutenfri og 70% kostfibre. Naturlic fiber er fremstillet af danske kartofler (ingen stivelse i)du kan bruge det i alt slags madlavning, bl.a kan du tilsætte det i smoothie som er en god start på dagen, godt med kostfibre giver god mæthed :-)
vh. Ingrid
2010-07-03 Spørgsmål fra : gitte nielsen Spørgsmål : kubi I opskriften indgår bl.a : Hej. jeg ved det er arabisk of en slags ovale kød"boller" med den skal af kartoffelmos. Bemærkninger :
Svar til gitte nielsen : Hej Gitte
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Kubi
Beklager meget
Per
2010-07-02 Spørgsmål fra : Else Korsgaard Nielsen Spørgsmål : Alle opskrifter I opskriften indgår bl.a : Alle opskrifter da min datter har fået mælkeallergi Bemærkninger :
Svar til Else Korsgaard Nielsen : Hej Else
I forummet hvor du har stillet spørgsmålet er der ellers et link til hovedmenuen for mælkeallergi, og her er der et link til opskrifter uden mælk.
Men det kan være du har overset det, og måske er kommet ind via google?
Se mælkeallergi hovedmenu her
Du skal være meget opmærksom på færdigvarer, da mange indeholder mælk.
Med venlig hilsen
Per
Min søn er også mælkeallergiker og til at starte på følte jeg at det var jordens undergang... Men det bliver lettere. Alt vædske i opskrifter udskifter jeg med enten vand eller risdrik og smør/margerine liver udskiftet med plantemargerine feks "Fri" eller olie...
Louise
|