Spørgsmål efter opskrift

2010-06-30
Spørgsmål fra   :  Margrete Olesen
Spørgsmål   :  Chokoladekage med creme
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
dessertkage med chokoladecreme ovenpå.Laves i bradepande til buffet

Svar til Margrete Olesen   :  
Hej Margrete

Jamen der findes så mange gode chokoladekager, men lige med chokoladecreme ved jeg ikke lige, er det meget vigtigt??

Jeg vil sende dig et link til billedesiden med kager i form og bokstavet C, så er det rimeligt nemt lige at kigge opskrifterne ud og se om der er en du vil synes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-06-30
Spørgsmål fra   :  bente lilholt
Spørgsmål   :  svensk landbrød
I opskriften indgår bl.a   :  1pk gær 1spsk. salt 2 mørke hvidtøl 1kg. sigtemel
Bemærkninger   :  
æltes godt hæves ca 1time ved ikke hvilken grader det skal bages ved kun at det skal sættes i kold ovn og bages ca 1time

Svar til bente lilholt   :  
Hej Bente

Det første jeg tænker på med hensyn til svensk brød er Limpa, men her bruges der sirup og ikke hvidtøl.

Jeg har brugt funktionen tøm køleskabet til at søge på hvidtøl og gær, og her kommer der et brød frem som heder vørtbrød som er svensk, men også lidt andre brødopskrifter.

Jeg sender dig linket her, så kan du jo prøve at kigge opskrifterne igennem, om der er et der ligner.

Se opskrifterne her

Det med at det skal sættes i kold ovn, skal du ikke hænge dig for meget i.

Med venlig hilsen
Per




2010-06-30
Spørgsmål fra   :  Elsa Lorenzen
Spørgsmål   :  ikke aegte mayonaise
I opskriften indgår bl.a   :  Siden jeg ikke har det danske ae viser det mig ikke uaegte mayonaise (som den köbte). Hilsen fra Hamburg
Bemærkninger   :  


Svar til Elsa Lorenzen   :  
Hej Elsa

Når du søger på Alletiders Kogebog kan du undlade bokstaver og blot sætte et mellemrum. Det kan til tider give en del unyttige svar, men måske du kan finde det på listen på den måde.

Vi har en opskrift på uægte mayonaise som du måske kan bruge?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per

1 1/4 dl. fløde
1 æg
1 spsk. (esdragon)eddike
1 spsk. maizenamel
salt og peber

Pisk fløde, æg, eddike og maizenamel sammen i en gryde.

Bring det langsomt til næsten kogepunktet, mens der piskes - det MÅ IKKE KOGE. Pisk mayonaisen tyk og ensartet. Tag gryden fra varmen og krydr med salt og peber.

Hæld den i en skål og lad den afkøle. Rør i mayonaisen af og til, så den ikke trækker skind. Stil mayonaisen koldt og tildækket, til den skal bruges.

TIPS: der kan tilsættes krydderier eller krydderurter.

Ikke egnet til frysning.




2010-06-29
Spørgsmål fra   :  Margit Kulmback
Spørgsmål   :  Spansk Pebbersuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Margit Kulmback   :  
Hej Margit

Vi har lidt forskellige opskrifter på pebersuppe, men lige hvad der gør dem spanske er jeg ikke klar over, men prøv at kig på dem.

Se Pebersuppeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-06-28
Spørgsmål fra   :  cecilie jørgensen
Spørgsmål   :  kræs
I opskriften indgår bl.a   :  chokolade, smør, sirup, cornflakes
Bemærkninger   :  


Svar til cecilie jørgensen   :  
Hej Cecilie

Det er lidt unden for sæson, men her er der en opskrift på kræs.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-06-27
Spørgsmål fra   :  ingeborg list
Spørgsmål   :  strudseculotte
I opskriften indgår bl.a   :  dressing
Bemærkninger   :  
tilberedningstid

Svar til ingeborg list   :  
Hej Ingeborg

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift ud fra de sparsomme oplysninger.

