|
Spørgsmål efter opskrift
2006-07-31 Spørgsmål fra : Karin Spørgsmål : Mango culis I opskriften indgår bl.a : Mango Bemærkninger : En slags frugtmos/-sauce til f.eks is
Svar til Karin : Hej Karin
Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-31 Spørgsmål fra : jlkm Spørgsmål : Mågesteg eller mågebøffer I opskriften indgår bl.a : Mågesteg eller mågebøffer???? Bemærkninger : Jeg har søgt mange steder efter en opskrift på mågesteg eller mågebøffer, men har ikke kunnet finde det nogen steder. Jeg ved, at der engang i en bog fra politikken, "Jeg er jæger", var nogle opskrifter. Men måske I kan hjælpe med opskrifter?
Jeg mener, at især bryststykkerne fra unge måger, blev lavet til en form for bøffer, men hvordan og hvad blev de serveret sammen med?
Mvh. Johnny
Svar til jlkm : Hej Johnny
Vi har da lidt forskellige opskrifter med måger som du måske kunne bruge?
Se mågeopskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-31 Spørgsmål fra : Gitte Lind Spørgsmål : Locomades (græsk dessert) I opskriften indgår bl.a : formentlig mel æg margarine Bemærkninger : Dette er små friturekogte æbleskivelignende boller der serveres med honning og kanel.
Jeg håber i har mulighed for at skaffe en opskrift.
Svar til Gitte Lind : Hej Gitte
Jeg har fundet en opskrift frem som jeg vil tro er den som du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-30 Spørgsmål fra : Tine Spørgsmål : semi fredo I opskriften indgår bl.a : Maltersers Bemærkninger : jeg så denne dessert i et jamie oliver program, men nåede ikke at skrive den ned. Det var en semi fredo med maltersers.
Svar til Tine : Hej Tine
Jeg har fundet en opskrift som jeg tror er den du søger, jeg har oversat den til dansk så jeg håber at jeg har oversat rigtigt.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-30 Spørgsmål fra : Lise Andersen Spørgsmål : varmrøget fisk I opskriften indgår bl.a : Fisk eller kød? Bemærkninger : Opskrifter på fisk og kød man selv kan ryge i en røgovn
Svar til Lise Andersen : Hej Lise
Vi har desværre ikke opskrifter på røgning, men vi plejer at anbefale siden røgeovnens venner som har mange gode oplysninger omkring røgning.
Besøg hjemmesiden her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-29 Spørgsmål fra : Jette Spørgsmål : Franske andelår med sauce af honning, karamel og let smag af kanel I opskriften indgår bl.a : Andelår/overlår. Sauce med bl.a. honning og karamel med let smag af kanel.
Bemærkninger : Middagsret serveret på restaurant i Frankrig i Strassbourg området.
Smager helt vidunderligt.
Svar til Jette : Hej Jette
Vi kender ikke den ønskede opskrift på andelår, og det har ikke været muligt at finde frem til den.
Beklager meget
Per
2006-07-29 Spørgsmål fra : Hubert Jensen Spørgsmål : Grillet and I opskriften indgår bl.a : Vil gerne bede om et eller flere forslag til at grille en and ca. 2.5 kg
På forhåmd TAK Bemærkninger :
Svar til Hubert Jensen : Hej Hubert
Vi har netop selv grillet en and, så det er denne opskrift jeg vil sende dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-28 Spørgsmål fra : Karen Sørensen Spørgsmål : Culottesteg af gris I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hvordan og hvor længe skal den stege ? evt. tilbehør ?
Svar til Karen Sørensen : Hej Karen
Vi har lidt opskrifter på culottestege af gris her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-27 Spørgsmål fra : Birgit Meldhede Spørgsmål : Sværdfisk I opskriften indgår bl.a : Er der nogle der har en god opskrift på Sværdfisk vi har dem i stykker som laks.
