|
Spørgsmål efter opskrift
2008-06-30 Spørgsmål fra : mette madsen Spørgsmål : vagtler i kiste I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : fra dr 2
Svar til mette madsen : Hej Mette
Jeg går ud fra at der er udsendelsen om kroer i danmark, og fra middagen på elverdamskroen.
Jeg mener at opskriften er den som heder Vagtler - Cailles En Sarcophage, så den sender jeg linket til her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-29 Spørgsmål fra : pia pedersen Spørgsmål : somun lepina I opskriften indgår bl.a : hvedemel, gær, salt, majsmel, sukker og vand Bemærkninger : bosniske brød jeg har købt frosne i sverige - de smager bare så godt !!!
Svar til pia pedersen : Hej Pia
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på somun lepina.
Beklager meget
Per
2008-06-29 Spørgsmål fra : Chi Spørgsmål : Chokoladekage (grund opskrift) I opskriften indgår bl.a : HEj!
nu har jeg gentagne gange set opskrifter på diverse chokolade kager, hvori der indgår kogende vand... hvilket har undret mig lidt, hvad gør kogende vand godt for?
Mvh. og nysgerrighed Chi Bemærkninger :
Svar til Chi : Hej Chi
Jeg har spurgt lidt rundt for at finde en forklaring på det kogende vand i chokoladekager, men jeg har desværre ikke kunnet få et svar.
Beklager meget
Per
2008-06-29 Spørgsmål fra : charlotte christensen Spørgsmål : måske chokoladetærte I opskriften indgår bl.a : hjemmelavet tærtebund.fyldet er måske noget med fløde,chokolade,og? Bemærkninger : den er yderst skære venlig kan jeg huske og serveres med frisk frugt og/eller is. håber i kan hjælpe
Svar til charlotte christensen : Hej Charlotte
Det er vist ikke så meget jeg kan hjælpe, for jeg har ikke lige en opskrift som jeg tænker på at det er den.
Det som jeg kan gøre er at sende dig et link til vore chokoladetærter, og du så måske selv kan finde en som du syntes om.
Se chokoladetærteopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-29 Spørgsmål fra : birgit jørgensen Spørgsmål : hvidkildedessert I opskriften indgår bl.a : abrikosgrød og risalamande Bemærkninger :
Svar til birgit jørgensen : Hej Birgit
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på hvidkilde dessert.
Beklager meget
Per
2008-06-29 Spørgsmål fra : eydna hansen Spørgsmål : rullesteg okse. I opskriften indgår bl.a : har en okse rullesteg ved ikke hvordan jeg steger den og hvor længe. Bemærkninger :
Svar til eydna hansen : Hej Eydna
Vi har en opskrift på grydestegt rullesteg, godt nok på svinebryst, men jeg går ikke ud fra at okserullestegen er så meget stører, anden end at du kan bruge opskriften her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-28 Spørgsmål fra : ulla zartow zacho Spørgsmål : Gauda ost I opskriften indgår bl.a : Jeg kunne godt tænke mig en opskrift som indeholder "Gauda" ost. Bemærkninger :
Svar til ulla zartow zacho : Hej Ulla
Gauda er ellers en fin skæreost, men den kan rives og bruges til gratinering eller til at lægge i en hamburger.
Vi har en opskrift på baconbøffer hvor du også fint kan bruge gauda.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-27 Spørgsmål fra : Bo Spørgsmål : Pommes frites sauce I opskriften indgår bl.a : gætter der er mayo i? :P Bemærkninger : hejsa jeg elsker Pommes frites sauce eller Pommes frites dressing, hva end du kalder det :-) men syntes de små flasher til 15-20 kr er alt for dyrt og håbet der var en der havde en opskrift på det så jeg kan lave det selv?
Svar til Bo : Hej Bo
Jeg har en rigtigt god opskrift på Fransk mayonnaise til pommfrits jeg lærte af lave den da jeg boede i Frankrig og der bruger man den til alt slags mad.
Ingredienser:
1 ren æggeblomme
1 tsk.dijon sennep
1 fed hvidløg
ca.½ tsk salt (groft)
ca.½ tsk måske mindre peber
solsikkeolie eller salatolie
Rødvinseddike
alle ingredienserne skal have samme temperatur ellers går det i stykker.
