|
Spørgsmål efter opskrift
2009-06-30 Spørgsmål fra : Heidi Spørgsmål : haparanda sovs - sauce I opskriften indgår bl.a : En sovs man bruger til torsk. Desværre ikke yderligere oplysninger. Bemærkninger :
Svar til Heidi : Hej Heidi
Det skulle vist være noget med smeltet smør og finthakket løg.
Med venlig hilsen
Per
Haparanda-souce
Kan bruges til varm laks og er meget lækker som dressing til kold laks.
150 g ægte mayonnaice
1 dl. Piskefløde
Tomatketchup
Salt og peber
Sennep
Revet peberrod
Mayonnaisen og den stift piskede fløde blandes og smages til med de forskellige krydderier.
Sovsen kan serveres til fisken eller hældes over denne
Jeg har opskriften fra Skalø Havbrug
Med venlig hilsen
Preben
2009-06-30 Spørgsmål fra : sonja nielsen Spørgsmål : jorbærmarmelade I opskriften indgår bl.a : jeg kan ikke huske hvordan vi laver almindelig syltetøj. Bemærkninger :
Svar til sonja nielsen : Hej Sonja
Vi har flere opskrifte på jordbærmarmelade, men jeg sender dig en opskrift her som vi har afprøvet og taget billeder til.
Se opskriften her
Hvis du skal bruge yderligere opskrifter på syltning så kan du gå ind under menupunktet opskrifter og her vælge det punkt som heder retter, så vil du finde syltning et godt stykke nede på listen.
Se sylteopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-27 Spørgsmål fra : lisa Spørgsmål : kiksekage I opskriften indgår bl.a : palmin-flormelis-æg Bemærkninger : stod i " gamle " dage på kuks pakkerne. men firkantede kiks er også svære at finde. kiksene har jeg fundet. så ?
Svar til lisa : Hej Lisa
Vi har en opskrift som er afprøvet og med billeder, måske du vil synes om den?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-25 Spørgsmål fra : Lone Larsen Spørgsmål : Havannakage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : sandkagedej, chokolade eller kakaosandkage, sød, tyk kakaoglasur med revet chokolade
Svar til Lone Larsen : Hej Lone
Vi har en opskrift her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-24 Spørgsmål fra : Jette Spørgsmål : Kødkrus I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jette : Hej Jette
Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på Kødkrus.
Beklager meget
Per
2009-06-24 Spørgsmål fra : Yvonne Haldbæk Spørgsmål : sukkerfri proteindrik I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Yvonne Haldbæk : Hej Yvonne
Vi har ikke en opskrift på sukkerfri proteindrik, en kan du ikke skifte evt. sukker ud med søddemiddel, evt. den der heder FLydende Sød.
Med venlig hilsen
Per
2009-06-23 Spørgsmål fra : Henriette Spørgsmål : Mælkefri smørreost I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Opskrift på en mild smørreost søges til vores 2 årige datter. Er der nogle der kan hjælpe??
Svar til Henriette : Hej Henriette
1 bæger Alpro Soya (fåes i størrer supermarkeder, står på køl sammen med mælken)
hældes i kaffetragt m. filter og afdryppes natten over. herefter kan krydderi og friske urter efter smag tilsættes og du får den lækreste cremede smøreost med lige den smag du ønsker :)
Luka
2009-06-23 Spørgsmål fra : Knud Werner Højris Spørgsmål : Indbagt Champignon I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jrg har fået det en gang hvor menu var:
Helstigt Oksefilet
Garni: Farserede tomater, indbagte champignon.
Sauce Bordelaice
Jeg håber at få svar på det her.
Svar til Knud Werner Højris : Hej Knud
Vi havde en opskrift på indbagte champignon i forbindelse med en anden opskrift men ikke som en selvstændig opskrift.
