Spørgsmål efter opskrift

2008-07-31
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  syltede jalapanoes
I opskriften indgår bl.a   :  grønne chilier, som eddikesyltes og derefter bruges som tilbehør eller i retter
Bemærkninger   :  
mexikansk

Svar til   :  
Hejsa

Vi har en opskrift på syltede chilipeber, mon ikke den kan bruges?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-31
Spørgsmål fra   :  Benitta Petersen
Spørgsmål   :  bolle dej
I opskriften indgår bl.a   :  ligemeget
Bemærkninger   :  
Jeg søger en opskrift på en dej man kan lave om aften og sætte i køleskabet og derefter bage om morgenen:-)

Svar til Benitta Petersen   :  
Hej Benitta

Der er en opskrift her:

25 g gær
2 dl mælk
½ dl kærnemælk
25 g blødt smør
1 tsk sukker
1 tsk groft salt
175 g fuldkornshvedemel
250 g hvedemel (ca. 4 dl)

Pensling
1 sammenpisket æg


Bagetid: Sæt bollerne i en kold ovn - indstil på 200° og bag ca. 25 min.


Aftenen før: Rør gæren ud i mælken. Tilsæt kærnemælk og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen sammen. Tag den ud på meldrysset bord, og ælt den igennem med så meget mel, at den stadig er blød og smidig. Del dejen i 12-15 stykker, der trilles til boller og anbringes på bagepapir eller en smurt bageplade. Dæk bollerne med et fugtigt klæde og stil dem i køleskabet natten over.

Næste morgen: Pensl bollerne og bag dem midt i ovnen.

Med venlig hilsen
Thomas




2008-07-31
Spørgsmål fra   :  Elsa
Spørgsmål   :  Boisenbærmarmelade
I opskriften indgår bl.a   :  Boisenbær
Bemærkninger   :  
Jeg har en plante i min have, og vil derfor gerne vide, om de behandles som hindbær eller brombær i forhold til sukkermængden.

Svar til Elsa   :  
Hej Elsa

Der bruges næsten samme mængde sukker til både hindbær og brombær, så jeg tror du kan bruge opskrifter fra begge ting.

Jeg har skrevet en opskrift om til boisenbær som du kan gå efter, og evt. kommentere på hvis det er helt ved siden af.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-31
Spørgsmål fra   :  ruta
Spørgsmål   :  gulerodsrand bagt i ovn
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til ruta   :  
Hej Ruta

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-30
Spørgsmål fra   :  Ulla Madsen
Spørgsmål   :  blendet suppe at kogt kartofler, porrer,hvidløg, grønsagsbouillon .cremefraise
I opskriften indgår bl.a   :  blentet suppe at kogt kartofler, porrer,hvidløg, grønsagsbouilon .cremefraise til sidst kommes hakket røget ål og purløg på
Bemærkninger   :  
den blev vist i tv onsdag d.30.07

Svar til Ulla Madsen   :  
Hej Ulla

Den nøjagtige suppe kan jeg ikke hjælpe med, men jeg ahr fundet en opskrift frem her som jeg mener kommer tæt på det du beskriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-30
Spørgsmål fra   :  Jonna Nørgaard
Spørgsmål   :  oksetyndstegsfilét
I opskriften indgår bl.a   :  Vægten 5,3 kg.
Bemærkninger   :  
Hvordan skal den tilberedes og hvor lang tid skal den have i ovnen og ovntemperatur samt kødtemperatur

Svar til Jonna Nørgaard   :  
Hej Jonna

Jeg studser lidt over vægten på tyndstegfileten, tyndstegfileten er det bagerste på oksefileten og vejer normalt kun et par kg. Jeg tænker om den er med ben? for ellers må det næsten være en hel filet du står med.

Jeg har fundet en opskrift frem på oksetyndsteg med ben som du måske kan bruge, det sikreste resultat opnår du ved at bruge stegetermometer, da stegetiden ikke nødvendigvis øges lige så meget som vægten.

Se opskriften her

Er det uden ben så prøv at kig under oksefilet efter en opskrift.

Se opskrifter på oksefilet her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-29
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  Biriani
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hejsa

Mon ikke det er biryani du tænker på?

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-27
Spørgsmål fra   :  birthe k
Spørgsmål   :  snitte Coleslax
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvad bruger man til at snitte hvidkål med til coleslax, ved godt man kan finsnitte med hånden, er der ikke en næmmere måde? MvH Birthe

Svar til birthe k   :  
Hej Birthe

du kan da bruge et groft rivejern,eller en gammeldaw´s brødmaskine det bruger jeg når jeg laver noget med fin snittet kål.