Tilbredning:
rens æggeblommen og kom den i en lille skål.tilsæt sennep,knust hvidløg,salt,peber, rør det lidt rundt.brug en el-pisker men brug kun en pisker når du skal lave mayonnaisen.start på 1 og blandt det lidt sammen og så starter du gradvis med af sætte hastigheden op. kom olien i dråbevis indtil du kan se af den bliver cremet,og så kan du bare hælde i,i en tynd stråle og lave den portion du har brug for.når det er gjort så tager du rødvins eddike i ca 3-4 dråber endelig ikke mere end det.Syndtes du den er lidt tyk kan du tage lidt vand på en teske og tilsætte og den er klar til brug.skal helst stå og trække en time i køleskab.
Håber du kan bruge den.
Bon Appetit
Anne-Catharina Monroe
2008-06-27 Spørgsmål fra : Lisbeth Spørgsmål : grøn salat med fetaost I opskriften indgår bl.a : iceberg, radiser, tomater, agurk og lignende Bemærkninger :
Svar til Lisbeth : Hej Lisbeth
Jeg har svært ved at se hvad du ønsker mere af opskrift?
Salater kan man jo blande alt efter egne ønsker.
Med venlig hilsen
Per
2008-06-27 Spørgsmål fra : Leon Sørensen Spørgsmål : Grillet Dåvildt køller med ben i lukket grill I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Leon Sørensen : Hej Leon
Jeg har ingen opskrift på grillet dådyrkølle, men jeg har en på grillet rådyrkølle, og denne opskrift ville jeg mene at du kan bruge, blot skal du forlænge stegetiden da dådyr er noget stører, men jeg har i kommentarene til opskriften skrevet en ca. centrumstemperatur som du kan følge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-25 Spørgsmål fra : Eva Spørgsmål : Aftensmad under 600 kalorier I opskriften indgår bl.a : Hej, Jeg skal bruge nogle retter under 600 kalorier, kan I hjælpe? Bemærkninger :
Svar til Eva : Hej Eva
Vi har endnu ingen næringsberegninger på vore opskrifter, så det kan vi ikke hjælpe med lige pt.
Med venlig hilsen
Per
2008-06-24 Spørgsmål fra : Rikke Spørgsmål : hjemmelavet pasta uden æg I opskriften indgår bl.a : Kan man lavet hjemmelavet pasta uden æg?? Bemærkninger : grundet æggeallergi
Svar til Rikke : Hej Rikke
Vi har en opskrift på pasta uden æg som jeg her vil sende et link til.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-24 Spørgsmål fra : Jannie Klausen Spørgsmål : Tun/Brød lagkage I opskriften indgår bl.a : Toastbrød, tun, cremefraise, eller miracel whip, røget laks.
Bemærkninger : Tun er rørt op med en dressing, lagt i lag mellem brød, der er ligesom lagt en dressing unden på og der er pyntet med røget laks samt tomat agurk.
Svar til Jannie Klausen : Hej Jannie
Vi går ud fra at det er en tunmousse som er lagt sammen med toastbrød, så ud fra det har vi nu lavet en opskrift her som vi håber at du vil syntes om.
Se opskriften her
Der findes mange udgaver af tunmoussen, så hvis du ikke syntes om denne, så kan du jo altid prøve med en af de andre, så er det bare lige det med hvor stor portion mousse, men får du overskud så kan du fylde dette i en form og servere ved siden af.
Med venlig hilsen
Per
2008-06-24 Spørgsmål fra : Karin Romer Spørgsmål : chokoladedessertkage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg eftertlyser en god chokoladedessertkage som man kan serveres samman med is og frugt. men den må heller ikke være for tung.
mvh Karin
Svar til Karin Romer : Hej Karin
Vi har haft en chokoladekage som passede godt til desserter, men jeg kan desværre ikke finde den igen, men som, jeg husker den var det også en lidt tung chokoladekage, så det er slet ikke sikkert det havde været noget for dig.
Men vi har rigtig mange chokoladekager, måske du selv kan finde frem til en der passer dig?
Du kan bruge søgefeltet øverst til højre på siden.
Med venlig hilsen
Per
2008-06-23 Spørgsmål fra : Ann Michele Christensen Spørgsmål : tomatiseret bearnaisesauce I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hedder også Sauce Cheuron, men jeg er ikke sikker på hvordan man staver til det.
