|
Spørgsmål efter opskrift
2004-06-30 Spørgsmål fra : Tine Christensen Spørgsmål : Bønner svøbt i bacon I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Tine Christensen : Hej Tine
Jeg har et par opskrifter her som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-30 Spørgsmål fra : Bodil Heby Spørgsmål : bønnesplitter
(på posen står der gespteten tuin bonen zonder) I opskriften indgår bl.a : bønnesplitter
(på posen står der gespteten tuin bonen zonder) Bemærkninger : Hvordan anvendes bønnesplitter.
De bliver bløde, når der hældes varmt vand over dem.
Hvad indeholder de af vitaminer.
Hvad er fedtprocenten.
Jeg har købt dem hos en arabisk (eller tyrkisk) slagter.
De ligner mandler, der er skåret i flade snitter.
Jeg vil gerne have en opskrift til dem.
Venlig hilsen
Bodil
Svar til Bodil Heby : Hej Bodil
Dette spørgsmål er mere end jeg kan svare på, så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget
Per
2004-06-30 Spørgsmål fra : Henriette Spørgsmål : Dressing til carpaccio I opskriften indgår bl.a : Evt. olivenolie, balsamico el. lign Bemærkninger : Carpaccio med rucola var dryppet med denne dressing... som jeg ikke helt ved, hvad bestod af. Men den var mørk, lidt stærk og lidt sødlig. På forhånd tak.
Svar til Henriette : Hej Henriette
Jeg har en opskrift her som måske er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-30 Spørgsmål fra : Susanne Fischer Lundby Spørgsmål : jordbærkage med mazerinbund I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg vil gerne have en opskrift på en mazerinbund, som man kan putte crem på og jordbær ovenpå.
Svar til Susanne Fischer Lundby : Hej Susanne
Jeg har en opskrift her som jeg håber svarer til dit ønske.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-29 Spørgsmål fra : Jane Hansen Spørgsmål : Striploin af ungkvæg I opskriften indgår bl.a : Striploin af ungkvæg Bemærkninger : Jeg har brug for stege anvisning for en hel striploin af ungkvæg. Hvor mange grader skal den steges på, skal ovnen være varm eller kold, og hvor lang tid. Skal ungkvæg have kortere tid end alm. oksekød?
Svar til Jane Hansen : Hej Jane
Striploni er en amerikansk udskæring, så jeg har ikke rigtigt nogle opskrifter på den.
Jeg kan dog komme med en beskrivelse af stegemetoden som jo faktisk er det du spørger efter.
Forvarm ovnen til 225 grader.
Læg stegen i ovnens bradepande og steg den ca. 20 minutter til den er pænt gylden.
Sæt temperaturen ned til 150-180 grader til stegetermometret viser 58-60 c for rosastegt 60-65 for svagt rosa og 65-68 for gennemstegt.
Herefter tages stegen ud og hviler 15-20 minutter før der skæres af den.
Med venlig hilsen
Per
2004-06-29 Spørgsmål fra : hanne brandorff Spørgsmål : kage I opskriften indgår bl.a : lagkage eller brædepande sand kage Bemærkninger : skal have gæster på søndag og der kommer et par stykker med sukkersyge ville da gerne lave noget kage værk til dem
Svar til hanne brandorff : Hej Hanne
Jeg nåede vist ikke komme med et svar til denne søndag, men det kan jo være du kan bruge opskrifterne her en anden gang.
Jeg har en kategori der heder kostformer, og her har jeg en del opskrifter til diabetes, også en del kageopskrifter som jeg håber du kan bruge.
Se diabetesopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-28 Spørgsmål fra : michael kjærgaard Spørgsmål : gaspatio kold tomatsuppe m hvidløg I opskriften indgår bl.a : tomat,hvidløg. Bemærkninger :
Svar til michael kjærgaard : Hej Michael
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-27 Spørgsmål fra : Masja M Olsen Spørgsmål : Tilberedning af kuálkunbryst I opskriften indgår bl.a : Jeg har en bekendt som spurgte mig hvor lang tid ´man skulle give et kalkunbryst i ovnen.. Håber du kan give mig svaret.. Bemærkninger :
Svar til Masja M Olsen : Hej Masja
Stegetider er jo afhængig af mængde og tykkelse, så det er svært at komme med et helt sikkert svar.
