|
Spørgsmål efter opskrift
2010-06-30 Spørgsmål fra : Margrete Olesen Spørgsmål : Chokoladekage med creme I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : dessertkage med chokoladecreme ovenpå.Laves i bradepande til buffet
Svar til Margrete Olesen : Hej Margrete
Jamen der findes så mange gode chokoladekager, men lige med chokoladecreme ved jeg ikke lige, er det meget vigtigt??
Jeg vil sende dig et link til billedesiden med kager i form og bokstavet C, så er det rimeligt nemt lige at kigge opskrifterne ud og se om der er en du vil synes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2010-06-30 Spørgsmål fra : bente lilholt Spørgsmål : svensk landbrød I opskriften indgår bl.a : 1pk gær
1spsk. salt
2 mørke hvidtøl
1kg. sigtemel Bemærkninger : æltes godt hæves ca 1time
ved ikke hvilken grader det skal bages ved kun at det skal sættes i kold ovn og bages ca 1time
Svar til bente lilholt : Hej Bente
Det første jeg tænker på med hensyn til svensk brød er Limpa, men her bruges der sirup og ikke hvidtøl.
Jeg har brugt funktionen tøm køleskabet til at søge på hvidtøl og gær, og her kommer der et brød frem som heder vørtbrød som er svensk, men også lidt andre brødopskrifter.
Jeg sender dig linket her, så kan du jo prøve at kigge opskrifterne igennem, om der er et der ligner.
Se opskrifterne her
Det med at det skal sættes i kold ovn, skal du ikke hænge dig for meget i.
Med venlig hilsen
Per
2010-06-30 Spørgsmål fra : Elsa Lorenzen Spørgsmål : ikke aegte mayonaise I opskriften indgår bl.a : Siden jeg ikke har det danske ae viser det mig ikke uaegte mayonaise (som den köbte).
Hilsen fra Hamburg Bemærkninger :
Svar til Elsa Lorenzen : Hej Elsa
Når du søger på Alletiders Kogebog kan du undlade bokstaver og blot sætte et mellemrum.
Det kan til tider give en del unyttige svar, men måske du kan finde det på listen på den måde.
Vi har en opskrift på uægte mayonaise som du måske kan bruge?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
1 1/4 dl. fløde
1 æg
1 spsk. (esdragon)eddike
1 spsk. maizenamel
salt og peber
Pisk fløde, æg, eddike og maizenamel sammen i en gryde.
Bring det langsomt til næsten kogepunktet, mens der piskes - det MÅ IKKE KOGE.
Pisk mayonaisen tyk og ensartet. Tag gryden fra varmen og krydr med salt og peber.
Hæld den i en skål og lad den afkøle. Rør i mayonaisen af og til, så den ikke trækker skind. Stil mayonaisen koldt og tildækket, til den skal bruges.
TIPS: der kan tilsættes krydderier eller krydderurter.
Ikke egnet til frysning.
2010-06-29 Spørgsmål fra : Margit Kulmback Spørgsmål : Spansk Pebbersuppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Margit Kulmback : Hej Margit
Vi har lidt forskellige opskrifter på pebersuppe, men lige hvad der gør dem spanske er jeg ikke klar over, men prøv at kig på dem.
Se Pebersuppeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2010-06-28 Spørgsmål fra : cecilie jørgensen Spørgsmål : kræs I opskriften indgår bl.a : chokolade, smør, sirup, cornflakes Bemærkninger :
Svar til cecilie jørgensen : Hej Cecilie
Det er lidt unden for sæson, men her er der en opskrift på kræs.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-06-27 Spørgsmål fra : ingeborg list Spørgsmål : strudseculotte I opskriften indgår bl.a : dressing Bemærkninger : tilberedningstid
Svar til ingeborg list : Hej Ingeborg
Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift ud fra de sparsomme oplysninger.
Med venlig hilsen
Per
2010-06-27 Spørgsmål fra : Inger Møller Larsen Spørgsmål : Hele ovnstegte hvidløg, m/ evt. kalvekød I opskriften indgår bl.a : grøntsager Bemærkninger : er åbent over for alle forslag
Svar til Inger Møller Larsen : Hej Inger
Jeg har fundet en enkelt opskrift frem, hvortil der serveres hele hvidløg.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-06-26 Spørgsmål fra : jytte svart Spørgsmål : rullemops I opskriften indgår bl.a : sildefile-sukker eddike Bemærkninger :
Svar til jytte svart : Hej Jytte
Jeg tror, den opskrift, du søger er rollmops. Der er forskellige opskrifter her på Alletiders kogebog. Der er dog også opskrifter på rullesild. Håber en af opskrifterne er den, du søger.