Det eneste jeg ved er at de skal havde et opkog først. Og havd så ? Bemærkninger :
Svar til Birgit Meldhede : Hej Birgit
Jeg kender ikke meget til sværdfisken, men der er nogle forskellige opskrifter på kogebogen som jeg håber du kan bruge.
Se sværdfiskeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-27 Spørgsmål fra : bente Spørgsmål : kartoffelrøsti I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg ville gerne kunne lave en røsti i ovnen.Har du en opskrift?
venlig hilsen bente furland
Svar til bente : Hej Bente
Jeg tror ikke du kan tilberede røsti kun i ovnen, men hvis du steger dem kort på panden så de lige har fået en skal, så kan du lægge dem på bagepapir og stege dem færdige i ovnen.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-27 Spørgsmål fra : gunnel Spørgsmål : kogekage/sommerhuskage I opskriften indgår bl.a : kender ikke ingredienser, kun kagen af omtale. Bemærkninger : kagen laves i en gryde, det er altså ikke nødvendigt med en ovn
Svar til gunnel : Hej Gunnel
Jeg har fundet en opskrift frem her som lyder til at være den du beskriver.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-25 Spørgsmål fra : Kirsten Holm Spørgsmål : Chokoladekage med M&M I opskriften indgår bl.a : MogM`s eller smarties chokoladepastiller Bemærkninger : en mørk chokoladekage ca 7 cm i diameter. pyntet ogmed forskelligt farvede chokoladepastiller. En "børnekage" d.v.s. uden nødder mm. Ren mørk kagedej med masser af chokoladepastiller.
Svar til Kirsten Holm : Hej Kirsten
jeg har fundet en opskrift frem som kunne lyde som den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-23 Spørgsmål fra : bente furland Spørgsmål : sumak I opskriften indgår bl.a : tyrkisk bulgursalat Bemærkninger : der skal "sumak" i .Hvad er det???
Svar til bente furland : Hej Bente
Sumak er tørrede brunligrøde frø af frugt fra en middelhavsplante. Bruges meget i arabisk madlavning og i hele Mellemøsten (især Libanon) på grund af sin frugtagtige, sure smag, der anvendes på samme måde som eddike eller citron. Næsten enhver husholdning i Mellemøsten benytter disse frø der kan fås hele eller som brunligrødt pulver. Meget lidt anvendt i Vesten.
Med venlig hilsen
Per
2006-07-23 Spørgsmål fra : magda jørgensensabro Spørgsmål : ris a la mande I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej Alletiders Kogebog
Jeg søger en opskrift på mælkefri ris a la mande, har i en opskrift.
Svar til magda jørgensensabro : Hej Magda
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-22 Spørgsmål fra : Jonna Spørgsmål : citron pudder I opskriften indgår bl.a : mørdej
3æg 2dl sukker, saft og skal af en citron, ???? mel Bemærkninger : det jeg mangler er mængenden på mel da jeg har fået hele opskriften med
Svar til Jonna : Hej Jonna
Det er ikke en opskrift som jeg kender eller har kundet finde, og ud fra oplysningerne her kan jeg desværre ikke komme med en melmængde.
Men prøv dig frem.
Med venlig hilsen
Per
2006-07-21 Spørgsmål fra : bibi kiehn Spørgsmål : hvidkåls salat /rødkåls salat I opskriften indgår bl.a : hvidkåls salat /rødkåls salat Bemærkninger : fik det altid som tilbehør i Prag
fint strimlet hvidkål let syrlig og fint strimlet rødkål lidt sødere , lå i hver sin side af f.eks schnitzel eller en ret med kylling , kålen var helt frisk og sprød
Svar til bibi kiehn : Hej Bibi
Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på salat med rød og hvidkål.
Beklager meget
Per
2006-07-21 Spørgsmål fra : Karina Elshave Spørgsmål : nachochips I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hvordan laver man nachochips?