Med venlig hilsen
Per




2010-06-27
Spørgsmål fra   :  Inger Møller Larsen
Spørgsmål   :  Hele ovnstegte hvidløg, m/ evt. kalvekød
I opskriften indgår bl.a   :  grøntsager
Bemærkninger   :  
er åbent over for alle forslag

Svar til Inger Møller Larsen   :  
Hej Inger

Jeg har fundet en enkelt opskrift frem, hvortil der serveres hele hvidløg.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-06-26
Spørgsmål fra   :  jytte svart
Spørgsmål   :  rullemops
I opskriften indgår bl.a   :  sildefile-sukker eddike
Bemærkninger   :  


Svar til jytte svart   :  
Hej Jytte

Jeg tror, den opskrift, du søger er rollmops. Der er forskellige opskrifter her på Alletiders kogebog. Der er dog også opskrifter på rullesild. Håber en af opskrifterne er den, du søger.

Venlig hilsen
Inge

Se opskrift her






2010-06-24
Spørgsmål fra   :  bitte
Spørgsmål   :  timiturri
I opskriften indgår bl.a   :  hvidløg,olie,stærk,rød pebber
Bemærkninger   :  
dressing fra argentina,den bruges til at marinere kød med især af ko drivere, ude på pampassen,vist på tv2 den24 juni i godmorgen danmark,den er god,har ikke opskriften.mvh,bitte

Svar til bitte   :  
Hej Bitten

Jeg har prøvet om jeg kunne finde opskriften til dig på tv2s hjemmeside, mend esværre uden held.

Beklager meget
Per




2010-06-23
Spørgsmål fra   :  Fischer
Spørgsmål   :  Florantiner?
I opskriften indgår bl.a   :  Nøddebunde lagt sammen i små kager med chokloadesmørcrem
Bemærkninger   :  
Det ligner havergrynskager, bare bagt med nødder.

Svar til Fischer   :  
Hej Fischer

Opskriften du efterlyser, lyder som Noisettekager. Der er en opskrift her på Alletiders Kogebog.

Venlig hilsen
Inge


Hej Fischer

Dette er nødvendigt for 30:
3 dl hvedemel
1 dl sukker
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
100g smør eller margarine
1 æg

Fyld:
400 g marcipan
2 æg
50 g smør eller margarine

Pynt:
0,5 dl solbærgelé
2 dl flormelis
1 spsk mælk
mandelflager

Ovn: 175 °
Følg disse trin: 1:a Bland mel, sukker, bagepulver og vanillesukker. Kom smør heri. Tilsæt æg og arbejde til en dej.

2:a Udrul til en 20x30 cm kage og kom på en bageplade med pergament papir. Riv mandelmasse fint og rør det glat med æg og smør.

3:e Spred påfyldning over kagen og bages i 20 minutter. Lad kagen afkøle og spredt ud gelé over.

4:e Rør sammen flormelis og mælk, og kom forsigtigt over kagen. Drys med mandler og skæres i stykker.

Med venlig hjilsen
B-O




2010-06-22
Spørgsmål fra   :  anita pedersen
Spørgsmål   :  grillet dyrkølle uden udbenneing
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til anita pedersen   :  
Hej Anita

Ved at bruge søgefeltet øverst til højre på siden kan du finde de allerfleste opskrifter. Jeg har søgt på dyr og grill, og denne søgning vil jeg sende til dig her.

Se opskrifter her

Med hensyn til udbening eller ej er det en smagssag, så står der i opskriften at dyrekøllen skal udbenes kan det i de fleste tilfælde undlades.