Jeg har nu lagt den ind som en selvstændig opskrift så den bliver nemmere at finde frem.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-22 Spørgsmål fra : Anette Iversen Spørgsmål : Zebra bøf I opskriften indgår bl.a : Vi har en zebraklump liggende i fryseren. Hvordan skær jeg kødet ud til bøffer og hvordan skal de steges. På forhånd tak for hjælpen. Bemærkninger :
Svar til Anette Iversen : Hej Anette
Vi har ingen erfaring med zebrakød og derfor er det lidt svært at råde dig.
Men jeg ville tro at den skal steget noget nær som en oksebøf.
Men du skriver det er en zebraklump, og på oksen er det jo ikke det mest møre kød. Af oksen er det jo bedst med filet eller mørbrad.
Med venlig hilsen
Per
2009-06-21 Spørgsmål fra : mette Spørgsmål : bankekød I opskriften indgår bl.a : hvorfor banker man på kødet Bemærkninger :
Svar til mette : Hej Mette
Man banker på kødet, for at gøre det mere mørt.
Med venlig hilsen
Jette
2009-06-19 Spørgsmål fra : Lise Jensen Spørgsmål : boller med squash, gulerødder og ost I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Lise Jensen : Hej Lise
Vi har ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift på boller, men det du efterlyser kunne jo være noget lig vor opskrift på pizzaboller, blot med lidt andre grønsager, så den kunne du måske prøve.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-18 Spørgsmål fra : Danni Bæck Spørgsmål : pegasus filet/granituleret fisk I opskriften indgår bl.a : fisk, brokrolig/spinat ? Bemærkninger : Fisken er nederst & noget der ligner spinat på toppen
Svar til Danni Bæck : Hej Danni
Du skriver ikke om det er en opskrift som du har set hos os, eller om det er en du har set eller prøvet et andet sted.
Men jeg har fundet en fundet en opskrift frem som godt nok ikke indeholder spinat, men der lægges en krydderurte/smør blanding over, så jeg synes det kunne være den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-18 Spørgsmål fra : bodil kamper Spørgsmål : bradekage/ skærekage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg efterlyser en kage uden æg og mælk
Jeg har set opskriften på ølkage men der er meget sukker i.
Svar til bodil kamper : Hej Bodil
Under fødevareallergi har vi et punkt med mælk og æggeallergi hvor jeg er sikker på at du kan finde en kage uden æg og mælk.
Se fødevareallergi her
Men menupunktet udvidet søgning kan du også bruge til at søge i flere punkter på en gang.
Med venlig hilsen
Per
2009-06-16 Spørgsmål fra : Karen Kolding Spørgsmål : Keftetes med dip I opskriften indgår bl.a : Kalve- eller lammekød (hakket)
hakket hvidløg - mynteblade - grøn peberfrugt - løg - persille.
Lidt limesaft salt og peber, æltes til fars og "vikles" om pinde steges på grill Bemærkninger : Har aldrig hørt udtrykket "keftetes"?
hvor stammer det fra?
kan ikke slå det op nogen steder.
Svar til Karen Kolding : Hej Karen
Jeg mener at det staves keftedes, dog uden at gøre mig alt for klog på det.
Det er en græsk opskrift, eller i hvert fald fra den region, og det betegnes som en kebab.
Med venlig hilsen
Per
2009-06-16 Spørgsmål fra : hanne faigh Spørgsmål : sigtebrød m/kommen I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kan ikke finde sigtebrød m/kommen. Mener jeg har smagt det engang.
på forhånd tak for hjælpen.
m.v.h.
Hanne
Svar til hanne faigh : Hej Hanne
Du kan bruge en almindelig opskrift på sigtebrød og så tilsætte kommen, gerne stødt kommen, du skal nok prøve dig lidt frem med hensyn til mængden, men prøv med 1 tsk.
Se sigtebrødsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-15 Spørgsmål fra : lise meyer Spørgsmål : node kurv til desert I opskriften indgår bl.a : formener der er mel manler sukker Bemærkninger : en lille form til at putte frugt is eller noget sos
Svar til lise meyer : Hej Lise
Vi har en afprøvet opskrift på nøddekurve her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-15 Spørgsmål fra : Herdis Johansen Spørgsmål : Melboller I opskriften indgår bl.a : Haaber I kan finde en opskrift paa melboller der kan fryses.