Venlig hilsen
Inge
Se opskrift her
2010-06-24 Spørgsmål fra : bitte Spørgsmål : timiturri I opskriften indgår bl.a : hvidløg,olie,stærk,rød pebber Bemærkninger : dressing fra argentina,den bruges
til at marinere kød med især af
ko drivere, ude på pampassen,vist
på tv2 den24 juni i godmorgen
danmark,den er god,har ikke opskriften.mvh,bitte
Svar til bitte : Hej Bitten
Jeg har prøvet om jeg kunne finde opskriften til dig på tv2s hjemmeside, mend esværre uden held.
Beklager meget
Per
2010-06-23 Spørgsmål fra : Fischer Spørgsmål : Florantiner? I opskriften indgår bl.a : Nøddebunde lagt sammen i små kager med chokloadesmørcrem Bemærkninger : Det ligner havergrynskager, bare bagt med nødder.
Svar til Fischer : Hej Fischer
Opskriften du efterlyser, lyder som Noisettekager. Der er en opskrift her på Alletiders Kogebog.
Venlig hilsen
Inge
Hej Fischer
Dette er nødvendigt for 30:
3 dl hvedemel
1 dl sukker
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
100g smør eller margarine
1 æg
Fyld:
400 g marcipan
2 æg
50 g smør eller margarine
Pynt:
0,5 dl solbærgelé
2 dl flormelis
1 spsk mælk
mandelflager
Ovn: 175 °
Følg disse trin:
1:a Bland mel, sukker, bagepulver og vanillesukker. Kom smør heri. Tilsæt æg og arbejde til en dej.
2:a Udrul til en 20x30 cm kage og kom på en bageplade med pergament papir. Riv mandelmasse fint og rør det glat med æg og smør.
3:e Spred påfyldning over kagen og bages i 20 minutter. Lad kagen afkøle og spredt ud gelé over.
4:e Rør sammen flormelis og mælk, og kom forsigtigt over kagen. Drys med mandler og skæres i stykker.
Med venlig hjilsen
B-O
2010-06-22 Spørgsmål fra : anita pedersen Spørgsmål : grillet dyrkølle uden udbenneing I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til anita pedersen : Hej Anita
Ved at bruge søgefeltet øverst til højre på siden kan du finde de allerfleste opskrifter.
Jeg har søgt på dyr og grill, og denne søgning vil jeg sende til dig her.
Se opskrifter her
Med hensyn til udbening eller ej er det en smagssag, så står der i opskriften at dyrekøllen skal udbenes kan det i de fleste tilfælde undlades.
Med venlig hilsen
Per
2010-06-21 Spørgsmål fra : Eeik Schmidt Spørgsmål : Dresing til hummer I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Eeik Schmidt : Hej Eeik
3 sp,sk, mayonnaise
5 sp,sk remolade
10 dråber tabasco
presset hvidløg efter smag
lidt citron saft
salt
peber
lidt mælk
uhm mvh bitte.
Hej Eeik
2 citroner
olie
8sp.ske creamfraiche
salt
peber
2 teske dionsennep
4 sp.ske olivenolie
et fed hvidløg
riv lidt citronskald.hæld 1sp.ske olie på panden del citron og steg dem til de er karamelliseret.hak citronskal fintog bland i creamfraiche smag til med salt og peber.riv hvidløg i og rør sennep inår citroner er færdig presses saften itil sidst røres olivenolien i
Mvh
Jytte
2010-06-19 Spørgsmål fra : frit Spørgsmål : gyrosskinke I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til frit : Hej Frit
Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift ud fra oplysningen af navnet, ville havde været rart med lidt flere oplysninger omkring hvad du havde i tankerne.
Med venlig hilsen
Per
2010-06-19 Spørgsmål fra : Kirsten Vedel Spørgsmål : Kanelstænger I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Populær Kage(Snitte)tilbage til 60/70 Aflange stænger15-cm ca. højde ca 5-8cm tykkelse ca 1-2 cm sprøde og drysset m/kanelsukker
Svar til Kirsten Vedel : Hej Kirsten
Kanelstang har vi nogle opskrifter på, men det er med remonce, og de er formentlig ikke sprøde som du skriver, så det er desværre ikke en opskrift vi ligger inde med.