Med venlig hilsen
Per




2010-06-21
Spørgsmål fra   :  Eeik Schmidt
Spørgsmål   :  Dresing til hummer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Eeik Schmidt   :  
Hej Eeik

3 sp,sk, mayonnaise
5 sp,sk remolade
10 dråber tabasco
presset hvidløg efter smag
lidt citron saft
salt
peber
lidt mælk

uhm mvh bitte.


Hej Eeik

2 citroner
olie
8sp.ske creamfraiche
salt
peber
2 teske dionsennep
4 sp.ske olivenolie
et fed hvidløg

riv lidt citronskald.hæld 1sp.ske olie på panden del citron og steg dem til de er karamelliseret.hak citronskal fintog bland i creamfraiche smag til med salt og peber.riv hvidløg i og rør sennep inår citroner er færdig presses saften itil sidst røres olivenolien i

Mvh
Jytte




2010-06-19
Spørgsmål fra   :  frit
Spørgsmål   :  gyrosskinke
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til frit   :  
Hej Frit

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift ud fra oplysningen af navnet, ville havde været rart med lidt flere oplysninger omkring hvad du havde i tankerne.

Med venlig hilsen
Per




2010-06-19
Spørgsmål fra   :  Kirsten Vedel
Spørgsmål   :  Kanelstænger
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Populær Kage(Snitte)tilbage til 60/70 Aflange stænger15-cm ca. højde ca 5-8cm tykkelse ca 1-2 cm sprøde og drysset m/kanelsukker

Svar til Kirsten Vedel   :  
Hej Kirsten

Kanelstang har vi nogle opskrifter på, men det er med remonce, og de er formentlig ikke sprøde som du skriver, så det er desværre ikke en opskrift vi ligger inde med.

Beklager meget
Per




2010-06-17
Spørgsmål fra   :  annelise
Spørgsmål   :  lagkqge /roulade
I opskriften indgår bl.a   :  sukker,æg, hvedemel,kartoffelmel
Bemærkninger   :  
lagkagebunde- bagt på bageplade

Svar til annelise   :  
Hej Annelise

Har lidt svært ved at tyde dit spørgsmål, men det er vist noget med lagkagebunde, så jeg har fundet en opskrift frem på almindelige lagkagebunde, og dem kan du jo bage på bageplade i stedet for den runde lagkageform som vi har brugt på billedet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-06-17
Spørgsmål fra   :  Jørgen Bay
Spørgsmål   :  urteskum
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jer kan ikke finde en opskrift på fremstilling af urteskum

Svar til Jørgen Bay   :  
Hej Jørgen

Vi har omskrevet en opskrift på persilleskum, så det nu tydeligt fremgår at andre krydderurter også kan bruges, håber det var sådan en opskrift du mente?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-06-14
Spørgsmål fra   :  Mariane Nielsen
Spørgsmål   :  Mandel likør
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Mariane Nielsen   :  
Hej Marianne

Vi har desværre ingen opskrifter på mandellikør.

Beklager meget
Per




2010-06-14
Spørgsmål fra   :  jytte henriksen
Spørgsmål   :  lakserollade
I opskriften indgår bl.a   :  dette er en rollade der er lavet med spinat som er blandet med æg og bagt i ovner, når den er kold smøres den med flødeost og røget laks, den smager pragtfuld, jeg mangler bare en opskrift
Bemærkninger   :  


Svar til jytte henriksen   :  
Hej Jytte

Det er vist den der heder spinatroulade med røget laks.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-06-14
Spørgsmål fra   :  Doris poulsen
Spørgsmål   :  nuggakage
I opskriften indgår bl.a   :  ved ikke
Bemærkninger   :  


Svar til Doris poulsen   :  
Hej Doris

Hermed en opskrift på nougatkage.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-06-14
Spørgsmål fra   :  Tina Pilemand-Geertsen
Spørgsmål   :  pizzasauce
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hvordan laver man en pizzasauce uden tomater

Svar til Tina Pilemand-Geertsen   :  
Hej Tina

Det kan ikke lade sig gøre men hvis du ikke vil bruge hele tomater kan du bruge ketchup.

