Spørgsmål efter opskrift

2007-07-30
Spørgsmål fra   :  Lise
Spørgsmål   :  Lagkage uden mælk
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Min søn fylder 1 år om 4 dage og har mælkeallergi - og han skal selvfølgelig have en lagkage med det hele på sin fødselsdag. Så er opskrift på dette vil blive modtaget med kyshånd.

Svar til Lise   :  
Hej Lise

Hvis du bruger søgefeltet under opskrifter og søger på lagkage, så kommer der flere opskrifter på lagkagebunde uden mælk frem, og en enkelt opskrift på lagkagecreme uden mælk, som pynt på toppen kan du bruge glasur eller lagkagecreme.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-30
Spørgsmål fra   :  Lene
Spørgsmål   :  Kærnemælksis
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg efterlyser opskrift på kærnemælksis, den skulle være suveræn god Hilsen Lene

Svar til Lene   :  
Hej Lene

Jeg har fundet en opskrift kærnemælkis frem her som jeg håber du vil syntes om.

Se kærnemælksisopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-30
Spørgsmål fra   :  Pernille Durbahn
Spørgsmål   :  pastrami dressing
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Før i tiden kunne man i supermarkeder købe pastrami hvor der fulgte en lille pose dressing med, den dressing vil jeg rigtig gerne have opskriften på, håber I kan hjælpe, me dvenlig hilsen og på forhånd tak Pernille.

Svar til Pernille Durbahn   :  
Hej Pernille

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på pastramidressing.

Beklager meget
Per




2007-07-29
Spørgsmål fra   :  Anni Møller
Spørgsmål   :  striploin
I opskriften indgår bl.a   :  1,8 kg. striploin skal den steges hel, eller skæres i bøffer
Bemærkninger   :  


Svar til Anni Møller   :  
Hej Anni

Jeg mener at striploin er det bedste stykke på oksefileten, og at den kan bruges som sådan.

Se oksefiletopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-28
Spørgsmål fra   :  Grethe Sørensen
Spørgsmål   :  Avokadorand med rejer
I opskriften indgår bl.a   :  rejer og asparges
Bemærkninger   :  


Svar til Grethe Sørensen   :  
Hej Grethe

Jeg har fundet en opskerift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-26
Spørgsmål fra   :  Marlene
Spørgsmål   :  Dessert chokolade
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg søger opskriften på en chokoladekage, der kan bruges til dessert sammen med is og friske frugter - derfor skal kagen gerne være svampet/klistret..

Svar til Marlene   :  
Hej Marlene

Nu er det selvfølgelig smag og behag om man vil have en chokoladekage "svampet" eller (som jeg) lidt mere fast. Prøv at tageen helt almindelig chokoladekageopskrift og tilsæt lidt mere fløde istedet for vand/mælk. Husk glasuren skal være ren smeltet chokolade og ikke flormelis, cacao osv... En lækker hjemmelavet roulade (chokolade med hvid fyld) er nu også nem og lækker...

Med venlig hilsen
Helena




2007-07-25
Spørgsmål fra   :  Steen Vikke
Spørgsmål   :  Grillet kalvesteg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvordan Griller jeg en kalvesteg i en kuglegrill?

Svar til Steen Vikke   :  
Hej Steen

Der er egentlig ikke den store forskel på at stege en kalvesteg og grille den.

Du kan gøre det at du starter med at grille stegen 5 minutter på hver side over direkte varme, for at brune den af, skub så kulbakkerne til side og læg foliebakke ned i grillen og læg stegen på igen, så griller du den til centrumstemperaturen viser 60-65 grader C for rosastegt.

Ønsker du bouillon til en sauce kan du lægge nogle gulerødder, løg, porrer eller hvad du nu syntes i foliebakken og hælde vand over.

Med venlig hilsen
Per




2007-07-25
Spørgsmål fra   :  Barbara Jensen
Spørgsmål   :  laks med ærtemus
I opskriften indgår bl.a   :  ærtemus og laks og kartofler
Bemærkninger   :  
jeg mener at have fundet opskriften hos jer. nu har jeg forsøgt at finde den igen, men forgæves. Den var meget lækker, og jeg vil gerne kunne lave retten igen. Kan I hjælpe mig?

