|
Spørgsmål efter opskrift
2009-07-31 Spørgsmål fra : arnejacobsen Spørgsmål : skipperlabskovs. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til arnejacobsen : Hej Arne
Vi har en del forskellige udgaver af skipperlabskovs som jeg vil sende et link til er, så har du mulighed for at vælde den opskrift som du synes bedst om.
Se skipperlabskovsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-31 Spørgsmål fra : khaleda husseini Spørgsmål : artiskok sovs I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til khaleda husseini : Hej Khaleda
Jeg har fundet en opskrift frem på artiskoksovs her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-31 Spørgsmål fra : Jeanette Harris Spørgsmål : jonsons fristelser I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jeanette Harris : Hej Jeanette
Det må næsten være Jansons fristelser du tænker på?
Vi har 2 udgaver af opskriften som jeg vil sende et link til her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-30 Spørgsmål fra : Spørgsmål : jordbærtærte/kage med bastognekiks I opskriften indgår bl.a : bastognekiks rørt med lidt sukker og smør, marengs over, flødeskum og jordbær.... Bemærkninger :
Svar til : Hejsa
Vi har ikke kunnet finde frem til den eksagte opskrift, men vi har flere opskrifter på ostekage hvor der bruges kiksebund, nogle af den bages.
Jeg har fundet en opskrift frem på en bund som blot trykkes fast og ost lægges over.
Du skal selvfølgelig kun bruge bunden og med bastonekiks i stedet for digstive.
se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-30 Spørgsmål fra : Betina Ziegler Spørgsmål : kiksekage for diabetikere I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Betina Ziegler : Hej Betina
Jeg mener ikke at du kan lave en kiksekage som er anvendelig for en diabetiker.
Det kan du ikke da den originalt laves på palmin, sukker og kiks som alle er uegnet for diabetiker.
Med venlig hilsen
Per
2009-07-30 Spørgsmål fra : Margrete Spørgsmål : festligt mad I opskriften indgår bl.a : italiensk inspiration Bemærkninger : jeg skal have 125 dejlige mennesker til fest. Da jeg er meget glad for italiensk inspireret mad kunne jeg godt tænke mig, at hhv forret og hovedret var et eller to store fade til hvert bord med lækerier, som man så kan side og hygge sig med. Men der må gerne være en tydelig forskel, så det fremgår, at det er hhv forret og hovedret.
Har du en god ide?
Svar til Margrete : Hej Margrete
Vi har ikke de helt vilde ideer, men måske du kunne overveje at servere maden som buffet i stedet for på fade.
Af opskrifter har vi opdelt opskrifterne efter lande, og jeg vil her send et link til de italienske opskrifter opdelt i retter, som jeg håber du kan bruge til inspiration.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-29 Spørgsmål fra : Else Dürr Spørgsmål : Mozartkage I opskriften indgår bl.a : bund som lagkage, lækker kogt creme og ckokoladeovertræk. Der var flere tingi kagerne. Jeg har ikke kunet opdrive dem i flere år. Bemærkninger : Som barn blev de lavet på Skolegades Konditorri i Herning. Har spurgt dem, men de vil ikke udlevere opskriften
Svar til Else Dürr : Hej Else
Vi er tidligere blevet spurgt om denne opskrift, dog uden held, men en af vore brugere har sendt en opskrift som måske kunne være den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-29 Spørgsmål fra : Inge Henningsen Spørgsmål : Strauss kager I opskriften indgår bl.a : aflang makron med (vist nok ) stiftpisket piskefløde og overtræk af blød nougat Bemærkninger : kender dem som Strauss kager
Svar til Inge Henningsen : Hej Inge
Vi har taget opskriften fra makronbunde og brugt dejen til en opskrift/forklaring på strausskage, vi mangler lidt mål på marmelade, piskefløde og nougat, men mon ikke du kan prøve dig frem, evt, skrive lidt mål på som kommentar.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-29 Spørgsmål fra : Jette Høien Hansen Spørgsmål : vist nok Ratutilla I opskriften indgår bl.a : squash Bemærkninger : Det er en fransk squashsalat, som kan bruges til stort set alt. Har aldrig smagt den, men hørt megeat godt om den.
