Spørgsmål efter opskrift

2006-07-31
Spørgsmål fra   :  Karin
Spørgsmål   :  Mango culis
I opskriften indgår bl.a   :  Mango
Bemærkninger   :  
En slags frugtmos/-sauce til f.eks is

Svar til Karin   :  
Hej Karin

Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-31
Spørgsmål fra   :  jlkm
Spørgsmål   :  Mågesteg eller mågebøffer
I opskriften indgår bl.a   :  Mågesteg eller mågebøffer????
Bemærkninger   :  
Jeg har søgt mange steder efter en opskrift på mågesteg eller mågebøffer, men har ikke kunnet finde det nogen steder. Jeg ved, at der engang i en bog fra politikken, "Jeg er jæger", var nogle opskrifter. Men måske I kan hjælpe med opskrifter? Jeg mener, at især bryststykkerne fra unge måger, blev lavet til en form for bøffer, men hvordan og hvad blev de serveret sammen med? Mvh. Johnny

Svar til jlkm   :  
Hej Johnny

Vi har da lidt forskellige opskrifter med måger som du måske kunne bruge?

Se mågeopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-31
Spørgsmål fra   :  Gitte Lind
Spørgsmål   :  Locomades (græsk dessert)
I opskriften indgår bl.a   :  formentlig mel æg margarine
Bemærkninger   :  
Dette er små friturekogte æbleskivelignende boller der serveres med honning og kanel. Jeg håber i har mulighed for at skaffe en opskrift.

Svar til Gitte Lind   :  
Hej Gitte

Jeg har fundet en opskrift frem som jeg vil tro er den som du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-30
Spørgsmål fra   :  Tine
Spørgsmål   :  semi fredo
I opskriften indgår bl.a   :  Maltersers
Bemærkninger   :  
jeg så denne dessert i et jamie oliver program, men nåede ikke at skrive den ned. Det var en semi fredo med maltersers.

Svar til Tine   :  
Hej Tine

Jeg har fundet en opskrift som jeg tror er den du søger, jeg har oversat den til dansk så jeg håber at jeg har oversat rigtigt.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-30
Spørgsmål fra   :  Lise Andersen
Spørgsmål   :  varmrøget fisk
I opskriften indgår bl.a   :  Fisk eller kød?
Bemærkninger   :  
Opskrifter på fisk og kød man selv kan ryge i en røgovn

Svar til Lise Andersen   :  
Hej Lise

Vi har desværre ikke opskrifter på røgning, men vi plejer at anbefale siden røgeovnens venner som har mange gode oplysninger omkring røgning.

Besøg hjemmesiden her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-29
Spørgsmål fra   :  Jette
Spørgsmål   :  Franske andelår med sauce af honning, karamel og let smag af kanel
I opskriften indgår bl.a   :  Andelår/overlår. Sauce med bl.a. honning og karamel med let smag af kanel.
Bemærkninger   :  
Middagsret serveret på restaurant i Frankrig i Strassbourg området. Smager helt vidunderligt.

Svar til Jette   :  
Hej Jette

Vi kender ikke den ønskede opskrift på andelår, og det har ikke været muligt at finde frem til den.

Beklager meget
Per




2006-07-29
Spørgsmål fra   :  Hubert Jensen
Spørgsmål   :  Grillet and
I opskriften indgår bl.a   :  Vil gerne bede om et eller flere forslag til at grille en and ca. 2.5 kg På forhåmd TAK
Bemærkninger   :  


Svar til Hubert Jensen   :  
Hej Hubert

Vi har netop selv grillet en and, så det er denne opskrift jeg vil sende dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-28
Spørgsmål fra   :  Karen Sørensen
Spørgsmål   :  Culottesteg af gris
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvordan og hvor længe skal den stege ? evt. tilbehør ?

Svar til Karen Sørensen   :  
Hej Karen

Vi har lidt opskrifter på culottestege af gris her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-27
Spørgsmål fra   :  Birgit Meldhede
Spørgsmål   :  Sværdfisk
I opskriften indgår bl.a   :  Er der nogle der har en god opskrift på Sværdfisk vi har dem i stykker som laks. Det eneste jeg ved er at de skal havde et opkog først. Og havd så ?
Bemærkninger   :  


Svar til Birgit Meldhede   :  
Hej Birgit

Jeg kender ikke meget til sværdfisken, men der er nogle forskellige opskrifter på kogebogen som jeg håber du kan bruge.