Svar til Barbara Jensen   :  
Hej Barbara

Jeg tror det er opskriften på baconstegt laks med ærtemos som du tænker på, så denne opskrift har jeg fundet frem til dig.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-25
Spørgsmål fra   :  Louise Friis
Spørgsmål   :  pastasalat
I opskriften indgår bl.a   :  Parmaskinke, emmentaler. artiskok, oliven, bladselleri
Bemærkninger   :  
Det skulle være en super lækker pastasalat som var fundet her på jeres hjemmeside.

Svar til Louise Friis   :  
Hej Louise

Jeg har brugt tøm køleskabet funktionen til at søge på de ingredienser du har nævnt, og der kommer denne opskrift frem som jeg håber er opskriften du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-24
Spørgsmål fra   :  Annitta Nielsen
Spørgsmål   :  Krondyrsteg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg mangler en god opskrift på krondyrsteg. Er det bedst at lave sådan noget i gryde eller ovn? Hvad med som indbagt, altså i butterdej - er det godt? Hvad skal temp. være i sådan noget kød? Jeg håber i kan hjælpe mig. Mvh Annitta

Svar til Annitta Nielsen   :  
Hej Annitta

Det er jo meget smag og behag hvordan en steg tilberedes, jeg syntes dog at en steg skal tilberedes i ovnen, og når det er vildt vi snakker om så er det altid en god ide at bardere med fersk eller røget spæk, men bacon kan også bruges, under stegningen dryppes/hældes jævnligt med væde fra bradepanden.

Det bedste resultat opnår du ved at bruge stegetermometer, og det skal vise 62-65 grader C for rosa. Du skal blot sørge for at spidsen af kødnålen er ca. midt i den tykke del af kødet, og ikke for tæt på evt. ben, kødet hviler så 15-20 minutter før der skærres af det.

Med venlig hilsen
Per




2007-07-24
Spørgsmål fra   :  Henry Jørgensen
Spørgsmål   :  Balsamico
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad bruger man Balsamico til???? Jeg har sådan et par flasker, så det ville være dejligt at vide hvad man skal bruge det til.
Bemærkninger   :  


Svar til Henry Jørgensen   :  
Hej Henry

Balsamico bruges mest til dressinger og marinader, den kan dog også koges ned og bruges til sauce.

På kogebogen kan du bruge funktionen tøm køleskabet til at søge på en eller flere ingredienser, og jeg har lavet en søgning efter balsamico så du kan se hvad den kan bruges til.

Se balsamicoopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-24
Spørgsmål fra   :  Birgitte Linsaa
Spørgsmål   :  Jokke mokke
I opskriften indgår bl.a   :  Cacao og kokos
Bemærkninger   :  
det er noget man kommer oven på en chokolade kage

Svar til Birgitte Linsaa   :  
Hej Birgitte

Jeg kender ikke jokke mokke, men jeg kom til at tænke på om det måske kunne være den kokosglasur som man bruger til drømmekage, så jeg har fundet en opskrift frem her som du kan prøve at kigge på, jeg håber du vil vende tilbage med et svar om det er den rigtige opskrift.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-24
Spørgsmål fra   :  susanne
Spørgsmål   :  hvid lagekage creme
I opskriften indgår bl.a   :  det er til en brun lagkage
Bemærkninger   :  


Svar til susanne   :  
Hej Susanne

Du kunne jo bruge en smørcreme, 250 g. smør, 200 g. plantemargarine og 3 dl. flormelis røres sammen.

Ellers prøv at kig i vore opskrifter på cremer.

Se cremeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-23
Spørgsmål fra   :  Susanne Spørgsmål   :  frikadeller
I opskriften indgår bl.a   :  krydderede frikadeller lavet med hakket okse eller kalv som ikke bliver tørre. må meget gerne være med tørrede og/eller friske krydderurter
Bemærkninger   :  
ser frem til et hurtigt svar... da jeg skal bruge dem til en buffet kommende lørdag..med venlig hilsen og tak for hjælpen. Susanne

Svar til Susanne   :  
Hej Susanne

Vi har for nyligt lavet denne opskrift på Italienske frikadeller som jeg syntes var rigtig gode, opskriften er med svinekød, men der skulle ikke være noget i vejen for at bruge okse eller kalv.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-22
Spørgsmål fra   :  Annie Pollas
Spørgsmål   :  biscottis kager
I opskriften indgår bl.a   :  Mandler
Bemærkninger   :  
De er en form for lidt tykke, aflange småkager