Svar til Karina Elshave : Hej Karin
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-20 Spørgsmål fra : kirsten tønnesen Spørgsmål : Stegetider I opskriften indgår bl.a : hvor længe skal jeg stege en skinskesteg på 5 1/2 kg
og hvor længe skal oksemøbrad på 1---2kg stege Bemærkninger :
Svar til kirsten tønnesen : Hej Kirsten
Vi har en side med stegetider på forskellige kødstykker, du skal først vælge dyr og så kan du se en oversigt over forskellige udskæringer.
Se stegetider her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-19 Spørgsmål fra : Tenna Freidal Spørgsmål : Laksefisk I opskriften indgår bl.a : 1 hel lakseørred, tilberedt i ovn
evt. med tomater/krydderurter som
fyld. Bemærkninger : Det er en selvfangen fisk, på størrelse med en torsk?
Det er ikke en laks, men jeg mener den er for stro til at være ørred.
Svar til Tenna Freidal : Hej Tenna
Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med artsbestemmelse, men opskrifter kan jeg hjælpe med, i linket herunder finder du alle vore opskrifter med laksefisk.
Se laksefiskopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-16 Spørgsmål fra : Annika møller pedersen Spørgsmål : Dåsekylling(mener jeg) I opskriften indgår bl.a : kylling dåseøl/cola,krydderie Bemærkninger : Den skal grilles i en kuglegrill.
Svar til Annika møller pedersen : Hej Annika
Opskriften du søger heder pipfugl på dåse, og jeg har fundet opskriften frem til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-16 Spørgsmål fra : bedste Spørgsmål : røgaroma I opskriften indgår bl.a : der står tit i en opskrift at det er tilsat røgaroma. hvad er det? og hvor kan man købe det? er det et krydderi, eller en væske? Bemærkninger :
Svar til bedste : Hej Bedste
Jeg kender ikke til røgaroma så jeg kan ikke sige 100% hvad det er, men jeg ville tro at det var noget syntetisk og så vil jeg tro at vi er over i noget essens, altså flydende.
Der er kommet beskeder fra andre brugere som skriver om røgsalt og røget paprika, men det er vist noget helt andet end rødaroma.
Med venlig hilsen
Per
2006-07-14 Spørgsmål fra : Anne Spørgsmål : Saltkringler I opskriften indgår bl.a : Jeg har netop været i USA.(Lancaster Country). Her fik vi nogle pragtfulde saltkringler, som vi købte hos Amishfolket. Bemærkninger : Jeg ved, at de blev bagt i ovn, men så, at de bagefter hældte lidt olie over. De skal helst spises varme. Kender mon en eller anden opskriften på disse?
Svar til Anne : Hej Anne
Jeg tror det er opskriften herunder du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-14 Spørgsmål fra : Lone Johannsen Spørgsmål : Kage med løse ris I opskriften indgår bl.a : løse ris Bemærkninger : Hej
Jeg har en portion løse ris tilovers, og tænkte om ikke der findes en kage hvori sådan nogle kunne bruges. Jeg kan bare ikke finde den...... Kan I ???
På forhånd tak.
Svar til Lone Johannsen : Hej Lone
Jeg har ikke kunnet finde frem til en kage med løse ris, men løse ris kan jo faktisk godt fryses ned, og så varmes i microovnen, jeg har også fundet en opskrift frem på en dessert med løse ris.
Se dessertopskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-13 Spørgsmål fra : malene Spørgsmål : tørv I opskriften indgår bl.a : lagkagebunde smørcrem ristede kokos Bemærkninger : kager er fra min farfars tid som bager meget gamel jeg er fra 70
Svar til malene : Hej Malene
Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Tørv.
Beklager meget
Per
2006-07-13 Spørgsmål fra : Mette Spørgsmål : grilldesserter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej er der ikke nogen der har opskrifter på lækre desserter, der kan laves på eftervarmen når vi griller.Nu har vi snart ikke lyst til bananer mere
Svar til Mette : Hej Mette
Jeg har fundet nogle grilldesserter frem til dig, mange af dem er netop de grillede bananer, men der er også andre opskrifter.