Svar til Ann Michele Christensen : Hej Ann
Det skulle staves Sauce Shoron, og jeg vedhæfter her et link til opskriften.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-22 Spørgsmål fra : e.uldahl Spørgsmål : fryseremulade I opskriften indgår bl.a : remulade john-prise Bemærkninger : kan den fryses ...er der nogen remulade der ka ... hvad kan man undlade og komme i . og putte det i når det er tøet op igen.
Svar til e.uldahl : Hej E.Uldahl
Jeg kender ikke john-prises remulade, men remulade i almindelighed egner sig ikke til frysning.
Med venlig hilsen
Per
2008-06-22 Spørgsmål fra : Anne-Mette Frantzen Spørgsmål : Italienske kager I opskriften indgår bl.a : De er frytyrestegte.
Evt. med æbler og/eller rosiner i.
De er kugleformede Bemærkninger : De bliver lavet/spist på en bestemt tid af året, men jeg kan ikke huske hvornår.
Svar til Anne-Mette Frantzen : Hej Anne-Mette
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Italienske kager.
Beklager meget
Per
2008-06-21 Spørgsmål fra : anne jørgensen Spørgsmål : hjemmelavet fuldkornspasta I opskriften indgår bl.a : Kan ikke finde nogen opskrift på hjemmelavet FULDKORNS pasta...
Har lavet masser af alm. pasta, men hvilket "grovmel" kan bruges.
Tak for gode opskrifter, jeg benytter ofte hjemmesiden.
Mvh. Anne Jørgensen Bemærkninger :
Svar til anne jørgensen : Hej Anne
Jeg har faktisk ikke selv lavet pasta, så jeg er ikke til den store hjælp, men du kunne jo forsøge med at blande grahamsmel i, det er fintmalede hele kerner, tror at fuldkornshvedemel bliver for grov.
Med vemlig hilsen
Per
2008-06-21 Spørgsmål fra : Stig Bryde Andersen Spørgsmål : forloren hare, langtidsstegt i kokotte I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Stig Bryde Andersen : Hej Stig
Jeg ved ikke hvad du har i tankerne med hensyn til kokotte, de findes i mange størrelser, men at langtidsstege fars tror jeg ikke gør haren bedre.
Se opskrifter på forloren hare her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-19 Spørgsmål fra : Poul. R. Jensen Spørgsmål : osmamisk-kibab I opskriften indgår bl.a : kød grønssager Og en tyrkisk kr
yderi, som heder osmanisk. Bemærkninger : Det er en ret man får meget i Tyrkiet, den er serveret i et ildfast fad.
Svar til Poul. R. Jensen : Hej Poul
Vi har flere forskellige opskrifter på kebab, men desværre ingen på osmanisk kebab, men måske du kan bruge en af vore andre kebabopskrifter?
Se kebabopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-19 Spørgsmål fra : Bodil Worm Andersen Spørgsmål : sandkagedej med rosiner og chokolade I opskriften indgår bl.a : Jeg leder efter navnet på en sandkagedej med chokolade rosiner mm.det er et engelsk navn.mvh og tak Bemærkninger :
Svar til Bodil Worm Andersen : Hej Bodil
Det kunne være plumkage som du tænker på.
Se plumkageopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-19 Spørgsmål fra : winnie stefansen Spørgsmål : studenterhuer i marcipan I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg vil høre om de har en opskrift på studenterhuer i marcipan
Svar til winnie stefansen : Hej Winnie
Vi har ingen opskrifter på studenterhuer i marcipan.
Beklager meget
Per
2008-06-18 Spørgsmål fra : Kurt Thomsen Spørgsmål : Brysselkål og Skorzonsrod I opskriften indgår bl.a : Jeg mangler opskrifter og anvendelsesmuligheder for Brysselkål og Skorzonsrod Bemærkninger :
Svar til Kurt Thomsen : Hej Kurt
Brysselkål kender jeg ikke, men skorzonerod har vi lidt opskrifter med.
Se skorzonerodsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
En bruger har gjort opmærksom på at brysselkål er det svenske ord for rosenkål. Englænderne siger næsten det samme.