Venligst
Anne-Catharina Monroe




2008-07-27
Spørgsmål fra   :  Jon Lundberg
Spørgsmål   :  God gammeldags sød og sur saus
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg ved lite om den, men den er brugt til rimelig kokt oksekød. den må inneholde eddik, og den fremtreder:hvid
Bemærkninger   :  


Svar til Jon Lundberg   :  
Hej Jon

Jeg har været lidt for længe om at svare på dit spørgsmål, så der er flere som har sendt svar på dit spørgsmål, jeg sender dem alle med her.

Med venlig hilsen
Per


hej jon
du laver en hvid mælkesovs og smager den til med sukker og eddike start med en teske af hver,så kan du bedre fornemme smagen. er også god med kødboller i held og lykke
Lene


Hej Jon
Det er en opbagt sovs, hvor man bruger suppen, som kødet er kogt på. Tilsættes mælk, eddike og sukker efter behag.
Hilsen Kurt og Hanne


Hej Jon
Jeg fandt noget i min farmors kogebog.
Sur og sød løgsovs (6 pers)
1,5 spk smør5 store løg
2 spk mel
suppe fra kød el vand
1 spk eddike
2 ts sukker. salt og peber

løgene pilles,skæres i skiver og steges lysebrune i smørret og klemmes op med en ske. Melet bages i smørret og spædes efterhånden med den kogende suppe/vand til en passende jævn sovs, der smages til med sukker , eddike, salt og peber. De brunede løg tilsættes lige før anretningen.

Håber det dur for dig
Ingrid





2008-07-26
Spørgsmål fra   :  sofie kongsdal
Spørgsmål   :  grønsagssuppe m. nudler
I opskriften indgår bl.a   :  kartofler, gulerødder, løg, nudler, champingjonger.
Bemærkninger   :  


Svar til sofie kongsdal   :  
Hej Sofie

Du skærer grønsagerne i tern, så varmer du noget olie op i en stor gryde og svitser grønsagerne, hælder vand over og lad det koge til grønsagerne er møre ca 20-30 minutter, ca 10 minutter før tilsætter du nudlerne, smages til med salt og peber.

Med venlig hilsen
Per




2008-07-25
Spørgsmål fra   :  nga nguyen
Spørgsmål   :  havremælk
I opskriften indgår bl.a   :  ?
Bemærkninger   :  
Er der nogen der har opskriften på havremælk?

Svar til nga nguyen   :  
Hejsa

Vi har opskrifter på mange mælkeerstatninger, men lige netop havremælk mangler vi. Jeg tror dog at du kan gå ud fra opskriften på hirsemælk, og så blot bruge havregryn i stedet for hirse.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-23
Spørgsmål fra   :  evy klingenberg
Spørgsmål   :  krudtugle kage
I opskriften indgår bl.a   :  kokosmel,cacao. bagepulver
Bemærkninger   :  


Svar til evy klingenberg   :  
Hej Evy

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på krudtuglekage.

Beklager meget
Per




2008-07-23
Spørgsmål fra   :  Marianne
Spørgsmål   :  Blondies
I opskriften indgår bl.a   :  Hvid chokolade, lyse rosiner, smør, sukker, mel mv.
Bemærkninger   :  
Opskriften stod for få år siden bag på pakken med lyse økologiske rosiner men det gør den ikke længere og jeg har ikke kunnet finde frem til den andre steder. Jeg kan huske den indeholder ovenstående ingredienser men ikke de øvrige og hvordan de sammensættes. Håber I kan hjælpe for det er en djævelsk god kage som jeg savner :-)

Svar til Marianne   :  
Hej Marianne

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på blondies.

Beklager meget
Per




2008-07-23
Spørgsmål fra   :  annie Christensen
Spørgsmål   :  lage til rejer
I opskriften indgår bl.a   :  jeg søger opskriften til den lage, som anvendes til rejer.
Bemærkninger   :  


Svar til annie Christensen   :  
Hej Annie

Det er bare salt og vand og på køl i nogle timer. Smag selv efter.

Med venlig hilsen
Lene




2008-07-22
Spørgsmål fra   :  Karina
Spørgsmål   :  kyllingefars
I opskriften indgår bl.a   :  kyllingefars
Bemærkninger   :  
Jeg er ved en fejl kommet til at købe 2x500 gram kyllingefars. Forslag, til opskrifter det kan bruges i, søges. Mange hilsener fra Karina

Svar til Karina   :  
Hej Karina

tjaah.... hvad med almindelige kyllinge frikadeller med citron eller andet krydderi? kyllinge farsbrød, med spændende fyld?

eller stop dem i fryseren og led lidt efter inspiration, man kan jo bruge kyllingefars omtrændt ligesom hakket gris eller ko, man skal bare huske salmonellaen og at det smager anderledes..