Svar til Jette Høien Hansen : Hej Jette
Ratatouille er er sammenkogte grønsager som bruges til tilbehør til hovedretter, den kan laves med mange forskellige grønsager, men jeg har her fundet en opskrift frem som er lavet med squash.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-25 Spørgsmål fra : kirsten Clausen Spørgsmål : spændende sovs til ålerøget skinke I opskriften indgår bl.a : ålerøget skinke og salat. Bemærkninger :
Svar til kirsten Clausen : Hej Kirsten
Jeg har altid kun spist ålerøget skinke som pålæg, som røget ål med røræg og purløg.
Så jeg ved dårligt hvilken sauce der passer til, men måske en mild sennepssauce.
Med venlig hilsen
Per
2009-07-25 Spørgsmål fra : Egon Nielsen Spørgsmål : Chili con Carne I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Egon Nielsen : Hej Egon
Vi har et utal af opskrifter på chili con carne, og jeg har lavet en søgning som jeg vil sende dig linket til.
Så har du mulighed for at vælde den opskrift du syntes bedst om.
Se chili con carne opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-24 Spørgsmål fra : Melika Gravgaard Reszneki Spørgsmål : mørkt franskbrød I opskriften indgår bl.a : franskbrødsdej og rugbrødsdej Bemærkninger : Jeg søger en opskrift på brød i stil med Guldbagerens Duetbrød eller Føtex/bilkas Pampasbrød. Altså et franskbrød der er lavet af en blanding af franskbrødsdej og rugbrødsdej. Håber i kan hjælpe, vil nemlig gerne helt af med det hvide brød, men børnene elsker fransbrød til morgenmad....
Svar til Melika Gravgaard Reszneki : Hej Melika
Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på mørkt franskbrød i stil med duetbrød.
Beklager meget
Per
2009-07-24 Spørgsmål fra : christa Andresen Spørgsmål : amarena fabbri I opskriften indgår bl.a : sure kirsebær Bemærkninger : kan ikke finde opskrifter med sure kirsebær evtl. andre forslag
Svar til christa Andresen : Hej Christa
Ja det er desværre ikke mange oplysninger der står på opskrifterne med kirsebær, om det skal være søde eller sure bær.
Generelt vil jeg mene at sylteopskrifter med kirsebær at der her bruges sure eller sylte kirsebær.
Med venlig hilsen
Per
2009-07-24 Spørgsmål fra : Chr. Østergaard Spørgsmål : Kastanjesnaps I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Chr. Østergaard : Hej Chr. Østergaard
Vi har desværre ikke en afprøvet og målfast opskrift på kastanjesnaps, men jeg har gjort det usædvanlige at jeg har oprettet en opskrift uden en egentlig opskrift, men kun med en opfordring til brugerne på at komme med deres erfaringer med kastanjesnaps.
Se opskrift/opfordring her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-23 Spørgsmål fra : marianne jensen Spørgsmål : kalve entrecote I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til marianne jensen : Hej Marianne
Kalveentrecote tilberedes stort set som okseentrecote, og det har vi en del opskrifter på, så jeg vil sende dig et link til dissse, så har du mulighed for at vælge den opskrift som du synes bedst om.
Se entrecoteopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-21 Spørgsmål fra : ole baudier Spørgsmål : ajo blanco I opskriften indgår bl.a : spansk hvidløgs/mandelsuppe,
brød,hvidløg,mandler,eddike,suppe,olivenolie,druer Bemærkninger : serveres med rejer
Svar til ole baudier : Hej Ole
Det må næsten være aioli du tænker på.
Jeg har lavet en søgning som jeg vil sende dig linket til her.
Se aioliopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-21 Spørgsmål fra : Iben Larsen Spørgsmål : En sauce der skulle koge i en del tid. Ikke stærk. Brun. I opskriften indgår bl.a : Hele peberkorn, hele fed hvidløg
evt. fløde Bemærkninger : En sauce der skulle koge i en del tid. Ikk stærk. Brun.
Svar til Iben Larsen : Hej Iben
Vi har ikke kunnet finde frem til en sauceopskrift ud fra dine oplysninger om ingredienser.
Beklager meget
Per
2009-07-20 Spørgsmål fra : jytte kross Spørgsmål : aronia marmelade I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til jytte kross : Hej Jytte
Jeg kender ikke Aronia ud over at jeg kan slå op at det også kaldes for surbær, og opskrifter har vi desværre ingen af.