Beklager meget
Per
2010-06-17 Spørgsmål fra : annelise Spørgsmål : lagkqge /roulade I opskriften indgår bl.a : sukker,æg, hvedemel,kartoffelmel Bemærkninger : lagkagebunde- bagt på bageplade
Svar til annelise : Hej Annelise
Har lidt svært ved at tyde dit spørgsmål, men det er vist noget med lagkagebunde, så jeg har fundet en opskrift frem på almindelige lagkagebunde, og dem kan du jo bage på bageplade i stedet for den runde lagkageform som vi har brugt på billedet.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-06-17 Spørgsmål fra : Jørgen Bay Spørgsmål : urteskum I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jer kan ikke finde en opskrift på fremstilling af urteskum
Svar til Jørgen Bay : Hej Jørgen
Vi har omskrevet en opskrift på persilleskum, så det nu tydeligt fremgår at andre krydderurter også kan bruges, håber det var sådan en opskrift du mente?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-06-14 Spørgsmål fra : Mariane Nielsen Spørgsmål : Mandel likør I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Mariane Nielsen : Hej Marianne
Vi har desværre ingen opskrifter på mandellikør.
Beklager meget
Per
2010-06-14 Spørgsmål fra : jytte henriksen Spørgsmål : lakserollade I opskriften indgår bl.a : dette er en rollade der er lavet med spinat som er blandet med æg og bagt i ovner, når den er kold smøres den med flødeost og røget laks, den smager pragtfuld, jeg mangler bare en opskrift Bemærkninger :
Svar til jytte henriksen : Hej Jytte
Det er vist den der heder spinatroulade med røget laks.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-06-14 Spørgsmål fra : Doris poulsen Spørgsmål : nuggakage I opskriften indgår bl.a : ved ikke Bemærkninger :
Svar til Doris poulsen : Hej Doris
Hermed en opskrift på nougatkage.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-06-14 Spørgsmål fra : Tina Pilemand-Geertsen Spørgsmål : pizzasauce I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hvordan laver man en pizzasauce uden tomater
Svar til Tina Pilemand-Geertsen : Hej Tina
Det kan ikke lade sig gøre men hvis du ikke vil bruge hele tomater kan du bruge ketchup.
Med venlig hilsen
Bella
2010-06-13 Spørgsmål fra : Sonja Elisabeth Christensen Spørgsmål : benliner I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Sonja Elisabeth Christensen : Hej Sonja
Mon ikke det er berliner du tænker på??
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2010-06-11 Spørgsmål fra : birde nielsen Spørgsmål : bryllopskage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : en der kan laves i forvejen og fryses, evt. færdiggøres dagen før
Svar til birde nielsen : Hej Birde
Jeg tror ikke det er muligt at lave en bryllupskage i forvenej, tror bundene vil blive bløde.
Med venlig hilsen
Per
2010-06-11 Spørgsmål fra : Birgit Moes Spørgsmål : ravigottesauce I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Birgit Moes : Hej Birgit
Hermed en opskrift på ravigotesauce.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-06-09 Spørgsmål fra : Kirsten Nielsen Spørgsmål : is I opskriften indgår bl.a : isen må ikke indeholde mælk, fløde og æggehvide Bemærkninger :
Svar til Kirsten Nielsen : Hey Kirsten
Du kan købe lækker tofu is i Irma og i Brugsen, det er uden mælk og æg.
Med venlig hilsen
Suzanna
2010-06-09 Spørgsmål fra : Lise Hansen Spørgsmål : Krokokker? jeg ved ikke om det er stavet rigtigt. I opskriften indgår bl.a : Store kartofler revet, herefter formet som store boller med terninger af flæsk indeni. Herefter blev de kogt til de fik en lysegrå farve. Bemærkninger : Min mor lavede dem da jeg var barn. Opskriften stammer fra Sverige.
Svar til Lise Hansen : Hej Lise
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på krokokker.
Beklager meget
Per
2010-06-09 Spørgsmål fra : Niels-Erik Christensen Spørgsmål : udbenet rådyrkølle I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hvis i har billeder hvordan man kan udbene en rådyrkølle og tage senerne af den, så ville jeg blive meget glad, da jeg skal have gæster på fredag. Tak på forhånd.
Svar til Niels-Erik Christensen : Hej Niels-Erik
Du har jo sikkert allerede udbenet køllen men her er hvordan du også kan gøre.
Skal køllen snørres og evt fyldes kan du skære skære ned til benet og så skære rundt om benet og fjerne både lårben og evt. underløber.
Ønsker du ikke at snørrer den kan du med en spids kniv skære små snit rundt om den frie ende af knoglen og lidt efter lidt arbejde dig mod knæet, kødet kan krænges ud over, men meget svært at forklare på skrift.