2008-06-18 Spørgsmål fra : torleif Spørgsmål : ragou af dyrkølle/bov I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til torleif : Hej Torleif
Vi har delt opskrifterne op efter ingredienser, så hvis du går ind under menupunktet opskrifter, så er der på siden her et punkt som heder ingredienser, her finder du de forskellige hovedkategorier, bla. rådyr, når du så vælger rådyr så får du de forskellige udskærringer frem, her er det nok dyresmåkød som du skal vælge.
Se rådyropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-18 Spørgsmål fra : Helle Spørgsmål : crossata I opskriften indgår bl.a : frugt tærte Bemærkninger : italiensk tærte med syltetøj eller frugtkompot i og gitterfacon ovenpå.
Svar til Helle : Hej Helle
Tror du ikke det staves Crostata, det har vi en opskrift på her, godt nok med friske frugter og uden gitter, men måske du kan bruge den alligevel.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-18 Spørgsmål fra : Arlene Petersen Spørgsmål : rosenbrod I opskriften indgår bl.a : I would like to have a recipe for rosenbrod
but I do not have the correct o for brod.
Could you send me the recipe. Mange Tak Bemærkninger :
Svar til Arlene Petersen : Hi Arlene Petersen
I can give you the recipe do you want the recipe on English or Danish?
Danish/English Recipe are
50 gr. smør/margarine
1½ dl. mælk
25 gr. gær
1 spsk sukker
250 gr. mel
Æg til pensling
Glasur
100 gr. flormelis
ca. 2 spsk rosenvand
Bages midt i ovnen ved 225 grader i 15 minutter
English
50 gr. Butter or margarine
1½ dl. milk
25 gr. yeast
1 tablespoon.sugar
250 gr. flour
egg to brush
icing, frosting
100 gr. powdered sugar
ca.2 tablespoon rosewather
bake in the oven on 425 fahrenheit for 15 minutes.
Anne-Catharina Monroe
2008-06-17 Spørgsmål fra : ulla wahl Spørgsmål : grillet ananas I opskriften indgår bl.a : friske ananas skiver karamelliseret og grillet Bemærkninger :
Svar til ulla wahl : Hej Ulla
Vi har flere opskrifter på grillet ananas som jeg vil sende et link til, så har du mulighed for at vælge den opskrift du syntes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-17 Spørgsmål fra : Jette Frank Baggesgaard Spørgsmål : Sandwits I opskriften indgår bl.a : mangler nogle opskrifter på indhold i sanswitsbrød Bemærkninger : skal lave dem til et bryllup, trænger til lidt inspiration,
Svar til Jette Frank Baggesgaard : Hej Jette
Jeg har lige haft 70 års fødselsdag, vi smurte med roastbeuf, laks med asparges og med tunmusse.
Derudover havde vi
Dellle, coitailpølser, hot wings, friske frugter og små oste. Derudover havde vi chokoladekager, kransekager og sara bernar, til det søde serverede vi verdi champagne med stor succes.
Til min reception som varede fra kl. 13-16 kom der 122 gæster
håber du kan bruge nogen forslag.
/vi delte sandwichen i 4 små
God fornøjelse
Birgit
Se Sandwichopskrifter her
2008-06-17 Spørgsmål fra : Michael koefoed Spørgsmål : hyldeblomstvin I opskriften indgår bl.a : hyldeblomster, gær sukker, anden frugt? Bemærkninger :
Svar til Michael koefoed : Hej Michael
Vi har desværre ingen opskrift på hyldeblomst vin.
Beklager meget
Per
2008-06-16 Spørgsmål fra : jeanette karlsen Spørgsmål : stegte grønsager med bacon I opskriften indgår bl.a : grønsager med hvidløg og bacon. evt. ost.eller andet Bemærkninger :
Svar til jeanette karlsen : Hej Jeanette
Det første jeg tænker på med stegte grønsager er jo wok, men der er ikke mange wokopskrifter hvor der bruges bacon og ost, du kan jo prøve at kigge på wokretterne i kogebogen.