Med venlig hilsen
Chi


Hej Karina

Vi har netop lavet en opskrift på kyllingekrebinetter som du måske kunne bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-22
Spørgsmål fra   :  olesen
Spørgsmål   :  Blomkålsgratin
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg kan ikke få min blomkålsgratin til at blive høj, min svigermor fik den til at hæve uanet, jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.
Bemærkninger   :  
Jeg koger blomkålen 10 min. Smør gratinskålen med smør drysser rasp og fordeler lidt dej best af: 100 g smør 150g mel bagt op og rørt halvtyk med enten letmælk eller blomkålsvand, men da bliver jeg dårlig i maven med kun vand, bager den 1 time ved varmluft 180

Svar til olesen   :  
Hej Olesen

Du mangler æg?
æggeblommer og hvider deles og de piskede hvider vendes i til sidst

Med venlig hilsen
Chi

Se blomkålsgratinopskrift her






2008-07-20
Spørgsmål fra   :  aase
Spørgsmål   :  Fedtfattig italiensk salat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
mangler en opskrift på en fedt fattig italiensksalat

Svar til aase   :  
Hej Aase

Vi har en opskrift på fedtfattig italiensk salat her, som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-20
Spørgsmål fra   :  Ann Bredholt
Spørgsmål   :  Chokoladekage
I opskriften indgår bl.a   :  Der skal være chokolade og ikke bare kakao i kagen
Bemærkninger   :  
Den skal meget gerne kan laves i god tid og fryses, da den skal bruges til dessert til en stor fest.

Svar til Ann Bredholt   :  
Hej Ann

Det er ikke så mange opskrifter som er med chokolade i, men du vil jo altid kunne blande stykker af chokolade i en almindelig chokoladekage lavet på kakao.

Jeg har fundet en opskrift frem på chokoladebrownies, men jeg ved ikke om det er sådan noget du er ude efter, det er jo en meget fast nærmest konfektagtig kage.

Se opskriften her

Brownies plejer faktisk næsten at blive bedre efter en dag eller 2, men hvis du vil fryse den syntes jeg du skulle lave en prøve først og se hvad du syntes.

Med venlig hilsen
Per




2008-07-19
Spørgsmål fra   :  onkel-holger
Spørgsmål   :  Tilberedningstider i microbølgeovn
I opskriften indgår bl.a   :  Bagekartoffel
Bemærkninger   :  
Jeg er single og bruger min microbølgeovn rigtig meget, men ønsker om muligt endnu flere muligheder. MVH - Onkel Holger

Svar til onkel-holger   :  
Hej Holger

bagekartoffel i micro ovn:
skyl 4 kartofler så de er våde skær et kryds i dem. de skal have 2x6 min på højeste W. vend dem efter de første 6 min og stik i dem måske skal de kun have 4 min

Med venlig hilsen
Smith




2008-07-19
Spørgsmål fra   :  Ulla Hansen
Spørgsmål   :  Kubab med Humus, Taziki og salat
I opskriften indgår bl.a   :  hakket-oksekød, pinjekerner og sydlanske krydderier.
Bemærkninger   :  
fik retten på bazaren i Odense,en hel speciel smag, kubab det er kødet der hedder det ikke at forvæksle med kibab der kunne godt være kanel og allehånde i farsen men er ikke sikker.

Svar til Ulla Hansen   :  
Hej Ulla

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Kubab.

Beklager meget
Per




2008-07-18
Spørgsmål fra   :  kathrine hansen
Spørgsmål   :  digestive kiks
I opskriften indgår bl.a   :  fuldkornshvede, hvedemel,salt og sukker
Bemærkninger   :  
jeg vil gerne selv bage kiks, evt. lidt mere fedtfattige end dem man kan købe. er der nogen der kan hjælpe med en opskrift

Svar til kathrine hansen   :  
Hej Kathrine

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på digestivekiks.

Beklager meget
Per




2008-07-18
Spørgsmål fra   :  mudi (bente)
Spørgsmål   :  desserter-kager
I opskriften indgår bl.a   :  gelantine =husblas i pulverform
Bemærkninger   :  
hvordan anvendes dette pulver???

Svar til mudi (bente)   :  
Hej Mudi

Jeg har ikke selv brugt husblaspulver så jeg kan ikke rigtig vejlede dig. Står der ikke noget vejledning på embalagen?

Med venlig hilsen
Per




2008-07-17
Spørgsmål fra   :  annelise weirsøe
Spørgsmål   :  majsbrød med gullerødder
I opskriften indgår bl.a   :  majsmel og gulerødder
Bemærkninger   :  


Svar til annelise weirsøe   :  
Hej Annelise

Vi har ikke en opskrift på majsbrød med gulerødder, men jeg har fundet en anden opskrift frem på majsbrød her som jeg mener du kan forsøge med, og så tilsætte noget revet gullerod.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-17
Spørgsmål fra   :  Lisbeth H Jensen
Spørgsmål   :  kylling kijev
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lisbeth H Jensen   :  
Hej Lisbeth

Kylling Kiev med basilikumsmør

Ingredienser

30 g blødt smør
4 spsk friske basilikumblade, finthakkede
1/4 tsk fint salt
friskkværnet peber
4 kyllingefileter (ca. 500 g)
1 æggehvide
75 g cornflakes

Mini - hasselbackkartofler
1 kg små, faste kartofler, skrællede
25 g smør
1 tsk fint salt
friskkværnet peber

500 g cherrytomater eller blommetomater, på stilk

Salat
1 liter blandet grøn salat, fx rødbedeblade og rucolasalat (ca. 100 g)
2 spsk olivenolie
1/2 spsk hvidvinseddike
1/4 tsk fint salt

Stegetid: Ca. 45 min. ved 200° - varmluft.