Beklager meget
Per
Hej Jytte
jeg forsøger at lave noget af mine mange aroniabær , Her kommer opskriften på aroniamarmelade m/ kanel
1 1/2 kg aroniabær
1 1/2 kg modne æbler
1 kg økologisk rørsukker
2 stænger kanel
atamon
frugten koges ca 20 min. med kanelstængerne, til den koger ud, herefter tilsættes sukkeret. det er ikke nødvenvigt med melatin, da marmeladen er tilpas tyk. atamon tilsættes, kommes på rene atamonskyllede glas, som bindes til nar de er kolde. de må gerne trække egt par dage, så sukkeret kan trænge ind i aroniaen.
med venlig hilsen
Solveig Christiansen
2009-07-20 Spørgsmål fra : Tullemor1959 Spørgsmål : sprækkringel I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg fik dem som barn min bedstemor bagte dem men har ikke kunne finde opskriften på dem nogle steder så jeg vil høre om i kan hjælpe mig med opskriften.
Hilsen fra Tullemor1959
Svar til Tullemor1959 : Hej Tullemor
Vi har en opskrift på Sprækkringler som næsten må være det du søger?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-20 Spørgsmål fra : karen Spørgsmål : Riskiks I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til karen : Hej Karen
Vi har ingen opskrifter på riskiks.
Beklager meget
Per
2009-07-19 Spørgsmål fra : Nina Girling Spørgsmål : dansk fulkorns rugbrod I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Nina Girling : Hej Ninna
Jeg sender dig en opskrift på et rugbrød her som vi selv syntes rigtigt godt om, det har en tendens til at blive noget hård i skorpen, men hvis du putter det i plastpose mens det stadigt er varmt så bliver den blød igen, ellers kan du prøve at pakke det ind i et fugtigt klæde hvis skorpen stadig er for hård.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-18 Spørgsmål fra : Aleth Mortensen Spørgsmål : stefado græsk I opskriften indgår bl.a : kød og løg og kanel og nelliker Bemærkninger : Koges længe
Svar til Aleth Mortensen : Hej Aleth
Det må næsten være stifado som du tænker på.
Jeg har lavet en søgning som jeg vil sende linket til her, så har du mulighed for at vælge den opskrift som du synes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-18 Spørgsmål fra : Carl J. Rasmussen Spørgsmål : kartoffelsuffle I opskriften indgår bl.a : reven kartoffel med krydderier Bemærkninger : fik det til et stykke kalvekød
Svar til Carl J. Rasmussen : Hej Carl
Vi har en opskrift på kartoffelsouffle, men den er lavet på moste kartofler.
Vi har også en opskrift på kartoffeltimbaler hvor der bruges revne kartofler, det er godt nok ikke en rigtig souffle, men det er nok det som kommer tættest på det du beskriver.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-17 Spørgsmål fra : Bente Dalbro Spørgsmål : annanaskirsebær opskrifter I opskriften indgår bl.a : jeg har dyrket annanaskirsebær og kunne godt tænke mig nogle ideer til at andvende dem det behøver ikke atvære til dessert Bemærkninger :
Svar til Bente Dalbro : Hej Bente
Vi har en funktion som heder tøm køleskabet som du kan bruge til at søge på bestemte ingredienser.
Jeg har lavet en søgning på ananaskirsebær som jeg vil sende linket til her.
Der er lidt forskellige, ikke mange opskrifter med ananaskirsebær som jeg håber du vil kunne bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-17 Spørgsmål fra : Robert Jensen Spørgsmål : mornaysovs I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Robert Jensen : Hej Robert
Jeg har fundet en opskrift frem på mornaysauce her som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-16 Spørgsmål fra : henny nielsen Spørgsmål : frugt tærter I opskriften indgår bl.a : stikkelsbær eller andet frugt Bemærkninger : er diabetiker
Svar til henny nielsen : Hej Henny
Nu skriver du stikkelsbærtærte, så jeg har lavet en søgning på stikkelsbær tærte som jeg vil sende dig linket til her.
Se Opskrifterne her
Men du kan også prøve at søge på andre frugter, eller bær i søgefeltet.
Med venlig hilsen
Per
2009-07-16 Spørgsmål fra : alice rasmussen Spørgsmål : pølsehorn I opskriften indgår bl.a : jeg søger en hvor man ruller dejen om pølsen , har set den i et blad.
vil i hjælpe mig
alice Bemærkninger :
Svar til alice rasmussen : Hej Alice
Der findes rigtig mange opskrifter på pølsehorn, måske nok kun med små variationer men alligevel.
Jeg har lavet en søgning efter pølsehorn, og jeg sender her linket til opskrifterne.