Svar til Annie Pollas   :  
Hej Annie

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-22
Spørgsmål fra   :  sara
Spørgsmål   :  wokret...
I opskriften indgår bl.a   :  kylling,nudler,blandet grøntságer, soya.. gerne også med pastinak
Bemærkninger   :  
har været til frokost spining på jensens bøfhus, smagte deres nye frokost ret.. wokretten, søger noget der minder om så meget som muligt... på forhånd tak og knuzz fra sara

Svar til sara   :  
Hej Sara

Jeg kunne godt vælge en opskrift ud til dig, men jeg vælger i stedet at sende dig linket til vore wokopskrifter, på den måde kan du selv vælge den opskrift der passer dig bedst.

Se wokopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-21
Spørgsmål fra   :  Maria
Spørgsmål   :  Sunde opskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  Uden frugt, grøntsager og krydderurter.
Bemærkninger   :  
Jeg har slem allergi overfor alle 3 grupper af pollen, og har endnu ikke stødt på nogen frugt eller grøntsag, som jeg ikke har fået en allergisk reaktion på. Findes der nogle sunde og fedtfri opskrifter uden hverken frugt eller grøntsager?

Svar til Maria   :  
Hej Maria

Jeg ved sørmer ikke hvad der næsten er tilbage af sunde ting når du ikke kan tåle frugt eller grønsager, min viden omkring fødevarer er ikke stor nok til at jeg vil komme med konkrete forslag.

Hvis du er så alergisk som det lyder så ville jeg snakke med min læge om at få en aftale med en klinisk diatist og se om ikke denne kunne hjælpe.

Med venlig hilsen
Per




2007-07-19
Spørgsmål fra   :  Mie
Spørgsmål   :  Pandekager med stikkelsbær
I opskriften indgår bl.a   :  Stikkelsbær
Bemærkninger   :  
Min plejemor (det er en del år siden ;oD) lavede os pandekager og i stedet for syltetøj kom hun noget i der var lavet af stikkelsbær. Jeg tror måske det stadig var lunt når hun kom det i. Jeg har søgt herinde på stikkelsbær, men er stadig i tvivl om hvad det præcis var. Syltetøj, grød, kompot? Kan I hjælpe? Venlig hilsen Mie

Svar til Mie   :  
Hej Mie

Det er ikke nemt at skulle sige om det har været det ene eller det andet, jeg er ret sikker på det ikke har været grød, men om det har været kompot eller syltetøj, ja det tør jeg slet ikke gætte på, så der er nok ikke andet for end at du må prøve dig frem *Smiler*

Se stikkelsbæropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-19
Spørgsmål fra   :  Karina Rasmussen
Spørgsmål   :  pindsvinekage
I opskriften indgår bl.a   :  En kage der bliver overtrukket med en form for smørcrem, som kan laves så den ligner et pindsvin.
Bemærkninger   :  
En kage min svigermor lavede (er desværre død)så jeg vil så gerne lave den til min svigerfar, da det er en af dem han holder meget af.

Svar til Karina Rasmussen   :  
Hej Karin

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber er noget lig det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-19
Spørgsmål fra   :  Elisabeth Nylander
Spørgsmål   :  Jubilæumsboller
I opskriften indgår bl.a   :  mel,vand,sukker, müsli(hvedeklid, dadler, rosiner, abrikoser)gær osv...
Bemærkninger   :  
Mine unger elsker Kohberg Jubi-boller, men da jeg synes der er for meget sukker i, vil jeg gerne bage noget med samme gode smag, men med lidt sundere indhold. Håber I kan hjælpe med en opskrift. Forestiller mig noget lignende theboller, men med masser af müsli i. På forhånd tak Mvh Elisabeth

Svar til Elisabeth Nylander   :  
Hej Elisabeth

Prøv at købe "Fiber Bag" fra Crispy Food.(Ingr.: Hvedeklid 50%, dadler 46,5% + rosiner og abrikoser). Ingen hele frugtstykker men konsistens netop som jubilærumsboller. Kan bl.a. købes i Løvbjerg. Opskriften er bag på posen, jeg bruger kun 125 g. "Fiber Bag" så har jeg til 2 gange.