Paa forhaand tak. Bemærkninger : Melboller findes ikke her I USA.
Svar til Herdis Johansen : Hej Herdis
Jeg har fundet en opskrift frem på melboller her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-15 Spørgsmål fra : Mette Spørgsmål : fennikelbrød I opskriften indgår bl.a : På en restaurant på Bornholm, fik vi for mange år siden et fennikelbrød. Det var 2 farvet hvid og lidt mørkere på størrelse med en franskbrødsskive, og man kunne se, at det var "rullet" (synlig spiral i de 2 farver). Det havde den mest vidunderlige fine smag af fennikel/anis, og skorpen var dejlig sprød. Opskriften kunne vi ikke få - hvem kan hjælpe? Bemærkninger :
Svar til Mette : Hej Mette
Vi har jo en opskrift på fennikelbrød, men den bliver ikke rullet som du beskriver, og måske du allerede har set på denne opskrift.
Jeg kan desværre ikke hjælpe dig yderligere.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-15 Spørgsmål fra : Ivan Rasmussen Spørgsmål : vin af hyldeblomst I opskriften indgår bl.a : hyldeblomst og en hvidvinsgær Bemærkninger : opskrift på 25 litter vin
Svar til Ivan Rasmussen : Hej Ivan
Vi har ingen erfaring med fremstilling af vin, så det kan vi ikke hjælpe med.
Med venlig hilsen
Per
2009-06-14 Spørgsmål fra : Spørgsmål : marmelade el syltetøj I opskriften indgår bl.a : rabarber med el unden jordbær eller andet Bemærkninger :
Svar til : Hejsa
Du kan i søgefeltet øverst til højre på siden søge i vore opskrifter, og i vor søgning er det muligt at dele søgeordene op hvis du er i tvivl om hvordan en opskrift staves, eller her hvor du ønsker en marmelade hvor rabarber indgår.
Jeg har lavet en søgning på rabarber marmelade, og der kommer lidt forskellige opskrifter frem, så jeg sender her linket til søgningen.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-13 Spørgsmål fra : johannes petersen Spørgsmål : roxykage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til johannes petersen : Hej Johannes
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på roxykage.
Beklager meget
Per
2009-06-13 Spørgsmål fra : annlarsen Spørgsmål : laktosfri kager og dessert I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til annlarsen : Hej Ann
Vi har flere forskellige kategorier med fødevareallergi, deriblandt mælk.
Se mælkeallergi her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-12 Spørgsmål fra : Michelle Kristensen Spørgsmål : Bananchips I opskriften indgår bl.a : bananer, bananas Bemærkninger : skal bages i ovn
Svar til Michelle Kristensen : Hej Michelle
Vi har en opskrift på banan chips her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-12 Spørgsmål fra : -Karen Plauborg Spørgsmål : Marengs bunde med farin i stedet for st. melis. I opskriften indgår bl.a : Marengs bunde med farin i stedet for st. melis. Bemærkninger :
Svar til -Karen Plauborg : Hej Karen
Vi har ikke en opskrift på marengsbunde med farin, men der skulle ikke være noget i vejen for at du bruger en opskrift med almindeligt sukker som du bytter ud med farin.
Med venlig hisen
Per
2009-06-12 Spørgsmål fra : Karin Spørgsmål : Fisketimbaler I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Karin : Hej Karin
Vi har en opskrift på fisketimbale som godt nok tilberedes i en randform og ikke i ramkiner (små portionsforme), men du kan jo vælge ramkiner og så give dem knapt så længe i ovnen, måske kun 20 minutter.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-11 Spørgsmål fra : Gitte Spørgsmål : Slappy Joe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Gitte : Hej Gitte
Det har ikke vært muligt at finde frem til en opskrift på Sloppy joe.