Med venlig hilsen
Bella




2010-06-13
Spørgsmål fra   :  Sonja Elisabeth Christensen
Spørgsmål   :  benliner
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Sonja Elisabeth Christensen   :  
Hej Sonja

Mon ikke det er berliner du tænker på??

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2010-06-11
Spørgsmål fra   :  birde nielsen
Spørgsmål   :  bryllopskage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
en der kan laves i forvejen og fryses, evt. færdiggøres dagen før

Svar til birde nielsen   :  
Hej Birde

Jeg tror ikke det er muligt at lave en bryllupskage i forvenej, tror bundene vil blive bløde.

Med venlig hilsen
Per




2010-06-11
Spørgsmål fra   :  Birgit Moes
Spørgsmål   :  ravigottesauce
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Birgit Moes   :  
Hej Birgit

Hermed en opskrift på ravigotesauce.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-06-09
Spørgsmål fra   :  Kirsten Nielsen
Spørgsmål   :  is
I opskriften indgår bl.a   :  isen må ikke indeholde mælk, fløde og æggehvide
Bemærkninger   :  


Svar til Kirsten Nielsen   :  
Hey Kirsten

Du kan købe lækker tofu is i Irma og i Brugsen, det er uden mælk og æg.

Med venlig hilsen
Suzanna




2010-06-09
Spørgsmål fra   :  Lise Hansen
Spørgsmål   :  Krokokker? jeg ved ikke om det er stavet rigtigt.
I opskriften indgår bl.a   :  Store kartofler revet, herefter formet som store boller med terninger af flæsk indeni. Herefter blev de kogt til de fik en lysegrå farve.
Bemærkninger   :  
Min mor lavede dem da jeg var barn. Opskriften stammer fra Sverige.

Svar til Lise Hansen   :  
Hej Lise

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på krokokker.

Beklager meget
Per




2010-06-09
Spørgsmål fra   :  Niels-Erik Christensen
Spørgsmål   :  udbenet rådyrkølle
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvis i har billeder hvordan man kan udbene en rådyrkølle og tage senerne af den, så ville jeg blive meget glad, da jeg skal have gæster på fredag. Tak på forhånd.

Svar til Niels-Erik Christensen   :  
Hej Niels-Erik

Du har jo sikkert allerede udbenet køllen men her er hvordan du også kan gøre.

Skal køllen snørres og evt fyldes kan du skære skære ned til benet og så skære rundt om benet og fjerne både lårben og evt. underløber.

Ønsker du ikke at snørrer den kan du med en spids kniv skære små snit rundt om den frie ende af knoglen og lidt efter lidt arbejde dig mod knæet, kødet kan krænges ud over, men meget svært at forklare på skrift.

Med venlig hilsen
Per




2010-06-09
Spørgsmål fra   :  TORKILD
Spørgsmål   :  SPINARTTÆRTE
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til TORKILD   :  
Hej Torkild

Hermed en opskrift på spinattærte som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-06-08
Spørgsmål fra   :  Birgit Sand
Spørgsmål   :  Italiensk bolonaise
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød-rødvin-røget mørbrad-evt.revet gulerod samt forskellige krydderrier,sårvidt jeg husker skulle det simre 8-12 timer
Bemærkninger   :  
jeg har lavet den for flere år siden, tror nok at opskriften var fra en af Anna Larsen´s første kogebøger, desværre lånt den ud og har aldrig fået den tilbage

Svar til Birgit Sand   :  
Hej Birgit

Vi har en opskrift som minder meget om det som du beskriver, det er godt nok ikke Anne Larsen's men jeg håber du vil kunne bruge den, eller den kan hjælpe dig til at huske den fra Anne.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-06-07
Spørgsmål fra   :  Birgit Bruun
Spørgsmål   :  raps snaps
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har forsøgt at lave en snaps på raps blomster - den har trukket i 2 dage, men smager ikke god - kan jeg mon få hjælp til en evt. opskrift på denne? TAK

Svar til Birgit Bruun   :  
Hej Birgit

Vi har desværre ingen opskrift på rapssnaps, så det kan vi ikke hjælpe dig med.

