|
Spørgsmål efter opskrift
2007-06-30 Spørgsmål fra : Ivan Nielsen Spørgsmål : Adobong Baboy (på dansk) I opskriften indgår bl.a : svinekød, hvidløg bl.a. Bemærkninger : dejlig krydret ret
Svar til Ivan Nielsen : Hej Ivan
Vi har desværre ikke den ønskede opskrift abobong baboy på dansk.
Beklager meget
Per
2007-06-27 Spørgsmål fra : Misser Spørgsmål : laktosefri fødselsdagskage I opskriften indgår bl.a : laktosefri opskrift på en fødselsdags kage. helst en chokoladekage. Bemærkninger :
Svar til Misser : Hej Misser
vi har en kategori for mælkeallergi hvor vi har sorteret opskrifterne med mælkeprodukter fra, der er også en del kager, men jeg syntes selv du skulle prøve at kigge på hvad der er som du syntes om.
Se kategorien her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-27 Spørgsmål fra : Tove Tannebæk Spørgsmål : Studenderfest I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg mangler en god opskrift til at servere for alle studenterne, når de kommer for en kort visit. Der må gerne være lidt mad i det,så de ikke kun får væske. På forhånd tak
Svar til Tove Tannebæk : Hej Tove
Jeg mener jo ikke det skal være det store måltid så nogle sandwich, pirogger, pizza eller pizzasnegle, måske noget frugt, evt. jordbær dyppet i chokolade.
Med venlig hilsen
Per
2007-06-26 Spørgsmål fra : Lotte Pedersen Spørgsmål : fasan på grill I opskriften indgår bl.a : Jeg vil gerne grille en fasan, hel, kan I give mig en opskrift herpå?
På forhånd tak. Bemærkninger :
Svar til Lotte Pedersen : Hej Lotte
Jeg har ikke en decideret opskrift på grillet fasan, men du kunne jo prøve at lave den som opskrift pipfugl på dåse, i stedet for øl kunne du jo så fylde dåserne med rødvin og evt. enebær, du kan jo også lægge nogle spækskiver over den og så blot lægge den på grillen.
Se opskrift på pipfugl på dåse her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-25 Spørgsmål fra : Grethe Christensen Spørgsmål : Ostelagkage lavet af hytteost I opskriften indgår bl.a : Hytteost Bemærkninger : Lagkage som dersert lavet på hytte ost
Svar til Grethe Christensen : Hej Grethe
Inge har sendt os denne opskrift her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-25 Spørgsmål fra : Elisabeth Andersen Spørgsmål : Morklersauce I opskriften indgår bl.a : Morkler (svamp) Bemærkninger : Sauce lavet af Rødvin - Morkler - fløde
Svar til Elisabeth Andersen : Hej Elisabeth
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-23 Spørgsmål fra : Else Pehrson Spørgsmål : Osmanish gryde I opskriften indgår bl.a : Jeg tror det var oksekød - champinong - peberfrugt og det andet ved jeg ikke, der var revet ost på Bemærkninger : Jeg fik denne ret i Tyrkiet og det smagte godt..
Den blev serveret i et lille ler fad som har været i ovnen...
Svar til Else Pehrson : Hej Else
Stig har sendt os denne opskrift som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-22 Spørgsmål fra : pia nystrøm Spørgsmål : spanikopita I opskriften indgår bl.a : spinat,porrer og feta indbagt i filodej eller friturestegt. formen er små 3 kanter og serveres som let frokostret/forret med lidt grøn salat,brød og tzatiki Bemærkninger :
Svar til pia nystrøm : Hej Pia
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber passer på det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-22 Spørgsmål fra : Peter Sinkovits Spørgsmål : syltet grisetryne I opskriften indgår bl.a : Nogen der ved noget om syltet grisetryne??? Bemærkninger :
Svar til Peter Sinkovits : Hej Peter
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrfit på syltede grisetryner.