Se pølsehornsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-16 Spørgsmål fra : anne ladegaardkorsør Spørgsmål : cornfleks toppe I opskriften indgår bl.a : cornfleks palmin appelsinskrald kakao Bemærkninger :
Svar til anne ladegaardkorsør : Hej Anne
Vi har en opskrift på cornflakestoppe som vi har afprøvet og taget billeder af, denne opskrift vil jeg sende dig linket til her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-15 Spørgsmål fra : Melissa Lucia Nielsen Spørgsmål : med kylling I opskriften indgår bl.a : ovn stekt kylling, en slaks pasta som jeg ikk kan huske hvad hedder, fongen fra kyllingen hældes i en gryde og der tilsættes en slaks nød og våde rusiner, og det hele dender med at blive hældt sammen... Bemærkninger : denne opskrift har jeg fornylig set i tvet, en ny stor kvindelig kok son laver nem hverdags mad, jeg kan ikk huske navnet på pastaer og mener det er den det hele handler om . den er også en del af navnet på opskriften. mener pastaen ligner båndrede pasta, men er ikk sikker
Svar til Melissa Lucia Nielsen : Hej Melissa
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift, men jeg syntes det kunne lyde som Nigella Lawson som sendes på tv3 puls, men du må næsten selv vide hvilken kanal?
Med venlig hilsen
Per
2009-07-15 Spørgsmål fra : steffen andersen Spørgsmål : gaspatio I opskriften indgår bl.a : græskyougurt/chili/? Bemærkninger :
Svar til steffen andersen : Hej Steffen
Der er en spansk tomatsuppe som heder Gaspazho, måske det er den som du tænker på?
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-14 Spørgsmål fra : elin kragh Spørgsmål : gammeldas kold kartofelsalat I opskriften indgår bl.a : kartofler løg purløg Bemærkninger :
Svar til elin kragh : Hej Elin
Vi har fået skrevet kokkens opskrift på gammeldags kold kartoffelsalat ned samtidig med at vi tog billeder af den, så håber jeg bare at det svarer til den som du måske har smagt.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-14 Spørgsmål fra : heidi solvold Spørgsmål : varm kattofelsalat I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til heidi solvold : Hej Heidi
Jeg sender dig her min mors opskrift på varm kartoffelsalat som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-14 Spørgsmål fra : Karin Boldsen Spørgsmål : Missisippi mudcake I opskriften indgår bl.a : smør/margarine
æg
mel
marsmellows
mv Bemærkninger :
Svar til Karin Boldsen : Hej Karin
Vi har en enkelt opskrift på mudcake, men her bruges der ikke marsmellows, så der er nok ikke den.
Det har ikke være muligt at finde frem til den opskrift som du søger.
Beklager meget
Per
2009-07-12 Spørgsmål fra : ingelise Spørgsmål : kage creme I opskriften indgår bl.a : noget man bruger til en lagkage Bemærkninger :
Svar til ingelise : Hej Ingelise
Jeg har fundet en opskrift frem på kogt lagkagecreme som jeg håber du vil kunne bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-11 Spørgsmål fra : jytte lauridsen Spørgsmål : græske creps I opskriften indgår bl.a : en slags pandekage med fars og krydderier. Bemærkninger : var bagt i en slags stentallerken-
(keramik)
Svar til jytte lauridsen : Hej Jytte
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på græske creps.
Beklager meget
Per
2009-07-11 Spørgsmål fra : Jette Slott Stephansen Spørgsmål : kold multe forret I opskriften indgår bl.a : salatbund m. kold multe rejer og dressing og flute Bemærkninger : hvad og hvordan gør jeg med mine multer jeg har 6 stks. jeg ville gerne have dem udbenede så de ligger som 2 fileter på fadet og hvordan skal jeg tilberede dem i ovn eller gryde de skal serveres kold ligesom man gør med laks og hvilke krydderier skál jeg bruge?
Svar til Jette Slott Stephansen : Hej Jette
Du fileterer multen som de fleste andre fisk, skællene er meget store og skrabes af med en kniv.
Men faktisk syntes vi det er lidt syndt at dampe multen da den er en rigtig god fisk til at stege på panden.
Hvis du har en fiskekedel er det nok det nemmeste, den skal vel have 15-20 minutter til den er hvid og fast i kødet.
Men ellers kan du lægge den i et fad som kan gå i microovnen , hælde lidt vand eller hvidvin ved og dampe den måske 10 minutter, det kommer an på hvor store og hvor meget fisk du sætter i ovnen, men den skal have indtil kødet bliver hvidt og fast.