Super Gode boller.

Indeholder kun 1 spsk. sukker ved 24-30 boller.

Erstat evt. noget af vandet eller mælken med en rest A38 eller tykmælk. det bliver de absolut ikke ringere af.

Hvis du har god tid aftenen før du vil servere bollerne, så halver gærmængden og sæt dejen i køleskabet natten over. (langtidshævning: lidt bedre og sundere).

Med venlig hilsen
Tina




2007-07-19
Spørgsmål fra   :  kitte
Spørgsmål   :  kagebund
I opskriften indgår bl.a   :  Revet marcipan, rugbrød, hakkede mandler,
Bemærkninger   :  
har set opskriften i et ugeblad for nylig,

Svar til kitte   :  
Hej Kitte

Du er nr 2 som spørger efter denne opskrift på kagebund, desværre er det ikke lykkedes at finde frem til opskriften.

Beklager meget
Per




2007-07-18
Spørgsmål fra   :  Bodil
Spørgsmål   :  Bradpande Lagkage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vil gerne bage en lagkage i Bradpande som kun skal deles en gang har du en opskrift

Svar til Bodil   :  
Hej Bodil

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på bradepandelagkage, men måske du selv kan finde på noget ud fra vore mange opskrifter på lagkager?

Se lagkageopskrifter her:

Med venlig hilsen
Per




2007-07-18
Spørgsmål fra   :  Marianne
Spørgsmål   :  lomper
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
En slags pandekage. Bruges i Norge til at rulle om pølser

Svar til Marianne   :  
Hej Marianne

Jeg har oversat denne opskrift fra vore Norske samarbejdspartner som jeg håber er den opskrift du søger.

Se lomperopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-18
Spørgsmål fra   :  Birgit Holmboe
Spørgsmål   :  æblemustardo
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg så Claus mayers opskrift om majroer til lammekølle for nylig på DR1, han brugte æblemustardo, men jeg kan ikke finde en opskrifr med det. Kan I hjælpe mig med det. Venlig hilsen Birgit
Bemærkninger   :  


Svar til Birgit Holmboe   :  
Hej Birgit

Jeg er ret sikker på at æblemustardo er noget som Claus Mayer selv fremstiller, han gør jo meget i Cider og eddiker, jeg kan desvære ikke hjælpe dig med en opskrift.

Med venlig hilsen
Per




2007-07-17
Spørgsmål fra   :  mogens christensen
Spørgsmål   :  Schweitzerbrød
I opskriften indgår bl.a   :  rugmel + hvedemel + ?
Bemærkninger   :  
En lokal bager fremstiller "Schweitzerbrød" der er en lysebrun mellemting mellem rugbrød og franskbrød.

I Tyskland sælges en variant - det er de halvrunde "bauerbrot" eller lignende.

Det danske brød smager godt, men er dyrt. Og bageren vil selvfølgelig ikke af med sin opskrift.

Kan I hjælkpe ?

Svar til mogens christensen   :  
Hej Mogens

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift, det er sikkert bagerens egen opskrift?

Med venlig hilsen
Per




2007-07-17
Spørgsmål fra   :  Helle Kamstrup
Spørgsmål   :  sukkerfri kage med fyld
I opskriften indgår bl.a   :  hejsa. Jeg har lovet at lave en Guldbryllupskage. Det er ok - men bruden har sukkersyge og man har bedt om øverste etage af kagen skal være en kage uden sukker. Har i såden et forslag? Jeg har lige været på ferie på Kreta her fik vi hver dag en meget stor kage med noget hvidt fyld - det mindede om fløde men helt fast. Kender i denne opskrift
Bemærkninger   :  


Svar til Helle Kamstrup   :  
Hej Helle

Jeg har ikke kunnet komme på en opskrift uden sukker som du kan bruge, men du kan prøve at se om du kan finde noget i vore diabetesopskrifter.

Måske du kan lave kage med sødemiddel i stedet for sukker, brug evt. atwel.