Beklager meget
Per
2007-06-20 Spørgsmål fra : Per Spørgsmål : Sasjuka I opskriften indgår bl.a : Peberfrugt, løg, oliven, æg Bemærkninger : Retten er vist Israels nationalret
Svar til Per : Hej Per
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Sasjuka.
Beklager meget
Per K
2007-06-20 Spørgsmål fra : Erik Clausen Spørgsmål : Tolumbe I opskriften indgår bl.a : mel, vand, olie og noget andet Bemærkninger : Det er en slags kage, eller måske retter sagt klejne. Og stammer vist et sted fra Jugoslavien.
Svar til Erik Clausen : Hej Erik
Jeg har fundet denne opskrift på engelsk, som jeg så har oversat, denne opskrift skulle være fra albanien, men jeg håber du kan bruge den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-19 Spørgsmål fra : Anne Spørgsmål : Bred Ymer I opskriften indgår bl.a : Ymer, vanillje, sukker, flødeskum(?). Bemærkninger : Cremet dessert der spises med smuldret rugbrød og chokolade spåner.
Svar til Anne : Hej Anne
Jeg vil tror at det er ymer smagt til med vanillesukker og sukker og så drysset med revet rugbrød, flødeskummet kan du piske og vende i hvis du ønsker den lidt mere luftig.
Med venlig hilsen
Per
2007-06-19 Spørgsmål fra : hanne bundgaard Spørgsmål : Madkurv I opskriften indgår bl.a : Jeg savner ideer til en lækker madkurv, der kan spises på stranden. Gerne med kylling. Bemærkninger : Jeg er ikke så god til at lave mad.
Svar til hanne bundgaard : Hej Hanne
Vi har desværre ingen forslag til madkurv.
Beklager meget
Per
2007-06-19 Spørgsmål fra : anne marie Spørgsmål : franskbrød med malt I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg søger en opskrift på franskbrød, som jeg af og til køber. De er brune, også indeni. Det siges at der bruges malt til et sådan brød. Kan I hjælpe med det.
Venlig hilsen Anne Marie
Svar til anne marie : Hej Anne Marie
Vi har ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift på maltfranskbrød.
Beklager meget
Per
2007-06-18 Spørgsmål fra : Mette Spørgsmål : Marcipantærte med jordbær I opskriften indgår bl.a : Marcipanbund:
3 æg
200 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
200 g groftrevet rå marcipan
revet skal af 1 appelsin
Pynt: friske jordbær eller 150 g frosne bær og lidt flormelis
Bemærkninger : Hej.
Jeg vil gerne bage denne kage til en, der har gluten allergi - kan du hjælpe mig med at omdanne opskriften, så det kan lade sig gøre?
Venlig hilsen Mette
Svar til Mette : Hej Mette
Jeg har ikke meget erfaring med glutenfri bagning, og nogle gange kræver det at bage opskriften et par gange før den bliver helt rigtig.
Du skulle kunne bruge glutenfrie melblandiger, f.eks. jyttemel, men der findes også andre mærker.
Du skal så bruge en anelse mindre mel ca 130 g. og 10 g. husk (husk) er en fiberblanding) og dejen bør så æltes længere end almindeligt.
Jeg håber det hjælper dig lidt videre.
Med venlig hilsen
Per
2007-06-18 Spørgsmål fra : Kasper Sørensen Spørgsmål : spätzel I opskriften indgår bl.a : mel, æg... Bemærkninger : det har lidten tekstur ala pasta og røræg.. det er noget man spiser meget i østrig og frankrig.
Svar til Kasper Sørensen : Hej Kasper
Jeg har fundet denne opskrift frem som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-18 Spørgsmål fra : Pia Spørgsmål : En slags bøf eller frikadelle hvor der var et helt æg indeni I opskriften indgår bl.a : Fars
Æg
? Bemærkninger : En slags bøf eller frikadelle hvor der var et helt æg indeni.