Krydderier er jo meget smag og behag, den skal jo saltes godt men ellers kan du bruge næsten alle krydderurter, timian paser godt til.
Med venlig hilsen
Per
2009-07-10 Spørgsmål fra : Spørgsmål : cioppino I opskriften indgår bl.a : cioppino er en italiensk "Stew" formentlig mest på fisk og skaldyr Bemærkninger :
Svar til : Hej
For ikke så længe siden var der en anden bruger som sprugte efter samme opskrift, og vi var så heldige at en bruger har sendt os en opskrift som jeg håber er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-10 Spørgsmål fra : grete helen bergendorff Spørgsmål : kalveculotte I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : kan jeg skære en kalveculotte ud til kalvesteaks og bliver det mørt ???
Med smilende hilsner
Grete Helen Bergendorff
Svar til grete helen bergendorff : Hej Grete
Jeg mener ikke at du kan bruge culotte til steaks, jo selvfølgelig kan kødet skæres i skiver og steges som steaks, men det vil blive noget sejt noget.
Med venlig hilsen
Per
2009-07-10 Spørgsmål fra : Jytte Hasselriis Spørgsmål : Hakket oksekoed, aeg, noedder, mangochutney, ovnret I opskriften indgår bl.a : Hakket oksekoed, aeg, noedder, mangochutney, ovnret Bemærkninger : Er set i Karolines koekken ??
Svar til Jytte Hasselriis : Hej Jytte
Det har ikke være muligt at finde frem til en opskrift ud fra oplysningerne om ingredienser.
Beklager meget
Per
2009-07-09 Spørgsmål fra : Jane Jakobsen Spørgsmål : bountykage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jane Jakobsen : Hej Jane
Vi har to opskrifter som er lidt forskellige som jeg vil sende et link til, så har du mulighed for at vælge den du synes bedst om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-09 Spørgsmål fra : leif løvenskjold schwartz Spørgsmål : kammerjunker I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til leif løvenskjold schwartz : Hej Leif
Jeg sender dig denne opskrift som vi har afprøvet og taget billeder til, håber du vil synes om den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-08 Spørgsmål fra : anne mette rasmussen Spørgsmål : roseneddike I opskriften indgår bl.a : røde roser, balsamico, eddike sukker - anvendelse Bemærkninger : økologisk, anvendelse - desserter, marinade salat?
Svar til anne mette rasmussen : Hej Anne Mette
Vi kender ikke roseneddike så vi har lidt svært ved at udtale so omkring anvendelse, men det lyder fornuftigt nok til salater og marinader.
Med venlig hilsen
Per
2009-07-08 Spørgsmål fra : Steen Johansen Spørgsmål : Keshi Yena I opskriften indgår bl.a : En ret fra Caribien - Auruba og Curacao med kylling, grøntsager indpakket i ost i en ildfgast skål, som sættes i ovnen. Bemærkninger :
Svar til Steen Johansen : Hej Steen
Jeg har oversat en opskrift her som jeg håber svarer til det ønskede.
Hvis det er en opskrift som du kender kand et være at du har mulighed for at kommentere på den hvis den ikke er korrekt ?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-07 Spørgsmål fra : erik kemp Spørgsmål : shakshouka I opskriften indgår bl.a : tomater,chili,peberfrugter og pocherede æg. Bemærkninger : nordafrikansk oprindelse. Serveres ofte i Jerusalem, Israel.
Svar til erik kemp : Hej Erik
Jeg har oversat en opskrift som jeg håber svarer til det du søger.
Måske du kender retten så du kan svarer på mit spørgsmål ang. ægget i retten?.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-06 Spørgsmål fra : Poul Ankerbo Spørgsmål : Jordbærsmootie I opskriften indgår bl.a : Jordbær, mælk/fløde og??? Bemærkninger : Jeg kunne godt bruge en opskrift på hvordan man laver en smootie af jordbær, den må gerne være meget nærende/fed. DVS. det skal IKKE være en light. Men smagen er den vigtigste ting ved den.
Svar til Poul Ankerbo : Hej Poul
Vi har en del opskrifter på smoothies med jordbær, og måske der er en af disse du vil synes om.
Se opskrifterne her
Nu er jeg ikke den store kender, men det rigtige skulle være ½ juice og ½ yoghurt, jeg går så ud fra at juice kan skiftes ud med frisk frugt.
Ønsker du en federe opskrift kan du jo så vælge at skifte noget af yoghurten ud med piskefløde.