Se sværdfiskeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-27
Spørgsmål fra   :  bente
Spørgsmål   :  kartoffelrøsti
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg ville gerne kunne lave en røsti i ovnen.Har du en opskrift? venlig hilsen bente furland

Svar til bente   :  
Hej Bente

Jeg tror ikke du kan tilberede røsti kun i ovnen, men hvis du steger dem kort på panden så de lige har fået en skal, så kan du lægge dem på bagepapir og stege dem færdige i ovnen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-27
Spørgsmål fra   :  gunnel
Spørgsmål   :  kogekage/sommerhuskage
I opskriften indgår bl.a   :  kender ikke ingredienser, kun kagen af omtale.
Bemærkninger   :  
kagen laves i en gryde, det er altså ikke nødvendigt med en ovn

Svar til gunnel   :  
Hej Gunnel

Jeg har fundet en opskrift frem her som lyder til at være den du beskriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-25
Spørgsmål fra   :  Kirsten Holm
Spørgsmål   :  Chokoladekage med M&M
I opskriften indgår bl.a   :  MogM`s eller smarties chokoladepastiller
Bemærkninger   :  
en mørk chokoladekage ca 7 cm i diameter. pyntet ogmed forskelligt farvede chokoladepastiller. En "børnekage" d.v.s. uden nødder mm. Ren mørk kagedej med masser af chokoladepastiller.

Svar til Kirsten Holm   :  
Hej Kirsten

jeg har fundet en opskrift frem som kunne lyde som den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-23
Spørgsmål fra   :  bente furland
Spørgsmål   :  sumak
I opskriften indgår bl.a   :  tyrkisk bulgursalat
Bemærkninger   :  
der skal "sumak" i .Hvad er det???

Svar til bente furland   :  
Hej Bente

Sumak er tørrede brunligrøde frø af frugt fra en middelhavsplante. Bruges meget i arabisk madlavning og i hele Mellemøsten (især Libanon) på grund af sin frugtagtige, sure smag, der anvendes på samme måde som eddike eller citron. Næsten enhver husholdning i Mellemøsten benytter disse frø der kan fås hele eller som brunligrødt pulver. Meget lidt anvendt i Vesten.

Med venlig hilsen
Per




2006-07-23
Spørgsmål fra   :  magda jørgensensabro
Spørgsmål   :  ris a la mande
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej Alletiders Kogebog Jeg søger en opskrift på mælkefri ris a la mande, har i en opskrift.

Svar til magda jørgensensabro   :  
Hej Magda

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-22
Spørgsmål fra   :  Jonna
Spørgsmål   :  citron pudder
I opskriften indgår bl.a   :  mørdej 3æg 2dl sukker, saft og skal af en citron, ???? mel
Bemærkninger   :  
det jeg mangler er mængenden på mel da jeg har fået hele opskriften med

Svar til Jonna   :  
Hej Jonna

Det er ikke en opskrift som jeg kender eller har kundet finde, og ud fra oplysningerne her kan jeg desværre ikke komme med en melmængde.

Men prøv dig frem.

Med venlig hilsen
Per




2006-07-21
Spørgsmål fra   :  bibi kiehn
Spørgsmål   :  hvidkåls salat /rødkåls salat
I opskriften indgår bl.a   :  hvidkåls salat /rødkåls salat
Bemærkninger   :  
fik det altid som tilbehør i Prag fint strimlet hvidkål let syrlig og fint strimlet rødkål lidt sødere , lå i hver sin side af f.eks schnitzel eller en ret med kylling , kålen var helt frisk og sprød

Svar til bibi kiehn   :  
Hej Bibi

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på salat med rød og hvidkål.

Beklager meget
Per




2006-07-21
Spørgsmål fra   :  Karina Elshave
Spørgsmål   :  nachochips
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvordan laver man nachochips?

Svar til Karina Elshave   :  
Hej Karin

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-20
Spørgsmål fra   :  kirsten tønnesen
Spørgsmål   :  Stegetider
I opskriften indgår bl.a   :  hvor længe skal jeg stege en skinskesteg på 5 1/2 kg og hvor længe skal oksemøbrad på 1---2kg stege
Bemærkninger   :  


Svar til kirsten tønnesen   :  
Hej Kirsten

Vi har en side med stegetider på forskellige kødstykker, du skal først vælge dyr og så kan du se en oversigt over forskellige udskæringer.