Svar til Pia : Hej Pia
Vi har en opskrift på farseret æg som minder meget om det som du beskriver, så måske du kan bruge denne opskrift.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-18 Spørgsmål fra : Ellen Spørgsmål : toppinton I opskriften indgår bl.a : blomkål, frikadellefars, risengrød. Bemærkninger : Ingredienserne lægges i et gratinfad.
Det er en gammel dansk egnsret jeg søger
Svar til Ellen : Hej Ellen
Stig har sendt denne opskrift som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-17 Spørgsmål fra : Helle Spørgsmål : studenterhuer af marcipan I opskriften indgår bl.a : Jeg har tænkt mig at pynte islagkagen med små marcipanhuer. Men da det er blå bånd der er på huen ved jeg ikke hvordan jeg evt skal farve marcipanen, da man jo ikke kan få den farve i frugtfarve. Kan det overhovedet lade sig gøre ? Bemærkninger :
Svar til Helle : Hej Helle
Jeg mener bestemt at jeg har set blå frugtfarve i mit supermarked, men hvis du ikke kan skaffe den farve kunne det jo være at du kunne klare det med en blå snor eller et stykke blå papir??
Du kan også prøve at se om du ikke kan finde farven på siden her:
Klik her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-14 Spørgsmål fra : Dan løvhøj Spørgsmål : krage bryst I opskriften indgår bl.a : gråkrage,bryst kødet Bemærkninger : krage bryst, smagen er tæt på okse kød.Det smager pragtfuld.
Svar til Dan løvhøj : Hej Dan
Jeg har ikke lige en opskrift på kragebryst, men jeg vil mene at du kan bruge denne opskrift på råger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-13 Spørgsmål fra : Kirsten Bech Spørgsmål : dressing I opskriften indgår bl.a : Jeg vil som forret servere røget laks og hvide asparges. Hvilken dressing vil være god til denne forret. På forhånd tak for svar. Bemærkninger : (eventuelt grønne asparges)
Svar til Kirsten Bech : Hej Kirsten
Jeg har brugt funktionen tøm køleskabet til at søge på røget laks og asparges, og der kommer lidt forskellige resultater frem som jeg håber du kan bruge en af.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-12 Spørgsmål fra : Tina Spørgsmål : Gulerodskage uden æg I opskriften indgår bl.a : INGEN ÆG Bemærkninger : Jeg søger efter en opskrift på gulerodskage uden æg, da min datter ikke kan tåle dette.
Svar til Tina : Hej Tina
Jeg kan se at du spørger fra kategorien for allergi over for både mælk og æg, vi har faktisk en kategori kun over for æg, og her har jeg fundet denne opskrift frem som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-12 Spørgsmål fra : aabild Spørgsmål : Softkernerugbrød I opskriften indgår bl.a : Jeg ville gerne have en opskrift på et softkernerugbrød, eller mangekernerugbrød da jeg har købt en "mølle". Bemærkninger :
Svar til aabild : Hej Aabild
Vi har desværre ingen opskrift på softkerne rugbrød, men vi har en del andre opskrifter på rugbrød, også med en del kerner, og måske du kan bruge en af disse opskrifter.
Se rugbrødsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-12 Spørgsmål fra : Per Nørgård Spørgsmål : Tartelet indhold (ærter/gulerødder) hønsekød og asparges I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : De 2 former for indhold til tarteletter må gerne være så lind
som mulig.
Mvh.
Per Nørgård
Svar til Per Nørgård : Hej Per
Jeg er ikke lige med på om det er to forskellige slags tarteletfyld som du ønsker?
Men hvis du vælger menupunktet opskrifter, og her vælger retter så finder du her et punkt med forretter hvor du igen finder et punkt udelukkende med tarteletopskrifter, og her vil jeg mene at du kan finde det ønskede.
Se tarteletopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-11 Spørgsmål fra : Jannie Kaspersen Spørgsmål : polsk brød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hej.. jeg kunne rigtig godt tænke mig en opskrift på polsk franskbrød, har ledt forgæves forholdsvis længe. er det mon noget man kan få hjælp til? Med venlig hilsen Jannie Kaspersen
Svar til Jannie Kaspersen : Hej Jannie
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på polsk franskb rød.