Med venlig hilsen
Per




2007-07-16
Spørgsmål fra   :  Ingelise Justesen
Spørgsmål   :  Blomkålsbuketter rå, som forret
I opskriften indgår bl.a   :  Blomkålsbuketter i en dressing med andet og måske rejer, har engang fået noget lignende, flute serveres til.
Bemærkninger   :  


Svar til Ingelise Justesen   :  
Hej Ingelise

Det kunne lyde som maskeret blomkål, lige bortset fra at blomkålen der er kogt, men det vil jeg nu også mene at den skal.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-15
Spørgsmål fra   :  Karin Nielsen
Spørgsmål   :  Durumrulle
I opskriften indgår bl.a   :  Flad brød med salat kylling/tun dressing. Brød lavet med durem mel
Bemærkninger   :  
Mangler opskriften på brødet/pandekagen

Svar til Karin Nielsen   :  
Hej Karin

Jeg vil mene at brødet er noget lignende det til rullekebab som jeg har en opskrift på her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-15
Spørgsmål fra   :  Per Nørgård
Spørgsmål   :  Lakseside
I opskriften indgår bl.a   :  Lakseside
Bemærkninger   :  
Jeg har købt en frossen lakseside, hvad kan jeg lave ud af den. På forhånd tak

Svar til Per Nørgård   :  
Hej Per

Vi har en del forskellige opskrifter på laksefilet som jeg håber du vil kunne bruge, de fleste opskrifte er nok på portionsstykker som man kan købe i supermarkedet, men stører stykker kan også bruges, eller du kan skære i portionsstykker.

Se lakseopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-14
Spørgsmål fra   :  lise westerhoff
Spørgsmål   :  grahams boller uden gær
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har desværre mister opskriften, bollerne er meget tørre, smuldre let når de skærer over og er UDEN gær. Håber i kan hjælpe, evt. med en anden opskrift uden gær.
Bemærkninger   :  


Svar til lise westerhoff   :  
Hej Lise

Vi har desværre ingen opskrifter på grahamsboller uden gær, men jeg har selv en enkelt gang forsøgt mig med gærbrød hvor jeg udskiftede gæren ud med bagepulver, og resultatet blev okay, bollerne skal så ikke hæve og bagepulveret blandes med melet inden væsken kommes i, 10 g. bagepulver skulle gøre det ud for 25 g. gær.

Det kunne være du havde mod på at prøve dig frem, opskriften her kan måske bruges.

Se grahamsbolleopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-13
Spørgsmål fra   :  Birgit larsen
Spørgsmål   :  sovs af boulion
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Når man skal lave sovs af boulion. Hvordan får man det til at smage godt, ikke at man kan smage den boulion smag

Svar til Birgit larsen   :  
Hej Birgit

Jeg laver altid sovs af boullion. Jeg mener det er vigtigt at vandet svarer til den mægde der anbefales til en terning boullion, og så tilsmager jeg med salt og evt. lidt sky fra kødet hvis jeg har noget. Håber du kan bruge dette råd.

Med venlig hilsen
Solveig




2007-07-13
Spørgsmål fra   :  monica sørensen
Spørgsmål   :  grahams brød
I opskriften indgår bl.a   :  Med 100 procen af økologis varer i denne gamle opskrift, som jeg ved, at bagerne ikke bager denne slagt brød længer,. Med venlige hilsen fra. Monica Sørensen
Bemærkninger   :  


Svar til monica sørensen   :  
Hej Monica

Vi har lidt forskellige opskrifter på grahamsbrød som du kunne prøve at kigge på, de er ikke beskrevet med økologiske vare, men jeg mener ikke at der er så stor forskel på bageevnen at det skulle have betydning, så du bruger jo selvfølgelig bare økologiske vare.

Se grahamsbrødopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-12
Spørgsmål fra   :  elsebeth
Spørgsmål   :  Bund af revet rugbrød og marcipan
I opskriften indgår bl.a   :  revet rugbrød og revet marcipan som islagkage bund og vanilla is ovenpå
Bemærkninger   :  


Svar til elsebeth   :  
Hej Elsebeth

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på rugbrødsbund med marcipan.

Beklager meget
Per




2007-07-11
Spørgsmål fra   :  Inger Stricker
Spørgsmål   :  Havregrynsbund
I opskriften indgår bl.a   :  havregryn, sukker
Bemærkninger   :  
en laekker knasende sproed havregrynsbund, som man kan laegge isskiver og frugt paa

Svar til Inger Stricker   :  
Hej Inger

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på havregrynsbund.