Beklager meget
Per




2010-06-07
Spørgsmål fra   :  Line
Spørgsmål   :  Hjemmelavet mozarella
I opskriften indgår bl.a   :  Mælk + ?
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne prøve at lave mozarella. Har kun kunnet finde en opskrift hvor man skal bruge en microbølgeovn, og sådan en har jeg ikke. Håber I kan hjælpe?

Svar til Line   :  
Hej Line

Vi har ikke prøvet at fremstille egen oste, så det kan vi ikke hjælpe med.

Men der findes en hjemmeside, Dansk Hjemmeproduktion, som sælger udstyr, løbe og bøger, så måske du kan finde hjælp her.

Besøg hjemmesiden her

Med venlig hilsen
Per




2010-06-06
Spørgsmål fra   :  Lone Mortensen
Spørgsmål   :  vi vil gerne vide hvordan man bruger akeleje til at krydre sin snaps med
I opskriften indgår bl.a   :  vi vil gerne vide hvordan man bruger akeleje til at krydre sin snaps med
Bemærkninger   :  


Svar til Lone Mortensen   :  
Hej Lone

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på akelejesnaps.

Beklager meget
Per




2010-06-04
Spørgsmål fra   :  Pernille Kaaber
Spørgsmål   :  Jordbærroulade
I opskriften indgår bl.a   :  Opskriften har jeg fundet i et gammelt super brugsen reklameblad men har mistet den. Der var fløde jordbær lime og hjemmebagt roulade
Bemærkninger   :  


Svar til Pernille Kaaber   :  
Hej Pernille

Opskriften fra brugsen kan jeg ikke klare, men vi har en opskrift på jordbærroulade som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-06-04
Spørgsmål fra   :  Kirsten Faber
Spørgsmål   :  Mørbradgryde.
I opskriften indgår bl.a   :  Mørbrad, champinon, coctailpølser,løg,fløde,salt,peber,paprika, tomatpure.
Bemærkninger   :  
serveres med løseris, kartoffelmos, og eller hvide kartofler

Svar til Kirsten Faber   :  
Hej Kirsten

Hermed en opskrift på mørbradgryde.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-06-03
Spørgsmål fra   :  krista haugaard
Spørgsmål   :  kartofler i fad lavet i ovn
I opskriften indgår bl.a   :  kartofler i fad lavet i ovn
Bemærkninger   :  
Kan der ikke bruges monyesovs i stedet for fløde.

Svar til krista haugaard   :  
Hej Krista

Morneysovsen mener jeg er alt for tyk til at du kan bruge den til "flødekartofler", men du kan i stedet bruge en jævnet mælk, 10 g. maizena til 4 dl. mælk. og er det osten du er ude efter kan du drysse revet mozarella over.

Med venlig hilsen
Per




2010-06-01
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  Oksestecks
I opskriften indgår bl.a   :  Oksestecks med brød og forskelligeurter. Set på restaurant i Tyskland
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hejsa

Der er så mange måder at tilberede og krydre på at det ikke er muligt at give en opskrift som ligner den du har smagt ud fra disse oplysninger.

Beklager meget
Per




Se spørgsmålene for januar 2010

Se spørgsmålene for februar 2010

Se spørgsmålene for marts 2010

Se spørgsmålene for april 2010

Se spørgsmålene for maj 2010

Se spørgsmålene for juni 2010

Se spørgsmålene for juli 2010

Se spørgsmålene for august 2010

Se spørgsmålene for september 2010

Se spørgsmålene for oktober 2010

Se spørgsmålene for november 2010

Se spørgsmålene for december 2010