Beklager meget
Per
2007-06-11 Spørgsmål fra : inger Spørgsmål : trøfler I opskriften indgår bl.a : trøfler Bemærkninger : jeg har fået friske trøfler forærende fra Belgien.
Der er for 50 EURO
Hvad skal jeg gøre ved dem?
Forslag til anvendelse for 2 pers.
Svar til inger : Hej Inger
Vi har ikke så mange opskrifter med trøfler, men jeg har lavet en søgning på trøfler som jeg vil sende til dig, måske du kan finde en opskrift du syntes passer dig.
Se trøffelopskrifter her
Trøfler kan for øvrigt også fryses.
Med venlig hilsen
Per
2007-06-11 Spørgsmål fra : Gitte Pless Spørgsmål : Fyldt rødspætte I opskriften indgår bl.a : Gammeldags fyldt rødspætte med rejestuvning og andre slags skal-
dyr iblandet. Dertil kartofler Bemærkninger : Det er vist noget med, at man åbner "spætten" langs benet og
fylder op med alskens lækkerier
Svar til Gitte Pless : Hej Gitte
Jeg har fået kokken til at skrive en opskrift ned som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-11 Spørgsmål fra : Susanne Dreisler Spørgsmål : Tigerøje I opskriften indgår bl.a : Toastbrød, æg og bacon
Spejdermad på glødebål.... Bemærkninger : Jeg har engang på en spejderlejr fået denne "ret": I et stykke kraftigt staniol blev der lagt to stykker toastbrød. Det øverste var der lavet hul i midten af. I hullet slog man et æg ud, og henover det hele lagde man et stykke bacon. Det blev så pakket ind i staniolen, og blev lagt på gløderne i et bål (eller på en rist henover gløderne). Og så blev pakken vendt efter et stykke tid. Opskriften har jeg for så vidt selv her. Men jeg søger stegetiden, da den er ret væsentlig, da vi har med æg at gøre. Håber I kan hjælpe mig.
Med venlig hilsen
Susanne, Aalborg
Svar til Susanne Dreisler : Hej Susanne
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på tigerøje.
Beklager meget
Per
2007-06-10 Spørgsmål fra : Anna lise Jørgensen Spørgsmål : rygeost I opskriften indgår bl.a : Kan man godt ryge rygeost på en grill? Bemærkninger :
Svar til Anna lise Jørgensen : Hej Anna Lise
Ja du skulle kunne røge som det så fint heder på en kuglegrill, men da jeg har ikke meget erfaring med dette vil jeg i stedet foreslå at du besøger hjemmesiden røgeovnens venner hvor du kan finde masser af oplysninger om røgning.
Besøg hjemmesiden her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-10 Spørgsmål fra : Inge Laursen Spørgsmål : ølkylling (grill) I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : En grilstegt kylling med en dåseøl i "bagen", men den skal gnides med en marinade?eller urter?
MVH Inge
Svar til Inge Laursen : Hej Inge
Det må være opskriften pipfugl på dåse du tænker på, i stedet for dåsen kan du nu købe en slags fad specielt til dette formål, så undgår du evt. skadelige stoffer fra dåsen.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-10 Spørgsmål fra : vera dahl Spørgsmål : velkomstdrik I opskriften indgår bl.a : hyldeblomstdrik som jeg har lavet Bemærkninger :
Svar til vera dahl : Hej Vera
Jeg har en opskrift på en hyldeblomstbowle som jeg mener du kan bruge til velkomstdrink.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-09 Spørgsmål fra : jan kristensen Spørgsmål : zulaika kage I opskriften indgår bl.a : mandler som er finhakket i en blænder,derefter blandet sammen med pisket æggehvider og sukker bages i en springform,skal stå til dagen efter,hvor man laver en cream som hældes over afkøles og pyntes med smør svitsede halve mandler. Bemærkninger :
Svar til jan kristensen : Hej Jan
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på zulaikakage.