Se stegetider her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-19
Spørgsmål fra   :  Tenna Freidal
Spørgsmål   :  Laksefisk
I opskriften indgår bl.a   :  1 hel lakseørred, tilberedt i ovn evt. med tomater/krydderurter som fyld.
Bemærkninger   :  
Det er en selvfangen fisk, på størrelse med en torsk? Det er ikke en laks, men jeg mener den er for stro til at være ørred.

Svar til Tenna Freidal   :  
Hej Tenna

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med artsbestemmelse, men opskrifter kan jeg hjælpe med, i linket herunder finder du alle vore opskrifter med laksefisk.

Se laksefiskopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-16
Spørgsmål fra   :  Annika møller pedersen
Spørgsmål   :  Dåsekylling(mener jeg)
I opskriften indgår bl.a   :  kylling dåseøl/cola,krydderie
Bemærkninger   :  
Den skal grilles i en kuglegrill.

Svar til Annika møller pedersen   :  
Hej Annika

Opskriften du søger heder pipfugl på dåse, og jeg har fundet opskriften frem til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-16
Spørgsmål fra   :  bedste
Spørgsmål   :  røgaroma
I opskriften indgår bl.a   :  der står tit i en opskrift at det er tilsat røgaroma. hvad er det? og hvor kan man købe det? er det et krydderi, eller en væske?
Bemærkninger   :  


Svar til bedste   :  
Hej Bedste

Jeg kender ikke til røgaroma så jeg kan ikke sige 100% hvad det er, men jeg ville tro at det var noget syntetisk og så vil jeg tro at vi er over i noget essens, altså flydende.

Der er kommet beskeder fra andre brugere som skriver om røgsalt og røget paprika, men det er vist noget helt andet end rødaroma.

Med venlig hilsen
Per




2006-07-14
Spørgsmål fra   :  Anne
Spørgsmål   :  Saltkringler
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har netop været i USA.(Lancaster Country). Her fik vi nogle pragtfulde saltkringler, som vi købte hos Amishfolket.
Bemærkninger   :  
Jeg ved, at de blev bagt i ovn, men så, at de bagefter hældte lidt olie over. De skal helst spises varme. Kender mon en eller anden opskriften på disse?

Svar til Anne   :  
Hej Anne

Jeg tror det er opskriften herunder du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-14
Spørgsmål fra   :  Lone Johannsen
Spørgsmål   :  Kage med løse ris
I opskriften indgår bl.a   :  løse ris
Bemærkninger   :  
Hej Jeg har en portion løse ris tilovers, og tænkte om ikke der findes en kage hvori sådan nogle kunne bruges. Jeg kan bare ikke finde den...... Kan I ??? På forhånd tak.

Svar til Lone Johannsen   :  
Hej Lone

Jeg har ikke kunnet finde frem til en kage med løse ris, men løse ris kan jo faktisk godt fryses ned, og så varmes i microovnen, jeg har også fundet en opskrift frem på en dessert med løse ris.

Se dessertopskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-13
Spørgsmål fra   :  malene
Spørgsmål   :  tørv
I opskriften indgår bl.a   :  lagkagebunde smørcrem ristede kokos
Bemærkninger   :  
kager er fra min farfars tid som bager meget gamel jeg er fra 70

Svar til malene   :  
Hej Malene

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Tørv.

Beklager meget
Per




2006-07-13
Spørgsmål fra   :  Mette
Spørgsmål   :  grilldesserter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej er der ikke nogen der har opskrifter på lækre desserter, der kan laves på eftervarmen når vi griller.Nu har vi snart ikke lyst til bananer mere

Svar til Mette   :  
Hej Mette

Jeg har fundet nogle grilldesserter frem til dig, mange af dem er netop de grillede bananer, men der er også andre opskrifter.

Se opskrifter på grilldesserter her

Det er også muligt at lave en issurprice på grill, men her skal du være opmærksom på at der skal være meget varme på grillen.

Se grillet issurprice her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-13
Spørgsmål fra   :  ulla petersen
Spørgsmål   :  nathjors/natchos
I opskriften indgår bl.a   :  ?
Bemærkninger   :  
leder efter en opskrift og fandt jeres link men den siger den ikke findes. hvad gør jeg så?