Se wokretter her
Jeg har fundet en enkelt opskrift frem her som jeg tænkte at du kunne prøve at skifte kalkunen ud med bacon, hvis det skal være bacon.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-16 Spørgsmål fra : sara jørgensen Spørgsmål : hyldeblomstsaft uden sukker I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til sara jørgensen : Hej Sara
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om, husk lige at læs kommentarene også.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-16 Spørgsmål fra : randi zinn Spørgsmål : burre blanc I opskriften indgår bl.a : smør Bemærkninger : fransk sovs
der smør i og så kan jeg ikke huske om der er fond eller hvidvin i
Svar til randi zinn : Hej Randi
Det er hvidvin som bruges til beurre blanc.
Vi har lidt forskellige opskrifter som du kan se her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-16 Spørgsmål fra : Martin Frydenlund Spørgsmål : Hyldeblomstvin I opskriften indgår bl.a : Hyldeblomster vand og andet? Bemærkninger : Den skulle efter sigende være meget let at lave, derfor interessant, og så skulle den smage fantastisk - super, ikke!
Svar til Martin Frydenlund : Hej Martin
Jeg tror det er hyldeblomstdrik som du tænker på, det er nærmer en saftevand end en vin, selve hyldeblomstdrikken skal fortyndes med vand inden den drikkes, og kan også bruges ufortyndes sammen med hvidvin til en velkomstdrik.
Se hyldeblomstdrikopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-15 Spørgsmål fra : Birgit Handrup Spørgsmål : Fanø Gryde I opskriften indgår bl.a : Jeg ved at det er oksekødsstrimler
i flødesovs der bruges til retten, men om der er andet i sovsen og hvilke krydderier der evt. skal bruges ved jeg ikke. På forhånd tak for hjælpen. Bemærkninger :
Svar til Birgit Handrup : Hej Birgit
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Fanøgryde.
Jeg ved ikke om det eren gammel egnsret eller en nyopfunden opskrift.
Beklager meget
Per
2008-06-15 Spørgsmål fra : Elva Spørgsmål : Consome Chellestie I opskriften indgår bl.a : Jeg så et spisested på nettet,der havde denne suppe på menuen.
Men hvad består det af?
Jeg kan ikke fransk,det er der måske nogle der kan her?
Venligst Elva Bemærkninger :
Svar til Elva : Hej Elva
Jeg tror det er Consomme Celestine som du tænker på, og det har jeg fundet en opskrift frem på til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-14 Spørgsmål fra : Judy Carlsen Spørgsmål : Palmepasta I opskriften indgår bl.a : oksekød i tern, løg, hvidløg, lauerbærblad, tomater, bouillon, gullerødder og palmepasta. Bemærkninger :
Svar til Judy Carlsen : Hej Judy
Palmepasta har vi ingen opskrifter på, men det lyder jo også til at du har en god ide om hvilke ingredienser der skal bruges så mon ikke du kan prøve dig frem?
Med venlig hilsen
Per
2008-06-14 Spørgsmål fra : Anna Nielsen Spørgsmål : Agurker der er enten revet eller skåret i tern og blandet med græsk yougurt og et stærkt krydderi I opskriften indgår bl.a : Agurker der er enten revet eller skåret i tern og blandet med græsk yougurt og et stærkt krydderi Bemærkninger :
Svar til Anna Nielsen : Hej Anna
Jeg tror at det er græsk Tzatsiki,
som er revet agurk
presset hvidløg
græsk youghurt
salt peber
Se Tzatsikiopskrift her
Med venlig hilsen
Elva
2008-06-14 Spørgsmål fra : Anne-Catharina monroe Spørgsmål : Broccoli salat/Tzatziki I opskriften indgår bl.a : Broccoli ? og Agurk ? Bemærkninger : Jeg skal lave en Broccoli salat og Tzatziki salat til 150 mennesker kan i hjælpe mig med de 2 opskrifter og hvor meget jeg skal bruge til hver salat og hvor lang tid i forvejen kan jeg lave det uden af det bliver kedeligt. jeg vil være meget taknemmlig for hjælpen og takker på forhånd for hjælpen.
Anne-Catharina Monroe
Svar til Anne-Catharina monroe : Hej Anne-Catharina
Det kommer jo rigtig meget an på hvad du skal bruge det til, det er jo ikke helt lige meget om det skal bruges som tilbehør eller som en selvstændig ret som et let måldtid.