Fremgangsmåde

Rør smørret med basilikum, salt og peber. Bank kyllingefileterne forsigtigt med en kødhammer (den flade side), så de bliver ca. en halv gang så store. Sørg for, at kanterne er tynde. Fordel basilikumsmørret på fileterne. Fold en kant på ca. 1/2 cm ind i hver side af kødet. Fold derefter kødet sammen, så basilikumsmørret er lukket helt inde. Luk hver pakke med en kødnål. Pisk æggehviden sammen og knus cornflakes'ene groft. Vend først pakkerne i æggehvide og derefter i cornflakes. Læg kyllingepakkerne på en plade med bagepapir.

Mini-hasselbackkartofler: Skær hver kartoffel næsten igennem i tynde skiver - kartoflen hænger sammen i bunden. Smelt smørret og tilsæt salt og peber. Pensl kartoflerne med halvdelen af smørret.

Læg tomaterne med stilke i et ovnfast fad og pensl dem med resten af smørret.

Steg først kartoflerne nederst i ovnen i ca. 15 min. Stil derefter kødet ind midt i ovnen og steg videre i ca. 18 min. Stil til sidst tomaterne ind øverst i ovnen og steg dem med de sidste 12 min. af stegetiden - ca. 45 min. i alt.

Salat: Vend den grønne salat med en dressing, pisket sammen af olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber.

Med venlig hilsen
Carsten




2008-07-17
Spørgsmål fra   :  anna
Spørgsmål   :  kogning af skinke
I opskriften indgår bl.a   :  landskinke
Bemærkninger   :  
Hej - har købt en landskinke på ca 5 kg til en større sammenkomst. Vil lave glaseret skinke på kuglegrillen, det har jeghelt styr på. Men hvor længe skal et kræ på 5 kg koge, inden den grilles? mvh Anna

Svar til anna   :  
Hej Anna

En skinke skal koge ca. 30 minutter pr ½ kg. så 5 kg. skinke skal have ca 2½ time, den har så godt af at trække en times tid i kogevandet.

Du bør glasere og grille umidelbart bagefter, du kan altså ikke koge skinken dagen i forvejen, da den ikke vil kunne nå at blive gennemvarmet ved grillen.

Med venlig hilsen
Per




2008-07-17
Spørgsmål fra   :  christensen
Spørgsmål   :  amerikanske cokies
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til christensen   :  
Hej Christensen

Vi har en opskrift på amerikanske cookies her som jeg håber er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-16
Spørgsmål fra   :  Jens Andersen
Spørgsmål   :  Orange Savbug Fisk
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg mangler en god opskrift på denne fisk.
Bemærkninger   :  


Svar til Jens Andersen   :  
Hej Jens

Jeg kender ikke orange savbug fisken og har heller ikke været i stand til at finde frem til opskrifter med den.

Beklager meget
Per




2008-07-16
Spørgsmål fra   :  Gunver Sørensen
Spørgsmål   :  Kartoffelrugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Kartoffel
Bemærkninger   :  


Svar til Gunver Sørensen   :  
Hej Gunver

Jeg kan se at kohberg og schulstad har kartoffelrugbrød, og jeg tænker at det er disse du gerne vil lave selv, men jeg har ikke kunnet finde frem til en opskrift.

Beklager meget
Per




2008-07-14
Spørgsmål fra   :  Hanne Kristensen
Spørgsmål   :  Dag og nat kager.
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg tror det er winerbrød, med brun og hvidt glasur.
Bemærkninger   :  
Man kan købe dem ved bageren.

Svar til Hanne Kristensen   :  
Hej Hanne

Kunne det være dag og nat snitter som du tænker på?
Vi har en opskrift hvor der godt nok bliver brugt mørdej, men i opskriften står der at man også kan bruge butterdej.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-13
Spørgsmål fra   :  Doris
Spørgsmål   :  suppe
I opskriften indgår bl.a   :  Mine forældre har været til en fest hvor de fik en suppe til natmad som indeholdt bla. kødboller - nudler - rejer - æbler og karry og den smagte bare rigtig godt. Kender du en evt.denne suppe, så vil vi blive glade.
Bemærkninger   :  


Svar til Doris   :  
Hej Doris

Den nøjagtige opskrift har vi ikke i kogebogen, men jeg har fundet en opskrift frem som jeg tror kunne minde om det du beskriver, blot er der i opskriften brugt fersken og ikke æble, kødboller og nudler kan tilsættes.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-13
Spørgsmål fra   :  rebecca
Spørgsmål   :  sunde småkager/kager
I opskriften indgår bl.a   :  sunde ting
Bemærkninger   :  
der må ikke være chokolade i og der må godt være meget lidt sukker men det det ville være bedst hvis det undlades, og der må heller ikke være mælk i kun hvis det kan erstates med soya mælk og magarine... håber i vil hjælpe mig knus rebecca.....