Svar til ulla petersen   :  
Hej Ulla

Tænker du ikke på Nachos?, jeg har fundet nogle forskellige opskrifter frem til dig her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-12
Spørgsmål fra   :  Tinna Krogh
Spørgsmål   :  Chokoladekage m. glasur
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg søger en bestemt opskrift på chokoladekage med glasur. Den er fra "Det gode køkken" madkort man samlede i firserne. Håber på hurtig hjælp, da jeg virkelig står og mangler den.

Svar til Tinna Krogh   :  
Hej Tinna

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på chokoladekage med glasur.

Beklager meget
Per




2006-07-11
Spørgsmål fra   :  Grete
Spørgsmål   :  vallenberger
I opskriften indgår bl.a   :  flæskefars rørt med æg franskbrød, krydderier,løg ,pisket fløde m.m. vist meget fede!!!!!
Bemærkninger   :  
set på TV, den unge svenske pige ,som lavede mange forskellige retter, underholdende program

Svar til Grete   :  
Hej Grete

Jeg har fundet opskriften frem på Drs hjemmeside, håber det er den rigtige.


Med venlig hilsen
Per




2006-07-11
Spørgsmål fra   :  Keld
Spørgsmål   :  Agurkesalat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvordan får jeg agurkesalaten grøn i længere tid, min bliver bleg når den har stået i nogle få dage

Svar til Keld   :  
Hej Keld

Det er jo ikke nemt at vurdere hvad du skal gøre anderledes for at holde agurkesalaten grøn når du ikke skriver hvordan du gør nu, men jeg vil da foreslå at du kigger ind på vore opskrifter på agurkesalat.

Se agurkesalatopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-10
Spørgsmål fra   :  Julia
Spørgsmål   :  kastania
I opskriften indgår bl.a   :  hvilken slags er spiselige og hvordan kender man det?
Bemærkninger   :  
evt.syltede

Svar til Julia   :  
Hej Julia

Der findes to typer kastanier, den ægte som er spiseelig og så hestekastanie som ikke er spislig.
Det er den sidste som er mest almindelig her hjemme.

Med venlig hilsen
Per




2006-07-10
Spørgsmål fra   :  Troels Lohmann
Spørgsmål   :  djævlemarinade
I opskriften indgår bl.a   :  sennep, olie
Bemærkninger   :  
For mange år siden lavede jeg en salat bestående af kold fisk, kolde kogte bønner og en marinade , der blev kaldt djævlemarinade. Glemt opskriften

Svar til Troels Lohmann   :  
Hej Troels

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på djævle marinade.

Beklager meget
Per




2006-07-10
Spørgsmål fra   :  lisbeth
Spørgsmål   :  champagnesorbet
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
søger opskrift på ovenstående, hvor sorbet'en skives op i champagneglas,overhældes med champagne og serveres som velkomstdrink

Svar til lisbeth   :  
Hej Lisbeth

Jeg har fundet en opskrift på champagnesorbet frem til dig her, som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-09
Spørgsmål fra   :  Poul Holt
Spørgsmål   :  slånbærsaft
I opskriften indgår bl.a   :  slånbær
Bemærkninger   :  
hvordan laver man man slånbærsaftevand. gerne en opskrift på med email hvis i finder noget

Svar til Poul Holt   :  
Hej Poul

Du skal vente med at plukke slåen til de har fået frost, nogen siger man godt kan plukke før, og så putte bærrene i fryser, men min erfaring siger, at det ikke bliver så godt.

Bærrene skylles, og skal dækkes med kogende vand, atamonpulver, og stå køligt i 2 døgn. Derefter, sies saft, koges op og tilsættes sukker efter smag. Hældes på skoldede flasker, eller fryses, så behøver det ikke koges først. Fortyndes med vand når det skal drikkes.

Du kan nu dække bærrene med endnu en omgang kogende vand og lade det trække i 2 døgn, det gir en lidt tyndere saft, men god nok.