Beklager meget
Per
2007-06-09 Spørgsmål fra : Katrine pichard Spørgsmål : porrer fad I opskriften indgår bl.a : porre, kartofler, gulerodder, bolion, fløde & reven ost ovenpå. Bemærkninger :
Svar til Katrine pichard : Hej Katrine
Jeg har fundet en opskrift frem her som du måske kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-09 Spørgsmål fra : aabild Spørgsmål : 8-kornsrugbrød I opskriften indgår bl.a : i opskriften er der nævnt at der skal sirup i. Hvad er det for en slags sirup? Bemærkninger : opskrift i databasen
Svar til aabild : Hej Aabild
Jeg tror ikke det betyder så meget om det er den lyse eller mørke sirup som du bruger, men jeg ville nok vælge den mørke.
Med venlig hilsen
Per
2007-06-09 Spørgsmål fra : i.lakjer Spørgsmål : lune marinerede kartofler I opskriften indgår bl.a : nye danske kartofler
marinerede med en lun lage,der overhældes de kogte kartofler Bemærkninger : måske er det løg, masser af
krydderurter lidt olie ???? serveres lune
Svar til i.lakjer : Hej I. Lakjer
Vi har en opskrift på Barbecue-laks med lun kartoffelsalat hvorfra jeg vil mene at kartoflerne passer på det du ønsker.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-09 Spørgsmål fra : Anni Rasmussen Spørgsmål : hvidløgsmayonaise I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : har fået det i spanien
sammen med flutes
Svar til Anni Rasmussen : Hej Anni
Jeg har også ledt efter Aioli´en som den hedder, men har selv fundet på denne OKAY efterligning:
1 dl. Miracle whip (eller Gråsten ægte mayonaisse)
2-3 tsk. friskpresset citronsaft
4-5 fed hvidløg
Hvid peber
Salt
God fornøjelse
Susanne
2007-06-07 Spørgsmål fra : richard akselsen Spørgsmål : kartoflesalat uden æg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til richard akselsen : Hej Richard
De fleste kartoffelsalater er da uden æg eller tænker du på mayonaisen?
Vi har jo oprettet kategorier med forskellige fødevareallergier og bla. en med æggeallergi, her kan du søge på navnet på den opskrift du søger, jeg har lavet sådan en søgning som jeg vil sende linket til her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-06 Spørgsmål fra : Jette Halling Spørgsmål : Skaldyrssalat I opskriften indgår bl.a : Jeg ønsker en opskrift på skaldyrssalat hvor der indgår: Rejer/hummer/- og krabberkød, der er arsparges, rød peber og rødløg m.m. i salaten. Til salaten serveres der marinade/dressing (rødlig} Bemærkninger :
Svar til Jette Halling : Hej Jette
Jeg har ikke kunnet finde frem til en opskrift som svare helt til det ønskede, men vi har jo flere forskellige opskrifter på skaldyrssalat her i kogebogen, og måske du kan bruge en af disse i stedet, måske selv forsøge ud fra disse opskrifter.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-06 Spørgsmål fra : sonja kramer Spørgsmål : drømmekage med kokusmælk I opskriften indgår bl.a : lige som drømmkage Bemærkninger : jeg har læst den i ude og hjemme
men jeg har mistet bladet
Svar til sonja kramer : Hej Sonja
Jeg har ikke kunnet finde frem til en drømmekage lavet på kokosmælk, men vi har jo flere forskellige opskrifter på drømmekage her i kogebogen, og måske du kunne bruge en af disse, evt. prøve at skifte mælken ud med kokosmælk.
Se drømmekageopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-06 Spørgsmål fra : Bente Lebeck Spørgsmål : Middagsret med hvide asparges I opskriften indgår bl.a : Jeg efterlyser en opskrift hvor friske hvide asparges indgår i middagsret med f.eks. kogt kylling Bemærkninger :
Svar til Bente Lebeck : Hej Bente
Der er to meget traditionelle retter med asparges som jeg vil sende dig her, det er med kalv og kylling.