Beklager meget
Per




2007-07-11
Spørgsmål fra   :  Charlotte
Spørgsmål   :  Daim is dessert
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har før smagt en hjemmelavet daim is dessert. Daim i små stykker i vanilie is.
Bemærkninger   :  
Men hvordan laver man det? Er det bare at købe vanilie is også lave det til soft ice og blande de knuste daim stykker i ? Også fryse det yderligere ned derefter?

Svar til Charlotte   :  
Hej Charlotte

Du kan sikkert godt bruge en færdilavet is men jeg vil helt klart foretrække selv at lave den fra bunde af.

Jeg har søgt efter daim is og der kommer flere forskellige opskrifter frem, og et par af dem har vi afprøvet og taget billeder af, måske du kan bruge en af disse opskrifter.

Se daimisopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-11
Spørgsmål fra   :  martha gjerding
Spørgsmål   :  tapas med fisk og grønsager
I opskriften indgår bl.a   :  man kan købe dem hos bageren i spanien- lidt efter en pizza
Bemærkninger   :  


Svar til martha gjerding   :  
Hej Martha

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på tapas med fisk og grøntsager.

Beklager meget
Per




2007-07-09
Spørgsmål fra   :  Trine B.
Spørgsmål   :  Spansk/Mallorcinsk dessert
I opskriften indgår bl.a   :  Nogle af ingredienserne: grødris, fløde, sukker, vanille, citronskal i strimler, kanel
Bemærkninger   :  
Jeg smagte denne dessert på Mallorca. Man kan kalde det en risengrødssuppe. Den serveredes kold og smagte utroligt godt. Perfekt til den søde tand. Jeg ved ikke hvad den hedder og heller ikke hvordan man tilbereder den. Nogen der kan hjælpe mig med det? Så jeg slipper for at eksperimentere...

Svar til Trine B.   :  
Hej Trine

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Spansk/Mallorcinsk risdessert, så du bliver nok nødt til at eksperimentere.

Med venlig hilsen
Per




2007-07-08
Spørgsmål fra   :  Annette Runge Rasmussen
Spørgsmål   :  Kinesisk Gullash
I opskriften indgår bl.a   :  Skært oskekød og gulerødder i store stykker samt en kinesisk sovs.
Bemærkninger   :  
Har fået den mange gange,på en restaurent som tidligere lå i Ringsted.

Svar til Annette Runge Rasmussen   :  
Hej Annette

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kinesisk gullasch.

Beklager meget
Per




2007-07-08
Spørgsmål fra   :  Ragnhild Jensen
Spørgsmål   :  Rådyrryg tilberedt i kuglegrill?
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har en dyreryg, som jeg gerne vil tilberede på kuglegrillen
Bemærkninger   :  


Svar til Ragnhild Jensen   :  
Hej Ragnhild

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her, vi afprøvede den sidste sommer med rigtigt godt resultat.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-07
Spørgsmål fra   :  Dorte Jensen
Spørgsmål   :  brik med kylling
I opskriften indgår bl.a   :  retten var nærmest en pakke - evt. lavet af filodej el. lign. Hovedingrediensen var meget mørt kylling , tror der også var spinat i. Retten er evt. tunesisk, da jeg fik den serveret på en tunesisk rest.
Bemærkninger   :  


Svar til Dorte Jensen   :  
Hej Dorte

Vi har ikke kunne finde frem til den ønskede opskrift på brik med kylling.

Beklager meget
Per




2007-07-07
Spørgsmål fra   :  Lykke
Spørgsmål   :  serbisk grøntsagsgryde
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg kan desværre ikke huske dem alle. Men det her er dem jeg dog kan huske: Bacon, løg, paprika, agurk, hk. tomater.
Bemærkninger   :  
Opskriften mener jeg, at jeg fandt i et ugeblad for ca. 12-15 år siden.

Svar til Lykke   :  
Hej Lykke

Det er ikke lykkedes at finde frem til den ønskede opskrift på serbisk grønsagsgryde.

Beklager meget
Per




2007-07-07
Spørgsmål fra   :  Vinni Sehnberg
Spørgsmål   :  Josta bær (solstik)
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger opskrifter på josta bær
Bemærkninger   :  


Svar til Vinni Sehnberg   :  
Hej Vinni

Jeg kan læse mig frem til at jostabær er en krydsning mellem solbær og stikkelsbær, men det er ikke et bær som jeg kender, og vi har desværre heller ingen opskrifter med bæret.