For at opnå det bedste resultat kan der bruges stegetermometer, og dette skal vise 75 grader C for at være gennemstegt, når det drejer sig om fjerkræ.
Skal jeg sige en tid for kalkunbryst generelt må det være 45-60 minutter ved 200 grader.
Med venlig hilsen
Per
2004-06-27 Spørgsmål fra : Masja M Olsen Spørgsmål : Kinesisksauce I opskriften indgår bl.a : Hej! Jeg har skrevet tidligere for at få en opskrift på kinesisksaucer men det jeg fik var danske opskrifter. Det eneste jeg har fundet er sur-sødsauce og håbede på og kunne finde en anden slags.. Bemærkninger :
Svar til Masja M Olsen : Hej Masja
Du er jo altid meget velkommen til at besvare den mail jeg sender til dig, jeg er ikke fejlfri og kan jo have forstået spørgsmålet forkert.
Jeg har ikke ret mange opskrifter på kinesiske saucer, men du kunne jo også prøve at kigge de øvrige opskrifter igennem, specielt opskrifterne på hovedretter er der tit opskrifter på saucer.
Se kinesiske opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-27 Spørgsmål fra : Lene Henriksen Spørgsmål : Ananaskage I opskriften indgår bl.a : Skærekage med ananas og ananassaft.
En gammel Amo/Gluten opskrift. Bemærkninger :
Svar til Lene Henriksen : Hej Lene
Jeg har flere opskrifter på ananaskage som du måske kan bruge, desværre kan jeg ikke love at den fra amo er blandt opskrifterne.
Opskrifter på ananaskage
Med venlig hilsen
Per
2004-06-26 Spørgsmål fra : peter Spørgsmål : vildsvin på grill I opskriften indgår bl.a : Hej jeg ville høre hvordan jeg laver en vildsvinekølle på grill,hvor længe skal den have, skal den måske forsteges i ovn,og sidst om man marineder den.På forhånd tak. Peter. Bemærkninger :
Svar til peter : Hej Peter
Jeg har desværre ikke så mange opskrifter med hele stege i grill, så jeg sender dig her en opskrift på dyrekølle, som jeg så håber du har lyst til at bruge som udgangspunkt.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-26 Spørgsmål fra : eva Spørgsmål : gluten og laktosefri kager I opskriften indgår bl.a : Jeg mangler opskrifter på bagværk uder laktose og gluten.
Hvor finder jeg ingredienserne, - de skal ikke være for dyre. Bemærkninger :
Svar til eva : Hej Eva
Jeg har nogle opskrifter uden gluten, som er mit bedste bud på nogle opskrifter til dig.
Jeg ved godt der kan være nogle opskrifter med mælk, men jeg mener nu godt du kan finde nogle stykker uden.
Se glutenfrie opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-25 Spørgsmål fra : lillian olsen Spørgsmål : butter chicken I opskriften indgår bl.a : tomatagtig sauce Bemærkninger : serveret på den indiske restaurent
på blegdamsvej
Belida eller lign.
Svar til lillian olsen : Hej Lillian
Jeg indrømmer dette er et skud i tågerne, men det er ikke meget at gå efter.
Se opskriften her
Du er jo også meget velkommen til at kigge de øvrige Indiske opskrifter igennem.
Se de Indiske opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-24 Spørgsmål fra : karin jørgensen Spørgsmål : crossanter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til karin jørgensen : Hej Karin
Jeg har en opskrift her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-24 Spørgsmål fra : Lene Espersen Spørgsmål : Mexicansk dessert I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg skal lave mexicansk aften, og ved ikke hvad jeg skal servere til dessert - har i en god ide?
På forhånd tak
Med venlig hilsen Lene Espersen
Svar til Lene Espersen : Hej Lene
Jeg har lidt forskellige mexicanske desserter som jeg sender dig her, men hvis du ikke syntes om nogen af disse, så passer næsten al frisk frugt godt som dessert efter en stærk mexicansk middag.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-23 Spørgsmål fra : camilla Jensen Spørgsmål : noget a'la chop soey I opskriften indgår bl.a : kylling/kyllingfilet
karry
salt og peber
et andet stærkt krydderi (som jeg ikke kan huske, noget a'la chop soey)
bananer i skiver.
Tilbehør:ris
Bemærkninger : Det her er de ingredienser jeg kan huske.