Svar til rebecca   :  
Hej Rebecca

Sesamkager.
1 dl klid
1 dl sesamfrø
1½ dl sukker
150 g. smør /mælkefri margarine
1 håndfuld hakkede nødder
3 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 æg

Bland de tørre indgredienser,hak smørret ud heri og saml tilsidst dejen med ægget.Stil det koldt 1 tm.Rulles i stænger,der skæres i tynde skiver.Bages 10-15 min v.175 grader

Med venlig hilsen
Hanne




2008-07-13
Spørgsmål fra   :  Joan Henckel
Spørgsmål   :  hyrdepie
I opskriften indgår bl.a   :  hakket oksekød og nogle grønsager og kartoffelmos oven på som skal i ovnen til den er gylden os sprød . håber at i kan finde den mvh j henckel
Bemærkninger   :  


Svar til Joan Henckel   :  
Hej Joan

Opskriften du søger er en engelsk opskrift som heder Shepherds pie, og dem har vi nogle forskellige udgaver af som jeg vil sende linket til.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-12
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  pølsebrød
I opskriften indgår bl.a   :  gærbrød, hvori der lægges en halv pølse - god til skovtur
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hejsa

De pølsebrød som du efterlyser kaldes som regel for pølsehorn, og dem har vi mange forskellige opskrifter på.
Jeg har lavet en søgning som jeg vil sende linket til her.

Se pølsehornsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-11
Spørgsmål fra   :  Mai Britt Mogensen
Spørgsmål   :  paprikamarmelade
I opskriften indgår bl.a   :  paprika,sukker,citron, appelsin, pektin på citrus
Bemærkninger   :  


Svar til Mai Britt Mogensen   :  
Hej mai

Paprika er jo det vi på dansk kalder for peberfrugt, og det har jeg en opskrift på, men jeg ved ikke om det er den du søger?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-10
Spørgsmål fra   :  Torben Haenschke
Spørgsmål   :  Dyrrekølle på grill
I opskriften indgår bl.a   :  Dyrekølle
Bemærkninger   :  
Kan man grille en dyrekølle på grillen uden at fjerne benet først ?

Svar til Torben Haenschke   :  
Hej Torben

Der er ikke noget i vejen for at du griller dyrekøllen med ben.

Fordelen ved at udbene køllen er at det nederste af køllen ikke bliver så tørt, at kødet inderst ved benet ikke bliver så rødt og at det er nemmere at skære nogle pæne skiver.

Det tager lidt tid at udbene køllen men er ikke så svært enda.

Du starter i den tykke ende med at skære rundt om benet, helt tæt på benet, og det bliver du ved med, og lidt efter lidt kommer du ind i køllen, det er faktisk sådan at du næsten kan krænge vrangen ud på kødet.

Der hvor det bliver svært er nede ved knæledet, her skal du passe på at du ikke skærer gennem hinderne, og så skal man lige finde ledsamlingen for at kunne skære benet ud.

Det nederste, mener det heder underløberen, skal blive sidende på.

Med venlig hilsen
Per




2008-07-10
Spørgsmål fra   :  kirsten jensen
Spørgsmål   :  københavner kræs
I opskriften indgår bl.a   :  sild rødbeder løg asier dressing
Bemærkninger   :  


Svar til kirsten jensen   :  
Hej Kirsten

Jeg kender ikke selv københavnerkræs, men vi har fået tilsendt denne opskrift som godt nok ikke indeholder rødbeder og asier, men måske du kan bruge den?

Du er meget velkommen til at kommenter opskriften så vi kan få de sidste to ingredienser med.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-10
Spørgsmål fra   :  anja poulsen
Spørgsmål   :  lagkage
I opskriften indgår bl.a   :  lagkage bunder flødeskum frugt
Bemærkninger   :  


Svar til anja poulsen   :  
Hej Anja

Vi har rigtig mange lagkage opskrifter her i kogebogen, og jeg vil her sende dig linket til dem alle, da du så har mulighed for at vælge den du syntes bedst om.

Se lagkageopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-09
Spørgsmål fra   :  lisbet dalgas
Spørgsmål   :  mazarinkage med pistage
I opskriften indgår bl.a   :  mazarinkage med pistage der var skåter ud i små stykker
Bemærkninger   :  


Svar til lisbet dalgas   :  
Hej Lisbet
Jeg har fundet en opskrift på mazarinkage frem til dig, godt nok med mandelmasse og ikke pistacie, men der skulle ikke være noget i vejen for at du bruger pistaciemasse i stedet.