Beklager meget
Per




2007-07-06
Spørgsmål fra   :  dorthe clements
Spørgsmål   :  party lagkage
I opskriften indgår bl.a   :  lagkage med vanillie kagecreme
Bemærkninger   :  
det re min sons foselsdag fredag den 13/07/2007 saa tid er ikke hvad jeg har meget af og jeg kan ikke finde noglr gode opskrifter her i England til dansk smag saa HELP MEE tak fra Dorthe i England

Svar til dorthe clements   :  
Hej Dorthe

Vi har rigtig mange forskellige opskrifter på lagkager, og jeg vil sende linket til disse opskrifter, så kan du forhåbentlig hente inspiration der.

Se lagekageopskrifter her


Vi har også flere forskellige opskrifter på lagkagebunde som du måske kan bruge.

Se lagkagebundeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-06
Spørgsmål fra   :  dorthe clements
Spørgsmål   :  grund opskrift lagkagecreme
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg er bosat i England og mangler en opskrift til en lagkage creme det er min sons 21 foselsdag den 13 07 2007 sa jeg har ikke meget tid fra dorthe

Svar til dorthe clements   :  
Hej Dorthe

1 æg eller 2 æggeblommer - 1 spsk. sukker - ½ spsk. Maizena - 1 dl. mælk - 1 tsk. vanillesukker.

Pisk alle ingredienser minus vanillesukker sammen i en gryde.
Bring det langsomt i kog under piskning eller røring. Smag til med vanillesukker. Pisk af og til i cremen mens den afkøles.

Tips: Cremen kan gøres finere ved, at den straks tilsættes 2 blade udblødt husblas. Desuden tilsættes flødeskum af 1 dl. piskefløde, når cremen er afkølet helt.

Jeg tilsætter kun flødeskum til cremen og den bliver rigtig lækker!!

Med venlig hilsen
Annette




2007-07-06
Spørgsmål fra   :  Christina Nissen
Spørgsmål   :  Bagiyo
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det er krydret oksekød som steges. Det er krydret på en fantastisk måde, ikke for stærkt, men smager alligevel af noget. Kødet får en let gulli farve, måske fra noget karry. Retten stammer fra somalia.

Svar til Christina Nissen   :  
Hej Christina

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Bagiyo.

Beklager meget
Per




2007-07-06
Spørgsmål fra   :  Anette Millot
Spørgsmål   :  tomatiseret ris med løg og urter
I opskriften indgår bl.a   :  ris, fl. tomater, løg og urter
Bemærkninger   :  


Svar til Anette Millot   :  
Hej Anette

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på tomatiseret ris med løg og urter.

Beklager meget
Per




2007-07-06
Spørgsmål fra   :  stephanie vestergaard carlsen
Spørgsmål   :  ufo'er
I opskriften indgår bl.a   :  Fyld : Squash , hakket oksekød og forskellige grøntsager.
Bemærkninger   :  
Vi kan ikke huske dejopskriften. Det er mest den vi leder efter . Opskriften skulle hedde "ufo'er".

Svar til stephanie vestergaard carlsen   :  
Hej Stephanie

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se ufoopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-04
Spørgsmål fra   :  Betina
Spørgsmål   :  kylling filet på cremet porre bund
I opskriften indgår bl.a   :  der var også hvidvin i.
Bemærkninger   :  
Var ude og spise ved nogle venner og fik denne pragtfulde ret. De fortalte de havde fundet den herinde. Men jeg har desværre ikke haft held til at finde den.

Svar til Betina   :  
Hej Betina

Den heder bare kylling på cremet porebund og ikke filet som det kunne se ud til at du har søgt på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-03
Spørgsmål fra   :  Margit Poulsen
Spørgsmål   :  power-shake
I opskriften indgår bl.a   :  mælkeprodukt, bær, frugt + ?
Bemærkninger   :  
power-shake -opskrift vist i sommersummarum d.d.

Svar til Margit Poulsen   :  
Hej Margit

Jeg har prøvet at se om opskriften skulle komme på DRs hjemmeside, men den er ikke lagt på endnu så det bliver den nok heller ikke. og da jeg ikke har set programet så kan jeg desværre ikke hjælpe dig med den opskrift.

