Spørgsmål efter opskrift

2016-06-28
Spørgsmål fra   :  Peter Thiasen
Spørgsmål   :  Æg i microovnen
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi har lige købt en mikrobælgeovn. Vi kan ikke finde hvordan en vandskål i 4 ægger, hvormeget minutter og hvormeget 600 eller 700 eller 800 eller 900 eller 1000 til ikke hårdt æg, kun blød æg??

Svar til Peter Thiasen   :  
Hej Peter

Du må ALDRIG og jeg mener ALDRIG koge et helt æg i microovnen, det eksplodere simpelthen.

Du kan købe bæger hvor du slår ægget ud i og så tilberede ægget i.

Med venlig hilsen
Per




2016-06-25
Spørgsmål fra   :  Poula Busch
Spørgsmål   :  juguslavisk nationalret
I opskriften indgår bl.a   :  svinefars - løg - kartofler - æg - tomatpure - salt og peber
Bemærkninger   :  


Svar til Poula Busch   :  
Hej Poula

Vi kender desværre ikke den ønskede opskrift på jugoslavisk nationalret.

Beklager meget
Per




2016-06-25
Spørgsmål fra   :  Lene Nielsen
Spørgsmål   :  Citroncreme
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lene Nielsen   :  
Hej Lene

Jeg har fundet en opskrift frem på citroncreme som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2016-06-20
Spørgsmål fra   :  hans
Spørgsmål   :  kyllingefile med grønne asparges i rabarbersovs med lakridspulver
I opskriften indgår bl.a   :  kyllingefile med grønne asparges i rabarbersovs med lakridspulver i
Bemærkninger   :  
jeg har haft en opskrift der lyder som denne men jeg kan ikke finde den mere

Svar til hans   :  
Hej Hans

Det lyder som en interessant kombination, desværre er det ikke noget vi har opskrift på.

Med venlig hilsen
Per




2016-06-18
Spørgsmål fra   :  lissi nielsen
Spørgsmål   :  danskvandboller
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
vil gerne sætte et foto ind ved min opskrift,hvordan gør jeg det?

Svar til lissi nielsen   :  
Hej lissi Du kan sende fotos til mig på mailen her. Men jeg er jo ret krævende ang. billeder så skal bruge 4 billeder i god kvalitet så man kan se fremgangsmåden og det færdige resultat lidt pænt rettet an. Med venlig hilsen Per re: vil gerne sætte et foto ind ved min opskrift,hvordan gør jeg det?




2016-06-17
Spørgsmål fra   :  ellen.m.j
Spørgsmål   :  hakkebøf
I opskriften indgår bl.a   :  oksefars, hakkede løg æg krydderier
Bemærkninger   :  


Svar til ellen.m.j   :  
Hej Ellen

Hermed en opskrift på hakkebøf.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2016-06-08
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  Smores
I opskriften indgår bl.a   :  Skumfiduser chokolade kiks
Bemærkninger   :  
Amerikansk snack

Svar til   :  
Hejsa ???

Det er desværre ikke en opskrift som vi ligger inde med.

Med venlig hilsen
Per




2016-06-03
Spørgsmål fra   :  Christina
Spørgsmål   :  Leve
I opskriften indgår bl.a   :  Rug og/eller byg ?
Bemærkninger   :  
I middelalderen hed det daglige brød Leve. Det bestod af rug og/eller byg - aldrig hvede eller havre. Jeg har hvedeallergi og ønsker at mestre dette brød. Jeg ved ikke om de brugte gær, men det er nok ikke tilfældet. Surdej havde de, men blev det brugt i Leve? Der må da eksistere en decideret opskrift, på tidens mest anvendte brød for høj som lav. Om ikke andet en rekonstrueret version.

Svar til Christina   :  
Hej Christina

Jeg kender ikke brødet leve, men jeg har fundet denne beskrivelse hvoraf det fremgår at der ikke er nogen form for hævemiddel i brødet.


Sitat:
Leve brødet Allerede i oldtiden kendte man over hele Europa brøddet Leve, et meget primitivt brød, som var lavet af mel og salt opslemmet i vand. – Brødet hævede ikke – men blev bagt på en varm sten, i en ovn eller lagt ned i gløderne. Gamle dages “snobrød” var en slags leve brød. Brødene skulle spises når de var varme, da de ugærede brød blev stenhårde efter et par dage – og dermed totalt uspiselige. De blev bagt af byg , sjældnere af rug.


Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2016

Se spørgsmålene for februar 2016

Se spørgsmålene for marts 2016

Se spørgsmålene for april 2016

Se spørgsmålene for maj 2016

Se spørgsmålene for juni 2016

Se spørgsmålene for juli 2016

Se spørgsmålene for august 2016

Se spørgsmålene for september 2016

Se spørgsmålene for oktober 2016

Se spørgsmålene for november 2016

Se spørgsmålene for december 2016