Det er noget med at kyllingen skal koges først, og derefter i et ildfast fad, sammen med resten af ingredienserne. steges i ovn.
retten er stærk, men smager utrolig godt.
Svar til camilla Jensen : Hej camilla
Jeg er nået til dit spørgsmål ang. en ret med kylling, og fandt frem til en opskrift indsendt af dig selv ??
Jeg undre mig lidt, men går ud fra at det er fordi du selv fandt frem til opskriften efter du sendte spørgsmålet, og at jeg ikke behøver at gøre mere.
Med venlig hilsen
Per
2004-06-23 Spørgsmål fra : Michael Lerche Nygaard Spørgsmål : Hakket oksekød på grillspyd I opskriften indgår bl.a : Hakket oksekød blandet med et eller andet, stegt på grillspyd - kan I levere en opskrift på det ? Jeg har fået noget i den retning i Mellemøsten engang... Bemærkninger :
Svar til Michael Lerche Nygaard : Hej Michael
Det lyder som noget kødspid du er ude efter, så jeg sender dig lidt forskellige opskrifter her som jeg håber ligner det du har smagt.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-23 Spørgsmål fra : Anni Sørensen Spørgsmål : Vildsvinekølle/Grill I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Vildsvinekølle grillet i kuglegrill til 4 pers.
Svar til Anni Sørensen : Hej Anni
Jeg har her en opskrift på en grillet lammekølle som jeg mener i kan bruge, og så skifte lammet ud med vildsvinekøllen.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-23 Spørgsmål fra : Unni Glargaard Spørgsmål : Agurk/Lime sorbet. I opskriften indgår bl.a : Agurk og lime saft, som bliver brugt til en forret med rejer. Bemærkninger : Jeg fik det på Søllerød kro og det var rigtig godt.
Svar til Unni Glargaard : Hej Unni
Jeg har opskrift på både agurkesorbet og limesorbet, men desværre ingen med både agurk og lime, så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget.
Per
2004-06-22 Spørgsmål fra : Karen Corstorphine Spørgsmål : kold suppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kold suppe med peberfrugter og andre grønsager. Den er stærk - god i sommervarmen
Svar til Karen Corstorphine : Hej Karen
Jeg sender dig her alle de kolde supper da der ikke er så mange af dem, så har du jo muligheden for selv at vælge en ud.
Se kolde suppeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-22 Spørgsmål fra : isabelle mandel Spørgsmål : forret med muslinger og kartofler. I opskriften indgår bl.a : muslinger og kartofler. Bemærkninger : Jeg fik denne, meget lækre, lille forret serveret på en spansk tapasrestaurant. Blandingen blev serveret i skallerne og var, så vidt jeg kunne smage, let ristet på toppen.
Svar til isabelle mandel : Hej Isabelle
Jeg kender desværre ikke denne opskrift, og har heller ikke kunnet finde en frem ud fra ingredienserne.
Hvis du havde et navn på opskriften så havde jeg mulighed for at slå den op og derefter få den oversat til dansk.
Med venlig hilsen
Per
2004-06-21 Spørgsmål fra : joan boel Spørgsmål : skummetmælksrygeost I opskriften indgår bl.a : øko. skummetmælk - øko. kærnemælk
osteløbe ??? Bemærkninger :
Svar til joan boel : Hej Joan
Jeg har en opskrift på rygeost her, som jeg håber du kan bruge.
Jeg er ikke sikker på at den kan laves med skummetmælk, men du kan jo forsøge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-21 Spørgsmål fra : Dan Helbert Spørgsmål : Bagt smørfisk m/citronpanade, basikumsauce I opskriften indgår bl.a : smørfisk Bemærkninger :
Svar til Dan Helbert : Hej Dan
Jeg har desværre ikke den ønskede opskrift, men jeg har 3 andre opskrifter med smørfisk hvis det kunne have din interesse.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-21 Spørgsmål fra : Søren Spørgsmål : DURUM I opskriften indgår bl.a : DURUM - Kebab, salat, dressing... Bemærkninger : Jeg vil gerne vide hvad for en dej (opskriften) man skal bruge til sådan en durum. Det er en durum som man kan købe i alle pizza restauranter.
Svar til Søren : Hej Søren
Det er et spørgsmål der er dukket op en del gange efterhånden, men jeg har endnu ikke fundet en brugbar opskrift.