Med venlig hilsen
Per
2010-06-09 Spørgsmål fra : TORKILD Spørgsmål : SPINARTTÆRTE I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til TORKILD : Hej Torkild
Hermed en opskrift på spinattærte som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-06-08 Spørgsmål fra : Birgit Sand Spørgsmål : Italiensk bolonaise I opskriften indgår bl.a : oksekød-rødvin-røget mørbrad-evt.revet gulerod samt forskellige krydderrier,sårvidt jeg husker skulle det simre 8-12 timer Bemærkninger : jeg har lavet den for flere år siden, tror nok at opskriften var fra en af Anna Larsen´s første kogebøger, desværre lånt den ud og har aldrig fået den tilbage
Svar til Birgit Sand : Hej Birgit
Vi har en opskrift som minder meget om det som du beskriver, det er godt nok ikke Anne Larsen's men jeg håber du vil kunne bruge den, eller den kan hjælpe dig til at huske den fra Anne.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-06-07 Spørgsmål fra : Birgit Bruun Spørgsmål : raps snaps I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har forsøgt at lave en snaps på raps blomster - den har trukket i 2 dage, men smager ikke god - kan jeg mon få hjælp til en evt. opskrift på denne? TAK
Svar til Birgit Bruun : Hej Birgit
Vi har desværre ingen opskrift på rapssnaps, så det kan vi ikke hjælpe dig med.
Beklager meget
Per
2010-06-07 Spørgsmål fra : Line Spørgsmål : Hjemmelavet mozarella I opskriften indgår bl.a : Mælk + ? Bemærkninger : Jeg vil gerne prøve at lave mozarella. Har kun kunnet finde en opskrift hvor man skal bruge en microbølgeovn, og sådan en har jeg ikke. Håber I kan hjælpe?
Svar til Line : Hej Line
Vi har ikke prøvet at fremstille egen oste, så det kan vi ikke hjælpe med.
Men der findes en hjemmeside, Dansk Hjemmeproduktion, som sælger udstyr, løbe og bøger, så måske du kan finde hjælp her.
Besøg hjemmesiden her
Med venlig hilsen
Per
2010-06-06 Spørgsmål fra : Lone Mortensen Spørgsmål : vi vil gerne vide hvordan man bruger akeleje til at krydre sin snaps med I opskriften indgår bl.a : vi vil gerne vide hvordan man bruger akeleje til at krydre sin snaps med Bemærkninger :
Svar til Lone Mortensen : Hej Lone
Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på akelejesnaps.
Beklager meget
Per
2010-06-04 Spørgsmål fra : Pernille Kaaber Spørgsmål : Jordbærroulade I opskriften indgår bl.a : Opskriften har jeg fundet i et gammelt super brugsen reklameblad
men har mistet den.
Der var fløde jordbær lime
og hjemmebagt roulade Bemærkninger :
Svar til Pernille Kaaber : Hej Pernille
Opskriften fra brugsen kan jeg ikke klare, men vi har en opskrift på jordbærroulade som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-06-04 Spørgsmål fra : Kirsten Faber Spørgsmål : Mørbradgryde. I opskriften indgår bl.a : Mørbrad, champinon, coctailpølser,løg,fløde,salt,peber,paprika, tomatpure. Bemærkninger : serveres med løseris,
kartoffelmos,
og eller hvide kartofler
Svar til Kirsten Faber : Hej Kirsten
Hermed en opskrift på mørbradgryde.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-06-03 Spørgsmål fra : krista haugaard Spørgsmål : kartofler i fad lavet i ovn I opskriften indgår bl.a : kartofler i fad lavet i ovn Bemærkninger : Kan der ikke bruges monyesovs i stedet for fløde.
Svar til krista haugaard : Hej Krista
Morneysovsen mener jeg er alt for tyk til at du kan bruge den til "flødekartofler", men du kan i stedet bruge en jævnet mælk, 10 g. maizena til 4 dl. mælk. og er det osten du er ude efter kan du drysse revet mozarella over.
Med venlig hilsen
Per
2010-06-01 Spørgsmål fra : Spørgsmål : Oksestecks I opskriften indgår bl.a : Oksestecks med brød og forskelligeurter. Set på restaurant i Tyskland Bemærkninger :
Svar til : Hejsa
Der er så mange måder at tilberede og krydre på at det ikke er muligt at give en opskrift som ligner den du har smagt ud fra disse oplysninger.
Beklager meget
Per
|