Se kalv i asparges har
Se høns i asparges her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-06 Spørgsmål fra : Ditte Spørgsmål : Prise I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Ja det er jo ikke en opskrift jeg søger, men en omregning af et mål der hedder en Prise hvad svare det til i gram ??
Svar til Ditte : Hej Ditte
Jeg har ikke kunnet finde frem til hvor meget en prise er.
Beklager meget
Per
2007-06-05 Spørgsmål fra : kirsten bøgelund Spørgsmål : rå rabarberkompot I opskriften indgår bl.a : rabarber i tynde skiver + en dressing, lidt som agurksalat Bemærkninger :
Svar til kirsten bøgelund : Hej Kirsten
Vi har en opskrift på agurke/rabarbersalat som jeg syntes passer meget godt på det som du beskriver, her bruges dog også agurker, men du kunne jo forsøge dig med ene rabarber.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-04 Spørgsmål fra : ingrid hansen Spørgsmål : forårssild I opskriften indgår bl.a : røget sild radiser i surt
hvad mere ved jeg ikke Bemærkninger :
Svar til ingrid hansen : Hej Ingrid
Forårssild med røgede sild kan jeg ikke klare en opskrift på, men jeg ahr en opskrift med marinerede sild her som du måske kan bruge i stedet?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-04 Spørgsmål fra : Else Marie Nielsen Spørgsmål : rå fersk laks i små stykker I opskriften indgår bl.a : rå fersk laks i små stykker, rejer, meget fintsnittet porrer, vand eller fiskesuppe og safran - og muligvis mere Bemærkninger : særdeles lækker suppe,især grundet de meget fintsnittede grøntsager.
Svar til Else Marie Nielsen : Hej Else
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift.
Beklager meget
Per
2007-06-04 Spørgsmål fra : Jette S. Wahlgren Spørgsmål : risis I opskriften indgår bl.a : is baseret på ris, laktose og glutenfri, ikke sorbet Bemærkninger :
Svar til Jette S. Wahlgren : Hej Jette
Jeg har en opskrift på vanilleis baseret på sojamælk og sojafløde, den vil jeg mene at du kan bruge, måske med rismælk i stedet for?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-04 Spørgsmål fra : vivi jensen Spørgsmål : Koldolmere I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej med jer.
Jeg er så glad for de opskrifter i
sender til mig, og jeg har lavet rigtig mange af madretterne efterhånden med stor succes. Nu har jeg lyst til at lave koldolmere for mine voksne sønner og har også fundet opskriften - men - men jeg savner et billede af retten. Jeg printer nemlig retter ud så vi kan se hvor lækker de ser ud ( det lokker altid en ekstra bid ned når man kan se hvor godt det ser ud ) : - ) er det noget i kan gøre lidt ved ?
Mange venlige hilsner fra Vivi Jensen
Svar til vivi jensen : Hej Vivi
Vi får løbende taget billeder til flere og flere af retterne på kogebogen, men der er jo rigtig mange opskrifter så det kan kun blive en lille procentdel som vi får lavet billeder til og jeg kan desvære ikke love dig at der kommer billeder på opskrifterne med kåldolmer.
Med venlig hilsen
Per
2007-06-03 Spørgsmål fra : eva illum jørgensen Spørgsmål : giouvetsi I opskriften indgår bl.a : stykker af oksekød i tern, pasta i form som ris, tomatsauce måske med løg og krydderi?: Den er bagt i en keramisk skål. Jeg smagte det på ferie på Samos. Lækkert Bemærkninger : Jeg ønsker oplysning om et krydderi; Cinnamon. Hvad er det ?
Svar til eva illum jørgensen : Hej Eva
Cinnamon er kanel på engelsk, men jeg syntes ikke jeg kan finde det i opskrifterne her på kogebogen, så det er måske din egen opskrift?