Jeg ville selv have det bedst med lige at prøve det af inden jeg skulle bruge det, så har du også mulighed for at vurdere hvordan det bliver efter at have stået natten over eller hvor længe du regner med at kunne lave det i forvejen.
Tzatzikien mener jeg godt kan stå et par dage, men du skal så sørge for at ingredienserne er godt afdryppede, og sikkert også først anrette den lige før den skal bruges, så har du mulighed for at hælde evt. væde fra.
Se broccolisalater her
Se tzatziki her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-13 Spørgsmål fra : Susanne Madsen Spørgsmål : helt stegt vildsvin på grill I opskriften indgår bl.a : vildsvin Bemærkninger :
Svar til Susanne Madsen : Hej Susanne
Rabatten på DR1 lavede en gang en grillet pattegris, og jeg har fundet et link til udsendelsen som jeg vil sende til dig.
Med venlig hilsen
Per
2008-06-12 Spørgsmål fra : Brian Vickmann Spørgsmål : Gulerodsroulade I opskriften indgår bl.a : revet gulerødder, pisket æggeblommer, pisket æggehvider,
korriander, salt , peber, Bemærkninger : fyld creme fraiche og salat
Svar til Brian Vickmann : Hej Brian
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på gullerodsroulade.
Beklager meget
Per
2008-06-11 Spørgsmål fra : Lis Spørgsmål : Shangria I opskriften indgår bl.a : Shangria skulle være en spansk nationnal drink som skulle bestå af: rødvin - vodka - isterninger og frugter? men jeg ved ikke om der skal mere i den drink? og i hvilke målestoks forhold den skal laves/blandes? Bemærkninger :
Svar til Lis : Hej Lis
Jeg mener den staves sangria, det heder den i hvert fald her i kogebogen.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-10 Spørgsmål fra : Deanie Caffey Spørgsmål : Blomme syltetoj, eller blomme gele I opskriften indgår bl.a : Blommer, aebler, eller andre frugt Bemærkninger :
Svar til Deanie Caffey : Hej Deanie
Vi har opdelt opskrifterne i mange kategorier, og hvis du går ind under menupunktet opskrifter, og her vælger det punkt der heder retter, så vil du næsten helt nede i bunden af side finde et punkt der heder syltning, og her er opskrifterne så igen delt op, bla. i gele og syltetøj.
Jeg syntes du skulle kigge ind der og se om ikke du kan finde en eller flere opskrifter som du vil syntes om.
Se syltning her
En anden mulighed er at du bruger søgefeltet oppe til højre på siden, her kan du undlade ø og blot lave et mellemrum i det søgte navn.
Med venlig hilsen
Per
2008-06-10 Spørgsmål fra : Jonna Bjerregaard Spørgsmål : kakaodrømme I opskriften indgår bl.a : mel vanillesukker margarine sukker hjortetaksalt kakao kan ikke huske om der også skal bagepulver i Bemærkninger : det er en opskrift jeg fandt i et ugeblad for mange år siden en rigtig lækkerbisken af en småkage dejen skal trilles i små kugler i hånden.
Svar til Jonna Bjerregaard : Hej Jonna
En opskrift på kakaodrømme kan jeg desværre ikke hjælpe med, men vi har en opskrift på drømme uden kakao og jeg vil mene at du bare kan tilsætte kakao til denne opskrift, det kan være at du skal holde lidt mel tilbage.
Se drømmeopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-09 Spørgsmål fra : Bente Balsløv Spørgsmål : Jamie Olivers aspargestærte I opskriften indgår bl.a : Filodej - 2 slags reven ost - kartofler - fløde - æg - krydderier - grønne asparges Bemærkninger : Jeg så på tv 4, han lavede en ret han kaldte aspargestærte. En filodej i bunden af et fad - smurt med smeltet smør - kartofler most med 2 slags ost, fløde og æg. Hældt i formen, letkogte asparges ovenpå og penslet med smeltet smør.
Retten så dødlækker ud, men desværre havde jeg ikke set udsendelsen fra starten, og håber I kan hjælpe mig med opskriften.
Venlig hilsen
Bente Balsløv
Svar til Bente Balsløv : Hej Bente
Jeg er i tvivl om det er svensk tv4 eller danske kanal4 som du har set på, men danske kanal4 har ingen opskrifter så vidt jeg kan se, og på svenske tv4 har jeg ikke kunnet finde frem til jamie olivers opskrifter.