Med venlig hilsen
Per
2009-07-06 Spørgsmål fra : Anja Spørgsmål : Vistnok makroner. Lagkagebundene var lyse. Til sidst var der pyntet med flødeskum og jordbær I opskriften indgår bl.a : Vistnok makroner. Lagkagebundene var lyse. Til sidst var der pyntet med flødeskum og jordbær Bemærkninger : Vi har lige været til 50-års fødselsdag, hvor vi fik den lækreste lagkage! (Den var fra en bager - derfor søger jeg nu efter en opskrift der minder om den.)
Det var én stor, firkantet lagkage. Der var nok noget creme af en slags i, og vistnok noget makron"værk". Den var "delt op" i små firkanter med flødeskum, så man kunne se, hvor man skulle skære et stykke. På hvert stykke/firkant var der lagt et jordbær i midten.
Svar til Anja : Hej Anja
Det er jo meget svært at komme med en eksakt opskrift, for er der brugt kagecreme eller flødeskum sammen med makronerne, går ikke ud fra at det kun er makroner der ligger mellem bundene, men hvis det er creme så er det nemmeste jo at bruge en købecreme.
Bundene kan du jo lave selv, og smøre tyndt ud på en bageplade med bagepapir, størrelsesmæssigt ville jeg tro at 2 måske 3 almindelige lagkagebunde svarer til en bradepande fra ovnen, hvis de jo skal være firkantet.
Se opskrift på lagkagebunde her
Ellers tror jeg ikke jeg kan hjælpe dig videre.
Med venlig hilsen
Per
2009-07-06 Spørgsmål fra : camilla Spørgsmål : boller uden hvedemel I opskriften indgår bl.a : opskrift på boller uden hvedemel Bemærkninger : det skal være boller til en pige på 3 år. der må ikke være hvedemel,æg,mælk i.
Svar til camilla : Hej Camilla
Ude i menuen til venstre er der et punkt som heder udvidet søgning, her er det muligt at søge på flere forskellige ting på en gang.
Jeg har prøvet at søge under retter: brød boller og kiks, samt mælk, æg og hvede under allergier, og der kommer lidt opskrifter frem som jeg vil to du kan bruge.
Brødopskrifter kan mange gange også bruges til boller, dog med anden tid i ovnen.
Jeg kan desværre ikke sende søgning til dig, så du må selv søge.
Udvidet søgning.
Med venlig hilsen
Per
Hejsa Camilla.
Jeg fik sidste år en mappe af min søster. Den er udviklet af en klinisk diætist Turid Nagelhus. Og udgivet af W.Ratje Frøskaller aps. tlf 32519600 eller [email protected]
Det er rigtig skønne opskrifter allesammen. Duskal bruge en god røremaskine for et godt resultat, da det skal røres kraftigt og længe. Vi elsker boller og brød derfra. Også de der ikke har allergi. Min favorit er Nøddebrød, den opskrift vil jeg lægge ud her på glutenfri siden.
Hilsen Marianne
2009-07-05 Spørgsmål fra : Finn Spørgsmål : cioppino I opskriften indgår bl.a : En form for Italiensk fiskesuppe/stuvning, så den i: Columbo,"selvportræt af en morder"
Søndag d.5-7-09 klokken 15:50
Er der nogen der kender opskriften på denne ret? Bemærkninger : Ville blive glad for en opskrift på dansk af denne ret.
MVH.
Finn
Svar til Finn : Hej Finn
Vi har fået tilsendt denne opskrift som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-05 Spørgsmål fra : Elisa l hansen Spørgsmål : rejercocktail I opskriften indgår bl.a : rejer og salat Bemærkninger :
Svar til Elisa l hansen : Hej Elisa
Vi har en rejecocktail her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-07-04 Spørgsmål fra : kaja snediker Spørgsmål : ølbudding I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : søger det er en gammel opskrift
Svar til kaja snediker : Hej Kaja
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på ølbudding.
Beklager meget
Per
2009-07-01 Spørgsmål fra : kirsten munk svendsen Spørgsmål : kager med pistaciemasse I opskriften indgår bl.a : kager med pistaciemasse Bemærkninger :
Svar til kirsten munk svendsen : Hej Kirsten
Pistaciemasse mener jeg er en slags marzipan, blot på pistacienødder i stedet for mandler, og jeg mener at du kan bruge pistaciemasse på samme måde som marcipan.
Med venlig hilsen
Per
|