Beklager meget
Per




2007-07-03
Spørgsmål fra   :  Haakon Dalsgaard
Spørgsmål   :  lakserolade
I opskriften indgår bl.a   :  laks,spinat og flødeost
Bemærkninger   :  
laksen er i små stykker, blandes med flødrosten. Omrulles med en bagt spinatplade

Svar til Haakon Dalsgaard   :  
Hej Haakon

Jeg har fundet en opskrift frem på spinatroulade som minder meget om det du beskriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-03
Spørgsmål fra   :  irene
Spørgsmål   :  dresinger
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg syndes det er meget svært at finde nogle opskrifter ..fek. dresinger ,, da jeg er ordblind .. ville værer letter hvis der var nogle ord man kunne pejle sig ind på. der findes en IT gyksæk.. kan den måske være til hjælp for os.. I dag søger jeg en cæser dresing .. men ak ok ve.. stave fejl... vi kan hurtig fotografer et ord af ,, ja men kan ikke altid stave det.. jed bruger ellers meget dette alletiderskogebor men løber meget panden mod murgen..SUK

Svar til irene   :  
Hej Irene

Jeg vil lige starte med det at finde opskrifter, for faktisk er det ikke altid nødvendigt at kunne stave til opskriftens navn, vi har jo delt opskrifterne op i kategorier, så hvis du vælger menupunktet opskrifter, så har du mulighed for at vælge retter, her kan du vælge forskellige hovedpunkter af retter, bla. har vi et punkt med dressinger.

En anden mulighed er hvis du skriver et navn på en opskrift, så kan du nøjes med at skrive noget af navnet, så får du godt nok flere forslag frem, men måske du så efterfølgende bedre kan se hvordan navnet staves og så lave en ny søgning med mere af ordet.


Jeg har fundet en opskrift frem på cesardressing her som jeg håber er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-03
Spørgsmål fra   :  Inge busk
Spørgsmål   :  snaps eller vodka
I opskriften indgår bl.a   :  med ribs, hindbær,solbær og jordbær
Bemærkninger   :  
jeg vil godt kunne blande det sammen. Jeg har ikke kunnet finde noget der ligner. tak

Svar til Inge busk   :  
Hej Inger

Kryddersnaps har man nok nogle grundopskrifter, men der er meget eksperimentring i det, jeg har fundet en opskrfit frem på hindbærbrændevin som jeg selv har afprøvet, denne opskrift mener jeg du kan bruge som udgangspunkt og så lave din egen blanding af bær.

Se hindbær snaps her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-01
Spørgsmål fra   :  Susanne Pedersen
Spørgsmål   :  potcase
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej. Kan i fortælle mig hvordan man laver potcase? jeg er ikke sikke på det er stavet rigtigt. På forhånd tak Susanne.

Svar til Susanne Pedersen   :  
Hej Susanne

Jeg er ikke helt sikker på hvordan det staves men jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-07-01
Spørgsmål fra   :  hanne faigh
Spørgsmål   :  kammeluer / krammeluer
I opskriften indgår bl.a   :  mel sukker æg ???
Bemærkninger   :  
Min mor lavede en dej af mel, sukker og æg tror jeg. dejen var ligesom pandekager,hun tog ske og kom lidt dej ned i olie, de fik nogle sjove forme når du var lysebrune. vi fik syltetøj til og florsukker, kan I hjælpe mig med den opskrift. kærlig hilsen hanne

Svar til hanne faigh   :  
Hej Hanne

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Kammeluer.

Beklager meget
Per




2007-07-01
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  dansk hakkebof med blode log
I opskriften indgår bl.a   :  hvordan man laver sovsen
Bemærkninger   :  
hakkebof med sovs og kartofler og brun sovs

Svar til   :  
Hejsa ??

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2007

Se spørgsmålene for februar 2007

Se spørgsmålene for marts 2007

Se spørgsmålene for april 2007

Se spørgsmålene for maj 2007

Se spørgsmålene for juni 2007

Se spørgsmålene for juli 2007

Se spørgsmålene for august 2007

Se spørgsmålene for september 2007

Se spørgsmålene for oktober 2007

Se spørgsmålene for november 2007

Se spørgsmålene for december 2007