Beklager meget.
Per
2004-06-20 Spørgsmål fra : Helle Spørgsmål : kransekagetærte m. frisk frugt I opskriften indgår bl.a : lagkagebund, hvor der sprøjtes kransekagemasse ud i felter som efter bagning pyntes med friske frugter og en form for gele eller creme. Bemærkninger : jeg mangler opskriften på denne dessertkage så jeg ved hvordan forholdene er
Svar til Helle : Hej Helle
Jeg har en opskrift her som jeg håber du vil syntes om.
Kransekagetærte
Med venlig hilsen
Per
2004-06-19 Spørgsmål fra : Eva Pedersen Spørgsmål : Lavendel is I opskriften indgår bl.a : En lækker dessert med lavendel is Bemærkninger :
Svar til Eva Pedersen : Hej Eva
Jeg har desværre ingen dessertopskrifter med lavendel.
Beklager meget.
Per
2004-06-17 Spørgsmål fra : Anna Spørgsmål : Det er det jeg vil spørge om I opskriften indgår bl.a : mel, chokoladestumper Bemærkninger : Det er vidst en engelsk småkage med chokoladestumper i og jeg mener ikke at der skal æg i. Man kan ihvertfald spise af dejen.
Svar til Anna : Hej Anna
Jeg har kigget på de opskrifter jeg har som er angivet som engelske, men der er desværre ikke nogen der som kan bruges.
Så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget
Per
2004-06-17 Spørgsmål fra : Berith Spørgsmål : Blødkogte æg I opskriften indgår bl.a : æg Bemærkninger : Hvordan og hvor lang tid skal blødekogteæg have i kågene vand?
Svar til Berith : Hej Berith
Et blødkogt æg skal have ca. 4 minutter.
Se nærmer her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-15 Spørgsmål fra : Masja M. olsen Spørgsmål : en sovs (ikke sus-sød) I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg vil bare gerne høre om jeg ikke kunne få sendt en opskrift på en sovs (ikke sus-sød). Jeg vil genr lave et bord med forskellige grøntsager og forskellige slags kød men jeg mangler en sovs. den må gerne være lidt stærk og evt. med hvidløg hvis det kunne lade sig gøre.. På forhånd tak.
Svar til Masja M. olsen : Hej Majsa
Jeg har svært ved helt at blive klog på hvad du ønsker, så jeg gør det at jeg sender dig kategorien med saucer, så har du noget at vælge imellem.
se sauceopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-14 Spørgsmål fra : Jens Hansen Spørgsmål : Champagnegele I opskriften indgår bl.a : Jeg har smagt champagnegele med citrusfrugtsalat (blodgrape, appelsin o.a.)i en sød kold appelsinsauce, hvordan frembringes dette? Bemærkninger : Champagnegelen liger en gammeldags frugsaftgele!
Svar til Jens Hansen : Hej Jens
Jeg har fundet denne opskrift som jeg har oversat til dansk og som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-13 Spørgsmål fra : søren nøhr Spørgsmål : Grillet marineret vildsvinebov I opskriften indgår bl.a : Vildsvinebov der skal marineres og grilles. hvordan den skal marineres helst med noget babecuesauce. evt. hvor længe den skal grilles Bemærkninger :
Svar til søren nøhr : Hej Søren
Jeg har desværre ikke ret mange opskrifter på grillede stege så jeg sender dig lidt opskrifter her som jeg håber du har mod på at mikse lidt.
Stegemetoden mener jeg du kan bruge fra denne opskrift på rådyrkølle.
Se opskriften her
Og så her nogle opskrifter på marinader, der er en hel del men kig efter opskrifter til grill, kød eller barbecue.
Se marinadeopskrifter her
Tiden for marinering er ca. 2 timer ved stuetemperatur eller 12-24 timer i køleskab.
Det nemmeste er at komme kødet i en plastpose, lukke tæt og lægge det i et fad.
Husk at vende kødet ind i mellem.
Du får det sikreste resultat hvis du bruger stegetermometer som skal vise 65-68 grader for gennemstegt.
herefter hviler kødet 15-20 minutter inden der skæres af det.
Med venlig hilsen
Per
2004-06-11 Spørgsmål fra : Eva Spørgsmål : kandiseret ingefær I opskriften indgår bl.a : ingefær og sukker vil jeg tro. Bemærkninger : Jeg har læst en opskrift i en gammel kogebog, men den er meget vanskelig og kræver flere dages arbejde. Mon det kan gøres enklere?