Med venlig hilsen
Mette




2006-07-09
Spørgsmål fra   :  ragnhild steppke
Spørgsmål   :  rød mangold
I opskriften indgår bl.a   :  hvilke forskellige måder kan man bruge dem til???
Bemærkninger   :  
salat eller kan koges

Svar til ragnhild steppke   :  
Hej Ragnhild

Vi har desværre ikke mange opskrifter med mangold, men jeg har da fundet lidt frem til dig her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-08
Spørgsmål fra   :  Dorthe Johansen
Spørgsmål   :  valdnøddebrud
I opskriften indgår bl.a   :  valdnødder,gær,mel
Bemærkninger   :  
let og luftig (ikke formet som boller)

Svar til Dorthe Johansen   :  
Hej Dorthe

Jeg har fundet frem til denne opskrift som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-08
Spørgsmål fra   :  lene wenzel
Spørgsmål   :  Røgovn
I opskriften indgår bl.a   :  Fisk og kød
Bemærkninger   :  
Hvor finder jeg opskrifter på lækkerier til mad i en røgovn. Min røgovn er ikke til at hænge op i men med grill riste. God sommer.

Svar til lene wenzel   :  
Hej Lene

Vi har ikke opskrifter til røgeovn, men der findes en hjemmeside som heder røgeovnens venner hvor du finder masser af opskrifter og råd omkring røgeovn.

Besøg hjemmesiden her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-06
Spørgsmål fra   :  mai-Britt
Spørgsmål   :  vildsvinkølle på weebergrill
I opskriften indgår bl.a   :  hej i kan vel ikke hjælpe mig med en opskrift til sådan en kølle da jeg ikke har nogen ide om fremgangsmåde, krydderi og grilltid. tak på forhånd.
Bemærkninger   :  


Svar til mai-Britt   :  
Hej Mai-Britt

Jeg mener at du kan bruge opskrifter beregnet på ovn til din webergrill, så jeg vil sende linket til vildsvinekøller, her er der nogle opskrifter som jeg håber du vil syntes om.

Se vildsvinekølleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-03
Spørgsmål fra   :  randi
Spørgsmål   :  blød flødeis
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hvordan kan man lave flødeis, så den bliver blød. dvs. at man kan lave kugler af den ,når den har været i fryseren.

Svar til randi   :  
Hej Randi

En ren flødeis af æggeblommer, sukker og piskefløde er ikke så slem til at blive hård og iset, putter du vandholdigt fyld i iser den nemmere.


Det som du kan gøre er at du under indfrysningen rører i isen hver 45 min.

Med venlig hilsen
Per




2006-07-02
Spørgsmål fra   :  -pusser-
Spørgsmål   :  hakked oksekød med kartoffellåg
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød kartofler m.m.
Bemærkninger   :  
fik advide af en veninde at disse her sider fandtes og at der var en opskrift som de var helt vilde med og som hedder : hakked oksekød med kartoffellåg

Svar til -pusser-   :  
Hej -pusser-

Du har lavet en enkelt stavefejl med hakked i stedet for hakket, så her kommer den søgte opskrift.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-07-01
Spørgsmål fra   :  gunda hansen.
Spørgsmål   :  hyldeblomstmamelade
I opskriften indgår bl.a   :  hyldeblomster
Bemærkninger   :  
udsendt i radioen d. 1. juli på p 4.

Svar til gunda hansen.   :  
Hej Gunda

Jeg har desværre ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift på hyldeblomstmarmelade.

Beklager meget
Per




2006-07-01
Spørgsmål fra   :  Hanne Fischer
Spørgsmål   :  bekri meze
I opskriften indgår bl.a   :  kalve eller svinekød, champignon, tomat, chilli.....
Bemærkninger   :  
Fås alle steder i Grækenland

Svar til Hanne Fischer   :  
Hej Hanne

Jeg har fundet en opskrift her som jeg har oversat, der er godt nok ikke champignon i som du skriver, men jeg fandt flere opskrifter uden så jeg går ud fra at det er originalt uden, du kan sikkert selv tilføje nogle champignoner hvis du syntes.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2006

Se spørgsmålene for februar 2006

Se spørgsmålene for marts 2006

Se spørgsmålene for april 2006

Se spørgsmålene for maj 2006

Se spørgsmålene for juni 2006

Se spørgsmålene for juli 2006

Se spørgsmålene for august 2006

Se spørgsmålene for september 2006

Se spørgsmålene for oktober 2006

Se spørgsmålene for november 2006

Se spørgsmålene for december 2006