Se opskrifter på grilldesserter her
Det er også muligt at lave en issurprice på grill, men her skal du være opmærksom på at der skal være meget varme på grillen.
Se grillet issurprice her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-13 Spørgsmål fra : ulla petersen Spørgsmål : nathjors/natchos I opskriften indgår bl.a : ? Bemærkninger : leder efter en opskrift og fandt jeres link men den siger den ikke findes. hvad gør jeg så?
Svar til ulla petersen : Hej Ulla
Tænker du ikke på Nachos?, jeg har fundet nogle forskellige opskrifter frem til dig her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-12 Spørgsmål fra : Tinna Krogh Spørgsmål : Chokoladekage m. glasur I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger en bestemt opskrift på chokoladekage med glasur.
Den er fra "Det gode køkken" madkort man samlede i firserne.
Håber på hurtig hjælp, da jeg virkelig står og mangler den.
Svar til Tinna Krogh : Hej Tinna
Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på chokoladekage med glasur.
Beklager meget
Per
2006-07-11 Spørgsmål fra : Grete Spørgsmål : vallenberger I opskriften indgår bl.a : flæskefars rørt med æg franskbrød, krydderier,løg ,pisket fløde m.m. vist meget fede!!!!! Bemærkninger : set på TV, den unge svenske pige ,som lavede mange forskellige retter, underholdende program
Svar til Grete : Hej Grete
Jeg har fundet opskriften frem på Drs hjemmeside, håber det er den rigtige.
Med venlig hilsen
Per
2006-07-11 Spørgsmål fra : Keld Spørgsmål : Agurkesalat I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hvordan får jeg agurkesalaten grøn i længere tid, min bliver bleg når den har stået i nogle få dage
Svar til Keld : Hej Keld
Det er jo ikke nemt at vurdere hvad du skal gøre anderledes for at holde agurkesalaten grøn når du ikke skriver hvordan du gør nu, men jeg vil da foreslå at du kigger ind på vore opskrifter på agurkesalat.
Se agurkesalatopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-10 Spørgsmål fra : Julia Spørgsmål : kastania I opskriften indgår bl.a : hvilken slags er spiselige og hvordan kender man det? Bemærkninger : evt.syltede
Svar til Julia : Hej Julia
Der findes to typer kastanier, den ægte som er spiseelig og så hestekastanie som ikke er spislig.
Det er den sidste som er mest almindelig her hjemme.
Med venlig hilsen
Per
2006-07-10 Spørgsmål fra : Troels Lohmann Spørgsmål : djævlemarinade I opskriften indgår bl.a : sennep, olie Bemærkninger : For mange år siden lavede jeg en salat bestående af kold fisk, kolde kogte bønner og en marinade , der blev kaldt djævlemarinade. Glemt opskriften
Svar til Troels Lohmann : Hej Troels
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på djævle marinade.
Beklager meget
Per
2006-07-10 Spørgsmål fra : lisbeth Spørgsmål : champagnesorbet I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : søger opskrift på ovenstående, hvor sorbet'en skives op i champagneglas,overhældes med champagne og serveres som velkomstdrink
Svar til lisbeth : Hej Lisbeth
Jeg har fundet en opskrift på champagnesorbet frem til dig her, som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-09 Spørgsmål fra : Poul Holt Spørgsmål : slånbærsaft I opskriften indgår bl.a : slånbær Bemærkninger : hvordan laver man man slånbærsaftevand. gerne en opskrift på med email hvis i finder noget
Svar til Poul Holt : Hej Poul
Du skal vente med at plukke slåen til de har fået frost, nogen siger man godt kan plukke før, og så putte bærrene i fryser, men min erfaring siger, at det ikke bliver så godt.
Bærrene skylles, og skal dækkes med kogende vand, atamonpulver, og stå køligt i 2 døgn. Derefter, sies saft, koges op og tilsættes sukker efter smag. Hældes på skoldede flasker, eller fryses, så behøver det ikke koges først. Fortyndes med vand når det skal drikkes.