Svar til Eva : Hej Eva
Jeg har desværre kun en opskrift på kandiseret frugt, og jeg ved faktisk ikke om den kan bruges til ingefær.
Men det var måske til at prøve, og måske skæve lidt til den gamle opskrift.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-11 Spørgsmål fra : Dorte Andersen Spørgsmål : Pandekager med spinat/ostefyld og en smule tomatsovs ovenpå. I opskriften indgår bl.a : Pandekager med spinat/ostefyld og en smule tomatsovs ovenpå. Bemærkninger : Vi fik den som en egnsret fra Toscana (vi boede ca. 20 km. øst for Firenze)
På forhånd tak!!
Svar til Dorte Andersen : Hej Dorte
Jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrift på disse pandekager som jeg er sikker på stammer fra Toscana eller Italien i det hele taget.
Jeg har dog et par opskrifter som du muligvis kan bruge i stedet.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-11 Spørgsmål fra : julie Spørgsmål : Brød uden hvedemel I opskriften indgår bl.a : jeg søger brød der bages uden hvedemel, spelt og gær
mvh Julie Bemærkninger :
Svar til julie : Hej Julie
Det er ikke mange brødopskrifter jeg har der er uden både hvedemel og gær samtidig.
Der hvor jeg har flest opskrifter der kan passe på det du søger er i kategorien for gærfrit brød, men her må du selv lige kigge opskrifterne igennem da der er en del der indeholder hvedemel.
Men der er enkelte uden hvede, bla. majsbrødene.
Se opskrifterne på gærfrit brød her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-11 Spørgsmål fra : søren andersen Spørgsmål : dyrekølle I opskriften indgår bl.a : dyrekølle Bemærkninger : Tilberedt på kuglegrill
Hvordan? Hvorlænge? Evt. tilbehørsideer?
Svar til søren andersen : Hej Søren
Jeg har en opskrift på dyrekølle her som jeg håber du kan bruge, om ikke andet som inspiration til videre udvikling.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-10 Spørgsmål fra : Sonja Lilja Spørgsmål : vildtsvinekølle I opskriften indgår bl.a : Vildtsvinekølle, 3,5 kg Bemærkninger :
Svar til Sonja Lilja : Hej Sonja
Du kunne nu godt have skrevet hvad der skulle ske med den vildsvinekølle, eller i det hele taget hvad du ønsker at hvide.
Men du får lige lidt opskrifter og nogle stegetider her.
Se opskrifter med vildsvinekølle her
Se stegetider for svinekød her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-10 Spørgsmål fra : Karina Jensen Spørgsmål : Overføre opskrifter til egen kogebog I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg kan ikke finde stedet på opskrifterne hvor man skal klikke for at overføre dem til min egen kogebog. Kan I hjælpe??
Svar til Karina Jensen : Hej Karina
Når du er logget ind på din brugerkonto, og læser en opskrift, så er der helt for neden på opskriften en grå kasse som du kan klikke på og enten tilføje, eller fjerne en opskrift fra "din egen kogebog"
Med venlig hilsen
Per
2004-06-10 Spørgsmål fra : sandie Spørgsmål : banan kage I opskriften indgår bl.a : det skal være en opskrift på en virkelig god banan kage måske me lidt banan stykker i og sådan nogen
bliver glad hvis i vil sende mig en god opskrift Bemærkninger :
Svar til sandie : Hej Sandie
Jeg har en del opskrifter på banankager, så dem sender jeg her, så kan du jo vælge den du syntes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-09 Spørgsmål fra : Annika Spørgsmål : kulhydrat fattig opskrifter I opskriften indgår bl.a : Jeg søger opskrifter der er kulhydrat fattig? Hvor kan jeg lede? Bemærkninger :
Svar til Annika : Hej Annika
Jeg går ud fra at det er Atkins principper du her tænker på.
Det er ikke noget jeg har sat mig så meget ind i, og jeg har heller ikke nogle opskrifter jeg kan sende dig som passer ind her.
Jeg vil tror du skal lede efter Atkins på nettet eller på biblioteket.