Se kagen her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-09
Spørgsmål fra   :  Irene Nielsen
Spørgsmål   :  solbær marmelade
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Irene Nielsen   :  
Hej Irene

Jeg har lavet en søgning efter solbær marmelade som jeg vil sende linket til her.

Se solbær marmeladeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-08
Spørgsmål fra   :  knud dragsted
Spørgsmål   :  hjemmelavede marinerde sild + opskrift
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til knud dragsted   :  
Hej Knud

Køb gammeldags saltede sild ved fiskehandlere.

Rengøres og udvandes i 6 - 8 timer.

Kog en lage af 1 del eddike, 1 del vand, 1 del sukker, hele peberkorn og 1 laurbærblad - afkøles. Hældes over sildene der er skåret i mundrette stykker, pyntes med løgringe. -

Velbekomme
Jens




2008-07-08
Spørgsmål fra   :  Pia Nyegaard
Spørgsmål   :  Fløjelsgrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Gammel opskrift.

Svar til Pia Nyegaard   :  
Hej Pia

Fløjesgrød staves åbenbart uden e, så det er sikkert derfor du ikke har kunnet finde frem til en opskrift, vi har et par opskrifter her i kogebogen, og jeg sender her et link til den ene.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-08
Spørgsmål fra   :  Svend Aage Petersen
Spørgsmål   :  skolæst
I opskriften indgår bl.a   :  skolæst gerne på grill
Bemærkninger   :  


Svar til Svend Aage Petersen   :  
Hej Svend Aage Petersen

jeg har kun en opskrift på ovnbagte Skolæst kan du mon bruge det.Hvis du vil prøve af grille den så pak den ind i sølvpapir med alle krydderierne og prøv dig frem.

700gr.Skolæstfilet
50gr.smør
Ca. ½ dl rasp
1 spsk hakket persille
1 tsk hakket korianderblade
1 spsk soja
En smule finthakket hvidløg
Salt og peber
2 gulerødder
2 persillerod
2 løg
½ ananas
1 dl eddike
75 gr sukker
2 spsk tomatpure
½ tsk pimenton (røget paprika)
Lidt maizena
Salt og peber

Gratineret skolæst:
Skær skolæstfileter i 4 eller 8 styk ker, og tilsæt salt og peber. Bland rasp,persille,koriander, soja og hvidløg, og fordel det over fisken.Steg fisken ved 250-300 overvarme, indtil raspen er gylden. Når fisken er hvid i bunden, er den gennemtilberedt.

Grønsager i sur-sødsauce:
Rens grøntsager og ananas, og skær dem ud i stykker á ca.3 cm længde og 1 cm på de andre leder. Kog løg i vand med lidt salt,tilsæt persillerod i det samme vand,og tilsæt derefter gulerødder. Grøntsagsvandet tilsættes eddike, sukker, tomatpure og pimenton (gem halvdelen, som kan tilsættes til sidst, da det varierer meget i styrke). Kog op og jævn med maizena udrørt i lidt vand. Til sidst tilsættes grøntsager og ananas. Anret grøntsager i sur-sødsauce i bunden af tallerkenen, sæt fisken herpå. Retten serveres med ris og salat.

Venligst
Anne-Catharina Monroe




2008-07-08
Spørgsmål fra   :  Kirsten
Spørgsmål   :  Spaghetti Tetrazzini
I opskriften indgår bl.a   :  Spaghetti, kylling m.v..
Bemærkninger   :  
Italiensk

Svar til Kirsten   :  
Hej Kirsten

Vi har en opskrift som heder Poulard tetrazzini som måske er den du søger?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-08
Spørgsmål fra   :  Inge Bonde
Spørgsmål   :  Varm røget Laks
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne have opskrift på hvordan man selv ryger en lakseside

Svar til Inge Bonde   :  
Hej Inge

Der findes en hjemmeside der heder røgeovnens venner, her er jeg sikker på du kan finde forklaring på hvordan du gør.

Besøg hjemmesiden her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-07
Spørgsmål fra   :  Lone
Spørgsmål   :  Kan brændenældesuppe fryses
I opskriften indgår bl.a   :  Kan brændenældesuppe fryses?? Har før fået det med bacon oven på,skal der så være røget suppe i ?
Bemærkninger   :  


Svar til Lone   :  
Hej Lone

Jeg ved at brændenælde suppe sagtens kan fryses, men den med bacon ved jeg ikke.. jeg vil dog tro, at baconen gør det ud for den røgede smag, og jeg tvivler på man kan lave røget suppe?

håber det var til nogen hjælp..