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-03 Spørgsmål fra : Karina Spørgsmål : is lavet på soyamælk/fløde I opskriften indgår bl.a : soyamælk/soyafløde Bemærkninger : isen skal være laktosefri
Svar til Karina : Hej Karina
Jeg har fundet denne opskrift frem som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
Hej Karina
Kan du lide kokos
Så prøv en kokos-is
1dåse kokosmælk
125g sukker
2 æggehvider
1dåse kokoscreme
1 1/2dl Erlet(flødeerstatning baseret på palmekerneolie)
Sirup:
6spsk sukker
kød og saft fra 4 passionsfrugt
1/2dl vand
Kom ingredienserne til siruppen i en gryde over svag varme og rør til siruppen er blevet tyk.
Kom kokosmælk i en gryden sammen med sukkeret. Lad der simre ca 5min ved svag varme.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
Pisk, mens den lune kokosmælk tilsættes. Lad massen afkøle i køleskabet. Når massen er afkølet tilsættes kokoscreme og Erlet.
Kommes i en beholder og blandes med halvdelenaf siruppen, sættes i fryseren til den skal spises. serveres med resten af siruppen.
2007-06-03 Spørgsmål fra : marianne thomsen Spørgsmål : slanke kiksekage I opskriften indgår bl.a : uden palmin Bemærkninger : kiks
Svar til marianne thomsen : Hej Marianne
Jeg kan ikke lige se hvad man skulle kunne bruge i stedet for palmin som ville kunne virke slankende, jeg tror bare du skal lade være med at spise kiksekage hvis du skal slanke dig *S*
Med venlig hilsen
Per
2007-06-03 Spørgsmål fra : anne petersen Spørgsmål : plankebøf I opskriften indgår bl.a : kan i fortælle mig hvad den består af Bemærkninger : vi har fået den serveret som hakkebøf?.
Svar til anne petersen : Hej Anne
Originalt består en plankebøf af oksebøf med kartoffelmos lagt omkring og så bagt i ovnen på en planke, men som du skriver bliver hakket kød også brugt.
Se opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-02 Spørgsmål fra : Britta Mogensen Spørgsmål : røget bayonneskinke til grillen I opskriften indgår bl.a : Jeg søger en opskrift på røget bayonneskinke som kan grilles, jeg vil gerne om i kan hjælpe med en fremgangsmåden. På forhånd tak med venlig hilsen Britta. Bemærkninger :
Svar til Britta Mogensen : Hej Britta
Jeg kan ikke se om det er en opskrift på røgning af bayonneskinke du ønsker, eller om det er tilberedning af en røget bayonneskinke på grill.
Er det røgningen du ønsker, så findes der rigtig mange fine oplysninger på siden røgeovnens venner.
Besøg røgeovnens venner her
Hvis det er tilberedning på grill så kan du stort set bruge din kuglegrill på samme måde som ovnen, så at du kan bruge almindelige ovnopskrifter.
Med venlig hilsen
Per
2007-06-01 Spørgsmål fra : sørensen Spørgsmål : grillstegte marlinbøffer I opskriften indgår bl.a : Marlin (fisk) er i familie med
sværdfisk. Bøffer af nævnte fisk
i form af ca. 175 gr. findes i dybfrost i de fleste supermarked-
er. Bemærkninger : Jeg har let overalt på e-net men
har ikke kunnet finde en opskrift.
På forhånd tak.
Svar til sørensen : Hej Sørensen
Du skriver at marlin er i familie med sværdfisken, så jeg ville jo mene at du kan bruge opskrifterne herfra.
Se sværdfiskeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-06-01 Spørgsmål fra : Gitte Larsen Spørgsmål : pangasius fileter I opskriften indgår bl.a : når man kan købe pangasius fileter
må der vel findes en opskrift,
det er en lys filet, hvad slags fisk, er det en fladfisk. Bemærkninger :
Svar til Gitte Larsen : Hej Gitte
Pangasius er en ferskvandsfisk som opdrættes i de vietnamesiske floder, meget mere ved jeg ikke rigtig om fisken, ud over at den smager godt.
Se Pangasiusopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
|