Med venlig hilsen
Per
2004-06-09 Spørgsmål fra : Susanne Beierholm Brix Spørgsmål : Gruska (Grød) I opskriften indgår bl.a : Diverse gryn og kornsorter rosiner eller andet frugt. Koges og trækker x antal minutter. Drysses med sukker og spises som f.eks. Havregrød Bemærkninger : Jeg tror at det er en vegetarisk opskrift.
Svar til Susanne Beierholm Brix : Hej Susanne
Jeg har ikke kunnet finde nogen opskrift ved dette navn, men det lyder jo som en slags fuldkornsgrød, og dette har jeg en enkelt opskrift på som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-08 Spørgsmål fra : helened Spørgsmål : kager uden sukker I opskriften indgår bl.a : kager til diabetikkere.
rørkage, kagemand til skole udflugt/fødselsdag Bemærkninger :
Svar til helened : Hej Helened
Jeg har en kategori for diabetiker under kostformer.
Her er opskrifterne delt op efter "retter" og et stykke nede på listen finder du kagerne som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-08 Spørgsmål fra : Lone Byg Spørgsmål : Frokostretter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hejza
Min søn bliver student i næste uge og vi skal ha en rigtig god frokost med familie og venner. Har du nogle nye gode ideer til frokost retter, både varm og kold.
Hilsen lone
Svar til Lone Byg : Hej Lone
Jeg har samlet en del opskrifter med frokostretter, men om der er nogle nye opskrifter som du syntes om, ved jeg jo ikke, men prøv at kigge på dem.
Frokostretter
Med venlig hilsen
Per
2004-06-08 Spørgsmål fra : dorthe Spørgsmål : dampet laksefilet I opskriften indgår bl.a : dampet laksefilet Bemærkninger :
Svar til dorthe : Hej Dorthe
Jeg har en god samling opskrifter med laksefilet som jeg her sender dig, der er også nogle stykker med dampet laks som jeg håber du kan bruge.
Laksefiletopskrifter
Med venlig hilsen
Per
2004-06-07 Spørgsmål fra : jytte nilsen Spørgsmål : cow slav I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til jytte nilsen : Hej Jytte.
Jeg har lidt forskellige opskrifter her på Col Slaw som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-06 Spørgsmål fra : jack nielsen Spørgsmål : varm remouladesovs I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til jack nielsen : Hej Jack
Jeg har desværre kun en opskrift på kold remouladesovs, så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget.
Per
2004-06-06 Spørgsmål fra : Irene Spørgsmål : Malabariske mørbradbøffer I opskriften indgår bl.a : Hejsa.
I opskriften Malabariske mørbradbøffer, nævnes til sidst, at "Heldige kartofler" og "Grøn-langt-borte-kål" vil være godt til. Hvad er det mon?
MVH
Irene Bemærkninger :
Svar til Irene : Hej Irene
Jeg har en opskrift på kartoflerne men "Grøn-langt-borte-kål" har jeg desværre ingen opskrift på.
Jeg vil dog tro at der er tale om grønlangkål.
Se opskriften på heldige kartofler her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-06 Spørgsmål fra : Signe Spørgsmål : rababer trifily med en speciel creme I opskriften indgår bl.a : Hej.
På odense undiversitets hospital fik min søn i forbindelse med sin indlæggelse på børneafd. H4 i maj, rababer trifili til dessert.
Jeg fik en smagsprøve og måtte give ham ret i at trifilien var utrolig lækker.
Den bestod naturligvis af rababer, makroner og aller øverst flødeskum, men mellem rababer og flødeskum var der en form for creme. En lidt stiv creme, der smagte himmelsk.
Jeg vil utrolig gerne finde frem til hvad denne creme består af, da min søn gentagne gange har efterlyst denne ret.
Har I nogle ideer?
Hilsen Signe Bemærkninger :
Svar til Signe : Hej Signe
Jeg har fået hjælp fra Irene som har skrevet dette svar til dig.
Hej Signe.
Håber det er denne creme du mangler til din rabarber trifli:
1 æggeblomme, 2½dl fløde 13 %, 2 tsk. maizena, 1 spsk. sukker, vanillesukker.
Kog det hele sammen og afkøl før du hælder det over rabarberne.
