|
Spørgsmål efter opskrift
2016-06-28 Spørgsmål fra : Peter Thiasen Spørgsmål : Æg i microovnen I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Vi har lige købt en mikrobælgeovn. Vi kan ikke finde hvordan en vandskål i 4 ægger, hvormeget minutter og hvormeget 600 eller 700 eller 800 eller 900 eller 1000 til ikke hårdt æg, kun blød æg??
Svar til Peter Thiasen : Hej Peter
Du må ALDRIG og jeg mener ALDRIG koge et helt æg i microovnen, det eksplodere simpelthen.
Du kan købe bæger hvor du slår ægget ud i og så tilberede ægget i.
Med venlig hilsen
Per
2016-06-25 Spørgsmål fra : Poula Busch Spørgsmål : juguslavisk nationalret I opskriften indgår bl.a : svinefars - løg - kartofler - æg - tomatpure - salt og peber Bemærkninger :
Svar til Poula Busch : Hej Poula
Vi kender desværre ikke den ønskede opskrift på jugoslavisk nationalret.
Beklager meget
Per
2016-06-25 Spørgsmål fra : Lene Nielsen Spørgsmål : Citroncreme I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Lene Nielsen : Hej Lene
Jeg har fundet en opskrift frem på citroncreme som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2016-06-20 Spørgsmål fra : hans Spørgsmål : kyllingefile med grønne asparges i rabarbersovs med lakridspulver I opskriften indgår bl.a : kyllingefile med grønne asparges i rabarbersovs med lakridspulver i Bemærkninger : jeg har haft en opskrift der lyder som denne men jeg kan ikke finde den mere
Svar til hans : Hej Hans
Det lyder som en interessant kombination, desværre er det ikke noget vi har opskrift på.
Med venlig hilsen
Per
2016-06-18 Spørgsmål fra : lissi nielsen Spørgsmål : danskvandboller I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : vil gerne sætte et foto ind ved min opskrift,hvordan gør jeg det?
Svar til lissi nielsen : Hej lissi
Du kan sende fotos til mig på mailen her.
Men jeg er jo ret krævende ang. billeder så skal bruge 4 billeder i god kvalitet så man kan se fremgangsmåden og det færdige resultat lidt pænt rettet an.
Med venlig hilsen
Per
re:
vil gerne sætte et foto ind ved min opskrift,hvordan gør jeg det?
2016-06-17 Spørgsmål fra : ellen.m.j Spørgsmål : hakkebøf I opskriften indgår bl.a : oksefars, hakkede løg æg krydderier Bemærkninger :
Svar til ellen.m.j : Hej Ellen
Hermed en opskrift på hakkebøf.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2016-06-08 Spørgsmål fra : Spørgsmål : Smores I opskriften indgår bl.a : Skumfiduser chokolade kiks Bemærkninger : Amerikansk snack
Svar til : Hejsa ???
Det er desværre ikke en opskrift som vi ligger inde med.
Med venlig hilsen
Per
2016-06-03 Spørgsmål fra : Christina Spørgsmål : Leve I opskriften indgår bl.a : Rug og/eller byg
? Bemærkninger : I middelalderen hed det daglige brød Leve.
Det bestod af rug og/eller byg - aldrig hvede eller havre.
Jeg har hvedeallergi og ønsker at mestre dette brød. Jeg ved ikke om de brugte gær, men det er nok ikke tilfældet. Surdej havde de, men blev det brugt i Leve? Der må da eksistere en decideret opskrift, på tidens mest anvendte brød for høj som lav. Om ikke andet en rekonstrueret version.
Svar til Christina : Hej Christina
Jeg kender ikke brødet leve, men jeg har fundet denne beskrivelse hvoraf det fremgår at der ikke er nogen form for hævemiddel i brødet.
Sitat:
Leve brødet
Allerede i oldtiden kendte man over hele Europa brøddet Leve, et meget primitivt brød, som var lavet af mel og salt opslemmet i vand. – Brødet hævede ikke – men blev bagt på en varm sten, i en ovn eller lagt ned i gløderne. Gamle dages “snobrød” var en slags leve brød.
Brødene skulle spises når de var varme, da de ugærede brød blev stenhårde efter et par dage – og dermed totalt uspiselige. De blev bagt af byg , sjældnere af rug.
Med venlig hilsen
Per
|