Mvh
Chi




2008-07-07
Spørgsmål fra   :  Dorthe
Spørgsmål   :  boller uden mælk
I opskriften indgår bl.a   :  boller uden mælk
Bemærkninger   :  


Svar til Dorthe   :  
Hej Dorthe

Hvis du går ind under menupunktet opskrifter, og her ind under det punkt som heder fødevareallergi, så har vi flere punkter med allergier, bla. mælkeallergi, og her finder du en del forskellige opskrifter uden mælk, jeg sender et link til brød og boller her.

Se mælkefrie bolleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per


Det behøver ikke være så omstændigt. Du kan altid erstatte mælk og smør med vand og olie.

Heidi




2008-07-06
Spørgsmål fra   :  Benny Christensen
Spørgsmål   :  Frugter i vingele
I opskriften indgår bl.a   :  Grønne vindruer og syltede pærer hvidvin,æblejuice,husblas tilbehør:råcreme
Bemærkninger   :  


Svar til Benny Christensen   :  
Hej Benny

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Frugter i vingele.

Beklager meget
Per




2008-07-06
Spørgsmål fra   :  bubar
Spørgsmål   :  ovn dampede rodfrogter ?
I opskriften indgår bl.a   :   olie - krydderier - peberfrugt - pastinak - squash - selleri - jordskokker ell.lign.
Bemærkninger   :  
Har fået dette vidunderlige tilbehør, som jeg tror er ovndampet - til kalvesteg m/grøntsager og pommes rissolis

Svar til bubar   :  
Hej Bubar

Jeg vil tro at det er ovnbagte rodfrugter du har fået.. rens rodfrugterne, kom dem i et ovnfastfad, spray olie på + evt krydderier, og giv dem så lang tid i ovnen at de lige netop er møre..

´Jeg har prøvet en variation af samme, med sorte birkesfrø blandet i, det kan varmt anbefales som et spændende altenativ, jeg mener ideen stammer fra suveræne succeser

Mvh
Chi




2008-07-06
Spørgsmål fra   :  lotte jørgensen
Spørgsmål   :  græskfarsbrød
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød,eller svinekød med diverse krydderier og pakket ind i butterdej og bagt i ovn ca. 40 til 50 min.
Bemærkninger   :  


Svar til lotte jørgensen   :  
Hej Lotte

Vi har flere opskrifter på græsk farsbrød, men jeg tror ikke der er nogen af dem som er pakket ind i butterdej.

Men jeg har lavet en søgning som jeg vil sende linket til her, så kan du prøve og se om der er en af opskrifterne som der passer på dig, og så kan du jo prøve at pakke den ind.

Jeg vil så sige at svinekød ikke passer ind i græsk madlavning, derimod kan du godt bruge okse eller lammekød.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-03
Spørgsmål fra   :  Marie Markussen
Spørgsmål   :  grønlandsk laks
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg får leveret 2 store grønlandske laks, som skal bruges som forret til 10 - 12 personer Hvordan tilbereder jeg dem?

Svar til Marie Markussen   :  
Hej Marie

Du får de pæneste stykker hvis du portionere laksen inden den dampes, og evt, skind fjernes.

Laksen dampes i lidt hvidvin og vand ca. halvt af hver 3-4 minutter i mikroovnen til kødet er hvidt og mørt. Kødet stilles køligt til det er koldt.

Jeg ved ikke lige hvordan med tiden i microovnen hvis du putter mange stykker ind på en gang, men laksen skal være hvidlig og fast, den kan også dampes i en gryde.

Lakseforret

Kold kogt laks bellevue

Med venlig hilsen
Per




2008-07-03
Spørgsmål fra   :  ayo krogh
Spørgsmål   :  Grillet vildsvinekølle
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har en vildsvinekølle på knapt 3 kg. (incl ben)( er det nok til 8 pers., når vi skal have forret og dessert?) og den kunne jeg godt tænke mig at grille. Hvad skal kernetemperaturen være . Hvilke krydderier og tilbehør? Med venlig hilsen og pp forhånd tak Ayo krogh
Bemærkninger   :  


Svar til ayo krogh   :  
Hej Ayo

Vi har desværre ingen opskrifter på grillet vildsvinekølle, men opskrifter til ovn kan i de fleste tilfælde også bruges på kuglegrill, så du kan prøve at kigge på de opskrifter vi har med vildsvinekølle.

Se vildsvinekølleopskrifter her

Jeg vil skyde på at benet max vejer 1 kg. så jeg tror lige det går med kød til 8 personer.

Kernetemperaturen vil jeg sige skal være lige knapt 70 grader C som med almindeligt svinekød.


Med venlig hilsen
Per




2008-07-03
Spørgsmål fra   :  lene nielsen
Spørgsmål   :  syrisk pandekager
I opskriften indgår bl.a   :  jeg ved at der skal bagepulver i
Bemærkninger   :  
de bages kun på den ene side på en pande

Svar til lene nielsen   :  
Hej Lene

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på syriske pandekager.