Du kan nu dække bærrene med endnu en omgang kogende vand og lade det trække i 2 døgn, det gir en lidt tyndere saft, men god nok.
Med venlig hilsen
Mette
2006-07-09 Spørgsmål fra : ragnhild steppke Spørgsmål : rød mangold I opskriften indgår bl.a : hvilke forskellige måder kan man bruge dem til??? Bemærkninger : salat eller kan koges
Svar til ragnhild steppke : Hej Ragnhild
Vi har desværre ikke mange opskrifter med mangold, men jeg har da fundet lidt frem til dig her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-08 Spørgsmål fra : Dorthe Johansen Spørgsmål : valdnøddebrud I opskriften indgår bl.a : valdnødder,gær,mel Bemærkninger : let og luftig (ikke formet som boller)
Svar til Dorthe Johansen : Hej Dorthe
Jeg har fundet frem til denne opskrift som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-08 Spørgsmål fra : lene wenzel Spørgsmål : Røgovn I opskriften indgår bl.a : Fisk og kød Bemærkninger : Hvor finder jeg opskrifter på lækkerier til mad i en røgovn. Min røgovn er ikke til at hænge op i men med grill riste. God sommer.
Svar til lene wenzel : Hej Lene
Vi har ikke opskrifter til røgeovn, men der findes en hjemmeside som heder røgeovnens venner hvor du finder masser af opskrifter og råd omkring røgeovn.
Besøg hjemmesiden her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-06 Spørgsmål fra : mai-Britt Spørgsmål : vildsvinkølle på weebergrill I opskriften indgår bl.a : hej
i kan vel ikke hjælpe mig med en opskrift til sådan en kølle da jeg ikke har nogen ide om fremgangsmåde, krydderi og grilltid. tak på forhånd. Bemærkninger :
Svar til mai-Britt : Hej Mai-Britt
Jeg mener at du kan bruge opskrifter beregnet på ovn til din webergrill, så jeg vil sende linket til vildsvinekøller, her er der nogle opskrifter som jeg håber du vil syntes om.
Se vildsvinekølleopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-03 Spørgsmål fra : randi Spørgsmål : blød flødeis I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hvordan kan man lave flødeis, så den bliver blød. dvs. at man kan lave kugler af den ,når den har været i fryseren.
Svar til randi : Hej Randi
En ren flødeis af æggeblommer, sukker og piskefløde er ikke så slem til at blive hård og iset, putter du vandholdigt fyld i iser den nemmere.
Det som du kan gøre er at du under indfrysningen rører i isen hver 45 min.
Med venlig hilsen
Per
2006-07-02 Spørgsmål fra : -pusser- Spørgsmål : hakked oksekød med kartoffellåg I opskriften indgår bl.a : oksekød
kartofler
m.m. Bemærkninger : fik advide af en veninde at disse her sider fandtes og at der var en opskrift som de var helt vilde med og som hedder :
hakked oksekød med kartoffellåg
Svar til -pusser- : Hej -pusser-
Du har lavet en enkelt stavefejl med hakked i stedet for hakket, så her kommer den søgte opskrift.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-07-01 Spørgsmål fra : gunda hansen. Spørgsmål : hyldeblomstmamelade I opskriften indgår bl.a : hyldeblomster Bemærkninger : udsendt i radioen d. 1. juli på p 4.
Svar til gunda hansen. : Hej Gunda
Jeg har desværre ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift på hyldeblomstmarmelade.
Beklager meget
Per
2006-07-01 Spørgsmål fra : Hanne Fischer Spørgsmål : bekri meze I opskriften indgår bl.a : kalve eller svinekød, champignon, tomat, chilli..... Bemærkninger : Fås alle steder i Grækenland
Svar til Hanne Fischer : Hej Hanne
Jeg har fundet en opskrift her som jeg har oversat, der er godt nok ikke champignon i som du skriver, men jeg fandt flere opskrifter uden så jeg går ud fra at det er originalt uden, du kan sikkert selv tilføje nogle champignoner hvis du syntes.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
|