Beklager meget
Per
2009-06-11 Spørgsmål fra : mogens christensen Spørgsmål : schweizerbrød I opskriften indgår bl.a : blandingsmel hvede/rug - tror vi. Bemærkninger : en mellemting mellem franskbrød og rugdbrød. Har været fremstillet hos Bavinci bageriet i Ry, som nu er lukket
Svar til mogens christensen : Hej Mogens
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på schweizer brød.
Beklager meget
Per
2009-06-11 Spørgsmål fra : elvi munk Spørgsmål : protein rig kost I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : mad med protein
Svar til elvi munk : Hej Elvi
Vi har ikke et punkt med proteinrig kost, og vi har for tiden ikke resurcer til at oprrette et nyt punkt.
Beklager meget
Per
2009-06-10 Spørgsmål fra : Susanne Lind Spørgsmål : Glutenfrie hindbærsnitter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Susanne Lind : Hej Susanne
Lisbeth har sendt en opskrift på glutenfri mørdej, som jeg har brugt til at skrive en opskrift på hindbærsnitter.
Desværre var der ikke bagetid og grader med så du må lige holde øje med dejen når du bager den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-10 Spørgsmål fra : Susse.M. Spørgsmål : pattegris stegt i jordovn I opskriften indgår bl.a : pattegris Bemærkninger : Med jordovn mene jeg en masse gløder, som dyret lægges i, og dækkes med.Over det hele lægges jord, og det stger i ca.8 timer. Stegetid er jeg ikke sikker på, forslag modtages. Ligeledes vil jeg gerne vide om man skal pakke dyret ind i folie.
Svar til Susse.M. : Hej Susse
Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med denne stegemetode.
Men udsendelsen frilanshaven på DR mener jeg har vist noget lignende, så måske du kan finde noget på deres hjemmeside.
Med venlig hilsen
Per
2009-06-09 Spørgsmål fra : lotte jeppesen Spørgsmål : lammeinderlårsteg I opskriften indgår bl.a : jeg skal bruge en opskrift på tilberedning og tilbehør inden fredag den 13/6.På forhånd tak Bemærkninger :
Svar til lotte jeppesen : Hej Lotte
Ja vi er jo ikke så hurtige så vi nåede ikke at komme med en opskrift.
Faktisk så er jeg ikke klar over hvar du mener med en inderlårssteg, normalt parteres lam i hel kølle.
Så jeg er ikke til meget hjælp.
Med venlig hilsen
Per
2009-06-09 Spørgsmål fra : Annette Nielsen Spørgsmål : musacca I opskriften indgår bl.a : aubergine, hakket oksekød, ost Bemærkninger :
Svar til Annette Nielsen : Hej Annette
Der findes mange variationer af mousakka, så jeg har lavet en søgning som jeg vil sende linket til her, så har du mulighed for at vælge den opskrift som du synes bedst om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-09 Spørgsmål fra : Jane Christensen Spørgsmål : Portvinsrand I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg ved ikke ret meget end der selvfølgelig er portvin I. Det er jo sole klart. Jeg kan overhovedet ikke finde bare noget der minder om portvinsrand.
Svar til Jane Christensen : Hej Jane
Du skriver ikke om det skal være en gelerand eller en fløderand med portvin.
Jeg har skrevet en opskrift ned på gelerand med portvin som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-08 Spørgsmål fra : Lone Spørgsmål : steg på kuglegrill I opskriften indgår bl.a : Oksemørbrad eller oksefilet Bemærkninger : Jeg vil høre om i har nogen erfaring med at lave mad til mange på en kuglegrill, skal have 25 til middag og kunne tænke mig at grille, kan det lade sig gøre og hvor lang stegetid skal jeg beregne?
Svar til Lone : Hej Lone
Vi har afprøvet et par enkelte opskrifter med oksemørbrad på grill, som måske kunne bruges, generelt så siger vi at du kan bruge opskrifter beregnet til ovnen på kuglegrill.
Men det kommer meget an på hvad det er du har i tankerne.