2004-06-04 Spørgsmål fra : Alice Dalhoff Jensen Spørgsmål : churras I opskriften indgår bl.a : jeg søger en opskrift på churras, som jeg simpelthen ikke kan finde noget sted. Har søgt i spanske kogebøger uden held. Håber, I kan hjælpe. På forhånd tak. Bemærkninger :
Svar til Alice Dalhoff Jensen : Hej Alice
Ud fra navnet tror jeg det er churros du leder efter, eller sukkerrør som det også bliver kaldt.
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-03 Spørgsmål fra : Tanya Spørgsmål : Lammespyd ? I opskriften indgår bl.a : Rød pebber
Diverse grønsager
Evt marinering
Kryderurter Bemærkninger : Mangler ider til hvilke grønsager der kan komme mellem lamme stykkerne. Det SKAL være græsk inspireret!
Da det er noget jeg skal bruge til en eksamen i tilberedning. På forhånd tak for hjælpen...
Svar til Tanya : Hej Tanya
Jeg har en opskrift her som jeg syntes passer meget godt med hvad jeg kender til det græske køkken.
Se opskrift på lammespyd her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-03 Spørgsmål fra : selma Spørgsmål : handies I opskriften indgår bl.a : butterdej og forskelligt fyld.
det kan være kylling-skinke-æbler.
Bemærkninger : det er en form for fast food, som man kan købe hos en bager
Svar til selma : Hej Selma
Det du beskriver lyder som det jeg kalder butterdejspakker, så jeg sender dig nogle forskellige opskrifter på disse pakker.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-03 Spørgsmål fra : Jeanette Spørgsmål : Brændenælde suppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jeanette : Hej Jeanette
Jeg har 2 opskrifter her som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-02 Spørgsmål fra : Annelie Spørgsmål : rund skinkesandwich,vandbakkelseskrans eller tarteletter hvor røget svinemørbrad indgår I opskriften indgår bl.a : Kan tænke mig at lave en slags rund skinkesandwich,vandbakkelseskrans eller tarteletter hvor røget svinemørbrad indgår. Har du nogle ideer ? Jeg takker for ulejligheden ! Bemærkninger :
Svar til Annelie : Hej Annelie
Jeg har ikke rigtig nogen opskrifter med røget svinemørbrad som passer på dine ønsker.
Men du nævner selv skinke, og jeg tror det er her du skal kigge efter opskrifter i stedet, og så blot skifte skinken ud.
Jeg har valgt et par opskrifter ud til dig, men hvis du ønsker at se alle opskrifterne med skinke kan du gå ind under opskrifter og søge på "tøm køleskabet" efter skinke.
Vandbakkelser med skinkefyld
Sandwich med skinke og ostecreme
Med venlig hilsen
Per
2004-06-02 Spørgsmål fra : Simone Spørgsmål : Rullebrød - rullekebab I opskriften indgår bl.a : kebabkød (hvordan laver man selv det ?) , salat , tomat , agurk . dressing af en slags .
Bemærkninger : Jeg er ret vild med rullebrød (jeg tror nok at det hedder dürum).
Jeg vil gerne prøve at lave det selv . Men skal selve brødet mon bages i ovn eller på panden ? Og hvordan laver man kebabkød selv ? og hvilken dressing skal der til ?
Jeg håber i måske ved det ...
På forhånd tak .
Simone
Svar til Simone : Hej Simone
Jeg må beklage at jeg ikke kan hjælpe dig med denne opskrift.
Jeg er blevet spurgt flere gange efter denne opskrift, men indtil nu har jeg ikke kunnet skaffe en opskrift.
Beklager meget
Per
2004-06-01 Spørgsmål fra : Birgit Andersen Spørgsmål : Velkomstsdrink. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hjælp!!!
Min mand bliver 60 år fredag den 040604, jeg mangler opskrift på en velkomstdrink. Jeg har hvidvin Graves de vayres hvad skal jeg blande med?
Vi bliver 60 personer, hvor meget skal jeg bruge?
Jeg er kommet i tidsnød, håber på hurtigt svar.
Mvh.
Birgit Andersen
Svar til Birgit Andersen : Hej Birgit
Jeg kender ikke så meget til vine, men jeg har en opskrift her på hvidvinsbowle, som jeg mener vil passe perfekt som en sommervelkomstdrink.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-06-01 Spørgsmål fra : Doris Høj Spørgsmål : mørbrabøf I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Doris Høj : Hej Doris
Jeg har en stribe opskrifter på mørbradbøf her som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
|