Beklager meget
Per
2008-06-09 Spørgsmål fra : Søren Hovmand Spørgsmål : cataplana I opskriften indgår bl.a : Kød, fisk, muslinger, kartofler og andet grønt. Bemærkninger : Portugisisk specialitet tilberedt i en art trykkoger lavet af kobber, måske mest kendt på Algarvekysten.
Svar til Søren Hovmand : Hej Søren
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på cataplana.
Beklager meget
Per
2008-06-09 Spørgsmål fra : Mona Trolle Nielsen Spørgsmål : Hyldeblomstdrik tilsat hvidvin I opskriften indgår bl.a : Hyldeblomstdrik tilsat hvidvin skulle efter sigende smage dejligt med idklumper i. Bemærkninger :
Svar til Mona Trolle Nielsen : Hej Mona
Vi har en opskrift på hyldeblomstbowle som passer godt med det du efterlyser, så denne opskrift vil jeg sende til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-08 Spørgsmål fra : kjeld66 Spørgsmål : Chilli frikadeller I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : frikadeller kender vi jo nok alle sammen men jeg smagte nogle med chilli nøøøøøøj hvor var de gode det var lige før de bed let på tungen men med en lang eftersmag så nu kommer mit spørgsmål til jer er der nogen af jer der ved hvor meget chilli man kommer i til ca 500 gr fars ?
på forhånd tak for en dejlig side
Svar til kjeld66 : Hej Kjeld
Det ved vi desværre ikke, men hvis du starter med lidt chili og så starter med at stege en enkelt frikadelle så har du mulighed for at tilsætte mere efterhånden, så er det ikke så dyrt i fars at eksperimenter.
Med venlig hilsen
Per
2008-06-07 Spørgsmål fra : Asrun Jonsdottir Spørgsmål : chili conkarne I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Asrun Jonsdottir : Hej Asrun
4 pers. læg ca. 400gr. røde tørrede bønner i blød 1 døgn hæld vandet fra og kog dem i nyt vand med lidt salt i ca.35 mint. smelt smør el. olie i en gryde hak løg og hvidløg sorter derefter 500gr.oksekød brun af kom ca 2tskf.spidskommen plus 1/2 tskf.chili plv. salt og peber, derefter de røde bønner lad simre en 1/2 time.
Dette er min Chili con carne
Venligst vivismums
2008-06-06 Spørgsmål fra : H. Braagaard Spørgsmål : Kartoffelsalat m. mælkefri dressing I opskriften indgår bl.a : Mere fyldig dressing end olie-eddike - evt. en opskrift med mayonaise, men altså uden mælkeprodukter Bemærkninger :
Svar til H. Braagaard : Hej H. Braagaard
Jeg kan ikke huske med Miracle Wip om der er mælkeprodukter i den, men det er vist en slags mayonaise.
Men faktisk tror jeg at jeg har en anden løsning, for vi har nemlig en opskrift på mælkefri creme fraiche som du måske kunne forsøge dig med, ellers vil jeg nok prøve med noget soyafløde pisket til skum blandet i mayonaisen.
Mælkefri creme fraiche
Oatly produkter
Med venlig hilsen
Per
2008-06-06 Spørgsmål fra : jonna jeppesen Spørgsmål : jordbær med smuldredej I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til jonna jeppesen : Hej Jonna
Vi har desværre ikke en opskrift på jordbær med smuldredej, men jeg har fundet en opskrift frem på blommer med smuldredej som jeg mener du kan bruge med jordbær i stedet for blommer, du kan også prøve at bruge søgefeltet øverst til højre på siden og søge efter smuldredej, der er nogle flere opskrifter som måske kunne passe dig bedre?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-06 Spørgsmål fra : vivismums Spørgsmål : Vivis Hvide Mumskage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Jeg har sat den ind en gang,med fuld opskrift, under konditori
men nu er den forsvundet
Svar til vivismums : Hej Vivi
Jeg tror du har tastet forkert for den findes skam stadig.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-05 Spørgsmål fra : vivismums Spørgsmål : Tilbehør Til Helstegt Pattegris 22 pers. I opskriften indgår bl.a : Nogle gode opskrifter til forskelligt tilbehør til helstegt Pattegris. Til 22 Personer Bemærkninger :
Vi skal ha! Stor Familie komsammen
så vil gerne have nogle nye input.