Beklager meget
Per




2008-07-02
Spørgsmål fra   :  vivismums
Spørgsmål   :  Bønnespirer
I opskriften indgår bl.a   :  Til Per Kan du ikke fortælle mig hvad det er for en tørret bønne, man selv kan lave Spirrer af, jeg har prøvet det før, men kan ikke huske det. På forhånd Tak. Vivismums
Bemærkninger   :  
Det er noget med ned i en Spand,med koldt vand, der skal frisk vand på hver dag og det tager ca. 4 dage,så er der spirre.

Svar til vivismums   :  
Hej Vivismums

Vi har en dyrkningsvejledning her på kogebogen, her er der nævnt lidt forskellige bønner som kan bruges, den nemmeste at få til at spire skulle være mungbønner, og det er vist også den som du kan købet spre af i butikkerne.

Se beskrivelsen her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-02
Spørgsmål fra   :  tanja andre
Spørgsmål   :  boller (morgen/smør) fryseegnet
I opskriften indgår bl.a   :  mælk, æg, gær, salt, mel osv
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne have boller klar til bare at sætte i ovn.!!!! Tak er der nogle der ved om det kræver noget speciel opskrift når de bliver frosset ned???????

Svar til tanja andre   :  
Hej Tanja

Jeg tror du tænker på bakeoff som man efterhånden kan få på mange tankstationer, hvordan de gør er jeg ikke 100% klar over, men jeg tror ikke at du kan gøre det hjemme selv.

Derimod kan du jo fryse det meste brød og så tø det op i en varm ovn 1-2 minutter ved 220 grader C.

Med venlig hilsen
Per




2008-07-01
Spørgsmål fra   :  Anne-Mette Christensen
Spørgsmål   :  Babymad
I opskriften indgår bl.a   :  Hej Har ledt efter opskrifter på babymad. Kan ikke finde nogen på Jeres side, leder specielt efter økologisk babymad, men andet er også af interesse. Dette må da også være et område der er værd at dække? Hilsen Anne-Mette
Bemærkninger   :  


Svar til Anne-Mette Christensen   :  
Hej Anne-Mette

Vi har nogle enkelte opskrifter på babymad, du finder dem under menupunktet opskrifter, og her retter og diverse.

Se babymad her

Med venlig hilsen
Per




2008-07-01
Spørgsmål fra   :  Sus
Spørgsmål   :  flødeskum
I opskriften indgår bl.a   :  blot en opskrift på noget der bare ligner flødeskum til råcrem
Bemærkninger   :  


Svar til Sus   :  
Hej Sus

Erlet fra Odense marcipan. palmeolie. smager bittert, så skal sødes. købes hos bagerne. potato.. et eller andet og købes hos bagerne. er sødet og meget sødt. fungere perfekt. bare husk at det bliver megt stift. bagerne blander det med flødeskum, så deres flødekager står flot.

Hilsen hobbymus


Hej Sus

Køb en Bøtte Græsk Youert,og køb en flaske Flydende ( ingen kalorier) rør dråber i efter smag,og giv det smag med æg el.moset forskelligt frugt, det ligner iscreme eller skum om du vil det smager rigtigt godt,det kan fryses eller lægges oven på små Kager eller Lagkager.

Velbekomme
hilsen Vivismums.




2008-07-01
Spørgsmål fra   :  Jane Schaksen
Spørgsmål   :  fødselsdags boller
I opskriften indgår bl.a   :  gode boller uden gluten og mælk. har opskrift med mel og kærnemælk. Hvad skal jeg bruge i stedet?
Bemærkninger   :  


Svar til Jane Schaksen   :  
Hej Jane

Kærnemælk har nogle egenskaber som jeg ikke mener at du kan efterligne i de typiske erstatninger for mælk, så den opskrift du har mener jeg ikke kan laves om til glutenfri og mælkefri.

Vi har et menupunkt som heder udvidet søgning, her er det muligt at søge på flere allergier på en gang, og hvis du søger på mælk og gluten, og så på retten brød boller og kiks så kommer der lidt opskrifter frem som du skulle kunne bruge.

Jeg har valgt en enkelt opskrift ud, men du skulle næsten selv prøve en søgning og se om der er andre opskrifter der passer dig bedre, du kan også prøve nogle af brødopskrifterne, og forme dem til boller.

Se opskrift her


Der findes glutenfrie melblandinger som faktisk har ret gode bageegenskaber, men her skal du lige være opmærksom på at de kan indeholde mælkepulver.


Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2008

Se spørgsmålene for februar 2008

Se spørgsmålene for marts 2008

Se spørgsmålene for april 2008

Se spørgsmålene for maj 2008

Se spørgsmålene for juni 2008

Se spørgsmålene for juli 2008

Se spørgsmålene for august 2008

Se spørgsmålene for september 2008

Se spørgsmålene for oktober 2008

Se spørgsmålene for november 2008

Se spørgsmålene for december 2008