Et par store mørbrader på 3000 gram kan brunes af på panden og så lægges på grillen i 35-40 minutter, kokken vil blot mærke på kødet hvornår det er færdigt, men vi andre må ty til stegetermometer.
Ved brug af stegetermometer:
lidt rød 55-60 C.
svag rosa 60-65 C.
gennemstegt 65-70 C.
Oksemørbaden trækker så en 20-30 minutter inden der skæres af den.
Men hvor meget grill der bliver ud af denne metode er jo så lige spørgsmålet, vil nok mene at den lige så godt kan laves i ovnen og vil passe til en lidt finere middag.
Hvis der skal være lidt mere grill over det så vil jeg nok vælge opskriften her:
Hel grillet oksemørbrad
Men som flere kommentarer lyder på så har den nok fået for meget på billedet, og jeg vil foreslå at bruge stegetermometer.
Jeg ville også grille andet en oksemørbrad, det kunne være nogle grillspyd eller pølser.
Og det vil passe til en grillfest lidt mere uformelt.
Med venlig hilsen
Per
2009-06-08 Spørgsmål fra : dorthe de bang Spørgsmål : coc au vin med hvidvin I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til dorthe de bang : Hej Dorthe
Vi har en opskrift på coq au vin med hvidvin som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-07 Spørgsmål fra : Lis Spørgsmål : slowcooker I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Opskrifter til slowcooker. Gerne bageopskriftrt.
Svar til Lis : Hej Lis
Jeg kender ikke denne slowcooker, så jeg kan ikke hjælpe dig.
Beklager meget
Per
2009-06-04 Spørgsmål fra : ingrid kusk Spørgsmål : gulerodsrugbrød I opskriften indgår bl.a : rugbrød med revet gulerod ? Bemærkninger :
Svar til ingrid kusk : Hej Ingrid
Vi har ikke en opskrift på gulerodsbrød, men mon ikke det kan lade sig gøre at tilsætte reven gulerod til en af de øvrige rugbrødsopskrifter ?
Se Rugbrødsopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-03 Spørgsmål fra : Erik Hestbek Spørgsmål : Nürenberger Bratwurst I opskriften indgår bl.a : Jeg søger opskriften på ovennævnte meget velsmagende pølse, lavet på grofthakket magert svinekød.
Bemærkninger : Hvor finder man en pølsestopper til hjemmebrug, ikke en kødmaskine med pølsehorn det har jeg.
Jeg mener at en af Brødrene Prise fremviste et eksemplar i en udsendelse?
Svar til Erik Hestbek : Hej Erik
Vi kan desværre ikke hjælpe, hverken med opskrift på Nürenberger Bratwurst eller pølsestopper.
Beklager meget
Per
2009-06-02 Spørgsmål fra : Tove Juhl Spørgsmål : Velkomstdrinks med hyldeblomst I opskriften indgår bl.a : Hyldeblomst og en aller anden form for speritus. Bemærkninger :
Svar til Tove Juhl : Hej Tove
Vi har en opskrift på hyldeblomstbowle som egner sig godt til velkomst drinks.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-02 Spørgsmål fra : katrinfe Spørgsmål : cokoladekage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til katrinfe : Hej Katrine
Jeg går ud fra at du har brugt vore søgefelt øverst til højre på kogebogen, men du har lavet en tastefejl så det er nok grunden til at du ikke har kunnet finde frem til nogen opskrifter.
Se chokoladekageopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-01 Spørgsmål fra : Andersen Spørgsmål : Kransekage uden sukker I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Andersen : Hej Andersen
Vi har en opskrift på sukkerfri kransekage her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2009-06-01 Spørgsmål fra : Torben Vinther Spørgsmål : grillet vildsvinkølle I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Torben Vinther : Hej Torben
Generelt mener jeg at man kan bruge opskrifter til ovn i kuglegrill, så en mulighed er at kigge på vildsvinekøller generelt.
Se vildsvinekølleopskrifter her
Vi har en opskrift på dyrekølle som vi syntes er rigtig god og som vi selv har tænkt på at få afprøvet med vildsvinekølle.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
|