Venligst Vivismums
Svar til vivismums : Hej Vivi
Jeg syntes at til sommer og grillmad så hører der kartoffelsalater til, dem findes der jo rigtig mange af, både med cremet dressing og med olie eddike dressing.
Grønne salater eller bare skåle med grønsager så man selv kan blande og så brød til.
Men en pastasalat kunne jo også være en ide.
Bliver I mange så kan man jo lave lidt forskelligt.
Med venlig hilsen
Per
2008-06-05 Spørgsmål fra : Kirsten Søjberg Spørgsmål : Bål pandekager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Har fået anrettet en bålplads til mine børnebørn, og vil gerne bage pandekager, kan man bruge en alm. pandekage opskrift, eller er der særlige hensyn, når det foregår over bål? Hilsen mormor
Svar til Kirsten Søjberg : Hej Kirsten
Jeg ikke selv prøvet at bage pandekager over bål, men ud over at jeg vil mene at det er vigtigt at kunne justere afstanden fra bålet til panden så vil jeg ikke mene at der skal bruges speciel pandekagedej.
Med venlig hilsen
Per
2008-06-05 Spørgsmål fra : Anita agrøndahl Spørgsmål : Grillet pattegris I opskriften indgår bl.a : Hej! Jeg leder efter en opskrift på grillet pattegris, den vejer kun ca.5kg./uden hoved.
Den skal steges på en weeber grill. jeg håber i kan hjælpe mig . vh. Anita Bemærkninger :
Svar til Anita agrøndahl : Hej Anita
Rabatten på DR1 lavede en gang en grillet pattegris, og jeg har fundet et link til udsendelsen som jeg vil sende til dig.
Med venlig hilsen
Per
2008-06-04 Spørgsmål fra : mette Spørgsmål : pestro I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg søger en opskrift på en pesto
på forhånd tak mette
Svar til mette : Hej Mette
Der har lige sneget sig et r ind i pesto, så hvis du søgt uden resultat så er det sikkert derfor, jeg har lavet en søgning på pesto som jeg vil sende linket til her.
Se pestoopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-04 Spørgsmål fra : charlotte Spørgsmål : marengs bund, med valnødder, jordbær I opskriften indgår bl.a : hej
jeg kan ikke finde en bestemt opskrift( har tidligere brugt den nogle gange). En marengs bund, med valnødder, jordbær, og en creme af fløde og cremefrais, kan i hjælpe mig
pft Bemærkninger :
Svar til charlotte : Hej Charlotte
Det siger mig ikke rigtig noget, men jeg har brugt tøm køleskabet funktionen til at søge på valnødder og jordbær og der kommer lidt forskellige opskrifter frem som du kan prøve at kigge igennem.
Du kan også prøve at ændre lidt på søgeordene, f.eks. nød i stedet for val og måske nøjes med bær i stedet for jordbær og så se om det giver nogle resultater.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-03 Spørgsmål fra : anna hansen Spørgsmål : mørbrad (klump)bacon coklapølser fløde campion ris I opskriften indgår bl.a : mørbrad (klump)bacon coklapølser fløde campion ris Bemærkninger :
Svar til anna hansen : Hej Anna
Det er meget svært at komme med et svar når du ikke skriver hvad det er du søger.
Ingredienserne du nævner kunne godt lyde som en mørbradgryde af en slags, og jeg har brugt Tøm køleskabet til at søge på ingredienserne og denne søgning vil jeg sende linket til her.
Se opskriftern her
Med venlig hilsen
Per
2008-06-03 Spørgsmål fra : marie b. kilian Spørgsmål : kastaniemel I opskriften indgår bl.a : kastaniemel og det anvendelse?
Bemærkninger : Har fået en stor mængde italiensk kastaniemel - hvad bruger jeg det til? Min italienske svigersøns mor brugte det udover til pasta også til at bage af - hvordan?
Svar til marie b. kilian : Hej Marie
Jeg har ikke selv nogen erfaring med kastaniemel, og vi har ikke nogen opskrifter med kastaniemel i kogebogen så jeg kan desværre ikke hjælpe.
Beklager meget
Per
|